Yeterlilik Kodu

TR0030007769

Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumNecmettin Erbakan Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi Yaka Mah. Yeni Meram Cad. Kasım Halife Sok. No: 11/1 (A Blok) No: 11 (B Blok) Posta Kodu: 42090 Meram / KONYA
Sorumlu Kurum URLhttps://www.erbakan.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Otel, restoranlar ve catering
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Sosyal bilimler ile ilgili üst düzey alan bilgisine sahiptir.
  • Araştırma sürecinde bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin şekilde kullanır.
  • Sosyal bilgiler eğitiminde yaratıcı etkinlikler geliştirecek düzeyde bilgi ve beceriye sahiptir.
  • Alanıyla ilgili öğretim programlarını ve kullanılmakta olan ölçme ve değerlendirme yöntemlerini bilir ve uygular.
  • Mesleğinin yeni ve gelişmekte olan uygulamalarının farkında olma, ihtiyaç duyduğunda bunları inceleme ve öğrenme becerisi.
  • Sosyal bilgiler eğitimi alanında temel becerilere sahiptir ve öğrendiklerini günlük yaşama transfer eder.
  • Sosyal bilgiler eğitimi alanındaki bilgileri farklı disiplinlerle bütünleştirir ve işlevsel bilgi üretir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki problemlere bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak çözüm üretir.
  • Çalışmalarının süreç ve sonuçlarını, o alandaki veya alan dışındaki ulusal ve uluslararası ortamlarda sistematik ve açık bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak aktarabilme becerisi.
  • Toplumsal, bilimsel ve etik değerlere uygun olacak şekilde araştırmalarını yürütür.
  • Alanı ile ilgili bilgilerin güvenirlik ve geçerliliklerinin değerlendirilmesi hakkında bilgi sahibidir.
  • Alanıyla ilgili en az bir yabancı dilde bilimsel makaleleri okuyabilir ve yazabilir.
  • Restoranların ve yiyecek içecek işletmelerinin yönetim becerisini öğrenmek için yüksek lisans düzeyinde bilgiye sahiptir.
  • Gıda kimyası, gıda teknolojisi, gıda güvenliği, beslenme ve duyusal değerlendirme alanlarında teorik ve/veya uygulamalı olarak eğitim-öğretim sağlanır.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Lisansüstü dersleri için Senatoca belirlenen akademik takvime göre her ders için her yarıyılda en az bir genel sınav yapılır. Başarısız olan öğrencilere bir ek genel sınav hakkı daha tanınır. Ders sınavlarında başarılı olmak için öğrencilerin 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekir. Seminer dersi ise başarılı ya da başarısız şeklinde değerlendirilir.Yüksek Lisans programından mezun olabilmek için programda mevcut olan derslerin tümünü (60 AKTS karşılığı) geçmek, seminer ve tez çalışmasını başarıyla tamamlamak gerekmektedir.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Yüksek lisans programına öğrenim görmek üzere başvuruda bulunacak olan adayların; Lisans (4 yıllık) öğrenimi veren bir yüksek öğretim kurumunun Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun olması, En az SÖZ 65 ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) puanına sahip olması ve yapılacak yazılı bilimsel sınavından başarılı olması gerekmektedir.

Başarma ŞartlarıYüksek Lisans programından mezun olabilmek için programda mevcut olan derslerin tümünü (60 AKTS karşılığı) geçmek, seminer ve tez çalışmasını başarıyla tamamlamak gerekmektedir.Programda mevcut olan 8 dersten geçer not alan ve seminer dersini başarıyla tamamlayan, tez savunma sınavında başarılı olan, lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezun öğrenciler akademisyen olarak alan ile ilgili bölümlerde çalışabilecekleri gibi sektörde de istihdam edilebileceklerdir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030007769


Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Necmettin Erbakan Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Yaka Mah. Yeni Meram Cad. Kasım Halife Sok. No: 11/1 (A Blok) No: 11 (B Blok) Posta Kodu: 42090 Meram / KONYA

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Sosyal bilimler ile ilgili üst düzey alan bilgisine sahiptir.
  • Araştırma sürecinde bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin şekilde kullanır.
  • Sosyal bilgiler eğitiminde yaratıcı etkinlikler geliştirecek düzeyde bilgi ve beceriye sahiptir.
  • Alanıyla ilgili öğretim programlarını ve kullanılmakta olan ölçme ve değerlendirme yöntemlerini bilir ve uygular.
  • Mesleğinin yeni ve gelişmekte olan uygulamalarının farkında olma, ihtiyaç duyduğunda bunları inceleme ve öğrenme becerisi.
  • Sosyal bilgiler eğitimi alanında temel becerilere sahiptir ve öğrendiklerini günlük yaşama transfer eder.
  • Sosyal bilgiler eğitimi alanındaki bilgileri farklı disiplinlerle bütünleştirir ve işlevsel bilgi üretir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki problemlere bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak çözüm üretir.
  • Çalışmalarının süreç ve sonuçlarını, o alandaki veya alan dışındaki ulusal ve uluslararası ortamlarda sistematik ve açık bir şekilde yazılı ya da sözlü olarak aktarabilme becerisi.
  • Toplumsal, bilimsel ve etik değerlere uygun olacak şekilde araştırmalarını yürütür.
  • Alanı ile ilgili bilgilerin güvenirlik ve geçerliliklerinin değerlendirilmesi hakkında bilgi sahibidir.
  • Alanıyla ilgili en az bir yabancı dilde bilimsel makaleleri okuyabilir ve yazabilir.
  • Restoranların ve yiyecek içecek işletmelerinin yönetim becerisini öğrenmek için yüksek lisans düzeyinde bilgiye sahiptir.
  • Gıda kimyası, gıda teknolojisi, gıda güvenliği, beslenme ve duyusal değerlendirme alanlarında teorik ve/veya uygulamalı olarak eğitim-öğretim sağlanır.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Lisansüstü dersleri için Senatoca belirlenen akademik takvime göre her ders için her yarıyılda en az bir genel sınav yapılır. Başarısız olan öğrencilere bir ek genel sınav hakkı daha tanınır. Ders sınavlarında başarılı olmak için öğrencilerin 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekir. Seminer dersi ise başarılı ya da başarısız şeklinde değerlendirilir.Yüksek Lisans programından mezun olabilmek için programda mevcut olan derslerin tümünü (60 AKTS karşılığı) geçmek, seminer ve tez çalışmasını başarıyla tamamlamak gerekmektedir.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Yüksek lisans programına öğrenim görmek üzere başvuruda bulunacak olan adayların; Lisans (4 yıllık) öğrenimi veren bir yüksek öğretim kurumunun Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden mezun olması, En az SÖZ 65 ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) puanına sahip olması ve yapılacak yazılı bilimsel sınavından başarılı olması gerekmektedir.


Başarma Şartları
Yüksek Lisans programından mezun olabilmek için programda mevcut olan derslerin tümünü (60 AKTS karşılığı) geçmek, seminer ve tez çalışmasını başarıyla tamamlamak gerekmektedir.Programda mevcut olan 8 dersten geçer not alan ve seminer dersini başarıyla tamamlayan, tez savunma sınavında başarılı olan, lisans tezinin ciltlenmiş en az üç kopyasını tez sınavına giriş tarihinden itibaren bir ay içinde enstitüye teslim eden ve tezi şekil yönünden uygun bulunan yüksek lisans öğrencisine tezli yüksek lisans diploması verilir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezun öğrenciler akademisyen olarak alan ile ilgili bölümlerde çalışabilecekleri gibi sektörde de istihdam edilebileceklerdir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030007769

Qualification Title
Gastronomy and Culinary Arts (THESIS) Graduate Diploma
Awarding BodyNecmettin Erbakan University
Awarding Body Contact Yaka Mah. Yeni Meram Cad. Kasım Halife Sok. No: 11/1 (A Blok) No: 11 (B Blok) Posta Kodu: 42090 Meram / KONYA
Awarding Body Urlwww.erbakan.edu.tr
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasHotel, restaurants and catering
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Have the top level content knowledge about social science.
  • Use information and communication technologies efficiently in research process.Possess knowledge and skills of creativity at operational level in social studies education.
  • Know and apply the curriculums and measurement and assessment techniques and practice used in the field.
  • The ability to be aware of new and emerging applications of the profession, ability to review and learning when you need them.
  • Have the basic skills in social studies education and transfers have learned to everyday life.
  • Integrate social studies education knowledge with the other disciplines and product functional knowledge.
  • Find scientific solutions to the problems in the field of Gastronomy and Culinary Arts Ability to transfer systematically and clearly writing or orally processes and results of the study in field or outside of that field of national and international medium.
  • Conducts research considering social, scientific and ethical values.
  • Have the knowledge about evaluating the reliability and validity of the information related to the field.
  • At least one foreign language can read and write scientific articles related to the field.
  • Have masters level knowledge to learn the skill of managing restaurants and catering businesses.
  • Theoretical and / or practical education and training are provided in food chemistry, food technology, food safety, nutrition and sensory evaluation areas.
Key Competencies-
Further Info

At least one general examination is held every semester for each course according to the academic qualification determined for the graduate courses. Failed students are entitled to an additional general examination. In order to be successful in the course exams, students must take at least 70 points out of 100 full points. The seminar course is evaluated as successful or unsuccessful.In order to graduate from the master degree program, it is necessary to pass all the courses available in the program (60 ECTS credits) and complete the seminar and thesis work successfully.

Quality Assurance-
Access Requirements

In order to study in this graduate program, the applicants are required; To have graduated from an undergraduate (4 year) program of Gastronomy and Culinary Arts. To be holding a minimum score of verbal65 points from ALES (Academic Personnel & Graduate Education Exam) and to be successful in the scientific examination.

Conditions for SuccessIn order to graduate from the master degree program, it is necessary to pass all the courses available in the program (60 ECTS credits) and complete the seminar and thesis work successfully.Graduate student who successfully completes the 8 grade passing grade and seminar course present in the program and who has succeeded in the thesis defence examination and delivers at least three copies of the thesis to the Institute within one month from the date of entrance to the thesis examination, diploma is given.
Progression Paths (Relationship Type)

Graduateswill be abletowork in therelevantdepartments as academicians as well as in thesector.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030007769


Qualification Title
Gastronomy and Culinary Arts (THESIS) Graduate Diploma

Awarding Body
Necmettin Erbakan University

Awarding Body Contact
Yaka Mah. Yeni Meram Cad. Kasım Halife Sok. No: 11/1 (A Blok) No: 11 (B Blok) Posta Kodu: 42090 Meram / KONYA

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Have the top level content knowledge about social science.
  • Use information and communication technologies efficiently in research process.Possess knowledge and skills of creativity at operational level in social studies education.
  • Know and apply the curriculums and measurement and assessment techniques and practice used in the field.
  • The ability to be aware of new and emerging applications of the profession, ability to review and learning when you need them.
  • Have the basic skills in social studies education and transfers have learned to everyday life.
  • Integrate social studies education knowledge with the other disciplines and product functional knowledge.
  • Find scientific solutions to the problems in the field of Gastronomy and Culinary Arts Ability to transfer systematically and clearly writing or orally processes and results of the study in field or outside of that field of national and international medium.
  • Conducts research considering social, scientific and ethical values.
  • Have the knowledge about evaluating the reliability and validity of the information related to the field.
  • At least one foreign language can read and write scientific articles related to the field.
  • Have masters level knowledge to learn the skill of managing restaurants and catering businesses.
  • Theoretical and / or practical education and training are provided in food chemistry, food technology, food safety, nutrition and sensory evaluation areas.

Key Competencies
-

Further Info

At least one general examination is held every semester for each course according to the academic qualification determined for the graduate courses. Failed students are entitled to an additional general examination. In order to be successful in the course exams, students must take at least 70 points out of 100 full points. The seminar course is evaluated as successful or unsuccessful.In order to graduate from the master degree program, it is necessary to pass all the courses available in the program (60 ECTS credits) and complete the seminar and thesis work successfully.


Quality Assurance
-

Access Requirements

In order to study in this graduate program, the applicants are required; To have graduated from an undergraduate (4 year) program of Gastronomy and Culinary Arts. To be holding a minimum score of verbal65 points from ALES (Academic Personnel & Graduate Education Exam) and to be successful in the scientific examination.


Conditions for Success
In order to graduate from the master degree program, it is necessary to pass all the courses available in the program (60 ECTS credits) and complete the seminar and thesis work successfully.Graduate student who successfully completes the 8 grade passing grade and seminar course present in the program and who has succeeded in the thesis defence examination and delivers at least three copies of the thesis to the Institute within one month from the date of entrance to the thesis examination, diploma is given.

Progression Paths (Relationship Type)

Graduateswill be abletowork in therelevantdepartments as academicians as well as in thesector.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address