Yeterlilik Kodu

TR0030012541

Yeterlilik Adı
Eczacılık (İngilizce) Lisans Diploması
Sorumlu KurumAltınbaş Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAltınbaş Üniversitesi
Sorumlu Kurum URLhttp://www.altinbas.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
6 Yeterlilik TYÇ’ye 18/07/2023 tarihinde yerleştirildi
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Eczane
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri300
Programın Normal Süresi 5 Yıl
Program Profili (Amaç)

Programın ana amacı meslek onurunu her şartta koruyacak, sağlık hizmetinin sorumluluğuna vakıf, mesleği alanındaki bilimsel ve teknik gelişmeleri yakından takip eden, sağlık hizmetinde ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve çağdaş dünyaya süratle uyum sağlayıp kendisine ait önemli yeri alabilecek eczacılar yetiştirmektir. Program; Eczane Eczacılığı, Hastane Eczacılığı ve Endüstri Eczacılığı alanlarında çalışabilecek yetkinlik ve yeterliliklere sahip Eczacı yetiştiren bir eğitim programıdır. Eğitim süresi 5 yıl + 1 yıl hazırlık (öğrenci hazırlık atlama sınavını geçmediği takdirde ) olmak üzere 6 yıldır. Bu program İngilizce olarak sunulmaktadır.

Öğrenme Ortamları

Eczacılık Fakültesinde 32 Akademik personel görev almaktadır. Okulda eğitim ve araştırma çalışmalarının yürütüldüğü 6 öğrenci laboratuvarı, 5 araştırma laboratuvarı ve 2 bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Bunun dışında öğrencilerin tek başına ya da gruplar halinde çalışabilecekleri çalışma odaları da olan geniş bir kütüphane ve kafeterya bulunmaktadır. Bakırköy’ün merkezi bir konumda olması sebebiyle öğrenciler rahatlıkla kalacak konut bulabilmektedirler. Ayrıca Mahmutbey’de okula ait Konuk Evi’nde de kalabilmektedirler.

Bu program tam burslu olarak da sunulmaktadır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Eleştirel düşünme, konuşma ve yazma.
  • Mesleğini mevcut yasalar ve mevzuatlar doğrultusunda uygulama.
  • Etik ve deontolojik ilkelere bağlı kalma.
  • İnsiyatif alabilme.
  • Doğal, sentetik veya biyolojik kaynaklı ilaç etkin ve yardımcı maddelerinin araştırma, geliştirme ve üretme aşamalarında yer alma.
  • İlaçların güvenli kullanımı için gerekli önlemleri almak ve akılcı ilaç kullanımını teşvik ederek danışmanlık ve denetim görevlerini yerine getirmek.
  • Yabancı dil becerisini kullanarak mesleğindeki gelişmeleri yabancı kaynaklardan da takip etmek.
Anahtar Yetkinlikler

Eczane Eczacılığı, Hastane Eczacılığı ve Endüstri Eczacılığı alanlarında çalışabilecek yetkinlik ve yeterliliklere sahip Eczacı olabilme.

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Derslerin sene sonu değerlendirmeleri için harf sistemi kullanılmaktadır.

Yarıyıl Ders Notu Katsayıları: AA 4,00; BA 3,50; BB 3,00; CB 2,50; CC 2,00; DC 1,50; DD 1,00; F 0,00 Diğer harf notları ve anlamları aşağıda gösterilmiştir:

a) Eksik (I) notu, hastalık veya başka bir zorunlu nedenle, başarılı olduğu halde ders için gerekli çalışmaları bitiremeyen veya yarıyıl sonu sınavına giremeyen öğrencilere verilir. Bir öğrenci (I) notu aldığı dersten, o dersin yarıyıl sonu sınavı tarihinden itibaren on beş gün içinde eksiklerini tamamlamak zorundadır. Aksi halde, (I) notu kendiliğinden (F) notuna dönüşür. Ancak ilgili yönetim kurulu kararıyla, yukarıda açıklanan süre uzatılabilir.

b) Yeterli (S) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir.

c) Yetersiz (U) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarı gösteremeyen öğrencilere verilir.

ç) (EX) notu öğrencinin ilgili yönetim kurulunca muaf tutulduğu dersler için verilir. Ayrıca, bazı derslerden Senato tarafından belirlenen koşulları sağlayan öğrencilere de ilgili derslerden (EX) notu verilebilir. (EX) notu ortalamaya katılmaz, ancak not belgelerinde gösterilir.

d) Çekilmiş (W) notu, normal ders ekleme ve ders bırakma süresi bittikten sonra öğrencinin yarıyıl başından itibaren ilk on hafta içinde, danışmanının önerisi ve öğretim üyesinin izni ile çekilmesine izin verilen bir ders için kullanılır.

e) Program dışı (NI) notu, öğrencinin kayıtlı olduğu program veya programların not ortalamasına katılmamak koşuluyla aldığı dersleri tanımlamak üzere verilir. Bu not, öğrencinin ilgili dersten aldığı harf notu ile birlikte öğrencinin not belgesinde gösterilir.

f) (P) (Gelişmekte) notu, not ortalamalarına katılmayan dersleri başarıyla sürdürmekte olan öğrencilere verilir.

g) (NA) (Devamsızlıktan Başarısız) notu, aşağıdaki nedenlerin herhangi birinden dolayı başarısız sayılan öğrencilere dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur. (NA) notu, not ortalamaları hesabında (F) notu işlemi görür.

Öğrencilerin bu şekilde dersten çekilmelerinde aşağıdaki esaslar uygulanır:

1) Bir öğrenci, programının ilk iki yarıyılındaki derslerden, daha önce geçer not aldığı ve zorunlu olmadığı halde not ortalamasını yükseltmek amacı ile tekrarladığı dersler hariç çekilemez.

2) Bir öğrenci, tekrarlamak zorunda olduğu, daha önce (W) aldığı ve not ortalamasına katılmayan derslerden çekilemez.

3) Bir öğrenciye bir yarıyılda en çok bir ders olmak üzere bütün lisans öğrenimi boyunca en çok altı dersten, ön lisans öğrenimi boyunca en çok iki dersten danışmanın önerisi ve dersin öğretim üyesinin izniyle çekilme izni verilebilir.

4) Üniversite ile yurt dışındaki eğitim kurumları veya resmi kuruluşlar arasında imzalanmış olan özel anlaşmalar kapsamında Üniversitede öğrenim gören değişim öğrencileri ve ziyaretçi öğrenciler dersten çekilme işlemini değişim programları koordinatörünün önerisi ve öğretim üyesinin izni ile yapabilir.

Bu durumdaki öğrenciler için (W) notuna ilişkin kurallar uygulanmaz.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

• YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

• YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

• YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Akreditasyon Kuruluşu Adı; Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER)

Giriş Şartı
  • Yükseköğretim Kurumu’nun düzenlemeleri çerçevesinde, Türkiye’de ön lisans ve lisans programlarına öğrenci kabulü merkezi olarak yapılan iki aşamalı sınav sonuçlarına göre yapılır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adayların seçme sınavında aldıkları puanlarına ve Lise puanlarının katkılarına göre öğrencileri seçtikleri bölümlere yerleştirir. Yabancı uyruklu öğrenciler Altınbaş Üniversitesi Lisans Programına ülkelerindeki Lise Diploması ve Uluslararası Kabul Sınavı ve İlgili Yönetmelikleri esas alınarak yerleştirilir.
  • Programa kayıt olabilmek için başvuruda İngilizce yeterliliklerini ya da ülkelerinde tamamladıkları programın tamamının ya da derslerin en az %30’unun İngilizce olduğunu gösteren belgeleri sunmaları gerekir. İngilizce’ de yeterli olmayanlar İngilizce hazırlık programını tamamladıktan sonra Eczacılık Fakültesi’nde eğitime başlarlar. Burslar: Programlara kayıtlı öğrenciler ÖSYM yerleştirmesindeki burslara ek olarak; 4.00 üzerinden 3.50 üzerinde bir not ortalaması elde etmeleri durumunda, onur bursuna hak kazanacaklardır. Aynı koşulları sağlayan ÖSYM Burslu öğrenciler, bu bursu benzer yüzdeler ile almaya hak kazanırlar. Bu burs için değerlendirme her akademik yılın başında yapılır. Öğrencilerin burs için başvurmaları gerekmez. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, burs hakkına sahip öğrencileri bilgilendirir.
  • Sanat ve / veya spor müsabakalarında ulusal veya uluslararası dereceler alan ve üniversiteyi sanat ve / veya spor organizasyonlarında temsil etmeyi seçen öğrenciler, mütevelli Heyeti tarafından miktarına karar verilen bir burs hakkına sahiptir. Altınbaş Üniversitesi, yukarıda belirtilen burslara ek olarak öğrencilerine çeşitli burs ve destekler sunmaktadır.
Başarma Şartları Öğrencinin müfredattaki derslerin hepsini almış olması, ve Genel Not Ortalamasının 2.00/4.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için Gereken Minimum Kredi: 318 Dersler: 66 Seçmeli Dersler: 10 (8 seçmeli ders ve 2 İleri Seçmeli Eczacılık Uygulaması). Öğrenciler toplam 27 AKTS'lik Seçmeli ders almış olmalılardır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlar serbest eczanelerde, hastanelerde, ilaç endüstrisinde ve ilgili kamu kurumlarında çalışabilmektedirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

 Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
QrCodeQrCode
Yeterlilik Kodu

TR0030012541


Yeterlilik Adı
Eczacılık (İngilizce) Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Altınbaş Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Altınbaş Üniversitesi

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye 18/07/2023 tarihinde yerleştirildi

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
300

Programın Normal Süresi
5 Yıl

Program Profili (Amaç)

Programın ana amacı meslek onurunu her şartta koruyacak, sağlık hizmetinin sorumluluğuna vakıf, mesleği alanındaki bilimsel ve teknik gelişmeleri yakından takip eden, sağlık hizmetinde ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve çağdaş dünyaya süratle uyum sağlayıp kendisine ait önemli yeri alabilecek eczacılar yetiştirmektir. Program; Eczane Eczacılığı, Hastane Eczacılığı ve Endüstri Eczacılığı alanlarında çalışabilecek yetkinlik ve yeterliliklere sahip Eczacı yetiştiren bir eğitim programıdır. Eğitim süresi 5 yıl + 1 yıl hazırlık (öğrenci hazırlık atlama sınavını geçmediği takdirde ) olmak üzere 6 yıldır. Bu program İngilizce olarak sunulmaktadır.


Öğrenme Ortamları

Eczacılık Fakültesinde 32 Akademik personel görev almaktadır. Okulda eğitim ve araştırma çalışmalarının yürütüldüğü 6 öğrenci laboratuvarı, 5 araştırma laboratuvarı ve 2 bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Bunun dışında öğrencilerin tek başına ya da gruplar halinde çalışabilecekleri çalışma odaları da olan geniş bir kütüphane ve kafeterya bulunmaktadır. Bakırköy’ün merkezi bir konumda olması sebebiyle öğrenciler rahatlıkla kalacak konut bulabilmektedirler. Ayrıca Mahmutbey’de okula ait Konuk Evi’nde de kalabilmektedirler.

Bu program tam burslu olarak da sunulmaktadır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Eleştirel düşünme, konuşma ve yazma.
  • Mesleğini mevcut yasalar ve mevzuatlar doğrultusunda uygulama.
  • Etik ve deontolojik ilkelere bağlı kalma.
  • İnsiyatif alabilme.
  • Doğal, sentetik veya biyolojik kaynaklı ilaç etkin ve yardımcı maddelerinin araştırma, geliştirme ve üretme aşamalarında yer alma.
  • İlaçların güvenli kullanımı için gerekli önlemleri almak ve akılcı ilaç kullanımını teşvik ederek danışmanlık ve denetim görevlerini yerine getirmek.
  • Yabancı dil becerisini kullanarak mesleğindeki gelişmeleri yabancı kaynaklardan da takip etmek.

Anahtar Yetkinlikler

Eczane Eczacılığı, Hastane Eczacılığı ve Endüstri Eczacılığı alanlarında çalışabilecek yetkinlik ve yeterliliklere sahip Eczacı olabilme.


Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Derslerin sene sonu değerlendirmeleri için harf sistemi kullanılmaktadır.

Yarıyıl Ders Notu Katsayıları: AA 4,00; BA 3,50; BB 3,00; CB 2,50; CC 2,00; DC 1,50; DD 1,00; F 0,00 Diğer harf notları ve anlamları aşağıda gösterilmiştir:

a) Eksik (I) notu, hastalık veya başka bir zorunlu nedenle, başarılı olduğu halde ders için gerekli çalışmaları bitiremeyen veya yarıyıl sonu sınavına giremeyen öğrencilere verilir. Bir öğrenci (I) notu aldığı dersten, o dersin yarıyıl sonu sınavı tarihinden itibaren on beş gün içinde eksiklerini tamamlamak zorundadır. Aksi halde, (I) notu kendiliğinden (F) notuna dönüşür. Ancak ilgili yönetim kurulu kararıyla, yukarıda açıklanan süre uzatılabilir.

b) Yeterli (S) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir.

c) Yetersiz (U) notu, not ortalamalarına katılmayan derslerden başarı gösteremeyen öğrencilere verilir.

ç) (EX) notu öğrencinin ilgili yönetim kurulunca muaf tutulduğu dersler için verilir. Ayrıca, bazı derslerden Senato tarafından belirlenen koşulları sağlayan öğrencilere de ilgili derslerden (EX) notu verilebilir. (EX) notu ortalamaya katılmaz, ancak not belgelerinde gösterilir.

d) Çekilmiş (W) notu, normal ders ekleme ve ders bırakma süresi bittikten sonra öğrencinin yarıyıl başından itibaren ilk on hafta içinde, danışmanının önerisi ve öğretim üyesinin izni ile çekilmesine izin verilen bir ders için kullanılır.

e) Program dışı (NI) notu, öğrencinin kayıtlı olduğu program veya programların not ortalamasına katılmamak koşuluyla aldığı dersleri tanımlamak üzere verilir. Bu not, öğrencinin ilgili dersten aldığı harf notu ile birlikte öğrencinin not belgesinde gösterilir.

f) (P) (Gelişmekte) notu, not ortalamalarına katılmayan dersleri başarıyla sürdürmekte olan öğrencilere verilir.

g) (NA) (Devamsızlıktan Başarısız) notu, aşağıdaki nedenlerin herhangi birinden dolayı başarısız sayılan öğrencilere dersi veren öğretim elemanı tarafından takdir olunur. (NA) notu, not ortalamaları hesabında (F) notu işlemi görür.

Öğrencilerin bu şekilde dersten çekilmelerinde aşağıdaki esaslar uygulanır:

1) Bir öğrenci, programının ilk iki yarıyılındaki derslerden, daha önce geçer not aldığı ve zorunlu olmadığı halde not ortalamasını yükseltmek amacı ile tekrarladığı dersler hariç çekilemez.

2) Bir öğrenci, tekrarlamak zorunda olduğu, daha önce (W) aldığı ve not ortalamasına katılmayan derslerden çekilemez.

3) Bir öğrenciye bir yarıyılda en çok bir ders olmak üzere bütün lisans öğrenimi boyunca en çok altı dersten, ön lisans öğrenimi boyunca en çok iki dersten danışmanın önerisi ve dersin öğretim üyesinin izniyle çekilme izni verilebilir.

4) Üniversite ile yurt dışındaki eğitim kurumları veya resmi kuruluşlar arasında imzalanmış olan özel anlaşmalar kapsamında Üniversitede öğrenim gören değişim öğrencileri ve ziyaretçi öğrenciler dersten çekilme işlemini değişim programları koordinatörünün önerisi ve öğretim üyesinin izni ile yapabilir.

Bu durumdaki öğrenciler için (W) notuna ilişkin kurallar uygulanmaz.


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

• YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

• YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

• YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Akreditasyon Kuruluşu Adı; Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER)


Giriş Şartı
  • Yükseköğretim Kurumu’nun düzenlemeleri çerçevesinde, Türkiye’de ön lisans ve lisans programlarına öğrenci kabulü merkezi olarak yapılan iki aşamalı sınav sonuçlarına göre yapılır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adayların seçme sınavında aldıkları puanlarına ve Lise puanlarının katkılarına göre öğrencileri seçtikleri bölümlere yerleştirir. Yabancı uyruklu öğrenciler Altınbaş Üniversitesi Lisans Programına ülkelerindeki Lise Diploması ve Uluslararası Kabul Sınavı ve İlgili Yönetmelikleri esas alınarak yerleştirilir.
  • Programa kayıt olabilmek için başvuruda İngilizce yeterliliklerini ya da ülkelerinde tamamladıkları programın tamamının ya da derslerin en az %30’unun İngilizce olduğunu gösteren belgeleri sunmaları gerekir. İngilizce’ de yeterli olmayanlar İngilizce hazırlık programını tamamladıktan sonra Eczacılık Fakültesi’nde eğitime başlarlar. Burslar: Programlara kayıtlı öğrenciler ÖSYM yerleştirmesindeki burslara ek olarak; 4.00 üzerinden 3.50 üzerinde bir not ortalaması elde etmeleri durumunda, onur bursuna hak kazanacaklardır. Aynı koşulları sağlayan ÖSYM Burslu öğrenciler, bu bursu benzer yüzdeler ile almaya hak kazanırlar. Bu burs için değerlendirme her akademik yılın başında yapılır. Öğrencilerin burs için başvurmaları gerekmez. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, burs hakkına sahip öğrencileri bilgilendirir.
  • Sanat ve / veya spor müsabakalarında ulusal veya uluslararası dereceler alan ve üniversiteyi sanat ve / veya spor organizasyonlarında temsil etmeyi seçen öğrenciler, mütevelli Heyeti tarafından miktarına karar verilen bir burs hakkına sahiptir. Altınbaş Üniversitesi, yukarıda belirtilen burslara ek olarak öğrencilerine çeşitli burs ve destekler sunmaktadır.

Başarma Şartları
Öğrencinin müfredattaki derslerin hepsini almış olması, ve Genel Not Ortalamasının 2.00/4.00 olması gerekmektedir. Mezuniyet için Gereken Minimum Kredi: 318 Dersler: 66 Seçmeli Dersler: 10 (8 seçmeli ders ve 2 İleri Seçmeli Eczacılık Uygulaması). Öğrenciler toplam 27 AKTS'lik Seçmeli ders almış olmalılardır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlar serbest eczanelerde, hastanelerde, ilaç endüstrisinde ve ilgili kamu kurumlarında çalışabilmektedirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

 Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030012541

Qualification Title
Pharmacy License
Awarding BodyAltinbas University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.altinbas.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level6
6 The Qualification has been included in TQF on 18/07/2023
TQF Level 6
Thematic AreasPharmacy
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value300
Program Duration5 Yıl
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • To have critical thinking, speaking and writing.
  • To practice his/her job according to the existing laws and the regulations.
  • To adhere ethical and deontological principles,
  • To take initiative, to participate to the research, the development and the production of natural, synthetic or biologic pharmaceutical active substances and excipients.
  • To take necessary precautions for safe drug usage and to encourage for rational drug using.
  • To follow the developments in the field using his/her foreign language skill.
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.

Url Open Address
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030012541


Qualification Title
Pharmacy License

Awarding Body
Altinbas University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification has been included in TQF on 18/07/2023

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
300

Program Duration
5 Yıl

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • To have critical thinking, speaking and writing.
  • To practice his/her job according to the existing laws and the regulations.
  • To adhere ethical and deontological principles,
  • To take initiative, to participate to the research, the development and the production of natural, synthetic or biologic pharmaceutical active substances and excipients.
  • To take necessary precautions for safe drug usage and to encourage for rational drug using.
  • To follow the developments in the field using his/her foreign language skill.

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.


Url
Open Address

Url
QrCodeQrCode