Yeterlilik Kodu | TR0030025069 | |
Yeterlilik Adı | Gıda Teknolojisi Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Hitit Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Kuzey Kampüsü, Çevre Yolu Blv., 19030 Çorum Merkez/Çorum | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.hitit.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | YÖK'ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir. | |
Başarma Şartları | 120 AKTS tamamlayıp mezun olmak için, öğrencilerin, 4.00 üzerinden en az 2.00 (CC) ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezunlar; gıda sanayi ile ilgili kamu kuruluşları, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı Kontrol Laboratuvarları, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, özel sektör kurum ve kuruluşlarında hazır ve işlenmiş gıda üreten fabrikaların gıda laboratuvarlarında ve özel gıda laboratuvarlarında gıda teknikeri olarak çalışabilmektedir. Ayrıca kendi özel gıda işletmelerini de kurabilmektedirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030025069
- Alanındaki temel düzeydeki güncel bilgiye sahip olur , akademik bilgiye nasıl ulaşabileceğini öğrenir.Bilimsel bilgiye ulaşma, rapor hazırlama ve yazmak konusunda temel teknikleri uygular.
- Alanında edindiği temel düzeydeki teorik ve pratik bilgiyi kullanmayı öğrenir ve edinimlerini daha ileri eğitim düzeyine taşır.Disiplinler arası çalışma yeteneği kazanır ve farklı disiplinlere ait bilgileri etkin bir şekilde kullanır.
- Eğitim sürecinde kazandığı alan bilgisi ve becerileri ile Gıda Teknolojisi alanındaki sorunları analiz eder, çözüm üretir ve verileri yorumlar.
- Alanı ile ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütür.
- Katılımcısı olduğu alanı ile ilgili ortak çalışmalarda sorumluluk alır, karşılaşılan sorunlara çözüm üretir.
- Sorumluluk aldığı alanı ile ilgili projelerde liderlik yapar, sorumluluğu altında çalışanları yönetir.
- Hayat boyu öğrenmenin ve adalete hizmet duygusunun önemini benimser, bilimsel ve teknolojik yenilikler ile hukuki düzenlemeleri yenilikçilik, sürdürülebilirlik ve kalite çerçevesinde izler.
- Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir, öğrenme gereksinimlerini belirler ve karşılar.
- Literatür takibi yapar, teknik sunum hazırlar, akademik düzeyde makale yazar ve kendi çalışmalarını alanındaki ulusal veya uluslar arası platformlarda yazılı, sözlü ve görsel olarak sunar.
- Uzmanlık alanı ile ilgili uygulamaların sosyal, toplumsal, ekonomik, etik boyutlarını araştırır ve tanımlar.
YÖK'ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
Mezunlar; gıda sanayi ile ilgili kamu kuruluşları, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı Kontrol Laboratuvarları, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, özel sektör kurum ve kuruluşlarında hazır ve işlenmiş gıda üreten fabrikaların gıda laboratuvarlarında ve özel gıda laboratuvarlarında gıda teknikeri olarak çalışabilmektedir. Ayrıca kendi özel gıda işletmelerini de kurabilmektedirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030025069 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Hitit University | |
Awarding Body Contact | Faculty of Arts and Sciences İkbalkent Campus, Ulukavak Mah. Çiftlik Çayırı Cad. No: 45 – CORUM | |
Awarding Body Url | https://www.hitit.edu.tr/ | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |