Yeterlilik Kodu

TR0030025984

Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumTrakya Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiTrakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Telefonlar +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84
Sorumlu Kurum URLhttp://www.trakya.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mut-fak sanatları ve yiyecek – içecek işletmeleri yönetimi konularında yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip olmak ve bu bilgileri yerinde kullanabilmek.
  • Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri pro-fesyonel bir şekilde uygulayabilmek.
  • Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, gıda ve personel hijyeni, gıda ve personel iş güvenliği pratiklerini en iyi şekilde uygulamak ve bunları öğrenmek.
  • Yiyecek-içecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren konulardaki görsel, dokusal ve besinsel öğelere ait olan bilgileri yorumlayabilmek, değerlendi-rebilmek ve bu konularda sağlıklı karar verebilmek.
  • Yerelde ve Genel olarak Gastronomi biliminin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek, özümsemek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek.
  • Birey olarak görsel düşünme becerilerine sahip olmak ve görsel kavramları etkili bir şekilde sunabilmek, geliştirebilmek.
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında takım çalışmasına hızlı uyum sağlayabilmek ve gerektiğinde inisiyatif kullanarak çok hızlı bir şekilde çözümler üretebilmek.
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi konusundaki yapılacak proje ve fikirlere ilişkin uygulamaları başlatabilmek ve bunlara liderlik edebilmek
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek ve öğrenmesini yönlendirebilmek.
  • Alanına giren konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek.
  • Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek.
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimine temel oluşturan gastronomi, tasarım ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanabilmek ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olmak.
  • Bir yabancı dili kullanarak Mutfak Sanatları ve Yönetimi ile ilgili bilgileri izleyebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilmek.
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin etik değerlere sahip olmak.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıÖğrencinin Programdan başarı ile mezun olabilmesi için akademik yılso-nunda ders bazında alması gereken 120 AKTS kredilik dersleri başarı ile tamam-lamış olması aynı zamanda Zorunlu Yaz Stajını da başarıyla tamamlaması şartı aranır. Herhangi bir nedenden dolayı 4 dönem sonunda 120 AKTS kredilik dersi alamamış ya da Zorunlu Yaz Stajını tamamlayamamış öğrenciler mezun edilmez-ler. Bu ve diğer konulardaki özel şart ve koşullar için Trakya Üniversitesi’nin ilgili mevzuatlarındaki şartlar ve uygulamalar geçerlidir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir. 

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030025984


Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Trakya Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Telefonlar +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mut-fak sanatları ve yiyecek – içecek işletmeleri yönetimi konularında yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip olmak ve bu bilgileri yerinde kullanabilmek.
  • Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri pro-fesyonel bir şekilde uygulayabilmek.
  • Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, gıda ve personel hijyeni, gıda ve personel iş güvenliği pratiklerini en iyi şekilde uygulamak ve bunları öğrenmek.
  • Yiyecek-içecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren konulardaki görsel, dokusal ve besinsel öğelere ait olan bilgileri yorumlayabilmek, değerlendi-rebilmek ve bu konularda sağlıklı karar verebilmek.
  • Yerelde ve Genel olarak Gastronomi biliminin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek, özümsemek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek.
  • Birey olarak görsel düşünme becerilerine sahip olmak ve görsel kavramları etkili bir şekilde sunabilmek, geliştirebilmek.
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında takım çalışmasına hızlı uyum sağlayabilmek ve gerektiğinde inisiyatif kullanarak çok hızlı bir şekilde çözümler üretebilmek.
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi konusundaki yapılacak proje ve fikirlere ilişkin uygulamaları başlatabilmek ve bunlara liderlik edebilmek
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek ve öğrenmesini yönlendirebilmek.
  • Alanına giren konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek.
  • Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek.
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimine temel oluşturan gastronomi, tasarım ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanabilmek ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olmak.
  • Bir yabancı dili kullanarak Mutfak Sanatları ve Yönetimi ile ilgili bilgileri izleyebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilmek.
  • Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin etik değerlere sahip olmak.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Öğrencinin Programdan başarı ile mezun olabilmesi için akademik yılso-nunda ders bazında alması gereken 120 AKTS kredilik dersleri başarı ile tamam-lamış olması aynı zamanda Zorunlu Yaz Stajını da başarıyla tamamlaması şartı aranır. Herhangi bir nedenden dolayı 4 dönem sonunda 120 AKTS kredilik dersi alamamış ya da Zorunlu Yaz Stajını tamamlayamamış öğrenciler mezun edilmez-ler. Bu ve diğer konulardaki özel şart ve koşullar için Trakya Üniversitesi’nin ilgili mevzuatlarındaki şartlar ve uygulamalar geçerlidir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir. 


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030025984

Qualification Title
Awarding BodyTrakya University
Awarding Body ContactTrakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Phone +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84
Awarding Body Urlhttp://www.trakya.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030025984


Qualification Title

Awarding Body
Trakya University

Awarding Body Contact
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Phone +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address