Yeterlilik Kodu

TR0030025980

Yeterlilik Adı
Gıda Teknolojisi Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumTrakya Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiTrakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Telefonlar +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84
Sorumlu Kurum URLhttp://www.trakya.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Matematik, fen bilimleri ve Gıda Teknolojisi alanı ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir.
  • Gıda Teknolojisi alanında geliştirilmiş teknolojilerin uygulanmasındaki sorunları ve çözümlerini anlar.
  • Gıda Teknolojisi alanında güncel üretim ve işleme teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır.
  • Gıda üretimi ve analizleri konusunda aldığı teorik bilgileri ve laboratuar becerilerini uygulamada etkin kullanır.
  • Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapar, verileri toplar, toplanan verileri yorumlar.
  • Gıda üretiminde ve gıda analiz laboratuarlarında mesleği ile ilgili sorumlulukları alarak bu sorumluluklar çerçevesinde bireysel olarak veya takımlarda çalışır.
  • Gıda Teknolojisi alanında mesleği ile ilgili gelişmeleri takip ederek, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur.
  • Gıda Teknolojisi alanında güncel üretim ve laboratuar teknikleri ile araçlarını ek teknik eğitim alarak kullanır.
  • Bilişim teknolojilerini kullanır, mesleğinin gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
  • Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar.
  • En az bir yabancı dili orta-ileri düzeyde Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanır.
  • Gıda Teknolojisi uygulamalarının mevzuatlarına uygun davranır.
  • Gıda Teknolojisindeki uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıToplam 120 AKTS kredilik ders alarak mezun olunmaktadır. Ayrıca mezun olabilmek için 11 AKTS (40 iş günü) işyeri stajı koşulu da vardır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir. 

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030025980


Yeterlilik Adı
Gıda Teknolojisi Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Trakya Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Telefonlar +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Matematik, fen bilimleri ve Gıda Teknolojisi alanı ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahiptir.
  • Gıda Teknolojisi alanında geliştirilmiş teknolojilerin uygulanmasındaki sorunları ve çözümlerini anlar.
  • Gıda Teknolojisi alanında güncel üretim ve işleme teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır.
  • Gıda üretimi ve analizleri konusunda aldığı teorik bilgileri ve laboratuar becerilerini uygulamada etkin kullanır.
  • Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapar, verileri toplar, toplanan verileri yorumlar.
  • Gıda üretiminde ve gıda analiz laboratuarlarında mesleği ile ilgili sorumlulukları alarak bu sorumluluklar çerçevesinde bireysel olarak veya takımlarda çalışır.
  • Gıda Teknolojisi alanında mesleği ile ilgili gelişmeleri takip ederek, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olur.
  • Gıda Teknolojisi alanında güncel üretim ve laboratuar teknikleri ile araçlarını ek teknik eğitim alarak kullanır.
  • Bilişim teknolojilerini kullanır, mesleğinin gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
  • Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar.
  • En az bir yabancı dili orta-ileri düzeyde Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde kullanır.
  • Gıda Teknolojisi uygulamalarının mevzuatlarına uygun davranır.
  • Gıda Teknolojisindeki uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Toplam 120 AKTS kredilik ders alarak mezun olunmaktadır. Ayrıca mezun olabilmek için 11 AKTS (40 iş günü) işyeri stajı koşulu da vardır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir. 


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030025980

Qualification Title
Awarding BodyTrakya Üniversity
Awarding Body ContactTrakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Phone +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84
Awarding Body Urlhttp://www.trakya.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030025980


Qualification Title

Awarding Body
Trakya Üniversity

Awarding Body Contact
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Phone +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address