Yeterlilik Kodu

TR0030221547

Yeterlilik Adı
Tarla Bitkileri Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumBingöl Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBingöl Üniversitesi Selahaddin-i Eyyubi Mah, Üniversite Caddesi No:1, 12000 Merkez/Bingöl
Sorumlu Kurum URLhttp://www.bingol.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2 Yıl
Program Profili (Amaç)
  • Mezun olan öğrenci bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile birlikte bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşan, değerlendiren, yorumlayan ve uygulayan, alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgulayan, çözüm yöntemi geliştiren, çözen, sonuçları değerlendiren ve gerektiğinde uygulayan, alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, paydaşlarına, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktaran, alanının gerektirdiği bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilen, alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi ve yorumlanması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilme ve denetleyebilme becerisine sahip, çevreyi ve biyolojik çeşitliliği korumayı ön planda tutarak, bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci kazanmış Yüksek Ziraat Mühendisleri yetiştirmektir.
Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim örgün şekilde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki araştırma merkezleri ve laboratuvarlarda uygulamalı eğitimler yapılır.
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile birlikte bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşabilme, bilgiyi değerlendirebilme, yorumlama ve uygulama yapabilme becerisi kazanır
  • Tarla bitkileri alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendir ve gerektiğinde uygulayabilir
  • Tarla bitkileri alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarabilir
  • Tarla bitkileri alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisi geliştirir
  • Tarla bitkileri alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi ve yorumlanması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilme ve denetleyebilme becerisine sahip olur
  • Çevreyi ve biyolojik çeşitliliği korumayı ön planda tutarak, bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi kazanır
  • Edindiği bilgi ve tecrübeleri üreticilerle ve ihtiyacı olanlarla paylaşabilir
  • Kendi uzmanlık alanı ile ilgili olarak farklı birimlerle iletişime geçebilir
  • Edindiği bilgi ve tecrübeyi çevreye zarar vermeden hayata geçirebilir
  • Kendine güvenen, sorumluluğunu bilen, iş takibinin ne demek olduğunun farkına varan bireyler yetiştirir
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri üstü düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Üniversitemizde öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde yaptıkları çalışmaların(ödev, proje, sunumlar, saha çalışmaları, laboratuarlar gibi) ve ara sınavların dışında bir final sınavı yapılır. Anabilim Dalında yüksek lisans derecesi elde etmek için gerekli şartlar yönetmelik ve senato kararları ile belirlenir.
Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  •  YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  •  YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlar da YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar, YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde tezli yüksek lisans programlarının kalite güvencesi şu şekilde sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir tezli yüksek lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; tezli yüksek lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı
  • Başvuru ve kayıt için istenen belgelerin aslı veya Enstitü tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın beyanına dayanılarak işlem yapılır. Kesin kayıt hakkını kazanan adaylardan başvuru sırasında teslim ettiği belgeler tekrar istenmez. Anabilim dalına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversite ve YÖK tarafından belirlenen akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ilgili süreçleri tamamlamış ve öngörülen sınavlardan yeterlilik sağlamış olmalıdır.
  • Yurtiçi veya yurtdışı diğer üniversiteler eşdeğer programlarda öğrenimine başlamış ya da üniversitemiz başkaca programlarında öğrenimine başlamış öğrenciler anabilim dalı ve üniversitemiz enstitümüzce belirlenen şartlar altında Anabilim dalına yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü, dönem başlamadan önce her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı alan dikkate alınarak incelenir ve usulünce değerlendirilir. Programa öğrenci kabul ve kayıt koşulları her yıl güz ve bahar dönemi başlamadan önce üniversitemiz tarafından kendi web sayfasında duyurulur.
Başarma Şartları Anabilim Dalında yüksek lisans derecesi elde etmek için gerekli şartlar yönetmelik ve senato kararları ile belirlenir. Programı tamamlamak için 120 AKTS kredisinin alınmış olması ve bu programlarda derslerin başarıyla tamamlanmış olması gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Tarla Bitkileri Bölümünden mezun olan ziraat yüksek mühendisleri; Tarım Bakanlığı´na Bağlı Tarım il Müdürlükleri´nde, Tarımsal Araştırma Enstitüleri´nde, ayrıca şeker, un, yem ve yağ fabrikalarında, Bayındırlık ve İskan, Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman Bakanlıkları, belediyelerin imar, fen işleri, park ve bahçeler birimlerinde, DSİ genel müdürlüklerinde, meslekle ilgili Araştırma Enstitüleri gibi Kamu Kuruluşların Planlama, Tasarım, Doğa Koruma, Çevre Yönetimi, Çevresel Etki Değerlendirilmesinde, Stratejik çevresel değerlendirme konularındaki etkinliklerinde yoğun ve etkili görev alabilirler. Ayrıca özel çalışma alanlarında özellikle tarla bitkileri tohumculuğu yapan şirketlerde, ilaç bayilerinde, seralarda çalışma imkanına sahiptirler.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030221547


Yeterlilik Adı
Tarla Bitkileri Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Bingöl Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Bingöl Üniversitesi Selahaddin-i Eyyubi Mah, Üniversite Caddesi No:1, 12000 Merkez/Bingöl

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2 Yıl

Program Profili (Amaç)
  • Mezun olan öğrenci bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile birlikte bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşan, değerlendiren, yorumlayan ve uygulayan, alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgulayan, çözüm yöntemi geliştiren, çözen, sonuçları değerlendiren ve gerektiğinde uygulayan, alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, paydaşlarına, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktaran, alanının gerektirdiği bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilen, alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi ve yorumlanması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilme ve denetleyebilme becerisine sahip, çevreyi ve biyolojik çeşitliliği korumayı ön planda tutarak, bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci kazanmış Yüksek Ziraat Mühendisleri yetiştirmektir.

Öğrenme Ortamları
  • Eğitim ve öğretim örgün şekilde gerçekleştirilir. Ayrıca, yükseköğretim kurumları bünyesindeki araştırma merkezleri ve laboratuvarlarda uygulamalı eğitimler yapılır.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile birlikte bilimsel araştırma yaparak bilgiye ulaşabilme, bilgiyi değerlendirebilme, yorumlama ve uygulama yapabilme becerisi kazanır
  • Tarla bitkileri alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgular, çözüm yöntemi geliştirir, çözer, sonuçları değerlendir ve gerektiğinde uygulayabilir
  • Tarla bitkileri alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını, alanındaki ve dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde aktarabilir
  • Tarla bitkileri alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ve donanımı bilgisi ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme ve geliştirebilme becerisi geliştirir
  • Tarla bitkileri alanı ile ilgili verilerin toplanması, değerlendirilmesi ve yorumlanması aşamalarında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilme ve denetleyebilme becerisine sahip olur
  • Çevreyi ve biyolojik çeşitliliği korumayı ön planda tutarak, bu konularda toplumu bilgilendirme ve uyarma bilinci ve becerisi kazanır
  • Edindiği bilgi ve tecrübeleri üreticilerle ve ihtiyacı olanlarla paylaşabilir
  • Kendi uzmanlık alanı ile ilgili olarak farklı birimlerle iletişime geçebilir
  • Edindiği bilgi ve tecrübeyi çevreye zarar vermeden hayata geçirebilir
  • Kendine güvenen, sorumluluğunu bilen, iş takibinin ne demek olduğunun farkına varan bireyler yetiştirir

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri üstü düzeyde sahiptir.

  • Okuma yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlik
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Üniversitemizde öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde yaptıkları çalışmaların(ödev, proje, sunumlar, saha çalışmaları, laboratuarlar gibi) ve ara sınavların dışında bir final sınavı yapılır. Anabilim Dalında yüksek lisans derecesi elde etmek için gerekli şartlar yönetmelik ve senato kararları ile belirlenir.

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

  •  YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.
  •  YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlar da YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.
  •  YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar, YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde tezli yüksek lisans programlarının kalite güvencesi şu şekilde sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında tezli yüksek lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir tezli yüksek lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Tezli yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; tezli yüksek lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşılır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı
  • Başvuru ve kayıt için istenen belgelerin aslı veya Enstitü tarafından onaylı örneği kabul edilir. Askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak ise adayın beyanına dayanılarak işlem yapılır. Kesin kayıt hakkını kazanan adaylardan başvuru sırasında teslim ettiği belgeler tekrar istenmez. Anabilim dalına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversite ve YÖK tarafından belirlenen akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ilgili süreçleri tamamlamış ve öngörülen sınavlardan yeterlilik sağlamış olmalıdır.
  • Yurtiçi veya yurtdışı diğer üniversiteler eşdeğer programlarda öğrenimine başlamış ya da üniversitemiz başkaca programlarında öğrenimine başlamış öğrenciler anabilim dalı ve üniversitemiz enstitümüzce belirlenen şartlar altında Anabilim dalına yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü, dönem başlamadan önce her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı alan dikkate alınarak incelenir ve usulünce değerlendirilir. Programa öğrenci kabul ve kayıt koşulları her yıl güz ve bahar dönemi başlamadan önce üniversitemiz tarafından kendi web sayfasında duyurulur.

Başarma Şartları
Anabilim Dalında yüksek lisans derecesi elde etmek için gerekli şartlar yönetmelik ve senato kararları ile belirlenir. Programı tamamlamak için 120 AKTS kredisinin alınmış olması ve bu programlarda derslerin başarıyla tamamlanmış olması gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Tarla Bitkileri Bölümünden mezun olan ziraat yüksek mühendisleri; Tarım Bakanlığı´na Bağlı Tarım il Müdürlükleri´nde, Tarımsal Araştırma Enstitüleri´nde, ayrıca şeker, un, yem ve yağ fabrikalarında, Bayındırlık ve İskan, Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman Bakanlıkları, belediyelerin imar, fen işleri, park ve bahçeler birimlerinde, DSİ genel müdürlüklerinde, meslekle ilgili Araştırma Enstitüleri gibi Kamu Kuruluşların Planlama, Tasarım, Doğa Koruma, Çevre Yönetimi, Çevresel Etki Değerlendirilmesinde, Stratejik çevresel değerlendirme konularındaki etkinliklerinde yoğun ve etkili görev alabilirler. Ayrıca özel çalışma alanlarında özellikle tarla bitkileri tohumculuğu yapan şirketlerde, ilaç bayilerinde, seralarda çalışma imkanına sahiptirler.


Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030221547

Qualification Title
Tarla Bitkileri Masters Degree
Awarding BodyBİNGÖL UNIVERSITY
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.bingol.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Following the graduation, graduate students earn the ability of enhancing and progressing of their knowledge on Field Crops. Graduate students make hypothesis about the solution of the problems related with the crop science, develops the solution about the problems, evaluate the results and apply the techniques or methods to solve the problems. Graduate students orally, written and visually represents the current innovations about the crop science and their scientific findings to their colleagues and others. Graduate students learn how to use computer hardware, software as well as the new for combination technologies for crop science. Graduate students learn to gather, analyze and interpret the data about the crop science considering the ethical and social values. Students learn the ability of saving environment and biodiversity and to aware public about the importance of saving environment and biodiversity. Examines the events and facts using the information gained in the field of theoretical and applied scientific methods and techniques in the area of Field Crops. Communicates with other parts of society at professional level in writing and verbal, transfers information to stakeholders. Develops positive attitudes toward lifelong learning with the knowledge and skills acquired in the field of Field Crops. Adopts the Agricultural Engineering profession, understands the effects of profession at societal context, and gets conscious about professional ethical obligations.

Key Competencies-
Further Info

In assessing and evaluating students’ achievements and success, there is also final exam(s) being effective as well as studies of students (assignments, projects, seminars field work, laboratory etc.) and mid-term exam(s). Courses necessary for a program must be taken and completed successfully totaling to 120 ECTS (MSc)

Quality Assurance-
Access Requirements

Original documents or their copies approved by the Institute necessary for registration are accepted. Registration process is based upon the applicant’s declarations on the status of the compulsory military service and the judicial records. The documents presented for the application shall not be asked again from the applicants who are entitled for the registration. Applicants must fulfill the conditions and succeed the prerequisite exam(s) necessary set by university and the HEC, in order to register to a certain program. Students who are already enrolled to programs in other universities in Turkey or programs abroad can apply to be transferred to the corresponding program as long as fulfilling the conditions set by the program, Institute and the University. Evaluation procedure is carried out at the beginning of the semester according to the circumstance of the student and the program applied for. Conditions of acceptance and registration are pronounced in the web page before the beginning of each fall and spring semester of the year.

Conditions for SuccessCourses necessary for a program must be taken and completed successfully totaling to 120 ECTS (MSc) Courses necessary for a program must be taken and completed successfully totaling to 120 ECTS (MSc).
Progression Paths (Relationship Type)

Special facilities related to breeding field crops,Special facilities related to field crops growing, seed production and nurseries,Public institutions and organizations connected to Ministry of Food, Agriculture and Livestock, Environmental and Urban Development, Culture and Tourism, Environment and Forestry, Development of municipalities, science works, science works, parks and gardens departments of municipalities.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030221547


Qualification Title
Tarla Bitkileri Masters Degree

Awarding Body
BİNGÖL UNIVERSITY

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Following the graduation, graduate students earn the ability of enhancing and progressing of their knowledge on Field Crops. Graduate students make hypothesis about the solution of the problems related with the crop science, develops the solution about the problems, evaluate the results and apply the techniques or methods to solve the problems. Graduate students orally, written and visually represents the current innovations about the crop science and their scientific findings to their colleagues and others. Graduate students learn how to use computer hardware, software as well as the new for combination technologies for crop science. Graduate students learn to gather, analyze and interpret the data about the crop science considering the ethical and social values. Students learn the ability of saving environment and biodiversity and to aware public about the importance of saving environment and biodiversity. Examines the events and facts using the information gained in the field of theoretical and applied scientific methods and techniques in the area of Field Crops. Communicates with other parts of society at professional level in writing and verbal, transfers information to stakeholders. Develops positive attitudes toward lifelong learning with the knowledge and skills acquired in the field of Field Crops. Adopts the Agricultural Engineering profession, understands the effects of profession at societal context, and gets conscious about professional ethical obligations.


Key Competencies
-

Further Info

In assessing and evaluating students’ achievements and success, there is also final exam(s) being effective as well as studies of students (assignments, projects, seminars field work, laboratory etc.) and mid-term exam(s). Courses necessary for a program must be taken and completed successfully totaling to 120 ECTS (MSc)


Quality Assurance
-

Access Requirements

Original documents or their copies approved by the Institute necessary for registration are accepted. Registration process is based upon the applicant’s declarations on the status of the compulsory military service and the judicial records. The documents presented for the application shall not be asked again from the applicants who are entitled for the registration. Applicants must fulfill the conditions and succeed the prerequisite exam(s) necessary set by university and the HEC, in order to register to a certain program. Students who are already enrolled to programs in other universities in Turkey or programs abroad can apply to be transferred to the corresponding program as long as fulfilling the conditions set by the program, Institute and the University. Evaluation procedure is carried out at the beginning of the semester according to the circumstance of the student and the program applied for. Conditions of acceptance and registration are pronounced in the web page before the beginning of each fall and spring semester of the year.


Conditions for Success
Courses necessary for a program must be taken and completed successfully totaling to 120 ECTS (MSc) Courses necessary for a program must be taken and completed successfully totaling to 120 ECTS (MSc).

Progression Paths (Relationship Type)

Special facilities related to breeding field crops,Special facilities related to field crops growing, seed production and nurseries,Public institutions and organizations connected to Ministry of Food, Agriculture and Livestock, Environmental and Urban Development, Culture and Tourism, Environment and Forestry, Development of municipalities, science works, science works, parks and gardens departments of municipalities.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address