Yeterlilik Kodu | TR0030025984 | |
Yeterlilik Adı | Aşçılık Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Trakya Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Trakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Telefonlar +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84 | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.trakya.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Otel, restoranlar ve catering | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencinin Programdan başarı ile mezun olabilmesi için akademik yılso-nunda ders bazında alması gereken 120 AKTS kredilik dersleri başarı ile tamam-lamış olması aynı zamanda Zorunlu Yaz Stajını da başarıyla tamamlaması şartı aranır. Herhangi bir nedenden dolayı 4 dönem sonunda 120 AKTS kredilik dersi alamamış ya da Zorunlu Yaz Stajını tamamlayamamış öğrenciler mezun edilmez-ler. Bu ve diğer konulardaki özel şart ve koşullar için Trakya Üniversitesi’nin ilgili mevzuatlarındaki şartlar ve uygulamalar geçerlidir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | - | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
Yeterlilik Kodu
TR0030025984
Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması
Sorumlu Kurum
Trakya Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü
22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE
Telefonlar
+90 (284) 223 42 10-11-12-13
+90 (284) 236 49 81-82-84
Sorumlu Kurum URL
Yönelim
Genel
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
AYÇ Seviyesi
5
TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
Kategori
Ana
Kredi Değeri
120
Programın Normal Süresi
2
Program Profili (Amaç)
-
Öğrenme Ortamları
-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
- Gastronomi bilimi, yiyecek ve İçecek üretimi, gıda kimyası ve hijyeni, mut-fak sanatları ve yiyecek – içecek işletmeleri yönetimi konularında yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip olmak ve bu bilgileri yerinde kullanabilmek.
- Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri pro-fesyonel bir şekilde uygulayabilmek.
- Yiyecek üretimi alanında iş sağlığı ve güvenliği, gıda ve personel hijyeni, gıda ve personel iş güvenliği pratiklerini en iyi şekilde uygulamak ve bunları öğrenmek.
- Yiyecek-içecek üretimi ve sunumunu ilgilendiren konulardaki görsel, dokusal ve besinsel öğelere ait olan bilgileri yorumlayabilmek, değerlendi-rebilmek ve bu konularda sağlıklı karar verebilmek.
- Yerelde ve Genel olarak Gastronomi biliminin kültür ve toplum üzerindeki etkilerini bilmek, özümsemek ve buna ilişkin değerlendirmeler yapabilmek.
- Birey olarak görsel düşünme becerilerine sahip olmak ve görsel kavramları etkili bir şekilde sunabilmek, geliştirebilmek.
- Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında takım çalışmasına hızlı uyum sağlayabilmek ve gerektiğinde inisiyatif kullanarak çok hızlı bir şekilde çözümler üretebilmek.
- Mutfak Sanatları ve Yönetimi konusundaki yapılacak proje ve fikirlere ilişkin uygulamaları başlatabilmek ve bunlara liderlik edebilmek
- Mutfak Sanatları ve Yönetimi alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilmek, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilmek ve öğrenmesini yönlendirebilmek.
- Alanına giren konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilmek; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarabilmek.
- Düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilmek.
- Mutfak Sanatları ve Yönetimine temel oluşturan gastronomi, tasarım ve işletmecilik gibi diğer disiplinlerden yararlanabilmek ve bu disiplinlere ilişkin temel bilgilere sahip olmak.
- Bir yabancı dili kullanarak Mutfak Sanatları ve Yönetimi ile ilgili bilgileri izleyebilmek ve meslektaşları ile iletişim kurabilmek.
- Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin teknolojik araçları etkin bir şekilde kullanabilmek.
- Mutfak Sanatları ve Yönetimine ilişkin etik değerlere sahip olmak.
Anahtar Yetkinlikler
-
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-
Kalite Güvencesi
-
Giriş Şartı
-
Başarma Şartları
Öğrencinin Programdan başarı ile mezun olabilmesi için akademik yılso-nunda ders bazında alması gereken 120 AKTS kredilik dersleri başarı ile tamam-lamış olması aynı zamanda Zorunlu Yaz Stajını da başarıyla tamamlaması şartı aranır. Herhangi bir nedenden dolayı 4 dönem sonunda 120 AKTS kredilik dersi alamamış ya da Zorunlu Yaz Stajını tamamlayamamış öğrenciler mezun edilmez-ler. Bu ve diğer konulardaki özel şart ve koşullar için Trakya Üniversitesi’nin ilgili mevzuatlarındaki şartlar ve uygulamalar geçerlidir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-
Yasal Dayanağı
-
Geçerlilik Süresi (Varsa)
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Qualification Code | TR0030025984 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Trakya University | |
Awarding Body Contact | Trakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Phone +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84 | |
Awarding Body Url | http://www.trakya.edu.tr/ | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Hotel, restaurants and catering | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |
Qualification Code
TR0030025984
Qualification Title
Awarding Body
Trakya University
Awarding Body Contact
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi / EDİRNE Phone +90 (284) 223 42 10-11-12-13 +90 (284) 236 49 81-82-84
Awarding Body Url
Orientation
General
National Occupation Classification
-
EQF Level
5
TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.
National Occupation Classification
-
Category
Main
Credit Value
-
Program Duration
-
Program Profile
-
Learning Environments
-
Description
-
Key Competencies
-
Further Info
-
Quality Assurance
-
Access Requirements
-
Conditions for Success
-
Progression Paths (Relationship Type)
-
Legal Basis
-
Validity Period (If Any)
-
Url