Yeterlilik Kodu | TR0030004236 | |
Yeterlilik Adı | Tarla Bitkileri Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Akdeniz Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Pınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.akdeniz.edu.tr/ | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 6 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 6 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Bitki ve hayvancılık ürünleri | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | - | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | - | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
Yeterlilik Kodu
TR0030004236
Yeterlilik Adı
Tarla Bitkileri Lisans Diploması
Sorumlu Kurum
Akdeniz Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Pınarbaşı Mah. Dumlupınar Bulvarı 07070 Kampüs Konyaaltı/Antalya/TÜRKİYE
Sorumlu Kurum URL
Yönelim
-
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
AYÇ Seviyesi
6
TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-
Kategori
-
Kredi Değeri
-
Programın Normal Süresi
-
Program Profili (Amaç)
-
Öğrenme Ortamları
-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
- Tarla Bitkileri Bölümü öğrencileri; temel bilimler ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli altyapıya sahip olma; bu alandaki kurumsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik çözümleri için beraber kullanabilme becerisi,
- Tarla bitkilerinin taksonomisi, morfolojisi, yetiştirilmesi, fizyolojisi, ekolojisi, biyoteknolojisi, bitki genetiği, ıslahı, tohumluk üretimi ile mera kullanımı ve ıslahı konularında yeterli bilgiye ve becerisine sahip olmak.
- Bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri bir arada kullanabilme yetkinliğine ulaşabilmek.
- İlgili oldukları mühendislik konularındaki problemleri belirleme, tanımlama ve çözüm üretme yeteneği; bu amaçla uygun bilimsel yöntemleri ve modelleme tekniklerini belirleme ve uygulama becerisi,
- Bitkisel üretimde verim, kalite ve sürdürülebilirlik konularında süreci planlama, olası sorunları ve sorunun bileşenlerini doğru tespit etme ve hedefleri gerçekleştirmek üzere uygulanabilir şartlar altında modern yetiştiricilik ve ıslah yöntemlerini kullanma becerisi.
- Bitkisel üretim için ihtiyaç duyulan en son teknik ve araçları belirleme-kullanma becerisi,
- Bitki yetiştirme, bitki genetiği ve ıslahı, bitki biyoteknolojisi, tohumculuk, tohum teknolojileri ve değerlendirme konularında denemeler planlama, deneme kurma, veri alma, verileri istatistiki açıdan değerlendirme, bulguları uygun bir şekilde ortaya koyma ve tartışabilme becerisi.
- Bitkisel üretim için hedef bölgeyi tanıma, alan için en uygun materyal ve yöntemi tespit edebilmek.
- Tarla bitkileri ile diğer tarımsal üretim dalları arasındaki ilişkileri bilmek ve bu ilişkileri tarımsal üretimde verim, kalite ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirme becerisi.
- Çalışma konuları ile ilgili ihtiyaçları fark edebilme, gerekli bilgiyle ulaşma ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını etkin kullanabilme ve bilişim araçlarından en iyi şekilde yararlanma becerisi.
- Toprak özellikleri, toprak işleme, bitki besleme, bitki koruma konularında bilgi ve beceri sahibi olmak.
- Hem bireysel hem de takım çalışması yapabilme becerisi, sorumluluk almada cesaretli ve istekli olma.
- İletişime açık olma, sözlü ve yazılı iletişim kurma, sunum hazırlama ve sunma becerisi,En az bir yabancı dili iletişim kurabilecek derecede öğrenmek.
- Öğrenmenin sürekliliğine inanma, bilim ve teknolojiyi takip etme, bilisel ve teknolojik yeniliklerin bitkisel üretimde uygulama olanaklarını sorgulama ve bu alanda kendini sürekli yenileme becerisi.
- Toplumun talepleri ve değişen ihtiyaçlarını takip ve tahmin edebilme, buna bağlı olarak gelecekle ilgili öngörülerde bulunabilme becerisi.
- Alanında yenilikçi ve öncü olma becerisi; alternatif ürün ve teknikler geliştirmek.
- Proje hazırlama, yürütme ve sonuçlandırma becerisi; sadece bilen değil, edindiği bilgi ve becerileri iş sahasında uygulayabilen.
- Mesleki etik sorumluluğa sahip olmak.
- Çalışan sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilinçli ve duyarlı olmak, Sağlıklı gıda ve gıda güvenliği hakkında yeterli biliye sahip olmak.
- Çalışma konuları ve sahip olduğu unvanla ilgili hukuksal mevzuat hakkında bilgi sahibi olmak, hak ve sorumluluklarını bilmek.
- Çevreyi ve biyolojik çeşitliliği koruma, bu konularda toplumu aydınlatma, çevre ve biyolojik çeşitliliğe sahip olma, tanıma ve kullanma bilinci ve becerisi.
Anahtar Yetkinlikler
-
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-
Kalite Güvencesi
-
Giriş Şartı
-
Başarma Şartları
-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-
Yasal Dayanağı
-
Geçerlilik Süresi (Varsa)
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Qualification Code | TR0030004236 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Akdeniz University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.akdeniz.edu.tr/ | |
Orientation | - | |
EQF Level | 6 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 6 | |
Thematic Areas | Crop and livestock production | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
Qualification Code
TR0030004236
Qualification Title
Awarding Body
Akdeniz University
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
Orientation
-
National Occupation Classification
-
EQF Level
6
TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.
National Occupation Classification
-
Category
-
Credit Value
-
Program Duration
-
Program Profile
-
Learning Environments
-
Description
-
Key Competencies
-
Further Info
-
Quality Assurance
-
Access Requirements
-
Conditions for Success
-
Progression Paths (Relationship Type)
-
Legal Basis
-
Validity Period (If Any)
Qualification is continuous
Url