Yeterlilik Kodu

TR0030033227

Yeterlilik Adı
Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Ön Lisans Diploması
Sorumlu Kurumİstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiÜniversite, İstanbul Ünv. Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar/İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttps://iuc.edu.tr
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Tekstil (kıyafetler, ayakkabı ve deri)
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Programın Amacı; mesleğinin her alanında hizmet verebilecek bilgi, beceri ve tutumlarla donanık, yaratıcı, bilimsel tasarım ve üretim gücüne sahip teknikerler yetiştirmektir. 

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Tasarım ve üretim uygulamaları için gerekli çağdaş teknolojiyi kullanabilme *İstenilen ürün için model hazırlayabilme
  • Bilgisayar destekli tasarım yapabilme
  • Karşılaştığı problem durumlarında bağımsız davranarak, insiyatifini kullanabilme
  • Alanı ile ilgili yeni ürünler ortaya koyarken yaratıcılığını kullanabilme
  • Bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek mesleki ve bireysel anlamda kendini geliştirebilme
  • Bireysel çalışma ve bağımsız karar verebilme
  • Etkili iletişim kurma
  • Grupla ya da bireysel olarak mesleki fuarlara hazırlanabilme
  • Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme
  • Üretim planlaması yapabilme * Kalite kontrol becerisine sahip olma
  • Alanında gerekli bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme
  • Bilimsel bilgiye ulaşabilme, literatür tarayabilme ve bilimsel veri üretebilme
  • Ekip içinde mesleki rol ve sorumluluğunun farkında olma ve ekip içinde çalışma becerisi
  • Temel bilgi ve becerileri özümseyerek öğrendiklerini alanındaki çalışmalarda kullanabilme
  • Alanı ile gelişmeleri takip ederek, talep ve ihtiyaçlara göre, insan sağlığına uygun, özgün ayakkabı tasarımı yapabilme, koleksiyon hazırlayabilme
  • Üretim için gerekli alet ve makine kullanabilme
  • Küresel ve toplumsal çerçevedeki ayakkabı tasarım ve üretim aşamalarının, sağlık, güvenlik ve çevre sorunlarına etkilerini değerlendirebilme
  • Tasarım ve üretim uygulamaları için gerekli çağdaş teknolojiyi kullanabilme,
  • Alanıyla ilgili ayakkabı tasarımına temel oluştuaracak çizimi yapabilme,
  • Bilimsel bilgiye ulaşabilme, literatür tarayabilme ve bilimsel veri üretebilme bilgi ve becerisine sahip olma
  • Bireysel olarak veya ekip içinde çalışma bilgi ve becerisine sahip olma,
  • Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu bir tutum geliştirme
  • Alanında gerekli bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma bilgi ve becerisi
  • Etkili İletişim kurma bilgi ve becerisine sahip olma 
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Programa; ÖSYM tarafından duyurulan ve yapılan sınav sonucunda başarılı olan adaylar kayıt olabilir.

Başarma ŞartlarıÖğretim planında gösterilen öğrenimi izleyerek derslerin tümünden başarılı olması, en az 120 AKTS krediyi tamamlaması, AGNO'su en az 2.00 düzeyinde olması ve İşyeri Uygulamalı Eğitimini başarıyla tamamlamış olması gerekir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Program mezunları; ayakkabı tasarım, üretim alanında faaliyet gösteren işletmelerde; ürün tasarım, stampa çıkarma, saya kesim ve dikimi, monta, planlama, Ar-Ge, pazarlama, üretim yönetimi, kalite kontrol alanlarında istihdam edillebilirler. Kendi iş yerlerini açabilirler. Dikey geçiş sınavı ile lisans programlarına devam edebilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030033227


Yeterlilik Adı
Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Üniversite, İstanbul Ünv. Cerrahpaşa Avcılar Kampüsü, 34320 Avcılar/İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Programın Amacı; mesleğinin her alanında hizmet verebilecek bilgi, beceri ve tutumlarla donanık, yaratıcı, bilimsel tasarım ve üretim gücüne sahip teknikerler yetiştirmektir. 


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Tasarım ve üretim uygulamaları için gerekli çağdaş teknolojiyi kullanabilme *İstenilen ürün için model hazırlayabilme
  • Bilgisayar destekli tasarım yapabilme
  • Karşılaştığı problem durumlarında bağımsız davranarak, insiyatifini kullanabilme
  • Alanı ile ilgili yeni ürünler ortaya koyarken yaratıcılığını kullanabilme
  • Bilim, teknoloji ve çağdaş konular hakkında gelişmeleri izleyerek mesleki ve bireysel anlamda kendini geliştirebilme
  • Bireysel çalışma ve bağımsız karar verebilme
  • Etkili iletişim kurma
  • Grupla ya da bireysel olarak mesleki fuarlara hazırlanabilme
  • Ulusal ve uluslararası güncel sorunları takip edebilme
  • Üretim planlaması yapabilme * Kalite kontrol becerisine sahip olma
  • Alanında gerekli bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme
  • Bilimsel bilgiye ulaşabilme, literatür tarayabilme ve bilimsel veri üretebilme
  • Ekip içinde mesleki rol ve sorumluluğunun farkında olma ve ekip içinde çalışma becerisi
  • Temel bilgi ve becerileri özümseyerek öğrendiklerini alanındaki çalışmalarda kullanabilme
  • Alanı ile gelişmeleri takip ederek, talep ve ihtiyaçlara göre, insan sağlığına uygun, özgün ayakkabı tasarımı yapabilme, koleksiyon hazırlayabilme
  • Üretim için gerekli alet ve makine kullanabilme
  • Küresel ve toplumsal çerçevedeki ayakkabı tasarım ve üretim aşamalarının, sağlık, güvenlik ve çevre sorunlarına etkilerini değerlendirebilme
  • Tasarım ve üretim uygulamaları için gerekli çağdaş teknolojiyi kullanabilme,
  • Alanıyla ilgili ayakkabı tasarımına temel oluştuaracak çizimi yapabilme,
  • Bilimsel bilgiye ulaşabilme, literatür tarayabilme ve bilimsel veri üretebilme bilgi ve becerisine sahip olma
  • Bireysel olarak veya ekip içinde çalışma bilgi ve becerisine sahip olma,
  • Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu bir tutum geliştirme
  • Alanında gerekli bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma bilgi ve becerisi
  • Etkili İletişim kurma bilgi ve becerisine sahip olma 

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Programa; ÖSYM tarafından duyurulan ve yapılan sınav sonucunda başarılı olan adaylar kayıt olabilir.


Başarma Şartları
Öğretim planında gösterilen öğrenimi izleyerek derslerin tümünden başarılı olması, en az 120 AKTS krediyi tamamlaması, AGNO'su en az 2.00 düzeyinde olması ve İşyeri Uygulamalı Eğitimini başarıyla tamamlamış olması gerekir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Program mezunları; ayakkabı tasarım, üretim alanında faaliyet gösteren işletmelerde; ürün tasarım, stampa çıkarma, saya kesim ve dikimi, monta, planlama, Ar-Ge, pazarlama, üretim yönetimi, kalite kontrol alanlarında istihdam edillebilirler. Kendi iş yerlerini açabilirler. Dikey geçiş sınavı ile lisans programlarına devam edebilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030033227

Qualification Title
Awarding BodyIstanbul University - Cerrahpaşa
Awarding Body ContactIstanbul University-Cerrahpaşa Avcılar Campus, Bağlariçi Street. No:7, 34320 Avcılar/İstanbul
Awarding Body Urlhttps://iuc.edu.tr/
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasTextiles (clothes, footwear and leather)
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030033227


Qualification Title

Awarding Body
Istanbul University - Cerrahpaşa

Awarding Body Contact
Istanbul University-Cerrahpaşa Avcılar Campus, Bağlariçi Street. No:7, 34320 Avcılar/İstanbul

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address