Yeterlilik Kodu | TR0030004097 | |
Yeterlilik Adı | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Akdeniz Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Pınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.akdeniz.edu.tr/ | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Güzel sanatlar | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Öğrencilerin derslerdeki başarısı ara sınavlar, yarı yıl sonu sınavları, devam durumları, ödevler ve seminerler üzerinden değerlendirilmektedir.Öğrencilerin programda başarılı olabilmesi için lisans mezunu olmamaları gerekmekte, özellikle İngilizce dilinde okumada beceri sahibi olmaları beklenmektedir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Programa kabul için adayların turizm ile ilgili bir diploma programında veya ana bilim dalı başkanlığının uygun göreceği diğer alanlarda lisans derecesine sahip olmaları; ALESten sözel puan türünde en az 55 puan almış olmaları; YDSden puan almış olmaları ve bilim sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. | |
Başarma Şartları | Öğrencilerin programda başarılı olabilmesi için lisans mezunu olmamaları gerekmekte, özellikle İngilizce dilinde okumada beceri sahibi olmaları beklenmektedir.Mezuniyet için Gastronomi ve Mutfak Sanatları doktora programı müfredatından en az 120 AKTS değerinde ders alınması gerekmektedir. Bunun için en az yedi dersin yanı sıra seminer, uzmanlık alan ve danışmanlık dersleri alınmalı ve tez çalışmasından başarılı olunmalıdır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Programdan mezun olanlar gastronomi ve yiyecek-içecek işletmeciliği ile ilgili özel ve kamu kuruluşlarında görev yapabileceği gibi üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim elemanı olarak da çalışabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030004097
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında uygulanabilecek araştırma yöntemlerini bilir ve uygular.
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki ve yakın disiplinlerdeki (Turizm, Sosyoloji, Psikoloji, Gıda Bilimi, Beslenme vb.) kavramlar ve kuramlarla ilgili bilgi sahibidir ve bunlardan uygun olanını araştırmalarında kullanır.
- Akademik danışmanının yönlendirmesiyle, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanıyla ilgili bir araştırmayı tasarlar ve yürütür.
- Bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B2 Genel Düzeyinde okuma ve yazma becerisine sahiptir.
- Bilimsel araştırmalarda etik ilkeleri bilir ve bunlara uyar.
Öğrencilerin derslerdeki başarısı ara sınavlar, yarı yıl sonu sınavları, devam durumları, ödevler ve seminerler üzerinden değerlendirilmektedir.Öğrencilerin programda başarılı olabilmesi için lisans mezunu olmamaları gerekmekte, özellikle İngilizce dilinde okumada beceri sahibi olmaları beklenmektedir.
Programa kabul için adayların turizm ile ilgili bir diploma programında veya ana bilim dalı başkanlığının uygun göreceği diğer alanlarda lisans derecesine sahip olmaları; ALESten sözel puan türünde en az 55 puan almış olmaları; YDSden puan almış olmaları ve bilim sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.
Programdan mezun olanlar gastronomi ve yiyecek-içecek işletmeciliği ile ilgili özel ve kamu kuruluşlarında görev yapabileceği gibi üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim elemanı olarak da çalışabilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030004097 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Akdeniz University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.akdeniz.edu.tr/ | |
Orientation | - | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Fine arts | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030004097
Qualification is continuous