Yeterlilik Kodu | TR0030018893 | |
Yeterlilik Adı | Aşçılık Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | İstanbul Gedik Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Cumhuriyet Mahallesi İlkbahar Sokak No: 1-3-5 Yakacık 34876 Kartal İstanbul | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.gedik.edu.tr | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Tam burslu eğitim sağlamaktadır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | - | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030018893
Tam burslu eğitim sağlamaktadır.
- Alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında bilgi sahibidir.
- Mutfak hakkında temel bilgilere sahiptir.Yiyecek-içecek işletmelerinin yönetimi ve organizasyonlar konusunda temel bilgilere sahip olur.
- Gastronomi uzmanlarının sorumlulukları ve davranışları hakkında önemli bir farkındalık kazanır.
- Temel pişirme ve servis teknikleri ile ilgili ön bilgiye ve altyapıya sahip olur.
- Çiğ ya da ham yiyeceklerin ve içeceklerin hazırlanmadan sunum sürecine kadar geçen prosesler konusunda uzmanlaşır.
- Yerli ve yabancı mutfaklar hakkında önemli prensipleri öğrenir.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030018893 | |
Qualification Title | Aşçılık Associate | |
Awarding Body | Gedik University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.gedik.edu.tr | |
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | knowledge, concepts and terminology kitchenHave basic knowledge about cuisineKnow food and beverage business management and organisation typesRealize the behaviours and responsibilities of a gastronomy expert that are worthy of noticeHave a knowledge about basic cooking and service techniquesSpeciliazes in processes of preparation of raw and green foods and beveragesTo know about principles of national and international cuisines | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030018893
knowledge, concepts and terminology kitchenHave basic knowledge about cuisineKnow food and beverage business management and organisation typesRealize the behaviours and responsibilities of a gastronomy expert that are worthy of noticeHave a knowledge about basic cooking and service techniquesSpeciliazes in processes of preparation of raw and green foods and beveragesTo know about principles of national and international cuisines
Qualification is continuous