Yeterlilik Kodu | TR0030013481 | |
Yeterlilik Adı | Fındık Eksperliği Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Giresun Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Giresun Üniversitesi Rektörlük Gaziler Mahallesi, Prof. Ahmet Taner Kışlalı Cd, 28200 Merkez/Giresun | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.giresun.edu.tr/ | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Her ders için Ölçme ve Değerlendirme şekli ''Ders Öğretim Planın''da ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme sınav'ından yeterli puanı almış olması gerekir. | |
Başarma Şartları | Programda mevcut olan toplam (120 AKTS kredi karşılığı) derslerin tümünü başarı ile tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Fındık eksperliği programını bitirenlere "Fındık Eksperi" ünvanı verilir. Fındık eksperi iyi kalite fındık üretimi için toprağın bakımı, fidanların dikilmesi, bakımı, ürünün toplanması konularında üreticilere bilgi verir. Fındıkların depolanması, paketlenmesi ve pazarlanması ile ilgili işleri ziraat mühendisinin denetimi altında yürütür. Fındık eksperleri Fisko Birlikte, Orman, Tarım ve Köy İşleri Bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda, Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığına bağlı İhracat Baş Kontrolörlüklerinde görev alabilirler. Fındık fabrikalarında ara eleman olarak görev alabilirler.Ayrıca Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yılda iki defa olmak üzere açılan Tarımsal danışmanlık sınavlarından yeterli puan olarak tatımsal danışman olarak görev alabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Belge sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030013481
- Alanında ileri düzeyde bilgilere sahiptir.
- Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme.
- Alana ilişkin bilgileri çalışanlar ve ekip arkadaşlarına aktarabilme becerisine sahiptir.
- Alana ilişkin konularda araştırma ve çalışma yapar.
- Edindiği bilgi ve becerileri eleştirel olarak değerlendirir.
- Mesleki alanda paydaşlarla etkili iletişim kurar.
- Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme.
- Yenilikleri teşvik edebilme becerisine sahiptir.
- Örgüt/Kurum, iş ve toplumsal etik değerlere uygun davranır.
- Örgüte/kuruma ilişkin eleştirel düşünür.
Her ders için Ölçme ve Değerlendirme şekli ''Ders Öğretim Planın''da ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme sınav'ından yeterli puanı almış olması gerekir.
Fındık eksperliği programını bitirenlere "Fındık Eksperi" ünvanı verilir. Fındık eksperi iyi kalite fındık üretimi için toprağın bakımı, fidanların dikilmesi, bakımı, ürünün toplanması konularında üreticilere bilgi verir. Fındıkların depolanması, paketlenmesi ve pazarlanması ile ilgili işleri ziraat mühendisinin denetimi altında yürütür. Fındık eksperleri Fisko Birlikte, Orman, Tarım ve Köy İşleri Bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda, Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığına bağlı İhracat Baş Kontrolörlüklerinde görev alabilirler. Fındık fabrikalarında ara eleman olarak görev alabilirler.Ayrıca Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yılda iki defa olmak üzere açılan Tarımsal danışmanlık sınavlarından yeterli puan olarak tatımsal danışman olarak görev alabilirler.
Belge sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030013481 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Giresun University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.giresun.edu.tr/ | |
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | The document is valid continuously. | |
Url | Open Address |
TR0030013481
- Is at an advanced level in the field of information.
- Advanced theoretical and practical knowledge acquired in the field to use.
- Has the ability to transfer information about the employees and colleagues in the field.
- Makes matters relating to the field of research and study.
- Critically evaluates the acquired knowledge and skills.
- Effective stakeholders in the field of professional communication.
- Related to the field of data collection, interpretation, implementation and results of the stages of social, scientific, cultural and ethical values and to act in accordance.
- Has the ability to be able to encourage innovations.
- Organization / Institution, work and act in accordance with social ethics.
- Organization / institution for the critical thinker.
The document is valid continuously.