Yeterlilik Kodu

TR0030008697

Yeterlilik Adı
Et ve Ürünleri Teknolojisi Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi 10200 Bandırma / Balıkesir
Sorumlu Kurum URLhttps://www.bandirma.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı’nın amacı, öğrencilere sektörün talep ve gelişmelerine cevap verecek şekilde gıda biliminde bilgili, imalat işlemlerinde becerili, teknolojik ilkelere bağlı olarak üretim hattında çalışabilecek gıda yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilecek, gıda laboratuvarlarında kalite ve kontrol yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve beceri kazandırmaktır.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Araştırma yöntem ve tekniklerine hâkim, yaratıcılığı ortaya çıkmış, bilimsel ve teknik alanlarda üretken ve güncel bilgileri takip edebilme yeteneğine sahip olmak.
  • Et ve ürünlerinin üretiminin hijyen-sanitasyon standartlarına, mevzuata ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Et ve ürünlerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilme yeteneği kazanmak.
  • Bireysel olarak çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olmak.
  • Çevreye ve sağlığa karşı duyarlı ve koruyucu olmak, oluşabilecek sorunları giderebilecek çözüm önerileri üretebilmek.
  • Ekonomik, fonksiyonel ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak.
  • Et endüstrisinde kullanılan makineler hakkında bilgi birikimine ve beceriye sahip olmak.
  • Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazları kullanabilmek.
  • Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme gayretine sahip olmak.
  • Kalite yönetim sistemleri hakkında bilgi ve uygulama kabiliyetine sahip olmak.
  • Et işletmelerinde temel teknolojik işlemleri yürütebilecek bilgi ve pratiğe sahip olmak.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıEt ve Ürünleri Teknolojisi programından ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir. Ayrıca öğrenci en az 30 iş günü staj yapmış olması gerekir.Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı mezunları, gıda sanayi ile ilgili kamu (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve özel sektör kuruluşlarında (et ve ürünleri, hazır yemek sanayi, perakende sektörü, özel laboratuarlar ile bunların AR-GE ve kalite kontrol laboratuarları) “Et ve Ürünleri Teknikeri” olarak çalışabilmektedirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)-
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030008697


Yeterlilik Adı
Et ve Ürünleri Teknolojisi Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi 10200 Bandırma / Balıkesir

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı’nın amacı, öğrencilere sektörün talep ve gelişmelerine cevap verecek şekilde gıda biliminde bilgili, imalat işlemlerinde becerili, teknolojik ilkelere bağlı olarak üretim hattında çalışabilecek gıda yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilecek, gıda laboratuvarlarında kalite ve kontrol yapabilecek nitelikte teorik bilgi ve beceri kazandırmaktır.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Araştırma yöntem ve tekniklerine hâkim, yaratıcılığı ortaya çıkmış, bilimsel ve teknik alanlarda üretken ve güncel bilgileri takip edebilme yeteneğine sahip olmak.
  • Et ve ürünlerinin üretiminin hijyen-sanitasyon standartlarına, mevzuata ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak gerçekleştirilmesini sağlayacak bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Et ve ürünlerinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilme yeteneği kazanmak.
  • Bireysel olarak çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi ve sorumluluk alma özgüvenine sahip olmak.
  • Çevreye ve sağlığa karşı duyarlı ve koruyucu olmak, oluşabilecek sorunları giderebilecek çözüm önerileri üretebilmek.
  • Ekonomik, fonksiyonel ve piyasada rekabet edebilir ürün üretme konusunda bilgi ve beceri kazanmak.
  • Et endüstrisinde kullanılan makineler hakkında bilgi birikimine ve beceriye sahip olmak.
  • Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazları kullanabilmek.
  • Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını çalıştırabilme, kayıt ve dokümantasyonu yapabilme yeteneği kazanmak.
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinciyle; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme gayretine sahip olmak.
  • Kalite yönetim sistemleri hakkında bilgi ve uygulama kabiliyetine sahip olmak.
  • Et işletmelerinde temel teknolojik işlemleri yürütebilecek bilgi ve pratiğe sahip olmak.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Et ve Ürünleri Teknolojisi programından ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir. Ayrıca öğrenci en az 30 iş günü staj yapmış olması gerekir.Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Et ve Ürünleri Teknolojisi Programı mezunları, gıda sanayi ile ilgili kamu (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve özel sektör kuruluşlarında (et ve ürünleri, hazır yemek sanayi, perakende sektörü, özel laboratuarlar ile bunların AR-GE ve kalite kontrol laboratuarları) “Et ve Ürünleri Teknikeri” olarak çalışabilmektedirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)
-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030008697

Qualification Title
Meat and Products Technology Associates Degree
Awarding BodyBandırma Onyedi Eylül University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttps://www.bandirma.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info

In order to enroll in the school and take the exams at the end of a term, each student has to attend to 70% of the lectures and 80% of the applied courses, at least. Students take at least 1 midterm and 1 final exam per course. Score is determined by 40% of the midterm (midterm score might be an assignment, a laboratory quiz, etc.), and %60 of the final exam. Students could get 0-100 marks in an exam. It is compulsory to take, at least, 50 marks in the final exams. If a student gets one of these scores: AA, BA, BB, CB and CC, he/she accomplishes a course successfully. DC and DD are conditionally successful scores. In order a student to succeed in a course which is DC or DD, the cumulative GPA has to be at least 2.0.In order to get an associate degree of Meat and Meat ProductsTechnology, students are required to accomplish all the compulsory and elective lectures (120 ECTS credits) successfully. Cumulative GPA must be at least 2.00 out 4.00. In addition, student must have completed an internship of 30 work days.

Quality Assurance-
Access Requirements

Candidates are required to have a diploma of high schools and their equivalents and to have sufficient score in YGS-2 of ÖSS (Student Selection Examination for University) or it is possible to register with an open admission from respective departments of vocational high school.

Conditions for SuccessIn order to get an associate degree of Meat and Meat ProductsTechnology, students are required to accomplish all the compulsory and elective lectures (120 ECTS credits) successfully. Cumulative GPA must be at least 2.00 out 4.00. In addition, student must have completed an internship of 30 work days.In order to accomplish the program successfully, succeeding in all the required lectures in the program (120 ECTS credits) and Cumulative GPA must be at least 2.0 out 4.00.
Progression Paths (Relationship Type)

Meat and Meat Products Program Graduates are able to work as Meat and Meat Products technicians at public corporations (corporations associated with Ministry of Food, Agriculture and Stockbreeding, Institute of Hygiene, Municipalities, Provincial Health Directorates, etc.) and at private sector organizations (meat and meat products, catering industry, retail industry, private laboratories and their research and development and quality control laboratories).

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030008697


Qualification Title
Meat and Products Technology Associates Degree

Awarding Body
Bandırma Onyedi Eylül University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info

In order to enroll in the school and take the exams at the end of a term, each student has to attend to 70% of the lectures and 80% of the applied courses, at least. Students take at least 1 midterm and 1 final exam per course. Score is determined by 40% of the midterm (midterm score might be an assignment, a laboratory quiz, etc.), and %60 of the final exam. Students could get 0-100 marks in an exam. It is compulsory to take, at least, 50 marks in the final exams. If a student gets one of these scores: AA, BA, BB, CB and CC, he/she accomplishes a course successfully. DC and DD are conditionally successful scores. In order a student to succeed in a course which is DC or DD, the cumulative GPA has to be at least 2.0.In order to get an associate degree of Meat and Meat ProductsTechnology, students are required to accomplish all the compulsory and elective lectures (120 ECTS credits) successfully. Cumulative GPA must be at least 2.00 out 4.00. In addition, student must have completed an internship of 30 work days.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Candidates are required to have a diploma of high schools and their equivalents and to have sufficient score in YGS-2 of ÖSS (Student Selection Examination for University) or it is possible to register with an open admission from respective departments of vocational high school.


Conditions for Success
In order to get an associate degree of Meat and Meat ProductsTechnology, students are required to accomplish all the compulsory and elective lectures (120 ECTS credits) successfully. Cumulative GPA must be at least 2.00 out 4.00. In addition, student must have completed an internship of 30 work days.In order to accomplish the program successfully, succeeding in all the required lectures in the program (120 ECTS credits) and Cumulative GPA must be at least 2.0 out 4.00.

Progression Paths (Relationship Type)

Meat and Meat Products Program Graduates are able to work as Meat and Meat Products technicians at public corporations (corporations associated with Ministry of Food, Agriculture and Stockbreeding, Institute of Hygiene, Municipalities, Provincial Health Directorates, etc.) and at private sector organizations (meat and meat products, catering industry, retail industry, private laboratories and their research and development and quality control laboratories).


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address