Yeterlilik Kodu | TR0030016155 | |
Yeterlilik Adı | Aşçılık Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Başkent Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.baskent.edu.tr | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Programa başlayan öğrenciler, temel mutfak bilgileri, pişirme yöntemleri, gıda ve personel hijyeni, dünya mutfakları gibi konularda dersler alacak, daha sonra ise aşçılık ve çeşitli ara konularda yönetim becerileri kazanmış olacaklardır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Programın içerdiği tüm dersleri başarmış, genel not ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan, en az 120 AKTS kredisi, F1 ve F2 notu bulunmayan ve 30 günlük zorunlu yaz stajını başarı ile tamamlamış bulunan öğrenciler mezun sayılırlar. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Bu programdan mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda istihdam edilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030016155
Programa başlayan öğrenciler, temel mutfak bilgileri, pişirme yöntemleri, gıda ve personel hijyeni, dünya mutfakları gibi konularda dersler alacak, daha sonra ise aşçılık ve çeşitli ara konularda yönetim becerileri kazanmış olacaklardır.
- Alanındaki teorik alan bilgilerini güncel uygulamalarda kullanabilir.
- Alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
- Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır.
- Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur.
- Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder.
- Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
- Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur.
- Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur.
- Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir.
Bu programdan mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda istihdam edilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030016155 | |
Qualification Title | PROGRAM OF COOKERY Associate Degree (Short Cycle) | |
Awarding Body | Başkent University | |
Awarding Body Contact | Bağlıca Kampüsü Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km TR 06790 Etimesgut Ankara | |
Awarding Body Url | https://www.baskent.edu.tr/en/ | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification |
- | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | The success of the student's courses, a midterm and final exam grades are determined by a combination of the grade. A midterm exam notes, quizzes, midterm exams, depending on grade and class assignments, practices, practical work consists of the notes. Credited with the type of system midterm and final assessments (exams, homework, practice, and the like) weights, in the first two weeks of the period by the course teacher and the head of the department is notified by the management of the school and announced to the students. Final assessment, it has the level of overall success of all students taking the course, taking into account the academic staff member who teaches in one of the following letter grades are determined. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | High school graduates need to enter the YGS exam and have to obtain adequate YGS 4 type score. | |
Conditions for Success | Students are required to successfully complete the designated program of courses and have a minimum GPA of 2.00/4.00, 120 ECTS credits and no F1 and F2 grades. Program also requires 30 days of internship in appropriate organizations. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies, food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030016155
-
-
The success of the student's courses, a midterm and final exam grades are determined by a combination of the grade. A midterm exam notes, quizzes, midterm exams, depending on grade and class assignments, practices, practical work consists of the notes. Credited with the type of system midterm and final assessments (exams, homework, practice, and the like) weights, in the first two weeks of the period by the course teacher and the head of the department is notified by the management of the school and announced to the students. Final assessment, it has the level of overall success of all students taking the course, taking into account the academic staff member who teaches in one of the following letter grades are determined.
High school graduates need to enter the YGS exam and have to obtain adequate YGS 4 type score.
Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies, food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services.
Qualification is continuous