Yeterlilik Kodu | TR0030012002 | |
Yeterlilik Adı | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Diploması | |
Sorumlu Kurum | Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | 2000 Evler, Zübeyde Hanım Cd., 50300 Merkez/Nevşehir Merkez/Nevşehir | |
Sorumlu Kurum URL | https://nevsehir.edu.tr | |
Yönelim | Akademik | |
AYÇ Seviyesi | 8 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 8 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO: 08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 240 | |
Programın Normal Süresi | 4 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Gastronomi ve Mutfak Sanatları doktora programı, temelde gastronomi ve turizm alanında güncel ve evrensel bilgi birikimine destek sağlayacak bir eğitim planına sahiptir. Temel amaç, alana ilişkin disiplinler arası bilginin bütün yönleriyle özümsenmesini sağlamaktır. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | -Programa, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik bölümleri mezunlarının müracaatları kabul edilecektir. - ALES Puanı ve Türü en az 60 (SÖZ) puan -Yabancı dil en az 55 puan - Yüksek lisans mezuniyet notu en az 70 puan(100’lük) Kayıt için gerekli belgeler; 1 – Yüksek Lisans Diploması, 2 – ALES Sonuç Belgesi. 3 - Nüfus Cüzdanının aslı 4 - Yabancı Dil Belgesi ( ÜDS, KPDS v.s) 5 - Askerlik Durum Belgesi. 6 - Özgeçmiş | |
Başarma Şartları | Öğrencilerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü doktora programından mezun olabilmeleri için minimum 180 AKTS derslik krediyi başarmış olmaları, doktora yeterlilik sınavından başarılı olmaları, bitirme tezinin hazırlayıp savunmaları ve mezuniyet için en az 75 ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezunlarımız, gastronomi ve mutfak sanatları, turizm ve ağırlama endüstrisinde faaliyet gösteren işletmelerde üst düzey yönetici veya üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim elemanı/araştırmacı olarak çalışabilmektedir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Tam zamanlı | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030012002
ISCO: 08
ISCO: 08
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ve ilgili disiplinlerde sahip olduğu bilgi ve beceriyi uzmanlık düzeyinde geliştirir ve derinleştirir.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında yer alan işletmelerin sorunlarını analiz edebilme ve problem çözme becerilerine sahip olur.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında ekonomik, hukuksal vb. problemlere çözüm getirebilme becerisine sahip olur.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü için gerekli alanların planlanması, tasarlanması, faaliyetlerinin sürdürülebilmesi ve geliştirilebilmesine yönelik gerekli bilgi ve becerilere sahip olur.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirebilme yetkinliğine sahip olur.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile ilgili alanlarda uygulamaların toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetme yetkinliğine sahip olur.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında Türkiye’de ve dünyada yenilikleri ve gelişmeleri takip eder.
- Bu gelişmelere ilişkin politika ve planlar oluşturur.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları faaliyetlerine ilişkin profesyonel tekniklere ve uygulamalara sahip olur.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları doktora programı, temelde gastronomi ve turizm alanında güncel ve evrensel bilgi birikimine destek sağlayacak bir eğitim planına sahiptir. Temel amaç, alana ilişkin disiplinler arası bilginin bütün yönleriyle özümsenmesini sağlamaktır.
-Programa, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Beslenme ve Diyetetik bölümleri mezunlarının müracaatları kabul edilecektir. - ALES Puanı ve Türü en az 60 (SÖZ) puan -Yabancı dil en az 55 puan - Yüksek lisans mezuniyet notu en az 70 puan(100’lük) Kayıt için gerekli belgeler; 1 – Yüksek Lisans Diploması, 2 – ALES Sonuç Belgesi. 3 - Nüfus Cüzdanının aslı 4 - Yabancı Dil Belgesi ( ÜDS, KPDS v.s) 5 - Askerlik Durum Belgesi. 6 - Özgeçmiş
Mezunlarımız, gastronomi ve mutfak sanatları, turizm ve ağırlama endüstrisinde faaliyet gösteren işletmelerde üst düzey yönetici veya üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim elemanı/araştırmacı olarak çalışabilmektedir.
Tam zamanlı
Qualification Code | TR0030012002 | |
Qualification Title | Gastronomy and Culinary Arts Doctorate Diploma | |
Awarding Body | Nevşehir Hacı Bektaş Veli University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | https://nevsehir.edu.tr | |
Orientation | Academic | |
EQF Level | 8 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 8 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification |
ISCO: 08 | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info | The Gastronomy and Culinary Arts doctoral program has a training plan that will provide support to the current and universal knowledge in the field of gastronomy and tourism. The main objective is to assimilate all aspects of interdisciplinary knowledge in the field. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | -The applications of the graduates of the Department of Nutrition and Dietetics, Gastronomy and Culinary Arts will be accepted. - A score of at least 60 in ALES Points and Type - Foreign language minimum 55 points - Graduation grade of at least 70 points (100) Documents required for registration; 1 - Graduate Diploma, 2 - ALES Result Certificate. 3 - Title of Identity Card 4 - Foreign Language Certificate (ÜDS, KPDS v.) 5 - Military Status Certificate. 6 - Curriculum Vitae | |
Conditions for Success | In order to graduate from the Ph.D. program in Gastronomy and Culinary Arts, students must have a minimum of 180 ECTS class credits, to be successful in Ph.D | |
Progression Paths (Relationship Type) | Our graduates can work as senior lecturer or researcher / researcher in the relevant departments of the universities operating in gastronomy and culinary arts, tourism and hospitality industries. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Full time | |
Url | Open Address |
TR0030012002
ISCO: 08
ISCO: 08
- Develops and deepens the knowledge and skills of Gastronomy and Culinary Arts and related disciplines at the level of expertise.
- Gastronomy and Culinary Arts in the field of businesses to analyze the problems and have the ability to solve problems.
- Economic, legal, etc. in the field of gastronomy and culinary arts. have the ability to solve problems.
- Gastronomy and Culinary Arts Department will have the necessary knowledge and skills for planning, designing, sustaining and developing the necessary areas.
- Gastronomy and Culinary Arts with the ability to evaluate information in a critical way.
- Gastronomy and Culinary Arts in the field of applications of social, scientific and ethical values to have the competence to see.
- Gastronomy and Culinary Arts in the field of innovations and developments in Turkey and the world will follow.
- It creates policies and plans for these developments.
- Have professional techniques and practices related to Gastronomy and Culinary Arts activities.
The Gastronomy and Culinary Arts doctoral program has a training plan that will provide support to the current and universal knowledge in the field of gastronomy and tourism. The main objective is to assimilate all aspects of interdisciplinary knowledge in the field.
-The applications of the graduates of the Department of Nutrition and Dietetics, Gastronomy and Culinary Arts will be accepted. - A score of at least 60 in ALES Points and Type - Foreign language minimum 55 points - Graduation grade of at least 70 points (100) Documents required for registration; 1 - Graduate Diploma, 2 - ALES Result Certificate. 3 - Title of Identity Card 4 - Foreign Language Certificate (ÜDS, KPDS v.) 5 - Military Status Certificate. 6 - Curriculum Vitae
Our graduates can work as senior lecturer or researcher / researcher in the relevant departments of the universities operating in gastronomy and culinary arts, tourism and hospitality industries.
Full time