Yeterlilik Kodu

TR0030029646

Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Okan Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisiİstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, 34959 Akfırat - Tuzla / İSTANBUL
Sorumlu Kurum URLhttps://www.okan.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)

Bilgi ve beceri ile donanmış, kültürlü, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bilinçli, yenilikçi niteliklere sahip yönetici şefler ve geleceğin gastronomlarını yetiştirmektedir.

Tam burslu eğitim sağlamaktadır.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Yiyecek-İçecek işletmeleriyle işbirlikleri güçlü olan Gastronomi bölümüz farkındalık sağlayan sektörel ve sosyal sorumluk projeleri geliştirmektedir. Ör: Sıfır Atık Mutfak , Çölyaklılara Reçeteler, Dünya Aşçılar Günü, Sağlıklı Beslenme Çalışmaları, Türk mutfağını tanıtma projeleri, Dünya Makarna Günü vb (Internetten haberler yer almaktadır)
  • Önemli firmaların sponsorlukları ile etkinlikler geliştiren bölümümüz, öğrencilerimizin bu sayede sektörle iç içe çalışmalarını destekler ve birinci sınıftan itibaren iş yaşamının dinamiklerini takip etmelerini sağlar.
  • Sponsorların destekleriyle geliştirilen marka dersleri sayesinde sektör çalışanlarının alan bilgileri öğrencilere aktarılır (Müfredatta marka derslerinin isimleri görülebilir).
  • İş birliklerimiz öğrencilerimize staj, kısmi zamanlı çalışma avantajı sağlar. Öğrencilerimiz, hayal ettiği işletmede kolaylıkla staj yapabilir.
  • Intern Gastronomi dersi sayesinde, öğrencilere mezun olduğunda iş sahibi olma fırsatını sunar.
  • Aşçı Federasyonları ile iletişimde olan bölümümüz, öğrencileri meslekte duayen pek çok aşçıyla kolaylıkla iletişime geçirebilir.
  • Yurt dışında staj avantajı sağlayan bölümümüz, öğrencilerin mesleki kariyerlerinin gelişmesi için gerekli tüm olanakları sağlar.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Gastronomi Bölümü mezunları;
  • Kendi iş yerini açabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde danışmanlık yapabilir,
  • Otel ve restoranlarda şef pozisyonunda çalışabilir,
  • Yüksek lisans eğitimini tamamlayarak akademisyen olabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde yöneticilik yapabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde AR-GE şefi olabilir,
  • Gastronomi Yazarlığı ve Yiyecek- İçecek Stilisti olabilir,
  • Liselerde yiyecek içecek öğretmeni pozisyonunda çalışabilir,
  • Gastronomi alanında araştırmacı yazar olabilir,
  • Someliye ve barista pozisyonlarında çalışabilirler.
  • Öğrencilerimiz eğitimleri esnasında Çeşitli zorunlu stajlar yapmaktadırlar, bu stajlar onları iş hayatına alıştırırken, İstanbul Okan Üniversitesinin sunduğu birçok avantajdan da yararlanmaktadırlar. Okul bünyesinde bulunan ve uygun olan diğer bölümlerden dersler alarak Yan dal ve çift ana dal yapma imkânı ile Miami’deki kampüsümüzde ekstra bir ücret ödemeden, dil eğitimi alma imkânları bunlardan bazılarıdır.
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030029646


Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Okan Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
İstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, 34959 Akfırat - Tuzla / İSTANBUL

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)

Bilgi ve beceri ile donanmış, kültürlü, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bilinçli, yenilikçi niteliklere sahip yönetici şefler ve geleceğin gastronomlarını yetiştirmektedir.

Tam burslu eğitim sağlamaktadır.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Yiyecek-İçecek işletmeleriyle işbirlikleri güçlü olan Gastronomi bölümüz farkındalık sağlayan sektörel ve sosyal sorumluk projeleri geliştirmektedir. Ör: Sıfır Atık Mutfak , Çölyaklılara Reçeteler, Dünya Aşçılar Günü, Sağlıklı Beslenme Çalışmaları, Türk mutfağını tanıtma projeleri, Dünya Makarna Günü vb (Internetten haberler yer almaktadır)
  • Önemli firmaların sponsorlukları ile etkinlikler geliştiren bölümümüz, öğrencilerimizin bu sayede sektörle iç içe çalışmalarını destekler ve birinci sınıftan itibaren iş yaşamının dinamiklerini takip etmelerini sağlar.
  • Sponsorların destekleriyle geliştirilen marka dersleri sayesinde sektör çalışanlarının alan bilgileri öğrencilere aktarılır (Müfredatta marka derslerinin isimleri görülebilir).
  • İş birliklerimiz öğrencilerimize staj, kısmi zamanlı çalışma avantajı sağlar. Öğrencilerimiz, hayal ettiği işletmede kolaylıkla staj yapabilir.
  • Intern Gastronomi dersi sayesinde, öğrencilere mezun olduğunda iş sahibi olma fırsatını sunar.
  • Aşçı Federasyonları ile iletişimde olan bölümümüz, öğrencileri meslekte duayen pek çok aşçıyla kolaylıkla iletişime geçirebilir.
  • Yurt dışında staj avantajı sağlayan bölümümüz, öğrencilerin mesleki kariyerlerinin gelişmesi için gerekli tüm olanakları sağlar.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
  • Gastronomi Bölümü mezunları;
  • Kendi iş yerini açabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde danışmanlık yapabilir,
  • Otel ve restoranlarda şef pozisyonunda çalışabilir,
  • Yüksek lisans eğitimini tamamlayarak akademisyen olabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde yöneticilik yapabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde AR-GE şefi olabilir,
  • Gastronomi Yazarlığı ve Yiyecek- İçecek Stilisti olabilir,
  • Liselerde yiyecek içecek öğretmeni pozisyonunda çalışabilir,
  • Gastronomi alanında araştırmacı yazar olabilir,
  • Someliye ve barista pozisyonlarında çalışabilirler.
  • Öğrencilerimiz eğitimleri esnasında Çeşitli zorunlu stajlar yapmaktadırlar, bu stajlar onları iş hayatına alıştırırken, İstanbul Okan Üniversitesinin sunduğu birçok avantajdan da yararlanmaktadırlar. Okul bünyesinde bulunan ve uygun olan diğer bölümlerden dersler alarak Yan dal ve çift ana dal yapma imkânı ile Miami’deki kampüsümüzde ekstra bir ücret ödemeden, dil eğitimi alma imkânları bunlardan bazılarıdır.

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030029646

Qualification Title
Awarding BodyIstanbul Okan University
Awarding Body ContactIstanbul Okan University Tuzla Campus, 34959 Akfırat - Tuzla / ISTANBUL
Awarding Body Urlhttps://www.okan.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030029646


Qualification Title

Awarding Body
Istanbul Okan University

Awarding Body Contact
Istanbul Okan University Tuzla Campus, 34959 Akfırat - Tuzla / ISTANBUL

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address