Yeterlilik Kodu

TR0030023816

Yeterlilik Adı
İstatistik Lisans Diploması
Sorumlu KurumÇukurova Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBalcalı, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, 01330 Sarıçam/Adana
Sorumlu Kurum URLhttps://www.cu.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
6 Yeterlilik TYÇ’ye 21/12/2021 tarihinde yerleştirildi
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)İstatistikler
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı, sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.

Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Olasılık, İstatistik ve Matematiğin temel kavram ve ilkelerini açıklar.
  • Yaşamda istatistiğin yerini ve önemini belirtir.
  • İktisadi ve hukuksal temel kavram ve ilkeleri tanımlar.
  • Karşılaşılabileceği sorunlar karşısında, sayısal ve istatistiksel çözümler üretir.
  • İstatistiksel verilerin elde edilmesi ve/veya düzenlenmesi için uygun yöntem ve teknikleri kullanır.
  • Bilgisayar sistemlerini ve programlarını kullanır.
  • Matematiksel ve istatistiksel teknikleri kullanarak rasgelelik içeren problemlere model kurma, çözme ve yorumlamak.
  • İstatistiksel analiz yöntemlerini uygular.
  • İstatistiksel sonuç çıkarım (tahmin, hipotez testi, v.b.) yapar. İstatistiksel teknikleri kullanarak farklı disiplinlerin problemlerine çözüm üretir.
  • Görsel, veritabanı ve web programlama tekniklerini anlar ve nesnel program yazabilme yeteneğine sahip olur.
  • İstatistiksel paket programları kullanarak model oluşturur ve analiz yapar.
  • İstatistiksel metotlar arasındaki farkı ayırt eder.
  • İstatistik ile ilişkili disiplinler arasındaki etkileşimin farkında olur.
  • İstatistiksel yöntemleri kullanarak elde edilen sonuçları sözlü ve görsel olarak sunar.
  • Bireysel ve ortaklaşa olarak etkili ve üretken çalışma yapma becerisine sahip olur.
  • Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. İstatistiğin kullanıldığı bilim alanları ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olur.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • İstatistik yaşamın her alanında verilerin toplanmasını, değerlendirilmesini, yorumlanmasını ve sunulmasını inceleyen disiplinler arası bir bilim dalıdır. İstatistik bilimi, mühendislik ve doğa bilimlerinden sosyal bilimlere, ekonomiden halkla ilişkilere kadar geniş bir yelpazede uygulanmaktadır. Küresel rekabet koşullarında tüm özel ve kamu kurumları, üretim ve ürün geliştirme süreçlerinde, toplam kalite yönetimi sürecinde, piyasa ve pazar araştırmaları sistem güvenirliliği ve deney tasarımı gibi alanlarda istatistik biliminin araçları kullanılır.
  • Ayrıca sigortacılık, bankacılık, finans, aktüerya ve risk yönetimi, borsa, karar destek sistemleri, sağlık ve deprem araştırmaları başta olmak üzere birçok alanda istatistikçilere duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Amacımız bu ihtiyaca cevap verecek İstatistik bilimine uygun temel matematik kuramları, istatistik teorisi, olasılık ve stokastik süreçler, istatistik kuram ve yöntemleri, zaman serileri analizi, istatistik bilgi sistemleri ve bilgisayar ağları ve yapay zeka, istatistiksel kalite kontrol ve Toplam Kalite Yönetimi, Altı Sigma ve Yalın Üretim Yaklaşımının yanında istatistikte optimizasyon yöntemleri ve Yöneylem Araştırması, veri madenciliği, deney tasarımı ve variyans analizi, bulanık mantık ve istatistik uygulamaları, Risk Analizi gibi teknik alanlardaki bilgi ile sosyal bilimlere ait temel bilgiyi öğrencilere en iyi biçimde aktarmaktır.

Bölüm Olanakları:

  • Yandal
  • Çift anadal
  • Uluslararası değişim programları ile yurt dışında eğitim (1 veya 2 yarıyıl)  
  • Mezuniyet sonrası yüksek lisans programlarına devam imkanı Kariyer Olanakları Bölüm mezunları; bankalar, bakanlıklar ve müsteşarlıklar, kamudaki değişik genel müdürlükler, sigorta şirketleri, Silahlı Kuvvetler, yazılım şirketleri, halkla ilişkiler şirketleri, istatistik araştırma merkezleri, üniversiteler, lojistik şirketleri, otomotiv ve diğer endüstriyel sektörlerde istatistiksel süreçlerden sorumlu uzman yardımcısı, uzman olarak görev yapabilirler.
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

• YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

• YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

• YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Bu programa öğrenciler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından verilen yerleştirme sonuç belgesi ile kabul edilir.

Başarma ŞartlarıKayıtlı olduğu bölüm veya programın öğretim planındaki bütün ders, uygulama ve çalışmalardan başarılı olmaları ve lisans düzeyinde iki yüz kırk (240) AKTS tamamlayarak en az 2.00 GNO'ya sahip olmaları gerekir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bölüm mezunları; bankalar, bakanlıklar ve müsteşarlıklar, kamudaki değişik genel müdürlükler, sigorta şirketleri, silahlı kuvvetler, yazılım şirketleri, halkla ilişkiler şirketleri, üniversiteler, lojistik şirketleri, otomotiv ve diğer endüstriyel sektörlerde, istatistiksel işlemlerden sorumlu uzman yardımcısı uzman ve yönetici olarak görev alabilirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir. 

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
QrCodeQrCode
Yeterlilik Kodu

TR0030023816


Yeterlilik Adı
İstatistik Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Çukurova Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Balcalı, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, 01330 Sarıçam/Adana

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye 21/12/2021 tarihinde yerleştirildi

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)

Ortaöğretim yeterliliklerine dayalı, sekiz yarıyıllık bir programı kapsayan ve belirli bir öğrenme alanına veya mesleğe yönelik eğitim veren bir yükseköğretim programıdır.


Öğrenme Ortamları

Öğrenme örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleşir. Ayrıca; uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvar ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak yapılmaktadır.


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Olasılık, İstatistik ve Matematiğin temel kavram ve ilkelerini açıklar.
  • Yaşamda istatistiğin yerini ve önemini belirtir.
  • İktisadi ve hukuksal temel kavram ve ilkeleri tanımlar.
  • Karşılaşılabileceği sorunlar karşısında, sayısal ve istatistiksel çözümler üretir.
  • İstatistiksel verilerin elde edilmesi ve/veya düzenlenmesi için uygun yöntem ve teknikleri kullanır.
  • Bilgisayar sistemlerini ve programlarını kullanır.
  • Matematiksel ve istatistiksel teknikleri kullanarak rasgelelik içeren problemlere model kurma, çözme ve yorumlamak.
  • İstatistiksel analiz yöntemlerini uygular.
  • İstatistiksel sonuç çıkarım (tahmin, hipotez testi, v.b.) yapar. İstatistiksel teknikleri kullanarak farklı disiplinlerin problemlerine çözüm üretir.
  • Görsel, veritabanı ve web programlama tekniklerini anlar ve nesnel program yazabilme yeteneğine sahip olur.
  • İstatistiksel paket programları kullanarak model oluşturur ve analiz yapar.
  • İstatistiksel metotlar arasındaki farkı ayırt eder.
  • İstatistik ile ilişkili disiplinler arasındaki etkileşimin farkında olur.
  • İstatistiksel yöntemleri kullanarak elde edilen sonuçları sözlü ve görsel olarak sunar.
  • Bireysel ve ortaklaşa olarak etkili ve üretken çalışma yapma becerisine sahip olur.
  • Mesleki gelişimlerinin yanı sıra ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda eğitim gereksinimlerini belirleyerek kendini sürekli geliştirir. İstatistiğin kullanıldığı bilim alanları ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olur.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • İstatistik yaşamın her alanında verilerin toplanmasını, değerlendirilmesini, yorumlanmasını ve sunulmasını inceleyen disiplinler arası bir bilim dalıdır. İstatistik bilimi, mühendislik ve doğa bilimlerinden sosyal bilimlere, ekonomiden halkla ilişkilere kadar geniş bir yelpazede uygulanmaktadır. Küresel rekabet koşullarında tüm özel ve kamu kurumları, üretim ve ürün geliştirme süreçlerinde, toplam kalite yönetimi sürecinde, piyasa ve pazar araştırmaları sistem güvenirliliği ve deney tasarımı gibi alanlarda istatistik biliminin araçları kullanılır.
  • Ayrıca sigortacılık, bankacılık, finans, aktüerya ve risk yönetimi, borsa, karar destek sistemleri, sağlık ve deprem araştırmaları başta olmak üzere birçok alanda istatistikçilere duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Amacımız bu ihtiyaca cevap verecek İstatistik bilimine uygun temel matematik kuramları, istatistik teorisi, olasılık ve stokastik süreçler, istatistik kuram ve yöntemleri, zaman serileri analizi, istatistik bilgi sistemleri ve bilgisayar ağları ve yapay zeka, istatistiksel kalite kontrol ve Toplam Kalite Yönetimi, Altı Sigma ve Yalın Üretim Yaklaşımının yanında istatistikte optimizasyon yöntemleri ve Yöneylem Araştırması, veri madenciliği, deney tasarımı ve variyans analizi, bulanık mantık ve istatistik uygulamaları, Risk Analizi gibi teknik alanlardaki bilgi ile sosyal bilimlere ait temel bilgiyi öğrencilere en iyi biçimde aktarmaktır.

Bölüm Olanakları:

  • Yandal
  • Çift anadal
  • Uluslararası değişim programları ile yurt dışında eğitim (1 veya 2 yarıyıl)  
  • Mezuniyet sonrası yüksek lisans programlarına devam imkanı Kariyer Olanakları Bölüm mezunları; bankalar, bakanlıklar ve müsteşarlıklar, kamudaki değişik genel müdürlükler, sigorta şirketleri, Silahlı Kuvvetler, yazılım şirketleri, halkla ilişkiler şirketleri, istatistik araştırma merkezleri, üniversiteler, lojistik şirketleri, otomotiv ve diğer endüstriyel sektörlerde istatistiksel süreçlerden sorumlu uzman yardımcısı, uzman olarak görev yapabilirler.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

• YÖK, yükseköğretim kurumlarında eğitim ve öğretim ile diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetlenmesinden sorumludur.

• YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” her yıl yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

• YÖK tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” her yıl yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması: Yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.1. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.2. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

Bu programa öğrenciler Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından verilen yerleştirme sonuç belgesi ile kabul edilir.


Başarma Şartları
Kayıtlı olduğu bölüm veya programın öğretim planındaki bütün ders, uygulama ve çalışmalardan başarılı olmaları ve lisans düzeyinde iki yüz kırk (240) AKTS tamamlayarak en az 2.00 GNO'ya sahip olmaları gerekir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bölüm mezunları; bankalar, bakanlıklar ve müsteşarlıklar, kamudaki değişik genel müdürlükler, sigorta şirketleri, silahlı kuvvetler, yazılım şirketleri, halkla ilişkiler şirketleri, üniversiteler, lojistik şirketleri, otomotiv ve diğer endüstriyel sektörlerde, istatistiksel işlemlerden sorumlu uzman yardımcısı uzman ve yönetici olarak görev alabilirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1. Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir. 


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030023816

Qualification Title
Statistics Bachelor's Degree Diploma
Awarding BodyÇukurova University
Awarding Body ContactÇukurova University Rectorate 01250, Sarıçam / Adana, Türkiye
Awarding Body Urlhttps://www.cu.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level6
6 The Qualification has been included in TQF on 21/12/2021
TQF Level 6
Thematic AreasStatistics
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4 Yıl
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continious.

Url Open Address
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030023816


Qualification Title
Statistics Bachelor's Degree Diploma

Awarding Body
Çukurova University

Awarding Body Contact
Çukurova University Rectorate 01250, Sarıçam / Adana, Türkiye

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification has been included in TQF on 21/12/2021

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4 Yıl

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continious.


Url
Open Address

Url
QrCodeQrCode