Yeterlilik Kodu | TR0030217827 | |
Yeterlilik Adı | Gıda Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesi, 80000 Osmaniye | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.osmaniye.edu.tr/ | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 7 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 7 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | - | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030217827
- Lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, Gıda Mühendisliği alanında bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme (yeterli bilgi birikimi).
- Gıda Mühendisliğinin ilişkili olduğu disiplinler arası etkileşimi kavrayabilme.
- Gıda Mühendisliği alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme.
- Gıda Mühendisliği alanında edindiği bilgileri farklı disiplin alanlarından gelen bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilme ve yeni bilgiler oluşturabilme.
- Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilme.
- Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
- Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözüm üretebilme.
- Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunların çözümü için yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilme ve sorumluluk alarak çözüm üretebilme.
- Gıda Mühendisliği alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme.
- Gıda Mühendisliği alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, nicel ve nitel veriler ile destekleyerek,alanındaki ve alan dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli biçimde aktarabilme.
- Sosyal ilişkileri ve bu ilişkileri yönlendiren normları eleştirel bir bakış açısı ile inceleyebilme, geliştirebilme ve gerektiğinde değiştirmek üzere harekete geçebilme.
- Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B2 genel düzeyinde kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilmek.
- Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilme ve bu değerleri öğretebilme.
- Gıda Mühendisliği alanı ile ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilme ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilme.
- Gıda Mühendisliği alanında özümsedikleri bilgiyi, problem çözme ve/veya uygulama becerilerini, disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilme.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030217827 | |
Qualification Title | Gıda Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Masters Degree | |
Awarding Body | Osmaniye Korkut Ata University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.osmaniye.edu.tr/ | |
Orientation | - | |
EQF Level | 7 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 7 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | To be able to develop and deepen their knowledge in the field of Food Engineering at an expert level based on undergraduate level qualifications (sufficient knowledge) Understanding the interdisciplinary interaction related to Food Engineering To be able to use the expert level theoretical and applied knowledge acquired in the field of Food Engineering Interpreting the knowledge gained in the field of Food Engineering by integrating the information from different disciplines and creating new knowledge To be able to solve the problems encountered in the field of Food Engineering by using research methods Being able to independently conduct a study that requires expertise in the field of Food Engineering To be able to develop new strategic approaches to solve unforeseen and complex problems encountered in the field of Food Engineering and to be able to produce solutions by taking responsibility To be able to develop new strategic approaches to solve unforeseen and complex problems encountered in applications related to the field of Food Engineering and to produce solutions by taking responsibility To be able to critically evaluate the knowledge and skills acquired at the level of expertise in the field of Food Engineering and to direct her learning Ability to systematically transfer the current developments and own studies in the field of Food Engineering to groups in and out of the field, in written, oral and visual form, by supporting them with quantitative and qualitative data. Being able to critically examine and develop social relations and the norms that direct these relationships, and take action to change them when necessary To be able to communicate orally and in writing by using a foreign language at least at the level of B2 of the European Language Portfolio To be able to inspect and teach by considering social, scientific, cultural and ethical values in the stages of collecting, interpreting, applying and announcing data related to the field of Food Engineering To be able to develop strategies, policies and implementation plans in the field of Food Engineering and to evaluate the results within the framework of quality processes To be able to use the knowledge, problem solving and / or application skills that they have absorbed in the field of Food Engineering in interdisciplinary studies | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030217827
To be able to develop and deepen their knowledge in the field of Food Engineering at an expert level based on undergraduate level qualifications (sufficient knowledge) Understanding the interdisciplinary interaction related to Food Engineering To be able to use the expert level theoretical and applied knowledge acquired in the field of Food Engineering Interpreting the knowledge gained in the field of Food Engineering by integrating the information from different disciplines and creating new knowledge To be able to solve the problems encountered in the field of Food Engineering by using research methods Being able to independently conduct a study that requires expertise in the field of Food Engineering To be able to develop new strategic approaches to solve unforeseen and complex problems encountered in the field of Food Engineering and to be able to produce solutions by taking responsibility To be able to develop new strategic approaches to solve unforeseen and complex problems encountered in applications related to the field of Food Engineering and to produce solutions by taking responsibility To be able to critically evaluate the knowledge and skills acquired at the level of expertise in the field of Food Engineering and to direct her learning Ability to systematically transfer the current developments and own studies in the field of Food Engineering to groups in and out of the field, in written, oral and visual form, by supporting them with quantitative and qualitative data. Being able to critically examine and develop social relations and the norms that direct these relationships, and take action to change them when necessary To be able to communicate orally and in writing by using a foreign language at least at the level of B2 of the European Language Portfolio To be able to inspect and teach by considering social, scientific, cultural and ethical values in the stages of collecting, interpreting, applying and announcing data related to the field of Food Engineering To be able to develop strategies, policies and implementation plans in the field of Food Engineering and to evaluate the results within the framework of quality processes To be able to use the knowledge, problem solving and / or application skills that they have absorbed in the field of Food Engineering in interdisciplinary studies
Qualification is continuous