Yeterlilik Kodu

TR0030015113

Yeterlilik Adı
Seracılık Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumEge Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEge Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR
Sorumlu Kurum URLhttp://ege.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Sera teknikerliği ile ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma.
  •  Matematik, fen ve botanik bilgilerini sera teknikerliği problemlerine uygulayabilme.
  •  Ekolojik, botanik, sera donanımı, üretimi ve toprak verimliliği hakkında tüm teknik ve pratik bilgilere sahip olma.
  •  Örtüaltı yetiştiriciliğinde, organik, topraklı ve topraksız tarım ile ilgili sulama, gübreleme, hastalık ve zararlı yöntemi gibi konularda yeni teknikleri uygulayabilme becerisine sahip olma.
  •  Serada, sebze ve süs bitkilerinin yetiştiriciliği, bunların tohum, fide ve fidan üretimi, bakımı ve ekonomi- pazarlanması becerilerine sahip olma.
  •  Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak, alanıyla ilgili olay ve olgulara bilimsel yöntem ve teknikleri uygulayabilme.
  • Çevre, iklim ve sağlık koşullarıyla birlikte yetiştiriciliği bir bütün olarak algılama, bu koşullar altında bir seranın inşası ve projelemesi aşamasında üzerinde durulacak tüm çalışmalara hakim olma ve gerekli teknik donanımı sağlama.
  •  Mesleği ile ilgili gerekli araç ve gereçleri tanıma ve kullanma.
  •  Agronomik ve konstrüktif anlamda teknolojik gelişmeleri takip edebilme ve bunları uygulamaya sokabilme.
  •  İnisiyatif kullanabilme, sorunları pratik bir şekilde çözme yeteneğine sahip olma, edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme.
  •  Mesleki etik sorumluluk bilincine sahip olma.
  •  Uygulamalar çalışmalarında, meslek disiplini içerisinde, çalışmaların gerektirdiği hesaplama araçlarını kullanabilme ve disiplinler arasında takım çalışmalarına yatkın olabilme.
  •  Bilgisayar ve bilgi-iletişim teknolojilerini mesleki gelişimini destekleyecek düzeyde kullanabilme.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

1 vize, final ve bütünleme sınavları yapılmaktadır

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Meslek yüksekokulu mezunları sınavsız geçmekte olup, diğer liselerden mezun olan öğrenciler YGS 5 sınavıyla kabul edilecektir

Başarma ŞartlarıÖğrencilerin tüm derslerden geçerli notları almaları, stajlarını başarı ile tamamlamaları ve %70 devam koşulunu sağlamaları gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Özel sektör kuruluşları, araştırma ve analiz laboratuarları, memuriyet

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030015113


Yeterlilik Adı
Seracılık Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Ege Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Sera teknikerliği ile ilgili kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma.
  •  Matematik, fen ve botanik bilgilerini sera teknikerliği problemlerine uygulayabilme.
  •  Ekolojik, botanik, sera donanımı, üretimi ve toprak verimliliği hakkında tüm teknik ve pratik bilgilere sahip olma.
  •  Örtüaltı yetiştiriciliğinde, organik, topraklı ve topraksız tarım ile ilgili sulama, gübreleme, hastalık ve zararlı yöntemi gibi konularda yeni teknikleri uygulayabilme becerisine sahip olma.
  •  Serada, sebze ve süs bitkilerinin yetiştiriciliği, bunların tohum, fide ve fidan üretimi, bakımı ve ekonomi- pazarlanması becerilerine sahip olma.
  •  Edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanarak, alanıyla ilgili olay ve olgulara bilimsel yöntem ve teknikleri uygulayabilme.
  • Çevre, iklim ve sağlık koşullarıyla birlikte yetiştiriciliği bir bütün olarak algılama, bu koşullar altında bir seranın inşası ve projelemesi aşamasında üzerinde durulacak tüm çalışmalara hakim olma ve gerekli teknik donanımı sağlama.
  •  Mesleği ile ilgili gerekli araç ve gereçleri tanıma ve kullanma.
  •  Agronomik ve konstrüktif anlamda teknolojik gelişmeleri takip edebilme ve bunları uygulamaya sokabilme.
  •  İnisiyatif kullanabilme, sorunları pratik bir şekilde çözme yeteneğine sahip olma, edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme.
  •  Mesleki etik sorumluluk bilincine sahip olma.
  •  Uygulamalar çalışmalarında, meslek disiplini içerisinde, çalışmaların gerektirdiği hesaplama araçlarını kullanabilme ve disiplinler arasında takım çalışmalarına yatkın olabilme.
  •  Bilgisayar ve bilgi-iletişim teknolojilerini mesleki gelişimini destekleyecek düzeyde kullanabilme.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

1 vize, final ve bütünleme sınavları yapılmaktadır


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Meslek yüksekokulu mezunları sınavsız geçmekte olup, diğer liselerden mezun olan öğrenciler YGS 5 sınavıyla kabul edilecektir


Başarma Şartları
Öğrencilerin tüm derslerden geçerli notları almaları, stajlarını başarı ile tamamlamaları ve %70 devam koşulunu sağlamaları gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Özel sektör kuruluşları, araştırma ve analiz laboratuarları, memuriyet


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030015113

Qualification Title
Greenhouse Associate Degree
Awarding BodyEGE UNIVERSITY
Awarding Body ContactEge University Rectorate Gençlik Caddesi 35040 Bornova – Izmir Telephone: (0-232) 311 10 10 Email: webadmin@ege.edu.tr
Awarding Body Urlhttp://ege.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Having the institutional and practical knowledge of a greenhouse technician.
  • Being able to apply the mathematics, science and botanic knowledge to the problems of greenhouse technician.
  • Having practical and technical knowledge of Ecology, botany, greenhouse equipment, production and soil fertility.
  • Being able to apply new techniques about organic agriculture, soil and soilless agriculture with irrigation, fertilization, maintaining disease and pests in greenhouse production.
  • Having skill of cultivating their seeds, seedlings and seedling production, maintaining and economic and marketing vegetables and ornamental plants in greenhouse cultivation.
  • Being able to apply the scientific methods and techniques related to the profession during the circumstances and conditions related to the profession by using the institutional and practical knowledge.
  • Environment, climate and health conditions as a whole with the growing recognition that under conditions of a greenhouse under construction and will focus on projecting dominate the entire work and to provide the necessary technical equipment.
  • Having full control of the necessary materials related with the professio.
  • Being able follow the technological developments by means of Agronomic and constructive and put them into practice.
  • Having the skill of solving the problem, using the Initiative in a practical way, lifelong learning and able to develop positive attitude.
  • Having professional ethical responsibility.
  • Having aptitude for teamwork in the specific discipline and interdisciplinary profession.
  • Being able to use the computer and computer-communication technologies to develop vocational progress.
Key Competencies-
Further Info

Evaluation is done by 1 midterm, final and make up exams

Quality Assurance-
Access Requirements

Students who are graduated from vocational high schools are accepted directly and students who are graduated from other schools are accepted via YGS 5 exam

Conditions for SuccessStudents are obliged to get the required marks in the exams, complete the required practical trainings successfully and obey the %70 attendance rule to the lectures
Progression Paths (Relationship Type)

Private companies, research anad analyse laboratories, civil services

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Belge sürekli geçerlidir.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030015113


Qualification Title
Greenhouse Associate Degree

Awarding Body
EGE UNIVERSITY

Awarding Body Contact
Ege University Rectorate Gençlik Caddesi 35040 Bornova – Izmir Telephone: (0-232) 311 10 10 Email: webadmin@ege.edu.tr

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Having the institutional and practical knowledge of a greenhouse technician.
  • Being able to apply the mathematics, science and botanic knowledge to the problems of greenhouse technician.
  • Having practical and technical knowledge of Ecology, botany, greenhouse equipment, production and soil fertility.
  • Being able to apply new techniques about organic agriculture, soil and soilless agriculture with irrigation, fertilization, maintaining disease and pests in greenhouse production.
  • Having skill of cultivating their seeds, seedlings and seedling production, maintaining and economic and marketing vegetables and ornamental plants in greenhouse cultivation.
  • Being able to apply the scientific methods and techniques related to the profession during the circumstances and conditions related to the profession by using the institutional and practical knowledge.
  • Environment, climate and health conditions as a whole with the growing recognition that under conditions of a greenhouse under construction and will focus on projecting dominate the entire work and to provide the necessary technical equipment.
  • Having full control of the necessary materials related with the professio.
  • Being able follow the technological developments by means of Agronomic and constructive and put them into practice.
  • Having the skill of solving the problem, using the Initiative in a practical way, lifelong learning and able to develop positive attitude.
  • Having professional ethical responsibility.
  • Having aptitude for teamwork in the specific discipline and interdisciplinary profession.
  • Being able to use the computer and computer-communication technologies to develop vocational progress.

Key Competencies
-

Further Info

Evaluation is done by 1 midterm, final and make up exams


Quality Assurance
-

Access Requirements

Students who are graduated from vocational high schools are accepted directly and students who are graduated from other schools are accepted via YGS 5 exam


Conditions for Success
Students are obliged to get the required marks in the exams, complete the required practical trainings successfully and obey the %70 attendance rule to the lectures

Progression Paths (Relationship Type)

Private companies, research anad analyse laboratories, civil services


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Belge sürekli geçerlidir.


Url
Open Address