Yeterlilik Kodu

TR00329646

Yeterlilik Adı
Gastronomi Lisans Diploması
Öncelikli Olmayan Adlar-
Tanım
  • Bilgi ve beceri ile donanmış, kültürlü, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bilinçli, yenilikçi niteliklere sahip yönetici şefler ve geleceğin gastronomlarını yetiştirmektedir.
Detaylı Bilgi
  • Gastronomi Bölümü mezunları;

  • Kendi iş yerini açabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde danışmanlık yapabilir,
  • Otel ve restoranlarda şef pozisyonunda çalışabilir,
  • Yüksek lisans eğitimini tamamlayarak akademisyen olabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde yöneticilik yapabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde AR-GE şefi olabilir,
  • Gastronomi Yazarlığı ve Yiyecek- İçecek Stilisti olabilir,
  • Liselerde yiyecek içecek öğretmeni pozisyonunda çalışabilir,
  • Gastronomi alanında araştırmacı yazar olabilir,
  • Someliye ve barista pozisyonlarında çalışabilirler.
  • Öğrencilerimiz eğitimleri esnasında Çeşitli zorunlu stajlar yapmaktadırlar, bu stajlar onları iş hayatına alıştırırken, İstanbul Okan Üniversitesinin sunduğu birçok avantajdan da yararlanmaktadırlar. Okul bünyesinde bulunan ve uygun olan diğer bölümlerden dersler alarak Yan dal ve çift ana dal yapma imkânı ile Miami’deki kampüsümüzde ekstra bir ücret ödemeden, dil eğitimi alma imkânları bunlardan bazılarıdır.

    İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü 70 kişilik kontenjanını, SÖZEL puanı ile öğrenci alarak doldurmaktadır. Tam Burslu ve Yarı burslu kontenjan bulunmaktadır. Eğitim dili Türkçe ve 4 yıldır.

    Puan Türü: SÖZEL
    Öğrenim Dili: Türkçe
    Öğrenim Süresi: 4 Yıl

Detaylı Bilginin Kaynağı

  • Okan Üniversitesi Bilgi Paketinden alınmıştır. 


Url
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi6
Tematik AlanGıda işleme
DilTR
Sorumlu Kurumİstanbul Okan Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisiİstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, 34959 Akfırat - Tuzla / İSTANBUL
Sorumlu Kurum URLhttps://www.okan.edu.tr/
Bilgi Kaynağı-
Ek DiliTR
Ek Url-
Ulusal Meslek Sınıflaması-
İlişki Türü
  • Yiyecek-İçecek işletmeleriyle işbirlikleri güçlü olan Gastronomi bölümüz farkındalık sağlayan sektörel ve sosyal sorumluk projeleri geliştirmektedir. Ör: Sıfır Atık Mutfak , Çölyaklılara Reçeteler, Dünya Aşçılar Günü, Sağlıklı Beslenme Çalışmaları, Türk mutfağını tanıtma projeleri, Dünya Makarna Günü vb (Internetten haberler yer almaktadır)
  • Önemli firmaların sponsorlukları ile etkinlikler geliştiren bölümümüz, öğrencilerimizin bu sayede sektörle iç içe çalışmalarını destekler ve birinci sınıftan itibaren iş yaşamının dinamiklerini takip etmelerini sağlar.
  • Sponsorların destekleriyle geliştirilen marka dersleri sayesinde sektör çalışanlarının alan bilgileri öğrencilere aktarılır (Müfredatta marka derslerinin isimleri görülebilir).
  • İş birliklerimiz öğrencilerimize staj, kısmi zamanlı çalışma avantajı sağlar. Öğrencilerimiz, hayal ettiği işletmede kolaylıkla staj yapabilir.
  • Intern Gastronomi dersi sayesinde, öğrencilere mezun olduğunda iş sahibi olma fırsatını sunar.
  • Aşçı Federasyonları ile iletişimde olan bölümümüz, öğrencileri meslekte duayen pek çok aşçıyla kolaylıkla iletişime geçirebilir.
  • Yurt dışında staj avantajı sağlayan bölümümüz, öğrencilerin mesleki kariyerlerinin gelişmesi için gerekli tüm olanakları sağlar.
Geçerlilik Tarihi-
Giriş Şartı-
Edinme Yolları-
Ülke Kodu-
Yeterlilik Kodu

TR00329646


Yeterlilik Adı
Gastronomi Lisans Diploması

Öncelikli Olmayan Adlar
-

Tanım
  • Bilgi ve beceri ile donanmış, kültürlü, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bilinçli, yenilikçi niteliklere sahip yönetici şefler ve geleceğin gastronomlarını yetiştirmektedir.

Detaylı Bilgi
  • Gastronomi Bölümü mezunları;

  • Kendi iş yerini açabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde danışmanlık yapabilir,
  • Otel ve restoranlarda şef pozisyonunda çalışabilir,
  • Yüksek lisans eğitimini tamamlayarak akademisyen olabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde yöneticilik yapabilir,
  • Yiyecek- İçecek işletmelerinde AR-GE şefi olabilir,
  • Gastronomi Yazarlığı ve Yiyecek- İçecek Stilisti olabilir,
  • Liselerde yiyecek içecek öğretmeni pozisyonunda çalışabilir,
  • Gastronomi alanında araştırmacı yazar olabilir,
  • Someliye ve barista pozisyonlarında çalışabilirler.
  • Öğrencilerimiz eğitimleri esnasında Çeşitli zorunlu stajlar yapmaktadırlar, bu stajlar onları iş hayatına alıştırırken, İstanbul Okan Üniversitesinin sunduğu birçok avantajdan da yararlanmaktadırlar. Okul bünyesinde bulunan ve uygun olan diğer bölümlerden dersler alarak Yan dal ve çift ana dal yapma imkânı ile Miami’deki kampüsümüzde ekstra bir ücret ödemeden, dil eğitimi alma imkânları bunlardan bazılarıdır.

    İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi bölümü 70 kişilik kontenjanını, SÖZEL puanı ile öğrenci alarak doldurmaktadır. Tam Burslu ve Yarı burslu kontenjan bulunmaktadır. Eğitim dili Türkçe ve 4 yıldır.

    Puan Türü: SÖZEL
    Öğrenim Dili: Türkçe
    Öğrenim Süresi: 4 Yıl


Detaylı Bilginin Kaynağı

  • Okan Üniversitesi Bilgi Paketinden alınmıştır. 



URL

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Tematik Alan
Gıda işleme

Dil
TR

Sorumlu Kurum
İstanbul Okan Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
İstanbul Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, 34959 Akfırat - Tuzla / İSTANBUL

Sorumlu Kurum URL

Bilgi Kaynağı
-

Ek Dili
TR

Ek Url
-

Ulusal Meslek Sınıflaması
-

İlişki Türü
  • Yiyecek-İçecek işletmeleriyle işbirlikleri güçlü olan Gastronomi bölümüz farkındalık sağlayan sektörel ve sosyal sorumluk projeleri geliştirmektedir. Ör: Sıfır Atık Mutfak , Çölyaklılara Reçeteler, Dünya Aşçılar Günü, Sağlıklı Beslenme Çalışmaları, Türk mutfağını tanıtma projeleri, Dünya Makarna Günü vb (Internetten haberler yer almaktadır)
  • Önemli firmaların sponsorlukları ile etkinlikler geliştiren bölümümüz, öğrencilerimizin bu sayede sektörle iç içe çalışmalarını destekler ve birinci sınıftan itibaren iş yaşamının dinamiklerini takip etmelerini sağlar.
  • Sponsorların destekleriyle geliştirilen marka dersleri sayesinde sektör çalışanlarının alan bilgileri öğrencilere aktarılır (Müfredatta marka derslerinin isimleri görülebilir).
  • İş birliklerimiz öğrencilerimize staj, kısmi zamanlı çalışma avantajı sağlar. Öğrencilerimiz, hayal ettiği işletmede kolaylıkla staj yapabilir.
  • Intern Gastronomi dersi sayesinde, öğrencilere mezun olduğunda iş sahibi olma fırsatını sunar.
  • Aşçı Federasyonları ile iletişimde olan bölümümüz, öğrencileri meslekte duayen pek çok aşçıyla kolaylıkla iletişime geçirebilir.
  • Yurt dışında staj avantajı sağlayan bölümümüz, öğrencilerin mesleki kariyerlerinin gelişmesi için gerekli tüm olanakları sağlar.

Geçerlilik Tarihi
-

Giriş Şartı
-

Edinme Yolları
-

Ülke Kodu
-

Qualification Code

TR00329646

Qualification Title
Non-preferred Terms-
Description-
Further Info-
Source Of Further Info-
Url-
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level6
Thematic AreasFood processing
Information LanguageTR
Awarding Body
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
Source Of Information-
Supplement LanguageTR
Supplement URL-
National Occupation Classification-
Relationship Type-
Expiry Date-
Access Requirements-
Ways To Acquire-
Country Code-
Qualification Code

TR00329646


Qualification Title

Non-preferred Terms
-

Description
-

Further Info
-

Source Of Further Info
-

URL
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

Thematic Areas
Food processing

Information Language
TR

Awarding Body

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Source Of Information
-

Supplement Language
TR

Supplement URL
-

National Occupation Classification
-

Relationship Type
-

Expiry Date
-

Access Requirements
-

Ways To Acquire
-