Yeterlilik Kodu

TR0030024185

Yeterlilik Adı
Farmasötik Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumAnkara Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAnkara Üniversitesi Rektörlüğü, Dögol Caddesi 06100 Beşevler / Ankara / Türkiye
Sorumlu Kurum URLhttps://www.ankara.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Biyoloji
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Alanındaki çalışmaları etik kurallar çerçevesinde yürütmek üzere temel bilimler, farmasötik bilimler, biyomedikal ve klinik bilimleri temel alır.
  • Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde alanyazını inceleyerek değerlendirir.
  • Alanla ilgili araştırma konusu olabilecek sorunları belirler.
  • Belirlediği sorunlar doğrultusunda araştırma konusunu seçer.
  • İncelediği alanyazına dayalı olarak araştırma önerileri geliştirir.
  • Mikroorganizmalar, morfolojileri, kültürel ve biyokimyasal özelliklerini, tanı yöntemlerini bilir.
  • Farmasötik ürünler, kozmetikler ve ham maddelerin üretimden tüketime kadar her aşamasındaki analiz ve kalite kontrollerini bilir.
  • Geliştirdiği önerilerden bir konu belirler ve bu konu hakkında rapor hazırlar.
  • Hazırladığı araştırma raporunu tartışır ve sunar.
  • Ulusal ve uluslararası projelerde bireysel ve ekiple çalışma becerilerini kullanma.
  • Seçtiği konu ile ilgili alanyazın taraması yapar ve araştırma desenini planlar.
  • Araştırma konusu ile ilgili veri toplama aracılığıyla veri toplar.
  • Farmasötik ürünler, kozmetikler ve hammaddeler ile gıda ve gıda destek ürünlerinde bulunabilecek mikroorganizmalar hakkında bilgi sahibidir.
  • Alanla ilgili uluslararası alanyazını izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanma.
  • Üst düzey düşünme becerilerini (eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme, karar verme, yansıtma) kullanma.
  • Fiziksel ve kimyasal etmenlerin mikroorganizmalar üzerine olan etkileri hakkında bilgi sahibidir.
  • Topladığı verileri araştırma amaçları doğrultusunda düzenler ve analiz eder.
  • Çalışmalarında bilimsel araştırma becerilerini kullanma.
  • Etik kurallara uyma.
  • İletişim becerilerini etkili kullanma.
  • Bulguları yorumlar, düzenler ve sunar.
  • Fiziksel, kimyasal ve radyasyonla sterilizasyon ve kontrol yöntemlerini bilir.
  • Antimikrobiyal ve dezenfektanların etki mekanizmalarını bilir.
  • Araştırmayı rapor haline getirir.
  • Araştırma raporunu savunur.
  • Antimikrobiyal ve dezenfektanlara karşı mikroorganizmalarda oluşan dirençlilik hakkında bilgi sahibidir.
  • Klinik materyal, farmasötik ürünler ve hammaddeleri, gıda ve gıda destek ürünlerindeki mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyon yöntemlerini bilir.
  • Doğal ve sentetik farmasötik maddelerin, ilaç ve ilaç dışı ve diğer tıbbi ürünlerin üretim teknolojileri, üretim yeri özellikleri, saklanması, kalitesinin sağlanması hakkında bilgi sahibidir.
  • Mikroorganizmaların genetiksel yapıları ve genetiksel madde aktarımları konusunda bilgi sahibidir.
  • İmmunoloji ve immun sistem hastalıkları ile immunolojik ve moleküler tanı yöntemlerini bilir.
  • Farmasötik ürünler, kozmetikler ve ham maddelerinin üretimden tüketime kadar her aşamasındaki mikrobiyolojik analiz ve kalite kontrollerini yapar.
  • Antimikrobiyal ve dezenfektanların antimikrobiyal aktivitelerini ve etkinliklerini saptar.
  • Doğal ve sentetik maddelerin mikroorganizmalar üzerine olan aktivite kontrollerini yapar.
  • Fiziksel ve kimyasal sterilizasyon yöntemlerini uygular.
  • İmmunolojik tanı yöntemlerini uygular.
  • Farmasötik mikrobiyoloji ile ilgili bir çalışmayı ve araştırmayı bağımsız ve ekip çalışması olarak yürütür.
  • Alanındaki bir sorunu bağımsız olarak kurgulayabilir, çözüm yolları geliştirebilir, çözebilir, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygulayabilir.
  • Yaşam boyu becerilerini kullanarak farmasötik mikrobiyoloji alanında kişisel ve mesleki gelişimini sürdürür.
  • Alanıyla ilgili bilgileri eleştirel gözle değerlendirebilir.
  • Alanıyla ilgili bilgileri ulusal/uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak paylaşabilir.
  • Alanındaki hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla meslektaşları ile etik ilkeler çerçevesinde işbirliği yapar.
  • Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını alanındaki veya dışındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir.
  • Alanı ile ilgili bilgilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilir ve bu değerleri öğretebilir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  •  İlaç sanayinde üretilen farmasötik ürünler, dezenfektanlar, antiseptikler, prezervatifler ve diğer terapötik ajanlar hakkında genel bilgiler ve bunların mikrobiyolojik aktivite kontrolleri, farmasötik ürünlerin sterilizasyonu amacıyla kullanılan yöntemler, bu ürünlerin mikrobiyolojik kontrol metodları ile ilgili bilgi sahibi olması beklenir. Ayrıca eczanelerde hastayı mikrobik hastalıklar yönünden aydınlatabşlecek ve tedavinin uygulanmasında katkıda bulunabilecek doktora düzeyinde bilgiye ulaşmış olması beklenir.
  •  Mikrobiyolojik teknikleri uygulama becerisi • Etken maddede ya da bitmiş üründe antimikrobiyal aktivite kontrolleri • Farmasötik ürünlerde mikroorganizma sayımları • İzole edilen mikroorganizmaların identifikasyonu • Sterilite ve pirojenite testleri • Prezervatif etkinlik testleri • Endotoksinler, ekzotoksinler, aşı, serum gibi immunolojik ürünler ile vitamin, enzim, antibiyotik, alkol, insülin gibi farmasötik ürünlerin mikrobiyal kalitesini değerlendirme becerisi kazanması gerekir.
  •  Bu programları bitiren öğrencilerin kendilerini Farmasötik mikrobiyoloji alanında sorumluluk alabilecek düzeye getirmeleri hedeflenir. Kamu ya da özel sektörde çalışabilecek alanında araştırma yapabilecek konuma gelmesi beklenir.  
  • Temel mikrobiyoloji, farmasötik mikrobiyoloji, immunoloji ile farmasötik ürünler, hammaddeler, gıda ve gıda destek ürünlerinin mikrobiyolojik kalite kontrolleri alanında bilimsel kriterlere göre çalışabilecek uzman yetiştirmek.
  • Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Yüksek Lisans derecesi kazanırlar.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki koşulları sağlamış olması gerekir:

a) Bir lisans diplomasına sahip olmaları, yabancı ülkelerdeki lisans programını bitirmiş Türk uyruklu öğrencilerin Yükseköğretim Kurulundan alacakları denklik belgesine de sahip olmaları gerekir ve lisans not ortalamasının, ikinci öğretimde yürütülen tezsiz yüksek lisans programları için de geçerli olmak üzere, 4.00 katsayı üzerinden en az 2.00 olması gerekir.

b) ALES’ten başvurdukları programın puan türünde en az 55 tam puan almış olmaları gerekir. Uluslararası geçerliği olan lisansüstü giriş sınavı sonuçları bu Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre değerlendirilebilir. En az 55 ALES puanı sağlayarak lisansüstü eğitime başlamış ancak, herhangi bir anabilim dalı lisansüstü programından ilişiği kesilerek veya bir lisansüstü programı tamamlayarak yeniden başka bir programa başlamak isteyen öğrencilerden en fazla bir yarıyıl ara vererek başvuranlar için ALES koşulu aranmaz.

c) YDS’den en az 50 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen ve bu Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre ulusal veya uluslararası bir sınavdan eşdeğeri puan almak zorundadırlar. Tezsiz yüksek lisans programlarında yabancı dil sınav puanı zorunlu değildir; ancak tezsiz yüksek lisans programına öğrenci kabulünde ilgili anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile yabancı dil koşulu da aranabilir.

ç) Adaylar mülakatta 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Mülakatta, talep edilmişse, adayın sunduğu referans mektubu ve neden yüksek lisans yapmak istediğini, hedeflerini belirten kompozisyonu dikkate alınarak sözlü değerlendirme yapılır.

d) Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir. Değerlendirmede ALES puanının % 50'si, lisans not ortalamasının % 20'si  ve mülakat sonucunun % 30'u dikkate alınarak anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla en az toplam 65 puan alanlar arasında sıralama yapılır.

e) ALES puanı koşulu aranmayan tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir. Değerlendirmede lisans not ortalamasının % 50'si  ve mülakat sonucunun % 50'si dikkate alınarak anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla en az toplam 65 puan alanlar arasında sıralama yapılır.

f) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarı  anabilim/anasanat dallarına öğrenci kabulünde ALES puan koşulu aranmaz. Öğrenci kabulünde bu maddenin birinci fıkrasının (e) bendi hükümleri uygulanır.

Başarma ŞartlarıTezli yüksek lisans programları 21 ulusal krediden ve 120 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer, diğer öğrenim etkinlikleri ve tez çalışmasından oluşur. 120 AKTS kredisinin 60 AKTS kredisi dersler ve seminerden, 60 AKTS kredisi de tez çalışmasını içeren uzmanlık alan derslerinden oluşur. Tezsiz yüksek lisans programları 30 ulusal kredi ve 90 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az on ders ile dönem projesinden oluşur. Başarı puanı 4.00 üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu veya bütünleme sınavlarında başarılı sayılmak için yüksek lisans öğrencilerinin 4.00 üzerinden en az 2.75 almaları gerekir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

1. Çeşitli üniversitelerin Eczacılık Fakülteleri

2. Sağlık Bakanlığına ait hastaneler

3. İlaç Fabrikalari

4. Hıfzısıhha Enstitüleri

5. Gıda kontrol laboratuarları

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030024185


Yeterlilik Adı
Farmasötik Mikrobiyoloji Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Ankara Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Dögol Caddesi 06100 Beşevler / Ankara / Türkiye

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Alanındaki çalışmaları etik kurallar çerçevesinde yürütmek üzere temel bilimler, farmasötik bilimler, biyomedikal ve klinik bilimleri temel alır.
  • Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde alanyazını inceleyerek değerlendirir.
  • Alanla ilgili araştırma konusu olabilecek sorunları belirler.
  • Belirlediği sorunlar doğrultusunda araştırma konusunu seçer.
  • İncelediği alanyazına dayalı olarak araştırma önerileri geliştirir.
  • Mikroorganizmalar, morfolojileri, kültürel ve biyokimyasal özelliklerini, tanı yöntemlerini bilir.
  • Farmasötik ürünler, kozmetikler ve ham maddelerin üretimden tüketime kadar her aşamasındaki analiz ve kalite kontrollerini bilir.
  • Geliştirdiği önerilerden bir konu belirler ve bu konu hakkında rapor hazırlar.
  • Hazırladığı araştırma raporunu tartışır ve sunar.
  • Ulusal ve uluslararası projelerde bireysel ve ekiple çalışma becerilerini kullanma.
  • Seçtiği konu ile ilgili alanyazın taraması yapar ve araştırma desenini planlar.
  • Araştırma konusu ile ilgili veri toplama aracılığıyla veri toplar.
  • Farmasötik ürünler, kozmetikler ve hammaddeler ile gıda ve gıda destek ürünlerinde bulunabilecek mikroorganizmalar hakkında bilgi sahibidir.
  • Alanla ilgili uluslararası alanyazını izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanma.
  • Üst düzey düşünme becerilerini (eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme, karar verme, yansıtma) kullanma.
  • Fiziksel ve kimyasal etmenlerin mikroorganizmalar üzerine olan etkileri hakkında bilgi sahibidir.
  • Topladığı verileri araştırma amaçları doğrultusunda düzenler ve analiz eder.
  • Çalışmalarında bilimsel araştırma becerilerini kullanma.
  • Etik kurallara uyma.
  • İletişim becerilerini etkili kullanma.
  • Bulguları yorumlar, düzenler ve sunar.
  • Fiziksel, kimyasal ve radyasyonla sterilizasyon ve kontrol yöntemlerini bilir.
  • Antimikrobiyal ve dezenfektanların etki mekanizmalarını bilir.
  • Araştırmayı rapor haline getirir.
  • Araştırma raporunu savunur.
  • Antimikrobiyal ve dezenfektanlara karşı mikroorganizmalarda oluşan dirençlilik hakkında bilgi sahibidir.
  • Klinik materyal, farmasötik ürünler ve hammaddeleri, gıda ve gıda destek ürünlerindeki mikroorganizmaların izolasyon ve identifikasyon yöntemlerini bilir.
  • Doğal ve sentetik farmasötik maddelerin, ilaç ve ilaç dışı ve diğer tıbbi ürünlerin üretim teknolojileri, üretim yeri özellikleri, saklanması, kalitesinin sağlanması hakkında bilgi sahibidir.
  • Mikroorganizmaların genetiksel yapıları ve genetiksel madde aktarımları konusunda bilgi sahibidir.
  • İmmunoloji ve immun sistem hastalıkları ile immunolojik ve moleküler tanı yöntemlerini bilir.
  • Farmasötik ürünler, kozmetikler ve ham maddelerinin üretimden tüketime kadar her aşamasındaki mikrobiyolojik analiz ve kalite kontrollerini yapar.
  • Antimikrobiyal ve dezenfektanların antimikrobiyal aktivitelerini ve etkinliklerini saptar.
  • Doğal ve sentetik maddelerin mikroorganizmalar üzerine olan aktivite kontrollerini yapar.
  • Fiziksel ve kimyasal sterilizasyon yöntemlerini uygular.
  • İmmunolojik tanı yöntemlerini uygular.
  • Farmasötik mikrobiyoloji ile ilgili bir çalışmayı ve araştırmayı bağımsız ve ekip çalışması olarak yürütür.
  • Alanındaki bir sorunu bağımsız olarak kurgulayabilir, çözüm yolları geliştirebilir, çözebilir, sonuçları değerlendirir ve gerektiğinde uygulayabilir.
  • Yaşam boyu becerilerini kullanarak farmasötik mikrobiyoloji alanında kişisel ve mesleki gelişimini sürdürür.
  • Alanıyla ilgili bilgileri eleştirel gözle değerlendirebilir.
  • Alanıyla ilgili bilgileri ulusal/uluslararası düzeyde sözlü ve yazılı olarak paylaşabilir.
  • Alanındaki hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla meslektaşları ile etik ilkeler çerçevesinde işbirliği yapar.
  • Alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını alanındaki veya dışındaki gruplara yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilir.
  • Alanı ile ilgili bilgilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilir ve bu değerleri öğretebilir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  •  İlaç sanayinde üretilen farmasötik ürünler, dezenfektanlar, antiseptikler, prezervatifler ve diğer terapötik ajanlar hakkında genel bilgiler ve bunların mikrobiyolojik aktivite kontrolleri, farmasötik ürünlerin sterilizasyonu amacıyla kullanılan yöntemler, bu ürünlerin mikrobiyolojik kontrol metodları ile ilgili bilgi sahibi olması beklenir. Ayrıca eczanelerde hastayı mikrobik hastalıklar yönünden aydınlatabşlecek ve tedavinin uygulanmasında katkıda bulunabilecek doktora düzeyinde bilgiye ulaşmış olması beklenir.
  •  Mikrobiyolojik teknikleri uygulama becerisi • Etken maddede ya da bitmiş üründe antimikrobiyal aktivite kontrolleri • Farmasötik ürünlerde mikroorganizma sayımları • İzole edilen mikroorganizmaların identifikasyonu • Sterilite ve pirojenite testleri • Prezervatif etkinlik testleri • Endotoksinler, ekzotoksinler, aşı, serum gibi immunolojik ürünler ile vitamin, enzim, antibiyotik, alkol, insülin gibi farmasötik ürünlerin mikrobiyal kalitesini değerlendirme becerisi kazanması gerekir.
  •  Bu programları bitiren öğrencilerin kendilerini Farmasötik mikrobiyoloji alanında sorumluluk alabilecek düzeye getirmeleri hedeflenir. Kamu ya da özel sektörde çalışabilecek alanında araştırma yapabilecek konuma gelmesi beklenir.  
  • Temel mikrobiyoloji, farmasötik mikrobiyoloji, immunoloji ile farmasötik ürünler, hammaddeler, gıda ve gıda destek ürünlerinin mikrobiyolojik kalite kontrolleri alanında bilimsel kriterlere göre çalışabilecek uzman yetiştirmek.
  • Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler Yüksek Lisans derecesi kazanırlar.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarına başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki koşulları sağlamış olması gerekir:

a) Bir lisans diplomasına sahip olmaları, yabancı ülkelerdeki lisans programını bitirmiş Türk uyruklu öğrencilerin Yükseköğretim Kurulundan alacakları denklik belgesine de sahip olmaları gerekir ve lisans not ortalamasının, ikinci öğretimde yürütülen tezsiz yüksek lisans programları için de geçerli olmak üzere, 4.00 katsayı üzerinden en az 2.00 olması gerekir.

b) ALES’ten başvurdukları programın puan türünde en az 55 tam puan almış olmaları gerekir. Uluslararası geçerliği olan lisansüstü giriş sınavı sonuçları bu Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre değerlendirilebilir. En az 55 ALES puanı sağlayarak lisansüstü eğitime başlamış ancak, herhangi bir anabilim dalı lisansüstü programından ilişiği kesilerek veya bir lisansüstü programı tamamlayarak yeniden başka bir programa başlamak isteyen öğrencilerden en fazla bir yarıyıl ara vererek başvuranlar için ALES koşulu aranmaz.

c) YDS’den en az 50 puan veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen ve bu Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre ulusal veya uluslararası bir sınavdan eşdeğeri puan almak zorundadırlar. Tezsiz yüksek lisans programlarında yabancı dil sınav puanı zorunlu değildir; ancak tezsiz yüksek lisans programına öğrenci kabulünde ilgili anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile yabancı dil koşulu da aranabilir.

ç) Adaylar mülakatta 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Mülakatta, talep edilmişse, adayın sunduğu referans mektubu ve neden yüksek lisans yapmak istediğini, hedeflerini belirten kompozisyonu dikkate alınarak sözlü değerlendirme yapılır.

d) Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir. Değerlendirmede ALES puanının % 50'si, lisans not ortalamasının % 20'si  ve mülakat sonucunun % 30'u dikkate alınarak anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla en az toplam 65 puan alanlar arasında sıralama yapılır.

e) ALES puanı koşulu aranmayan tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde; lisans not ortalaması ve mülakat sonucu değerlendirilir. Değerlendirmede lisans not ortalamasının % 50'si  ve mülakat sonucunun % 50'si dikkate alınarak anabilim dalı akademik kurulu önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararıyla en az toplam 65 puan alanlar arasında sıralama yapılır.

f) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Devlet Konservatuvarı  anabilim/anasanat dallarına öğrenci kabulünde ALES puan koşulu aranmaz. Öğrenci kabulünde bu maddenin birinci fıkrasının (e) bendi hükümleri uygulanır.


Başarma Şartları
Tezli yüksek lisans programları 21 ulusal krediden ve 120 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer, diğer öğrenim etkinlikleri ve tez çalışmasından oluşur. 120 AKTS kredisinin 60 AKTS kredisi dersler ve seminerden, 60 AKTS kredisi de tez çalışmasını içeren uzmanlık alan derslerinden oluşur. Tezsiz yüksek lisans programları 30 ulusal kredi ve 90 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla en az on ders ile dönem projesinden oluşur. Başarı puanı 4.00 üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu veya bütünleme sınavlarında başarılı sayılmak için yüksek lisans öğrencilerinin 4.00 üzerinden en az 2.75 almaları gerekir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

1. Çeşitli üniversitelerin Eczacılık Fakülteleri

2. Sağlık Bakanlığına ait hastaneler

3. İlaç Fabrikalari

4. Hıfzısıhha Enstitüleri

5. Gıda kontrol laboratuarları


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030024185

Qualification Title
Awarding BodyAnkara University
Awarding Body ContactAnkara University Rectorate, Dögol Caddesi 06100 Beşevler / Ankara / Türkiye
Awarding Body Urlhttps://www.ankara.edu.tr/en
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasBiology
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030024185


Qualification Title

Awarding Body
Ankara University

Awarding Body Contact
Ankara University Rectorate, Dögol Caddesi 06100 Beşevler / Ankara / Türkiye

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address