Yeterlilik Kodu

TR0030007859

Yeterlilik Adı
Gıda Teknolojisi Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumYaşar Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiYaşar Üniversitesi, Üniversite Caddesi No:37-39 Bornova, İZMİR
Sorumlu Kurum URLhttp://www.yasar.edu.tr/
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Tam burslu eğitim sağlamaktadır.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Laboratuvar çalışmalarında ve gıda işleme aşamalarında yasal sorumlulukların uygulanması, yasal hakların bilinmesi ve güncel yasal mevzuatı ve gıda güvenlik yönetim sistemlerini takip edilmek.
  • Deney tasarlama, deneyi uygulama, deney sonuçlarını ve verileri analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisi kazanmak.
  • Laboratuvar ve iş yeri ekipmanlarını tanımak, yönetimini organize etmek, güvenli ve verimli çalışmayı uygulayabilme becerisine sahip olmak.
  • Güncel mesleki yayınları ve olayları Türkçe ve İngilizce olarak bilişim sistemlerini de kullanarak takip edebilmek ve çözüm aramak.
  • Tarladan sofraya uzanan temel ürünlerin nasıl ve ne şekilde üretildiğini bilmek, son ürün için yeterli ve dengeli beslenme açısından besin ihtiyaçlarını belirleme becerisi kazanmak.
  • İş yerinde çalışma güvenliğini sağlayacak tedbirleri alabilecek, sorumluluk ve mesuliyetlerini iş güvenliği hukukuna göre yerine getirebilecek, kaza sonrası gerekli hukuki işlemleri yapabilmek.
  • Gıda üretimi ile çevre kirliliği arasında ilişki kurabilmek, çevre korumasına ve çevre sağlığına duyarlı insan olmak.
  • Daha iyi ve sadece rekabetçi değil, aynı zamanda sürdürülebilir, yenilikçi ürün ve üretim yöntemleri geliştirebilme becerisine sahip olmak.
  • Et, süt, yağ, fermantasyon, alkollü ve alkolsüz içecek, donmuş gıda, konserve gıda, meyve-sebze, hububat, su ürünlerinin üretim, ambalajlama, dağıtım, depolama, gıda kalitesi, gıda güvenliği, gıdaların besin değerini ve ekonomik önemini anlama becerisine sahip olmak.
  • Matematik, fen, kimya, biyoloji gibi temel bilgileri uygulama becerisine sahip olmak, fikir ve düşüncelerini diğer bilim dalları ile araştırmaya yönelerek ilişkilendirmek.
  • Yaşamboyu öğrenmenin önemini tanımak ve bu programda gelişen öğrenme becerileri ve yeterlilikleri yaşamın diğer alanlarında kullanmak.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar; ara sınavları, mazeret sınavları, yarıyıl sonu sınavları, muafiyet sınavları ve tek ders sınavlardır. Sınavlar; yazılı, sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılabilir. Sağlık, doğal afet ve ilgili yönetim kurulunca kabul edilen diğer mazeretleri nedeniyle bir dersin ara sınavına giremeyen öğrenciler; mazeretlerinin kabul edilebilmesi için aldıkları sağlık raporlarını veya diğer mazeret belgelerini, elden üç gün içerisinde, posta ile bir hafta içerisinde fakülte/yüksekokul sekreterliğine teslim etmek zorundadırlar. Rapor veya diğer mazeret belgeleri yapılacak olan ilk ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır. Mazeret, yarıyıl sonu sınavları ve bütünleme sınavları için mazeret sınavı yapılmaz. Öğrencinin ders değerlendirmesi, T.C. Yaşar Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre yapılır. Ders değerlendirmesine ödev, proje, rapor ve quiz gibi bazı değerlendirme ölçütleri de etkilidir. Uygulamalı derslerde, uygulamadan başarılı olamayan öğrenciler final sınavına girme hakkını elde edememektedirler. Ayrıca, dersi tekrar aldığı zaman uygulamalara ve derslere davam zorunluluğu da söz konusu olmaktadır. Kümülatif önlisans ortalaması 4.00 üzerinden 2.00 den daha az olmayan ve programındaki tüm dersleri (120 AKTS) başarmış ve varsa zorunlu stajını da gerçekleştirmiş olan öğrenciler önlisans eğitimini tamamlar ve mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış olur.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

TC Uyruklu Öğrenciler (Önlisans - Lisans Programları), Lise Diploması, Lise ve dengi okul mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve iki yıllık önlisans mezunları için de yine aynı kurum tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda alınan puana göre yapılan üniversite tercihleri sonrasında yerleşme. Yaşar Üniversitesi Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (FLAT) ya da üniversite tarafından bu sınava eşdeğer kabul edilen bir yabancı dil sınavından minimum yeterli notun alınması (Bu sınavlardan, gerekli minimum geçme notunu elde edemeyen adaylar, Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu - Hazırlık Sınıfı tarafından yürütülen, bir yıllık Yoğunlaştırımış İngilizce Programı’na kayıt yaptırmak zorundadır.Uluslararası Öğrenciler için (Önlisans - Lisans Programları)•Başvuru formu (Yaşar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Başvuru Platformu http://apply.yasar.edu.tr ), Lise Diploması, Lise Not Dökümü, Yaşar Üniversitesi Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (FLAT) ya da ÖSYM tarafından bu sınava eşdeğer kabul edilen bir yabancı dil sınavından minimum yeterli notun alınması (Bu sınavlardan, gerekli minimum geçme notunu elde edemeyen adaylar, Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu - Hazırlık Sınıfı tarafından yürütülen, bir yıllık Yoğunlaştırımış İngilizce Programı’na kayıt yaptırmak zorundadır. Anadili İngilizce olan öğrenciler için gerekmemektedir.), Referans Mektubu, Niyet Mektubu, Pasaport Fotokopisi

Başarma ŞartlarıKümülatif önlisans ortalaması 4.00 üzerinden 2.00 den daha az olmayan ve programındaki tüm dersleri (120 AKTS) başarmış ve varsa zorunlu stajını da gerçekleştirmiş olan öğrenciler önlisans eğitimini tamamlar ve mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış olur.Kümülatif önlisans ortalaması 4.00 üzerinden 2.00 den daha az olmayan ve programındaki tüm dersleri (120 AKTS) başarmış ve varsa zorunlu stajını da gerçekleştirmiş olan öğrenciler önlisans eğitimini tamamlar ve mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış olur.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gıda Teknolojisi Programı mezunları gıda sanayii ile ilgili kamu ve özel sektör kuruluşlarında gıda teknikeri olarak çalışabilir ya da gıda işletmelerinde sorumlu yönetici olarak görev alabilirler. Görev alabilecekleri kuruluşlardan bazıları şunlardır: Tarım Orman Köy İşleri Bakanlığı kontrol Laboratuvarı, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, su ürünleri ile sebze ve meyve ürünlerinin işlendiği ve depolandığı işletmeler, içme, kullanma, sanayi sularının, et, süt ürünleri, şekerli ve unlu gıda ürünlerinin üretildiği işletmelerin kalite kontrol merkezleri, çevre koruma laboratuvarları ve ilaç işletmeleri.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030007859


Yeterlilik Adı
Gıda Teknolojisi Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Yaşar Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Yaşar Üniversitesi, Üniversite Caddesi No:37-39 Bornova, İZMİR

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Tam burslu eğitim sağlamaktadır.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Laboratuvar çalışmalarında ve gıda işleme aşamalarında yasal sorumlulukların uygulanması, yasal hakların bilinmesi ve güncel yasal mevzuatı ve gıda güvenlik yönetim sistemlerini takip edilmek.
  • Deney tasarlama, deneyi uygulama, deney sonuçlarını ve verileri analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisi kazanmak.
  • Laboratuvar ve iş yeri ekipmanlarını tanımak, yönetimini organize etmek, güvenli ve verimli çalışmayı uygulayabilme becerisine sahip olmak.
  • Güncel mesleki yayınları ve olayları Türkçe ve İngilizce olarak bilişim sistemlerini de kullanarak takip edebilmek ve çözüm aramak.
  • Tarladan sofraya uzanan temel ürünlerin nasıl ve ne şekilde üretildiğini bilmek, son ürün için yeterli ve dengeli beslenme açısından besin ihtiyaçlarını belirleme becerisi kazanmak.
  • İş yerinde çalışma güvenliğini sağlayacak tedbirleri alabilecek, sorumluluk ve mesuliyetlerini iş güvenliği hukukuna göre yerine getirebilecek, kaza sonrası gerekli hukuki işlemleri yapabilmek.
  • Gıda üretimi ile çevre kirliliği arasında ilişki kurabilmek, çevre korumasına ve çevre sağlığına duyarlı insan olmak.
  • Daha iyi ve sadece rekabetçi değil, aynı zamanda sürdürülebilir, yenilikçi ürün ve üretim yöntemleri geliştirebilme becerisine sahip olmak.
  • Et, süt, yağ, fermantasyon, alkollü ve alkolsüz içecek, donmuş gıda, konserve gıda, meyve-sebze, hububat, su ürünlerinin üretim, ambalajlama, dağıtım, depolama, gıda kalitesi, gıda güvenliği, gıdaların besin değerini ve ekonomik önemini anlama becerisine sahip olmak.
  • Matematik, fen, kimya, biyoloji gibi temel bilgileri uygulama becerisine sahip olmak, fikir ve düşüncelerini diğer bilim dalları ile araştırmaya yönelerek ilişkilendirmek.
  • Yaşamboyu öğrenmenin önemini tanımak ve bu programda gelişen öğrenme becerileri ve yeterlilikleri yaşamın diğer alanlarında kullanmak.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar; ara sınavları, mazeret sınavları, yarıyıl sonu sınavları, muafiyet sınavları ve tek ders sınavlardır. Sınavlar; yazılı, sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılabilir. Sağlık, doğal afet ve ilgili yönetim kurulunca kabul edilen diğer mazeretleri nedeniyle bir dersin ara sınavına giremeyen öğrenciler; mazeretlerinin kabul edilebilmesi için aldıkları sağlık raporlarını veya diğer mazeret belgelerini, elden üç gün içerisinde, posta ile bir hafta içerisinde fakülte/yüksekokul sekreterliğine teslim etmek zorundadırlar. Rapor veya diğer mazeret belgeleri yapılacak olan ilk ilgili yönetim kurulunda karara bağlanır. Mazeret, yarıyıl sonu sınavları ve bütünleme sınavları için mazeret sınavı yapılmaz. Öğrencinin ders değerlendirmesi, T.C. Yaşar Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen esaslara göre yapılır. Ders değerlendirmesine ödev, proje, rapor ve quiz gibi bazı değerlendirme ölçütleri de etkilidir. Uygulamalı derslerde, uygulamadan başarılı olamayan öğrenciler final sınavına girme hakkını elde edememektedirler. Ayrıca, dersi tekrar aldığı zaman uygulamalara ve derslere davam zorunluluğu da söz konusu olmaktadır. Kümülatif önlisans ortalaması 4.00 üzerinden 2.00 den daha az olmayan ve programındaki tüm dersleri (120 AKTS) başarmış ve varsa zorunlu stajını da gerçekleştirmiş olan öğrenciler önlisans eğitimini tamamlar ve mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış olur.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

TC Uyruklu Öğrenciler (Önlisans - Lisans Programları), Lise Diploması, Lise ve dengi okul mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve iki yıllık önlisans mezunları için de yine aynı kurum tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucunda alınan puana göre yapılan üniversite tercihleri sonrasında yerleşme. Yaşar Üniversitesi Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (FLAT) ya da üniversite tarafından bu sınava eşdeğer kabul edilen bir yabancı dil sınavından minimum yeterli notun alınması (Bu sınavlardan, gerekli minimum geçme notunu elde edemeyen adaylar, Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu - Hazırlık Sınıfı tarafından yürütülen, bir yıllık Yoğunlaştırımış İngilizce Programı’na kayıt yaptırmak zorundadır.Uluslararası Öğrenciler için (Önlisans - Lisans Programları)•Başvuru formu (Yaşar Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Başvuru Platformu http://apply.yasar.edu.tr ), Lise Diploması, Lise Not Dökümü, Yaşar Üniversitesi Yabancı Dil Muafiyet Sınavı (FLAT) ya da ÖSYM tarafından bu sınava eşdeğer kabul edilen bir yabancı dil sınavından minimum yeterli notun alınması (Bu sınavlardan, gerekli minimum geçme notunu elde edemeyen adaylar, Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yükseokulu - Hazırlık Sınıfı tarafından yürütülen, bir yıllık Yoğunlaştırımış İngilizce Programı’na kayıt yaptırmak zorundadır. Anadili İngilizce olan öğrenciler için gerekmemektedir.), Referans Mektubu, Niyet Mektubu, Pasaport Fotokopisi


Başarma Şartları
Kümülatif önlisans ortalaması 4.00 üzerinden 2.00 den daha az olmayan ve programındaki tüm dersleri (120 AKTS) başarmış ve varsa zorunlu stajını da gerçekleştirmiş olan öğrenciler önlisans eğitimini tamamlar ve mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış olur.Kümülatif önlisans ortalaması 4.00 üzerinden 2.00 den daha az olmayan ve programındaki tüm dersleri (120 AKTS) başarmış ve varsa zorunlu stajını da gerçekleştirmiş olan öğrenciler önlisans eğitimini tamamlar ve mezuniyet için gerekli koşulları sağlamış olur.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Gıda Teknolojisi Programı mezunları gıda sanayii ile ilgili kamu ve özel sektör kuruluşlarında gıda teknikeri olarak çalışabilir ya da gıda işletmelerinde sorumlu yönetici olarak görev alabilirler. Görev alabilecekleri kuruluşlardan bazıları şunlardır: Tarım Orman Köy İşleri Bakanlığı kontrol Laboratuvarı, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri, su ürünleri ile sebze ve meyve ürünlerinin işlendiği ve depolandığı işletmeler, içme, kullanma, sanayi sularının, et, süt ürünleri, şekerli ve unlu gıda ürünlerinin üretildiği işletmelerin kalite kontrol merkezleri, çevre koruma laboratuvarları ve ilaç işletmeleri.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030007859

Qualification Title
Food Technology Associate Degree
Awarding BodyYaşar University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.yasar.edu.tr/
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • To implement legal responsibilities during laboratory work and food processing stages, to keep up to date with the legal rights and current law and following food safety systems.
  • To design experiments and application of experiments, to analyze the results and experiment data, and to improve the ability of interpretation and evaluation.
  • To know laboratory and food production plant utilities while organizing the management, and gaining the ability of secure and efficient work.
  • To keep up to date with professional publications and periodicals by using native and foreign language skills along with computer programs and information systems.
  • To determine the needs of a healthy diet.
  • To set up precautions of work safety, to regulate the responsibilities according to safety law and to follow up legal procedures in case of an accident.
  • To link up the relations of food production processes and environmental pollution and to be a responsible individual towards environmental issues.
  • To improve production processes with sustainable and innovative methods in addition to competitive ones.
  • To recognize the economical importance of meat, milk, oil, fermentation, alcoholic and non alcoholic drinks, frozen food, canned food, fruit-vegetables, grains, water products, technical design of production and packaging, distribution, storage, food quality, food safety and nutritional value.
  • To practice the knowledge of math, science, chemistry, biology, and associate the ideas and thoughts with other branches of science.
  • To recognize the significance of lifelong learning and use the learning skills and competences that developed in this program in other areas of life.
Key Competencies-
Further Info

Examinations are mid-term exams, make-up exams, final exams, exemption exams and one-course exams. Exams; written, oral and / or practical. Students who fail to take a mid-term exam due to other excuses accepted by the related board of directors are obliged to submit their health reports or other excuse certificates to the faculty / college secretariat within three days. The report or other excuse documents are decided on the first relevant board of directors. Students course evaluation, T.C. Yaşar University Associate Degree and Bachelors Degree Education and Examination Regulation is made in accordance with the principles. Some assessment criteria such as homework, project, report and quiz are also effective in the course evaluation. In the applied courses, students who cannot succeed in practice cannot get the right to take the final exam. In addition, when it takes the course again, there is the obligation to apply for applications and courses.Students, who have achieved all courses in their program (120 ECTS) in addition to compulsory internship (if exists) with a CGPA of 2.00 over 4.00, complete their associate degree education and provide all required conditions for graduation.

Quality Assurance-
Access Requirements

Turkish Students (Associate - Undergraduate Programs)•High School Diploma•Placement upon the result of Higher Education Institutes Examination (YKS) for high school or equivalency degree holder candidates or External Transfer Examination (DGS) for associate degree holder candidates by Assessment, Selection and Placement Center (OSYM). •Obtaining minimum required result from Yasar University English Language Proficiency Test (FLAT) or the equivalent international examinations accepted by the University. (Candidates not obtaining minimum result Yasar University English Language Proficiency Test (FLAT) or the equivalent international examinations accepted by the University should register to one year intensive English program by Yasar University School of Foreign Languages as a preparatory class)International Students (Associate - Undergraduate Programs)•Application Form (Yaşar University International Students Application Platform http://apply.yasar.edu.tr )•High School Diploma•Transcript•Obtaining minimum required result from Yasar University English Language Proficiency Test (FLAT) or the equivalent international examinations accepted by the University. (Candidates not obtaining minimum result Yasar University English Language Proficiency Test (FLAT) or the equivalent international examinations accepted by the University should register to one year intensive English program by Yasar University School of Foreign Languages as a preparatory class) (Not Necessary for the students whose mother tongue is English)•Reference Letter•Motivational Letter•Passport Copy

Conditions for SuccessStudents, who have achieved all courses in their program (120 ECTS) in addition to compulsory internship (if exists) with a CGPA of 2.00 over 4.00, complete their associate degree education and provide all required conditions for graduation.Students, who have achieved all courses in their program (120 ECTS) in addition to compulsory internship (if exists) with a CGPA of 2.00 over 4.00, complete their associate degree education and provide all required conditions for graduation.
Progression Paths (Relationship Type)

The graduates of the Food Technology Program can work as food technicians in public and private sector organizations related to the food industry, or they can take charge in food enterprises. Some of the organizations where they can take part are: Ministry of Agriculture, Forestry, Ministry of Rural Affairs, Laboratory of Hygiene, Municipalities, Provincial Health Directorates, aquaculture and vegetable and fruit products processing and storage, drinking, using, industrial waters, meat, dairy products, sugar and flour quality control centers of enterprises where food products are produced, environmental protection laboratories and pharmaceutical enterprises.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030007859


Qualification Title
Food Technology Associate Degree

Awarding Body
Yaşar University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • To implement legal responsibilities during laboratory work and food processing stages, to keep up to date with the legal rights and current law and following food safety systems.
  • To design experiments and application of experiments, to analyze the results and experiment data, and to improve the ability of interpretation and evaluation.
  • To know laboratory and food production plant utilities while organizing the management, and gaining the ability of secure and efficient work.
  • To keep up to date with professional publications and periodicals by using native and foreign language skills along with computer programs and information systems.
  • To determine the needs of a healthy diet.
  • To set up precautions of work safety, to regulate the responsibilities according to safety law and to follow up legal procedures in case of an accident.
  • To link up the relations of food production processes and environmental pollution and to be a responsible individual towards environmental issues.
  • To improve production processes with sustainable and innovative methods in addition to competitive ones.
  • To recognize the economical importance of meat, milk, oil, fermentation, alcoholic and non alcoholic drinks, frozen food, canned food, fruit-vegetables, grains, water products, technical design of production and packaging, distribution, storage, food quality, food safety and nutritional value.
  • To practice the knowledge of math, science, chemistry, biology, and associate the ideas and thoughts with other branches of science.
  • To recognize the significance of lifelong learning and use the learning skills and competences that developed in this program in other areas of life.

Key Competencies
-

Further Info

Examinations are mid-term exams, make-up exams, final exams, exemption exams and one-course exams. Exams; written, oral and / or practical. Students who fail to take a mid-term exam due to other excuses accepted by the related board of directors are obliged to submit their health reports or other excuse certificates to the faculty / college secretariat within three days. The report or other excuse documents are decided on the first relevant board of directors. Students course evaluation, T.C. Yaşar University Associate Degree and Bachelors Degree Education and Examination Regulation is made in accordance with the principles. Some assessment criteria such as homework, project, report and quiz are also effective in the course evaluation. In the applied courses, students who cannot succeed in practice cannot get the right to take the final exam. In addition, when it takes the course again, there is the obligation to apply for applications and courses.Students, who have achieved all courses in their program (120 ECTS) in addition to compulsory internship (if exists) with a CGPA of 2.00 over 4.00, complete their associate degree education and provide all required conditions for graduation.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Turkish Students (Associate - Undergraduate Programs)•High School Diploma•Placement upon the result of Higher Education Institutes Examination (YKS) for high school or equivalency degree holder candidates or External Transfer Examination (DGS) for associate degree holder candidates by Assessment, Selection and Placement Center (OSYM). •Obtaining minimum required result from Yasar University English Language Proficiency Test (FLAT) or the equivalent international examinations accepted by the University. (Candidates not obtaining minimum result Yasar University English Language Proficiency Test (FLAT) or the equivalent international examinations accepted by the University should register to one year intensive English program by Yasar University School of Foreign Languages as a preparatory class)International Students (Associate - Undergraduate Programs)•Application Form (Yaşar University International Students Application Platform http://apply.yasar.edu.tr )•High School Diploma•Transcript•Obtaining minimum required result from Yasar University English Language Proficiency Test (FLAT) or the equivalent international examinations accepted by the University. (Candidates not obtaining minimum result Yasar University English Language Proficiency Test (FLAT) or the equivalent international examinations accepted by the University should register to one year intensive English program by Yasar University School of Foreign Languages as a preparatory class) (Not Necessary for the students whose mother tongue is English)•Reference Letter•Motivational Letter•Passport Copy


Conditions for Success
Students, who have achieved all courses in their program (120 ECTS) in addition to compulsory internship (if exists) with a CGPA of 2.00 over 4.00, complete their associate degree education and provide all required conditions for graduation.Students, who have achieved all courses in their program (120 ECTS) in addition to compulsory internship (if exists) with a CGPA of 2.00 over 4.00, complete their associate degree education and provide all required conditions for graduation.

Progression Paths (Relationship Type)

The graduates of the Food Technology Program can work as food technicians in public and private sector organizations related to the food industry, or they can take charge in food enterprises. Some of the organizations where they can take part are: Ministry of Agriculture, Forestry, Ministry of Rural Affairs, Laboratory of Hygiene, Municipalities, Provincial Health Directorates, aquaculture and vegetable and fruit products processing and storage, drinking, using, industrial waters, meat, dairy products, sugar and flour quality control centers of enterprises where food products are produced, environmental protection laboratories and pharmaceutical enterprises.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address