Yeterlilik Kodu

TR0030015031

Yeterlilik Adı
Biyomühendislik Lisans Diploması
Sorumlu KurumEge Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEge Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR
Sorumlu Kurum URLhttp://ege.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
6 Yeterlilik TYÇ’ye 21/12/2021 tarihinde yerleştirildi
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Biyoloji
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı, sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.

Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Matematik, fen bilimleri ve temel mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.
  • Biyomühendislik disiplinine özgü karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
  • Biyomühendislik disiplinine özgü karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
  • Biyomühendislik disiplinine özgü uygulamalarda karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern yeni teknikler, araçlar ve süreçler geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
  • Biyomühendislik disiplinine özgü karmaşık mühendislik problemlerinin veya biyomühendislik araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
  • Biyomühendislik disiplini içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
  • Türkçe sözlü ve yazılı, disiplinlerarası etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; evrensel gelişmeleri takip edebilme becerisi, etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
  • Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
  • Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
  • Biyomühendislik disiplinine özgü uygulamaların ulusal gereksinimler ve öncelikler kapsamında evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Her ders için yapılan değerlendirme şekli “Ders Öğretim Planı”nda belirtilmiştir.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

• YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

• YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

• YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı
  • Ortaöğretim kurumlarından ya da denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan yabancı ülke ortaöğretim kurumlarından mezun olmak ve yükseköğretim kurumlarının lisans programlarına kabul şartlarını sağlamış olmak.
  • Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenen, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan merkezi sınav sonucunda yükseköğretim kurumunun ilgili lisans programına yerleştirilmiş olmak.
  • Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenen, yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden programları için ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınav sonucunda yeterli puanı almış ve özel yetenek sınavını başarmış olmak.
  • Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenen, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda önlisans mezunları için yükseköğretim kurumlarında bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına yerleştirilmiş olmak.
Başarma ŞartlarıProgramda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunların işe girme oranı %85 civarındadır. Ocak 2017 itibariyle toplam 424 mezundan ulaşabildiklerimizden 157’si (%37) halen profesyonel iş hayatındadır. Mezunların %30 kadarı da lisansüstü eğitimlerine devam etmektedirler. Buna göre %45’i farklı ulusal kurum ve kuruluşlarda araştırmacı/akademisyen, % 49’u sanayi kuruluşları üretim veya Ar-Ge birimlerinde çalışmakta, %4’ü girişimci olarak kendi şirketini kurmuş, %2’si de uluslararası kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmektedir.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik 2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir. 

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
QrCodeQrCode
Yeterlilik Kodu

TR0030015031


Yeterlilik Adı
Biyomühendislik Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Ege Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye 21/12/2021 tarihinde yerleştirildi

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı, sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.


Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Matematik, fen bilimleri ve temel mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi.
  • Biyomühendislik disiplinine özgü karmaşık mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçme ve uygulama becerisi.
  • Biyomühendislik disiplinine özgü karmaşık bir sistemi, süreci, cihazı veya ürünü gerçekçi kısıtlar ve koşullar altında, belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde tasarlama becerisi; bu amaçla modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi.
  • Biyomühendislik disiplinine özgü uygulamalarda karşılaşılan karmaşık problemlerin analizi ve çözümü için gerekli olan modern yeni teknikler, araçlar ve süreçler geliştirme, seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma becerisi.
  • Biyomühendislik disiplinine özgü karmaşık mühendislik problemlerinin veya biyomühendislik araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi.
  • Biyomühendislik disiplini içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisi; bireysel çalışma becerisi.
  • Türkçe sözlü ve yazılı, disiplinlerarası etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi; evrensel gelişmeleri takip edebilme becerisi, etkin rapor yazma ve yazılı raporları anlama, tasarım ve üretim raporları hazırlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi.
  • Etik ilkelerine uygun davranma, mesleki ve etik sorumluluk bilinci; mühendislik uygulamalarında kullanılan standartlar hakkında bilgi.
  • Proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi, iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik hakkında farkındalık; sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi.
  • Biyomühendislik disiplinine özgü uygulamaların ulusal gereksinimler ve öncelikler kapsamında evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın mühendislik alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi; mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalık.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Her ders için yapılan değerlendirme şekli “Ders Öğretim Planı”nda belirtilmiştir.


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

• YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

• YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

• YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı
  • Ortaöğretim kurumlarından ya da denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanan yabancı ülke ortaöğretim kurumlarından mezun olmak ve yükseköğretim kurumlarının lisans programlarına kabul şartlarını sağlamış olmak.
  • Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenen, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan merkezi sınav sonucunda yükseköğretim kurumunun ilgili lisans programına yerleştirilmiş olmak.
  • Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenen, yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden programları için ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınav sonucunda yeterli puanı almış ve özel yetenek sınavını başarmış olmak.
  • Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenen, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda önlisans mezunları için yükseköğretim kurumlarında bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına yerleştirilmiş olmak.

Başarma Şartları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunların işe girme oranı %85 civarındadır. Ocak 2017 itibariyle toplam 424 mezundan ulaşabildiklerimizden 157’si (%37) halen profesyonel iş hayatındadır. Mezunların %30 kadarı da lisansüstü eğitimlerine devam etmektedirler. Buna göre %45’i farklı ulusal kurum ve kuruluşlarda araştırmacı/akademisyen, % 49’u sanayi kuruluşları üretim veya Ar-Ge birimlerinde çalışmakta, %4’ü girişimci olarak kendi şirketini kurmuş, %2’si de uluslararası kurum ve kuruluşlarda istihdam edilmektedir.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik 2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir. 


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030015031

Qualification Title
Bioengineering License
Awarding BodyEGE UNIVERSITY
Awarding Body ContactEge University Rectorate Gençlik Caddesi 35040 Bornova – Izmir Telephone: (0-232) 311 10 10 Email: webadmin@ege.edu.tr
Awarding Body Urlhttp://ege.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level6
6 The Qualification has been included in TQF on 21/12/2021
TQF Level 6
Thematic AreasBiology
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4 Yıl
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Possessing sufficient knowledge in mathematics, science and engineering disciplines; the ability to use their theoretical and practical understandings in complicated engineering problems.
  • Developing skills in identifying, defining, formulating and solving engineering problems in bioengineering; the ability of selection and application of proper analysis and modeling methods for this purpose.
  • The ability to design a multifaceted system, process, device, or product in bioengineering discipline provided for certain requirements under realistic constraints and conditions; possessing skills in applying modern design methods in accordance with this purpose.
  • To develop, select and use skills in modern new techniques, tools and processes for analysing and solving complicated problems encountered in bioengineering applications.
  • Specifically capability of using information technologies effectively.
  • Possessing skills in designing an experiment, evaluating and analyzing the data and the results for the investigation of complex engineering problems specific to the bioengineering.
  • The capability of team working effectively both in bioengineering discipline and multidisciplinary areas; having individual working skills.
  • Multidisciplinary communication skills in Turkish, at least one foreign language knowledge; the ability to follow universal developments, writing and understanding of reports effectively, preparing design and production reports, being able to make effective presentations, giving and taking comprehensible instructions.
  • Awareness of the need for lifelong learning; the skill of access to information, being able to follow and develop new techniques in science and technology and continuous self-renewal.
  • Acting in accordance with ethical principles, sense of professional and ethical responsibility; information on engineering applications standards.
  • Information of business applications such as project, risk and change managements and sustainable development; awareness about innovation and entrepreneurship.
  • Information about the effects of bioengineering discipline-specific applications on health, environment and safety applications and the problems of the era that are reflected in the engineering within national requirements and priorities in social and universal dimensions; awareness of the legal outcomes of engineering solutions.
Key Competencies-
Further Info

The assessment of each lecture is identified in “Individual Course Description”.

Quality Assurance-
Access Requirements

The general requirements explained in “General Admission Requirements” of "Information on the Institution" part are applied for admission of students.

Conditions for SuccessStudents must obtain a grade point average of at least 2.00 out of 4.00 and successfully pass all courses on the programme (equivalent to a total of 240 ECTS).
Progression Paths (Relationship Type)

The employement rate of graduates is around 85%. As January 2017, 157 of them (37%) are currently in professional businesses. About 30% of the graduates continue their postgraduate studies. According to this, 45% are researchers/academicians in different national institutions and organizations, 49% are working in production or R&D units of industrial establishments, 4% are establishing their own enterprises as entrepreneurs and 2% are employed in international institutions and organizations. A part of the graduates continue their post-graduated educations in domestic universities/programs (Ege University-Bioengineering; DEU-Medical Biology, Biomedical; Izmir Institute of Technology-Bioengineering, Molecular Biology; METU-Biotechnology; ITU-Molecular Biology and Genetics; Anadolu University-Biotechnology; Marmara University-Bioengineering; Hacettepe University-Bioengineering; YTU-Bioengineering; Koc University-Bioengineering; Bogazici University-Biomedical Engineering etc.); besides some of the graduates also continue their post-graduate educations internationally at diverse universities or institutes. Also some of the graduates works as academic members at Ege University-Department of Bioengineering, Yeditepe University-Department of Genetic and Bioengineering, Adana Science and Technology University-Department of Bioengineering and Fırat University-Department of Bioengineering; and a part of the graduates are employed as research assistants and professionals at Ege University-Bioengineering, Marmara University-Bioengineering, Izmir Institute of Technology -Chemical Engineering, Fırat University-Bioengineering, Istanbul Medeniyet University-Bioengineering, Gaziosmanpaşa University-Bioengineering, Adnan Menderes University-Food Engineering, Karamanoglu Mehmetbey University-Bioengineering, Adana Science and Technology University-Bioengineering, Gebze Institute of Technology-Bioengineering, Arel University-Biomedical Engineering, Ahi Evran University-Bioengineering and Kırıkkale University Bioengineering. The rest of the graduates are also employed in wide range of diverse fields such as food (Mauri Maya San. A.Ş., Keskinoğlu A.Ş etc.), agriculture (Algen Biotechnology, Dikili Çiftlik A.Ş. etc.), healthcare and pharmaceutical industries (General Electrics Healthcare System – Penta Electronic Medical Systems, Ar-Es Consultancy, Clinical Research Associate, Siena Vaccine Industry, Hipokrat Medical Materials Production and Marketing, Bilimsel Medical Products Marketing Ltd., Opet Mineral Oil Industries A.Ş, Çevresel Kimya Biodiesel Production Company, Sanovel etc.), in organizations such as TSE (Institute of Turkish Standards) and TPE (Turkish Patent Institute) that have legal responsibilities; as well as hospitals and clinics, genetic diagnosis centers and vaccine production facilities. Besides some graduated bioengineers developed their entrepreneurial spirits and started up their own companies (Pikolap A.Ş. etc.).

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Belge sürekli geçerlidir.

Url Open Address
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030015031


Qualification Title
Bioengineering License

Awarding Body
EGE UNIVERSITY

Awarding Body Contact
Ege University Rectorate Gençlik Caddesi 35040 Bornova – Izmir Telephone: (0-232) 311 10 10 Email: webadmin@ege.edu.tr

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification has been included in TQF on 21/12/2021

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4 Yıl

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Possessing sufficient knowledge in mathematics, science and engineering disciplines; the ability to use their theoretical and practical understandings in complicated engineering problems.
  • Developing skills in identifying, defining, formulating and solving engineering problems in bioengineering; the ability of selection and application of proper analysis and modeling methods for this purpose.
  • The ability to design a multifaceted system, process, device, or product in bioengineering discipline provided for certain requirements under realistic constraints and conditions; possessing skills in applying modern design methods in accordance with this purpose.
  • To develop, select and use skills in modern new techniques, tools and processes for analysing and solving complicated problems encountered in bioengineering applications.
  • Specifically capability of using information technologies effectively.
  • Possessing skills in designing an experiment, evaluating and analyzing the data and the results for the investigation of complex engineering problems specific to the bioengineering.
  • The capability of team working effectively both in bioengineering discipline and multidisciplinary areas; having individual working skills.
  • Multidisciplinary communication skills in Turkish, at least one foreign language knowledge; the ability to follow universal developments, writing and understanding of reports effectively, preparing design and production reports, being able to make effective presentations, giving and taking comprehensible instructions.
  • Awareness of the need for lifelong learning; the skill of access to information, being able to follow and develop new techniques in science and technology and continuous self-renewal.
  • Acting in accordance with ethical principles, sense of professional and ethical responsibility; information on engineering applications standards.
  • Information of business applications such as project, risk and change managements and sustainable development; awareness about innovation and entrepreneurship.
  • Information about the effects of bioengineering discipline-specific applications on health, environment and safety applications and the problems of the era that are reflected in the engineering within national requirements and priorities in social and universal dimensions; awareness of the legal outcomes of engineering solutions.

Key Competencies
-

Further Info

The assessment of each lecture is identified in “Individual Course Description”.


Quality Assurance
-

Access Requirements

The general requirements explained in “General Admission Requirements” of "Information on the Institution" part are applied for admission of students.


Conditions for Success
Students must obtain a grade point average of at least 2.00 out of 4.00 and successfully pass all courses on the programme (equivalent to a total of 240 ECTS).

Progression Paths (Relationship Type)

The employement rate of graduates is around 85%. As January 2017, 157 of them (37%) are currently in professional businesses. About 30% of the graduates continue their postgraduate studies. According to this, 45% are researchers/academicians in different national institutions and organizations, 49% are working in production or R&D units of industrial establishments, 4% are establishing their own enterprises as entrepreneurs and 2% are employed in international institutions and organizations. A part of the graduates continue their post-graduated educations in domestic universities/programs (Ege University-Bioengineering; DEU-Medical Biology, Biomedical; Izmir Institute of Technology-Bioengineering, Molecular Biology; METU-Biotechnology; ITU-Molecular Biology and Genetics; Anadolu University-Biotechnology; Marmara University-Bioengineering; Hacettepe University-Bioengineering; YTU-Bioengineering; Koc University-Bioengineering; Bogazici University-Biomedical Engineering etc.); besides some of the graduates also continue their post-graduate educations internationally at diverse universities or institutes. Also some of the graduates works as academic members at Ege University-Department of Bioengineering, Yeditepe University-Department of Genetic and Bioengineering, Adana Science and Technology University-Department of Bioengineering and Fırat University-Department of Bioengineering; and a part of the graduates are employed as research assistants and professionals at Ege University-Bioengineering, Marmara University-Bioengineering, Izmir Institute of Technology -Chemical Engineering, Fırat University-Bioengineering, Istanbul Medeniyet University-Bioengineering, Gaziosmanpaşa University-Bioengineering, Adnan Menderes University-Food Engineering, Karamanoglu Mehmetbey University-Bioengineering, Adana Science and Technology University-Bioengineering, Gebze Institute of Technology-Bioengineering, Arel University-Biomedical Engineering, Ahi Evran University-Bioengineering and Kırıkkale University Bioengineering. The rest of the graduates are also employed in wide range of diverse fields such as food (Mauri Maya San. A.Ş., Keskinoğlu A.Ş etc.), agriculture (Algen Biotechnology, Dikili Çiftlik A.Ş. etc.), healthcare and pharmaceutical industries (General Electrics Healthcare System – Penta Electronic Medical Systems, Ar-Es Consultancy, Clinical Research Associate, Siena Vaccine Industry, Hipokrat Medical Materials Production and Marketing, Bilimsel Medical Products Marketing Ltd., Opet Mineral Oil Industries A.Ş, Çevresel Kimya Biodiesel Production Company, Sanovel etc.), in organizations such as TSE (Institute of Turkish Standards) and TPE (Turkish Patent Institute) that have legal responsibilities; as well as hospitals and clinics, genetic diagnosis centers and vaccine production facilities. Besides some graduated bioengineers developed their entrepreneurial spirits and started up their own companies (Pikolap A.Ş. etc.).


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Belge sürekli geçerlidir.


Url
Open Address

Url
QrCodeQrCode