Yeterlilik Kodu

TR0030024016

Yeterlilik Adı
Su Ürünleri Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumKocaeli Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKocaeli Üniversitesi / Umuttepe Yerleşkesi 41001, İzmit/KOCAELİ
Sorumlu Kurum URLhttp://www.kocaeli.edu.tr
Yönelim-
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Balıkçılık
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Program Anahtar Öğrenim Kazanımları

  1. Su ürünlerinde fiziksel, kimyasal, ve duyusal kalite parametrelerini belirleyebilme.
  2. Su ürünleri üretiminde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayabilme.
  3. Paraziter ve bakteriyel balık hastalıkları hakkında bilgi sahibi olma.
  4. Havuz ve kafeslerde su ürünleri yetiştirebilme ve verimliliği arttırma yollarını uygulayabilme.
  5. Su ürünlerinin insan beslenmesindeki yeri ve besin değerleri hakkında bilgi sahibi olma.
  6. Balık besleme, rasyon hazırlama, ve yem üretimi hakkında bilgi sahibi olma.

 

Ortak Anahtar Öğrenim Kazanımları

 

  1. Alanıyla ilgili kazanımları disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilme.
  2. Alanıyla ilgili konularda bilgi ve görüşlerini nicel ve nitel veriler ile destekleyerek sistemli biçimde yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme.
  3. Alanıyla ilgili konularda bilimsel araştırma bilgi ve becerisini kullanabilme.
  4. Alanıyla ilgili bir araştırmada verileri analiz edebilmek için gerekli istatistik işlemlerini bilme.
  5. Alanında edindiği uzmanlık düzeyinde bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme.
  6. Alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız yürütebilme.
  7. Alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı yönlendirebilme ve yönetebilme.
  8. Alanının gerektirdiği bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme.
  9. Alanıyla ilgili konularda bir yabancı dili kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilme.
  10. Alanıyla ilgili konularda toplumsal ve kültürel değerleri gözetebilme.
  11. Bilimsel etik kuralları benimseme ve uyma.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar, ölçme ve değerlendirme 'Kocaeli Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği' esas alınarak yürütülür. Sunulan dersin içeriğine göre ve ilgili öğretim elemanı tarafından bilgi formunda belirtilmek koşulu ile ara sınav, final, kısa sınav, sunum, ödev, proje, portfolyo, uygulama gibi değişik ölçme araçları bu sürece dâhil edilebilir. Bu araçların başarıya etkisi %30 ile %70 arasında değişebilir. Bir öğrencinin final sınavına girebilmesi için teorik derslerde %70, pratik derslerde ise %80 devam zorunluluğunu yerine getirmiş olması önkoşulu aranmaktadır. Başarı notu, yarıyıl içi çalışmaları ve final notu esas alınarak saptanır. Devam zorunluluğunu bir kez yerine getiren öğrencinin o dersten kalması durumunda tekrar devam zorunluluğu aranmaz. Yüksekokulun ilgili kurulu tarafından kabul edilen geçerli bir mazereti olan öğrenciler için mazeret sınavı uygulanır.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Bir yüksek lisans programına basvurabilmek için; adayların lisans diplomasına sahip olması gerekir. Adaylar, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavında basvurdugu programın puan türünde en az 55 standart puan veya Üniversitelerarası Kurul tarafından ALES sınavına esdeger sayılan ve uluslararası düzeyde kabul gören GRE ya da GMAT sınavlarından buna esdeger bir puan almıs olması gerekir. Yüksek Lisans programlarına, basvuru kosullarını saglayan adaylar arasından mülakat yapılarak güz ve bahar yarıyılları basında ögrenci alınabilir.

Başarma ŞartlarıDereceyi alabilmek / programı tamamlamak için 120 AKTS kredisi karşılığı ilan edilen lisansüstü ders programından ders alınması ve başarılı bir şekilde bu derslerin tamamlanması gerekmektedir. Ders aşamasının tamamlanmasına müteakip danışman öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin, çalışmasını sözlü olarak atanacak jüri önünde başarılı bir şekilde sunması istenmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Su Ürünleri Yüksek Lisans programı mezunlarına kamu ve özel şirketler tarafından finanse edilen çeşitli istihdam fırsatları vardır. Mezunlar devlet şirketleri, su ürünleri mühendislerinin istihdam edilebileceği yerlerde ve akademik bölümlerde personel olarak istihdam edilebilir. Su ürünleri Mühendislerinin çalışabileceği yerlerde Yüksek Lisans Derecesi sektörde önemli rol oynarlar. Su ürünleri, gıda, su, çevre, balıkçılık ve biyoteknoloji gibi su ürünleri sanayi bugünün Su Ürünleri Mühendisleri istihdam alanlarıdır. Su ürünleri mühendisi olarak su ürünleri üretim işletmelerinde ve su ürünleri avcılığında, balıkçı gemisi, gıda ve su, çevre, balıkçılık ve bioteknoloji alanları iş olanaklarını oluşturmaktadır. Su ürünleri Mühendisleri teknik veya idari personel olarak, balık kalite ve proses kontrolünde, üretimde, gıda güvenliğinde, araştırmalarda, ürün geliştirilmesinde, teknik destekte, pazarlamada ve satış alanında çalışabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik süresiz olarak geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030024016


Yeterlilik Adı
Su Ürünleri Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Kocaeli Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Kocaeli Üniversitesi / Umuttepe Yerleşkesi 41001, İzmit/KOCAELİ

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Program Anahtar Öğrenim Kazanımları

  1. Su ürünlerinde fiziksel, kimyasal, ve duyusal kalite parametrelerini belirleyebilme.
  2. Su ürünleri üretiminde hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayabilme.
  3. Paraziter ve bakteriyel balık hastalıkları hakkında bilgi sahibi olma.
  4. Havuz ve kafeslerde su ürünleri yetiştirebilme ve verimliliği arttırma yollarını uygulayabilme.
  5. Su ürünlerinin insan beslenmesindeki yeri ve besin değerleri hakkında bilgi sahibi olma.
  6. Balık besleme, rasyon hazırlama, ve yem üretimi hakkında bilgi sahibi olma.

 

Ortak Anahtar Öğrenim Kazanımları

 

  1. Alanıyla ilgili kazanımları disiplinlerarası çalışmalarda kullanabilme.
  2. Alanıyla ilgili konularda bilgi ve görüşlerini nicel ve nitel veriler ile destekleyerek sistemli biçimde yazılı, sözlü ve görsel olarak aktarabilme.
  3. Alanıyla ilgili konularda bilimsel araştırma bilgi ve becerisini kullanabilme.
  4. Alanıyla ilgili bir araştırmada verileri analiz edebilmek için gerekli istatistik işlemlerini bilme.
  5. Alanında edindiği uzmanlık düzeyinde bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme.
  6. Alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı bağımsız yürütebilme.
  7. Alanında uzmanlık gerektiren bir çalışmayı yönlendirebilme ve yönetebilme.
  8. Alanının gerektirdiği bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme.
  9. Alanıyla ilgili konularda bir yabancı dili kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabilme.
  10. Alanıyla ilgili konularda toplumsal ve kültürel değerleri gözetebilme.
  11. Bilimsel etik kuralları benimseme ve uyma.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar, ölçme ve değerlendirme 'Kocaeli Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği' esas alınarak yürütülür. Sunulan dersin içeriğine göre ve ilgili öğretim elemanı tarafından bilgi formunda belirtilmek koşulu ile ara sınav, final, kısa sınav, sunum, ödev, proje, portfolyo, uygulama gibi değişik ölçme araçları bu sürece dâhil edilebilir. Bu araçların başarıya etkisi %30 ile %70 arasında değişebilir. Bir öğrencinin final sınavına girebilmesi için teorik derslerde %70, pratik derslerde ise %80 devam zorunluluğunu yerine getirmiş olması önkoşulu aranmaktadır. Başarı notu, yarıyıl içi çalışmaları ve final notu esas alınarak saptanır. Devam zorunluluğunu bir kez yerine getiren öğrencinin o dersten kalması durumunda tekrar devam zorunluluğu aranmaz. Yüksekokulun ilgili kurulu tarafından kabul edilen geçerli bir mazereti olan öğrenciler için mazeret sınavı uygulanır.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Bir yüksek lisans programına basvurabilmek için; adayların lisans diplomasına sahip olması gerekir. Adaylar, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES sınavında basvurdugu programın puan türünde en az 55 standart puan veya Üniversitelerarası Kurul tarafından ALES sınavına esdeger sayılan ve uluslararası düzeyde kabul gören GRE ya da GMAT sınavlarından buna esdeger bir puan almıs olması gerekir. Yüksek Lisans programlarına, basvuru kosullarını saglayan adaylar arasından mülakat yapılarak güz ve bahar yarıyılları basında ögrenci alınabilir.


Başarma Şartları
Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için 120 AKTS kredisi karşılığı ilan edilen lisansüstü ders programından ders alınması ve başarılı bir şekilde bu derslerin tamamlanması gerekmektedir. Ders aşamasının tamamlanmasına müteakip danışman öğretim üyesinin nezaretinde belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak teslim edilmelidir. Buna ilaveten, tezi kabul edilen öğrencinin, çalışmasını sözlü olarak atanacak jüri önünde başarılı bir şekilde sunması istenmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Su Ürünleri Yüksek Lisans programı mezunlarına kamu ve özel şirketler tarafından finanse edilen çeşitli istihdam fırsatları vardır. Mezunlar devlet şirketleri, su ürünleri mühendislerinin istihdam edilebileceği yerlerde ve akademik bölümlerde personel olarak istihdam edilebilir. Su ürünleri Mühendislerinin çalışabileceği yerlerde Yüksek Lisans Derecesi sektörde önemli rol oynarlar. Su ürünleri, gıda, su, çevre, balıkçılık ve biyoteknoloji gibi su ürünleri sanayi bugünün Su Ürünleri Mühendisleri istihdam alanlarıdır. Su ürünleri mühendisi olarak su ürünleri üretim işletmelerinde ve su ürünleri avcılığında, balıkçı gemisi, gıda ve su, çevre, balıkçılık ve bioteknoloji alanları iş olanaklarını oluşturmaktadır. Su ürünleri Mühendisleri teknik veya idari personel olarak, balık kalite ve proses kontrolünde, üretimde, gıda güvenliğinde, araştırmalarda, ürün geliştirilmesinde, teknik destekte, pazarlamada ve satış alanında çalışabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik süresiz olarak geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030024016

Qualification Title
Aquaculture Master's Degree Diploma With Thesis
Awarding BodyKocaeli University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.kocaeli.edu.tr
Orientation-
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasFisheries
National Occupation Classification

ISCO 08

Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Program Specific Learning Out Comes

  1. Determining physical, chemical, and sensory quality parameters of seafood and aquaculture products
  2. Implementing hygiene and sanitation rules for seafood and aquaculture production
  3. Identifying parasitic and bacterial fish diseases
  4. Aquaculture production in ponds and tanks and using the effective techniques to increase yield
  5. Having knowledge about the importance of seafood and aquaculture products for human nutrition
  6. Having knowledge about feeds and rations, and producing fish feed

Common Learning Outcomes

  1. Integrating field specific gains in interdisciplinary studies
  2. Conveying field specific opions and ideas in verbal, written and visual ways systematically by supporting them with quantitative and qualitative data
  3. Using scientific research skills and knowledge related to the field of study
  4. Conducting required statistics operations in field specific data processing
  5. Evaluating field specific advanced knowledge and skills with a critical eye
  6. Conducting an independent study requiring expertise in the field
  7. Directing and managing a work requiring expertise in the field
  8. Using field specific information and communication technologies at an advanced level
  9. Using a foreign langugage to communicate in field specific subjects
  10. Considering social and cultural values on field specific issues
  11. Internalizing and complying with the rules of scientific ethics
Key Competencies-
Further Info

Examination, assessment and grading procedure is mainly based on Kocaeli University Education and Training Regulations for Associate and Undergraduate Degrees Depending on the nature of the course various instruments such as midterms, final exams, short exams, presentations, assignments, projects, portfolios and applications may be involved in the assessment process of a semester on condition that students are informed about their weights upon registry. Contribution of these activities to final grading range between 30% -70% and So as to be eligible to take the final exam, a student has to fulfill the attendance requirement of 70% for theoretical and 80 % for practical courses. Once this requirement is fulfilled, attendance is not required again in case of a failure and retaking that course. Final grading of a course is determined on the basis of semester studies and final exam. Those with certified and officially approved excuses are also given a makeup exam.

Quality Assurance-
Access Requirements

So as to be admitted to the program, candidates should have a bachelor’s degree from faculties of related fields of study. The bachelor’s degrees granted from universities other than Turkey shall be approved by the Council of Higher Education. Applicants must get a minimum score of 55 from the related test parts of ALES (Examination for Academic Personnel and Postgraduate Education) or equivalent grade from GMAT or GRE exams, and a minimum score of 50 from UDS or KPDS (Governmental Foreign Language Proficiency Test of English) or an equivalent grade from TOEFL, IELTS, CEFLE, ZDF for English, French or German. Candidates, who meet the requirements mentioned above, are given an interview on the study field at the beginning of fall and spring semesters. Those who score the highest are admitted to the programme.

Conditions for SuccessGet degrees / program to complete the announced money for 120 ECTS credits from graduate courses in the curriculum and successful completion of this course is required. Course supervisor of instructor subsequent to completion of phase to be determined under the surveillance of a thesis on a topic to be delivered. In addition, the student's thesis is accepted, will be assigned to work orally in front of the jury will be asked to offer a successful way.
Progression Paths (Relationship Type)

The graduates of the MSc programme in Fisheries Department have opportunities of employment in a variety of state and private funded companies. The main state companies where they can work are Fisheries and related Fisheries Departments of academic instutions as academic staff, and governmental bodies and enterprises as engineer. Fisheries Engineers holding MSc Degree play a key role in industries. The Fisheries Industries such as aquaculture, food and water, environment, fishing and biotechnology are the employment areas of today?s Fisheries Engineers. Fisheries Engineers can work in fish quality and process control, manufacturing, food safety, research, product design and development, technical assistance, and marketing and sales, as technical or managerial personnel

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinitely

Url Open Address
Qualification Code

TR0030024016


Qualification Title
Aquaculture Master's Degree Diploma With Thesis

Awarding Body
Kocaeli University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Program Specific Learning Out Comes

  1. Determining physical, chemical, and sensory quality parameters of seafood and aquaculture products
  2. Implementing hygiene and sanitation rules for seafood and aquaculture production
  3. Identifying parasitic and bacterial fish diseases
  4. Aquaculture production in ponds and tanks and using the effective techniques to increase yield
  5. Having knowledge about the importance of seafood and aquaculture products for human nutrition
  6. Having knowledge about feeds and rations, and producing fish feed

Common Learning Outcomes

  1. Integrating field specific gains in interdisciplinary studies
  2. Conveying field specific opions and ideas in verbal, written and visual ways systematically by supporting them with quantitative and qualitative data
  3. Using scientific research skills and knowledge related to the field of study
  4. Conducting required statistics operations in field specific data processing
  5. Evaluating field specific advanced knowledge and skills with a critical eye
  6. Conducting an independent study requiring expertise in the field
  7. Directing and managing a work requiring expertise in the field
  8. Using field specific information and communication technologies at an advanced level
  9. Using a foreign langugage to communicate in field specific subjects
  10. Considering social and cultural values on field specific issues
  11. Internalizing and complying with the rules of scientific ethics

Key Competencies
-

Further Info

Examination, assessment and grading procedure is mainly based on Kocaeli University Education and Training Regulations for Associate and Undergraduate Degrees Depending on the nature of the course various instruments such as midterms, final exams, short exams, presentations, assignments, projects, portfolios and applications may be involved in the assessment process of a semester on condition that students are informed about their weights upon registry. Contribution of these activities to final grading range between 30% -70% and So as to be eligible to take the final exam, a student has to fulfill the attendance requirement of 70% for theoretical and 80 % for practical courses. Once this requirement is fulfilled, attendance is not required again in case of a failure and retaking that course. Final grading of a course is determined on the basis of semester studies and final exam. Those with certified and officially approved excuses are also given a makeup exam.


Quality Assurance
-

Access Requirements

So as to be admitted to the program, candidates should have a bachelor’s degree from faculties of related fields of study. The bachelor’s degrees granted from universities other than Turkey shall be approved by the Council of Higher Education. Applicants must get a minimum score of 55 from the related test parts of ALES (Examination for Academic Personnel and Postgraduate Education) or equivalent grade from GMAT or GRE exams, and a minimum score of 50 from UDS or KPDS (Governmental Foreign Language Proficiency Test of English) or an equivalent grade from TOEFL, IELTS, CEFLE, ZDF for English, French or German. Candidates, who meet the requirements mentioned above, are given an interview on the study field at the beginning of fall and spring semesters. Those who score the highest are admitted to the programme.


Conditions for Success
Get degrees / program to complete the announced money for 120 ECTS credits from graduate courses in the curriculum and successful completion of this course is required. Course supervisor of instructor subsequent to completion of phase to be determined under the surveillance of a thesis on a topic to be delivered. In addition, the student's thesis is accepted, will be assigned to work orally in front of the jury will be asked to offer a successful way.

Progression Paths (Relationship Type)

The graduates of the MSc programme in Fisheries Department have opportunities of employment in a variety of state and private funded companies. The main state companies where they can work are Fisheries and related Fisheries Departments of academic instutions as academic staff, and governmental bodies and enterprises as engineer. Fisheries Engineers holding MSc Degree play a key role in industries. The Fisheries Industries such as aquaculture, food and water, environment, fishing and biotechnology are the employment areas of today?s Fisheries Engineers. Fisheries Engineers can work in fish quality and process control, manufacturing, food safety, research, product design and development, technical assistance, and marketing and sales, as technical or managerial personnel


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is valid indefinitely


Url
Open Address