Yeterlilik Kodu

TR0030020449

Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumAydın Adnan Menderes Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAdnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii Efeler / AYDIN
Sorumlu Kurum URLhttp://www.adu.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi kazanır.
  • Disiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi kazanır.
  • Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi kazanır.
  • Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi kazanır.
  • Mesleki etik ve sorumluluk bilinci kazanır.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi kazanır.
  • Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi kazanır.
  • Mesleki yasal mevzuaatı anlayabilme ve uygulama becerisi kazanır.
  • Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
  • İletişim araçları ile diğer mesleki araç ve teknikleri kullanabilme becerisi kazanır.
  • Mesleki süreçleri planlama ve uygulama becerisi kazanır.
  • Yabancı dilde iletişim kurma becerisi kazanır.
  • Mesleki özgüven becerisi kazanır.
  • Girişimcilik becerisi kazanır.
  • Sosyal toplumsal sorumlulukları kavrama uygulama becerisi kazanır.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030020449


Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii Efeler / AYDIN

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi kazanır.
  • Disiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi kazanır.
  • Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi kazanır.
  • Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi kazanır.
  • Mesleki etik ve sorumluluk bilinci kazanır.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi kazanır.
  • Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi kazanır.
  • Mesleki yasal mevzuaatı anlayabilme ve uygulama becerisi kazanır.
  • Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
  • İletişim araçları ile diğer mesleki araç ve teknikleri kullanabilme becerisi kazanır.
  • Mesleki süreçleri planlama ve uygulama becerisi kazanır.
  • Yabancı dilde iletişim kurma becerisi kazanır.
  • Mesleki özgüven becerisi kazanır.
  • Girişimcilik becerisi kazanır.
  • Sosyal toplumsal sorumlulukları kavrama uygulama becerisi kazanır.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030020449

Qualification Title
Cooking Associate's Degree Diploma
Awarding BodyAydın Adnan Menderes University
Awarding Body ContactAydın Adnan Menderes University was established in 1992 on acceptance of the amendment of Law No. 41 of Decision No: 3837 dated 03.07.1992 concerning the Governance of Higher Education Institutions along with the amendment of Decisions 78 and 190 of Law No. 2809. Our University was founded with 5 faculties (the Faculty of Arts and Science, Nazilli Faculty of Economics and Administrative Sciences, Faculty of Medicine, Faculty of Veterinary Medicine and the Faculty of Agriculture), 3 Graduate Schools; the School of Tourism and Hotel Management and Söke Vocational School. Our University has become a Higher Education Institute which gives education in a total of 71 different academic units: in 18 Faculties, 3 Graduate Schools, 1 State Conservatory, 5 Schools, 18 Vocational Schools and 26 Research and Application Centres.
Awarding Body Urlhttp://www.adu.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  1. An ability to use theoretical knowledge in practice.
  2. Ability to work in teams, including interdisciplinary.
  3. An ability to manage a process to meet requirements.
  4. An ability to identify and solve problems in professional practice.
  5. Awareness of professional ethics and responsibility.
  6. Awareness of the necessity of lifelong learning and the ability to realize this.
  7. Ability to have knowledge about sectoral problems.
  8. An ability to understand and apply professional legal regulations.
  9. Ability to communicate effectively.
  10. Ability to use communication tools and other professional tools and techniques.
  11. An ability to plan and implement professional processes.
  12. Ability to communicate in a foreign language.
  13. Professional self-confidence skills.
  14. Entrepreneurship skills.
  15. Ability to understand and apply social and social responsibilities
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Lifelong

Url Open Address
Qualification Code

TR0030020449


Qualification Title
Cooking Associate's Degree Diploma

Awarding Body
Aydın Adnan Menderes University

Awarding Body Contact
Aydın Adnan Menderes University was established in 1992 on acceptance of the amendment of Law No. 41 of Decision No: 3837 dated 03.07.1992 concerning the Governance of Higher Education Institutions along with the amendment of Decisions 78 and 190 of Law No. 2809. Our University was founded with 5 faculties (the Faculty of Arts and Science, Nazilli Faculty of Economics and Administrative Sciences, Faculty of Medicine, Faculty of Veterinary Medicine and the Faculty of Agriculture), 3 Graduate Schools; the School of Tourism and Hotel Management and Söke Vocational School. Our University has become a Higher Education Institute which gives education in a total of 71 different academic units: in 18 Faculties, 3 Graduate Schools, 1 State Conservatory, 5 Schools, 18 Vocational Schools and 26 Research and Application Centres.

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  1. An ability to use theoretical knowledge in practice.
  2. Ability to work in teams, including interdisciplinary.
  3. An ability to manage a process to meet requirements.
  4. An ability to identify and solve problems in professional practice.
  5. Awareness of professional ethics and responsibility.
  6. Awareness of the necessity of lifelong learning and the ability to realize this.
  7. Ability to have knowledge about sectoral problems.
  8. An ability to understand and apply professional legal regulations.
  9. Ability to communicate effectively.
  10. Ability to use communication tools and other professional tools and techniques.
  11. An ability to plan and implement professional processes.
  12. Ability to communicate in a foreign language.
  13. Professional self-confidence skills.
  14. Entrepreneurship skills.
  15. Ability to understand and apply social and social responsibilities

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Lifelong


Url
Open Address