Yeterlilik Kodu

TR0030015939

Yeterlilik Adı
Radyo, Sinema ve Televizyon Lisans Diploması
Sorumlu KurumMaltepe Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi Büyükbakkalköy, Maltepe Ünv. Marmara Eğitim Köyü, 34857 Maltepe/İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttps://www.maltepe.edu.tr
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
6 Yeterlilik TYÇ’ye 06/12/2023 tarihinde yerleştirildi
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Görsel-işitsel teknikler ve medya üretimi
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)
  • Radyo, Televizyon ve Sinema Lisans Programı, yaratıcı ve çok yönlü düşünebilen, mesleki etik değerler dâhilinde çalışabilen, sosyal konularda farkındalık geliştirebilen, iletişim sektörünün gerektirdiği yeteneklere sahip, buna göre yaratıcı ve stratejik iletişim çözümleri üretebilen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.
  • Bu program Tam Burslu olarak verilmektedir.
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İletişim alanında interdisipliner yaklaşım çerçevesinde akademik, kültürel, sanatsal ve teknik bilgi birikimine ve uygulama becerisine sahip olur.
  • Medyanın ve bilgi üretmenin önemini kavrayıp ortaya çıkan ürünlerin toplumsal gücünün farkına varır; çalışacağı mecranın izleyici / dinleyici / kullanıcı yapısı ve üretim hedeflerine ilişkin bilgi ve fikir sahibi olur.
  • Medya üretim süreçlerine staj ve ders kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde iş hayatındaki uygulamalar hakkında girişimci ve yenilikçi yaklaşım bilinciyle davranma becerisine sahip olur.
  • Medya endüstrisini oluşturan teknolojik araçlar ve süreçler hakkında bilgi sahibi olup güncel bilgisayar yazılımları ve teknolojik bilgileri kullanır.
  • Çalışacağı mecranın izleyici / dinleyici / kullanıcı yapısı ve üretim hedeflerine ilişkin bilgi ve fikir sahibi olur.
  • Görsel ve işitsel medyanın üretim süreçlerindeki temel unsurları ve aşamaları hakkında bilgi sahibi olup bu süreçleri kuramsal bir çerçevede eleştirel bakış açısıyla değerlendirir.
  • Görsel ve işitsel medyanın üretim süreçlerindeki temel unsurları ve aşamaları hakkında bilgi sahibi olup bu süreçleri kuramsal bir çerçevede eleştirel bakış açısıyla değerlendirir.
  • İçerik üreteceği konuya dair yaratıcı ve eleştirel yaklaşım geliştirip alanına özgü araştırma, planlama ve ürüne dönüştürme becerisine sahip olur.
  • Sosyal bilimler ve iletişim çalışmaları alanındaki gelişmeleri, yeni yaklaşım ve araştırmaları Türkçe ve en az bir yabancı dilde olmak üzere takip eder ve kendisini sözlü ve yazılı olarak ifade eder.
  • Görsel işitsel medya ürünlerinin üretim sürecine ve sonucuna etik ve bağımsız bir yaklaşım sunar.
  • Alanla ilgili mesleki çalışmalarının, insan hakları, kültürel çeşitlilik, çevre sorunları, kamu yararı ve kamu hizmeti gibi evrensel ve toplumsal bıoyuttaki etkileri konusunda duyarlılık gösterir.
  • Çalışmaların tüm üretim sürecinde ekip çalışmasına ve işbirliğine açık bir tutum geliştirir.
  • Sektör ve sivil toplum kuruluşlarını etkin paydaşlar olarak tanımlayarak uygulamaya yönelik medya projeleri geliştirir.
  • Alanıyla ilgili ulusal ve uluslararası mevzuatı, sosyal hak ve yükümlülüklerini bilir ve uygulama becerisine sahip olur.
  • Alanıyla ilgili gelişmeleri takip ederek sürekli kendini geliştirip olası sorunlar karşısında çözüm önerileri üretebilir.
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

AA, BA, BB, CB ve CC notları dersin başarıldığını; DC ve DD notları ise, bu Yönetmelikte belirlenmiş ağırlıklı not ortalamasına bağlı başarı koşullarının sağlanmış olması durumunda, bu dersin başarılmış olduğunu gösterir. F notu başarısız öğrenciler için takdir edilir.

Aşağıdaki tabloda, Y1 ve Y2 Yönetmeliklerine tabi olan öğrenciler için, Yarıyıl ders notunun harf olarak, puan karşılığı ve katsayısı verilmektedir.

Puan Karşılığı     Yarıyıl Ders Notu (Harf)       Katsayı

90-100                         AA                                4.0

80-89                           BA                                3.5

70-79                           BB                                3.0

60-69                           CB                                2.5

50-59                           CC                                2.0

40-49                           DC                                1.5

30-39                           DD                                1.0

0-29                               F                                    0

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD)

Akreditasyon Başlangıç/Bitiş Tarihi:

21.02.2020/20.02.2025

Giriş Şartı
  • Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYS) Merkezi tarafından yapılan sistem ile olmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra, bu sınavdan aldıkları puana göre bu merkez tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.
  • Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslararası geçerliliği olan SAT, ACT gibi sınav sonuçlarıyla ya da ortaöğretim mezuniyet notlarına göre kabul edilmektedir (Önlisans ve Lisans Programları Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi).
  • Genel Akademik Değişim Protokolü olan programlara öğrencilerin kabulü, Maltepe Üniversitesi ile işbirliği yapılan (partner) üniversite arasında imzalanan ikili anlaşmalar (ERASMUS, FARABİ, vb. gibi.) çerçevesinde yapılmaktadır. Konuk öğrenciler, bu programda verilen derslere, ilgili akademik birimin onay vermesi durumunda kayıt olabilirler. Programı izleyecek yeterlikte dil bilme koşulu aranır.
Başarma Şartları Kayıt oldukları lisans bölümleri programlarının ders planlarında yer alan derslere yazılarak bu dersleri başarmış, T.C. Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde gösterilen staj ve mezuniyet projesi gibi çalışmaları başarı ile bitirmiş ve GANO’su en az 2.00 olan öğrenciler Üniversite eğitim-öğretimini tamamlamış sayılırlar.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Görsel, işitsel ve yazılı medyanın çeşitli alanlarında öğrenciler iş imkânı bulabilmektedirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
QrCodeQrCode
Yeterlilik Kodu

TR0030015939


Yeterlilik Adı
Radyo, Sinema ve Televizyon Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Maltepe Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Büyükbakkalköy, Maltepe Ünv. Marmara Eğitim Köyü, 34857 Maltepe/İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye 06/12/2023 tarihinde yerleştirildi

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)
  • Radyo, Televizyon ve Sinema Lisans Programı, yaratıcı ve çok yönlü düşünebilen, mesleki etik değerler dâhilinde çalışabilen, sosyal konularda farkındalık geliştirebilen, iletişim sektörünün gerektirdiği yeteneklere sahip, buna göre yaratıcı ve stratejik iletişim çözümleri üretebilen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim örgün, açık veya uzaktan öğretim şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki laboratuvarlarda ve atölyelerde ya da endüstride, sağlık kurumlarında ve iş yerlerinde staj veya iş yeri eğitimi olarak uygulamalı eğitimler yapılır.
  • Bu program Tam Burslu olarak verilmektedir.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İletişim alanında interdisipliner yaklaşım çerçevesinde akademik, kültürel, sanatsal ve teknik bilgi birikimine ve uygulama becerisine sahip olur.
  • Medyanın ve bilgi üretmenin önemini kavrayıp ortaya çıkan ürünlerin toplumsal gücünün farkına varır; çalışacağı mecranın izleyici / dinleyici / kullanıcı yapısı ve üretim hedeflerine ilişkin bilgi ve fikir sahibi olur.
  • Medya üretim süreçlerine staj ve ders kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde iş hayatındaki uygulamalar hakkında girişimci ve yenilikçi yaklaşım bilinciyle davranma becerisine sahip olur.
  • Medya endüstrisini oluşturan teknolojik araçlar ve süreçler hakkında bilgi sahibi olup güncel bilgisayar yazılımları ve teknolojik bilgileri kullanır.
  • Çalışacağı mecranın izleyici / dinleyici / kullanıcı yapısı ve üretim hedeflerine ilişkin bilgi ve fikir sahibi olur.
  • Görsel ve işitsel medyanın üretim süreçlerindeki temel unsurları ve aşamaları hakkında bilgi sahibi olup bu süreçleri kuramsal bir çerçevede eleştirel bakış açısıyla değerlendirir.
  • Görsel ve işitsel medyanın üretim süreçlerindeki temel unsurları ve aşamaları hakkında bilgi sahibi olup bu süreçleri kuramsal bir çerçevede eleştirel bakış açısıyla değerlendirir.
  • İçerik üreteceği konuya dair yaratıcı ve eleştirel yaklaşım geliştirip alanına özgü araştırma, planlama ve ürüne dönüştürme becerisine sahip olur.
  • Sosyal bilimler ve iletişim çalışmaları alanındaki gelişmeleri, yeni yaklaşım ve araştırmaları Türkçe ve en az bir yabancı dilde olmak üzere takip eder ve kendisini sözlü ve yazılı olarak ifade eder.
  • Görsel işitsel medya ürünlerinin üretim sürecine ve sonucuna etik ve bağımsız bir yaklaşım sunar.
  • Alanla ilgili mesleki çalışmalarının, insan hakları, kültürel çeşitlilik, çevre sorunları, kamu yararı ve kamu hizmeti gibi evrensel ve toplumsal bıoyuttaki etkileri konusunda duyarlılık gösterir.
  • Çalışmaların tüm üretim sürecinde ekip çalışmasına ve işbirliğine açık bir tutum geliştirir.
  • Sektör ve sivil toplum kuruluşlarını etkin paydaşlar olarak tanımlayarak uygulamaya yönelik medya projeleri geliştirir.
  • Alanıyla ilgili ulusal ve uluslararası mevzuatı, sosyal hak ve yükümlülüklerini bilir ve uygulama becerisine sahip olur.
  • Alanıyla ilgili gelişmeleri takip ederek sürekli kendini geliştirip olası sorunlar karşısında çözüm önerileri üretebilir.

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

AA, BA, BB, CB ve CC notları dersin başarıldığını; DC ve DD notları ise, bu Yönetmelikte belirlenmiş ağırlıklı not ortalamasına bağlı başarı koşullarının sağlanmış olması durumunda, bu dersin başarılmış olduğunu gösterir. F notu başarısız öğrenciler için takdir edilir.

Aşağıdaki tabloda, Y1 ve Y2 Yönetmeliklerine tabi olan öğrenciler için, Yarıyıl ders notunun harf olarak, puan karşılığı ve katsayısı verilmektedir.

Puan Karşılığı     Yarıyıl Ders Notu (Harf)       Katsayı

90-100                         AA                                4.0

80-89                           BA                                3.5

70-79                           BB                                3.0

60-69                           CB                                2.5

50-59                           CC                                2.0

40-49                           DC                                1.5

30-39                           DD                                1.0

0-29                               F                                    0


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  • YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  • YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD)

Akreditasyon Başlangıç/Bitiş Tarihi:

21.02.2020/20.02.2025


Giriş Şartı
  • Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYS) Merkezi tarafından yapılan sistem ile olmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra, bu sınavdan aldıkları puana göre bu merkez tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.
  • Yabancı uyruklu öğrenciler, bu programa uluslararası geçerliliği olan SAT, ACT gibi sınav sonuçlarıyla ya da ortaöğretim mezuniyet notlarına göre kabul edilmektedir (Önlisans ve Lisans Programları Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabul Yönergesi).
  • Genel Akademik Değişim Protokolü olan programlara öğrencilerin kabulü, Maltepe Üniversitesi ile işbirliği yapılan (partner) üniversite arasında imzalanan ikili anlaşmalar (ERASMUS, FARABİ, vb. gibi.) çerçevesinde yapılmaktadır. Konuk öğrenciler, bu programda verilen derslere, ilgili akademik birimin onay vermesi durumunda kayıt olabilirler. Programı izleyecek yeterlikte dil bilme koşulu aranır.

Başarma Şartları
Kayıt oldukları lisans bölümleri programlarının ders planlarında yer alan derslere yazılarak bu dersleri başarmış, T.C. Maltepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde gösterilen staj ve mezuniyet projesi gibi çalışmaları başarı ile bitirmiş ve GANO’su en az 2.00 olan öğrenciler Üniversite eğitim-öğretimini tamamlamış sayılırlar.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Görsel, işitsel ve yazılı medyanın çeşitli alanlarında öğrenciler iş imkânı bulabilmektedirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030015939

Qualification Title
Radio, Film and Television Bachelors Degree Diploma
Awarding BodyMaltepe University
Awarding Body ContactEducation as Institution
Awarding Body Urlhttps://www.maltepe.edu.tr/en/contact-information
OrientationGeneral
EQF Level6
6 The Qualification has been included in TQF on 06/12/2023
TQF Level 6
Thematic AreasAudio-visual techniques and media production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4 Yıl
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Radio, Television And Cinema Undergraduate Programme aims to train individuals who can think in a creative and multifaceted manner, work within the professional ethical values, develop awareness for social issues, have the capabilities required by the communication sector and generate creative and strategic communication solutions accordingly.
Key Competencies-
Further Info

Students who registered the Maltepe University before 2009 and from 2010 subject to two different regulations. (Regulation 1-Y1; Regulation 2-Y2) In order to complete the programme (240 ECTS credits, total of all courses), students who registered before and at 2009 should achieve a grade point avarage (GPA) of 50 over 100. Students who registered dating from 2010 should achieve a grade point avarage of 2.00 over 4.00. In order to graduate, students should at least have the grade of DD from the courses included to the programme.

Quality Assurance-
Access Requirements

In the framework of the regulations set by Higher Education Council of Turkey (YOK), student admission for this undergraduate programme is made through a university entrance examination called OSYS. Following the submission of students’ academic programme preferences, Student Selection and Placement Centre (OSYM) places the students to the relevant programme according to the score they get from OSYS. International students are accepted to this undergraduate programme according to the score of one of the international exams they take such as SAT, ACT, etc. or according to their high school diploma score. Exchange student admission is made according to the requirements determined by bilateral agreements signed by IUE and the partner university. Visiting students can enroll for the courses offered in this programme upon the confirmation of the related academic unit. Additionally, they need to prove their English language level since the medium of instruction at IUE is English.

Conditions for SuccessStudents have to take the lessons and classes which the sections of the undergraduate courses of recorded programs and be successfull at the internships and graduation projects studies, that is written in Associate Degree and Bachelor of Education and the Education and Examination Regulations of Maltepe University and who have completed at least 2.00 GANO are considered as university education-teaching students graduate.
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates of the department have the opportunity to work at public institutions and a variety of departments in private sector. Graduates of the department may assume a position at the communication departments of almost every sector from visual, auditory and written media.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
QrCodeQrCode
Qualification Code

TR0030015939


Qualification Title
Radio, Film and Television Bachelors Degree Diploma

Awarding Body
Maltepe University

Awarding Body Contact
Education as Institution


Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification has been included in TQF on 06/12/2023

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4 Yıl

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Radio, Television And Cinema Undergraduate Programme aims to train individuals who can think in a creative and multifaceted manner, work within the professional ethical values, develop awareness for social issues, have the capabilities required by the communication sector and generate creative and strategic communication solutions accordingly.

Key Competencies
-

Further Info

Students who registered the Maltepe University before 2009 and from 2010 subject to two different regulations. (Regulation 1-Y1; Regulation 2-Y2) In order to complete the programme (240 ECTS credits, total of all courses), students who registered before and at 2009 should achieve a grade point avarage (GPA) of 50 over 100. Students who registered dating from 2010 should achieve a grade point avarage of 2.00 over 4.00. In order to graduate, students should at least have the grade of DD from the courses included to the programme.


Quality Assurance
-

Access Requirements

In the framework of the regulations set by Higher Education Council of Turkey (YOK), student admission for this undergraduate programme is made through a university entrance examination called OSYS. Following the submission of students’ academic programme preferences, Student Selection and Placement Centre (OSYM) places the students to the relevant programme according to the score they get from OSYS. International students are accepted to this undergraduate programme according to the score of one of the international exams they take such as SAT, ACT, etc. or according to their high school diploma score. Exchange student admission is made according to the requirements determined by bilateral agreements signed by IUE and the partner university. Visiting students can enroll for the courses offered in this programme upon the confirmation of the related academic unit. Additionally, they need to prove their English language level since the medium of instruction at IUE is English.


Conditions for Success
Students have to take the lessons and classes which the sections of the undergraduate courses of recorded programs and be successfull at the internships and graduation projects studies, that is written in Associate Degree and Bachelor of Education and the Education and Examination Regulations of Maltepe University and who have completed at least 2.00 GANO are considered as university education-teaching students graduate.

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates of the department have the opportunity to work at public institutions and a variety of departments in private sector. Graduates of the department may assume a position at the communication departments of almost every sector from visual, auditory and written media.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address

Url
QrCodeQrCode