Yeterlilik Kodu

TR0030018893

Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Gedik Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiCumhuriyet Mahallesi İlkbahar Sokak No: 1-3-5 Yakacık 34876 Kartal İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttp://www.gedik.edu.tr
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Tam burslu eğitim sağlamaktadır.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında bilgi sahibidir.
  • Mutfak hakkında temel bilgilere sahiptir.Yiyecek-içecek işletmelerinin yönetimi ve organizasyonlar konusunda temel bilgilere sahip olur.
  • Gastronomi uzmanlarının sorumlulukları ve davranışları hakkında önemli bir farkındalık kazanır.
  • Temel pişirme ve servis teknikleri ile ilgili ön bilgiye ve altyapıya sahip olur.
  • Çiğ ya da ham yiyeceklerin ve içeceklerin hazırlanmadan sunum sürecine kadar geçen prosesler konusunda uzmanlaşır.
  • Yerli ve yabancı mutfaklar hakkında önemli prensipleri öğrenir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030018893


Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Gedik Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Cumhuriyet Mahallesi İlkbahar Sokak No: 1-3-5 Yakacık 34876 Kartal İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Tam burslu eğitim sağlamaktadır.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında bilgi sahibidir.
  • Mutfak hakkında temel bilgilere sahiptir.Yiyecek-içecek işletmelerinin yönetimi ve organizasyonlar konusunda temel bilgilere sahip olur.
  • Gastronomi uzmanlarının sorumlulukları ve davranışları hakkında önemli bir farkındalık kazanır.
  • Temel pişirme ve servis teknikleri ile ilgili ön bilgiye ve altyapıya sahip olur.
  • Çiğ ya da ham yiyeceklerin ve içeceklerin hazırlanmadan sunum sürecine kadar geçen prosesler konusunda uzmanlaşır.
  • Yerli ve yabancı mutfaklar hakkında önemli prensipleri öğrenir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030018893

Qualification Title
Aşçılık Associate
Awarding BodyGedik University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.gedik.edu.tr
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

knowledge, concepts and terminology kitchenHave basic knowledge about cuisineKnow food and beverage business management and organisation typesRealize the behaviours and responsibilities of a gastronomy expert that are worthy of noticeHave a knowledge about basic cooking and service techniquesSpeciliazes in processes of preparation of raw and green foods and beveragesTo know about principles of national and international cuisines

Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030018893


Qualification Title
Aşçılık Associate

Awarding Body
Gedik University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

knowledge, concepts and terminology kitchenHave basic knowledge about cuisineKnow food and beverage business management and organisation typesRealize the behaviours and responsibilities of a gastronomy expert that are worthy of noticeHave a knowledge about basic cooking and service techniquesSpeciliazes in processes of preparation of raw and green foods and beveragesTo know about principles of national and international cuisines


Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address