Yeterlilik Kodu

TR00325980

Yeterlilik Adı
Gıda Teknolojisi Önlisans Diploması
Öncelikli Olmayan Adlar-
Tanım
  • Matematik, fen bilimleri ve Gıda Teknolojisi alanı ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir.
  • Gıda Teknolojisi alanında geliştirilmiş teknolojilerin uygulanmasındaki sorunları ve çözümlerini anlar.
  • Gıda Teknolojisi alanında güncel üretim ve işleme teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır.
  • Gıda üretimi ve analizleri konusunda aldığı teorik bilgileri ve laboratuar becerilerini uygulamada etkin kullanır.
  • Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapar, verileri toplar, toplanan verileri yorumlar.
  • Gıda üretiminde ve gıda analiz laboratuarlarında mesleği ile ilgili sorumlulukları alarak bu sorumluluklar çerçevesinde bireysel olarak veya takımlarda çalışır.
  • Gıda Teknolojisi alanında mesleği ile ilgili gelişmeleri takip ederek, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur.
  • Gıda Teknolojisi alanında güncel üretim ve laboratuar teknikleri ile araçlarını ek teknik eğitim alarak kullanır.
  • Bilişim teknolojilerini kullanır, mesleğinin gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
  • Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar.
  • En az bir yabancı dili orta-ileri düzeyde Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanır.
  • Gıda Teknolojisi uygulamalarının mevzuatlarına uygun davranır. Gıda Teknolojisindeki uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir.
Detaylı Bilgi-
Detaylı Bilginin Kaynağı

Trakya Üniversitesi Bilgi Paketi


Url
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi5
Tematik AlanGıda işleme
DilTR
Sorumlu KurumTrakya Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiTrakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Telefonlar +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84
Sorumlu Kurum URLwww.trakya.edu.tr
Bilgi Kaynağı

Trakya Üniversitesi  

Ek DiliTR
Ek Url-
Ulusal Meslek Sınıflaması-
İlişki Türü-
Geçerlilik Tarihi

Yeterlilik sürekli geçerlidir. 

Giriş Şartı

Gıda Teknolojisi Programına, meslek liselerinin ilgili bölümlerden mezun olup, Mesleki Sınavsız Geçiş ile gelenler veya normal liselerden mezun olup, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)’nin ilgili türde belirlenen YGS Puanını alıp ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler kabul edilmektedir.

 

Edinme Yolları

 

Toplam 120 AKTS kredilik ders alarak mezun olunmaktadır. Ayrıca mezun olabilmek için 11 AKTS (40 iş günü) işyeri stajı koşulu da vardır.

Ülke Kodu-
Yeterlilik Kodu

TR00325980


Yeterlilik Adı
Gıda Teknolojisi Önlisans Diploması

Öncelikli Olmayan Adlar
-

Tanım
  • Matematik, fen bilimleri ve Gıda Teknolojisi alanı ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir.
  • Gıda Teknolojisi alanında geliştirilmiş teknolojilerin uygulanmasındaki sorunları ve çözümlerini anlar.
  • Gıda Teknolojisi alanında güncel üretim ve işleme teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır.
  • Gıda üretimi ve analizleri konusunda aldığı teorik bilgileri ve laboratuar becerilerini uygulamada etkin kullanır.
  • Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapar, verileri toplar, toplanan verileri yorumlar.
  • Gıda üretiminde ve gıda analiz laboratuarlarında mesleği ile ilgili sorumlulukları alarak bu sorumluluklar çerçevesinde bireysel olarak veya takımlarda çalışır.
  • Gıda Teknolojisi alanında mesleği ile ilgili gelişmeleri takip ederek, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur.
  • Gıda Teknolojisi alanında güncel üretim ve laboratuar teknikleri ile araçlarını ek teknik eğitim alarak kullanır.
  • Bilişim teknolojilerini kullanır, mesleğinin gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
  • Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar.
  • En az bir yabancı dili orta-ileri düzeyde Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanır.
  • Gıda Teknolojisi uygulamalarının mevzuatlarına uygun davranır. Gıda Teknolojisindeki uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir.

Detaylı Bilgi
-

Detaylı Bilginin Kaynağı

Trakya Üniversitesi Bilgi Paketi



URL

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Tematik Alan
Gıda işleme

Dil
TR

Sorumlu Kurum
Trakya Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Telefonlar +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84

Sorumlu Kurum URL

Bilgi Kaynağı

Trakya Üniversitesi  


Ek Dili
TR

Ek Url
-

Ulusal Meslek Sınıflaması
-

İlişki Türü
-

Geçerlilik Tarihi

Yeterlilik sürekli geçerlidir. 


Giriş Şartı

Gıda Teknolojisi Programına, meslek liselerinin ilgili bölümlerden mezun olup, Mesleki Sınavsız Geçiş ile gelenler veya normal liselerden mezun olup, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS)’nin ilgili türde belirlenen YGS Puanını alıp ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrenciler kabul edilmektedir.

 


Edinme Yolları

 

Toplam 120 AKTS kredilik ders alarak mezun olunmaktadır. Ayrıca mezun olabilmek için 11 AKTS (40 iş günü) işyeri stajı koşulu da vardır.


Ülke Kodu
-

Qualification Code

TR00325980

Qualification Title
Non-preferred Terms-
Description-
Further Info-
Source Of Further Info-
Url-
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level5
Thematic AreasFood processing
Information LanguageTR
Awarding Body
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
Source Of Information-
Supplement LanguageTR
Supplement URL-
National Occupation Classification-
Relationship Type-
Expiry Date-
Access Requirements-
Ways To Acquire-
Country Code-
Qualification Code

TR00325980


Qualification Title

Non-preferred Terms
-

Description
-

Further Info
-

Source Of Further Info
-

URL
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

Thematic Areas
Food processing

Information Language
TR

Awarding Body

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Source Of Information
-

Supplement Language
TR

Supplement URL
-

National Occupation Classification
-

Relationship Type
-

Expiry Date
-

Access Requirements
-

Ways To Acquire
-

Country Code
-