Yeterlilik Kodu

TR0030038166

Yeterlilik Adı
Tekstil ve Moda Tasarımı Lisans Diploması
Sorumlu KurumÇankırı Karatekin Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiFatih, Uluyazı Kampüsü Ring Yolu, 18100 Çankırı Merkez/Çankırı
Sorumlu Kurum URLhttp://www.karatekin.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Moda, iç ve endüstriyel tasarım
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08

KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4 Yıl
Program Profili (Amaç)

Eğitimde üniversite-sanayi iş birliğini sağlamayı önemseyen bölümümüz, geleneksel değerleri bilen ve geleneği çağdaş değerlerle harmanlayarak özgün tasarımlar yapabilen, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, toplumun ve ekonominin ihtiyaçlarını gözeten, takım çalışmasını bilen, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma yetisine sahip, teknolojik yenilikleri takip ederek alanında kullanabilen, rekabetçi, kendine güvenen, üretken ve yenilikçi tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Öğrenme Ortamları

Eğitim öğretim faaliyetleri örgün eğitim şeklinde gerçekleşmektedir. Bölümün teorik ve uygulamalı dersleri kurum bünyesindeki derslik ve atölyelerde, staj dersi ise alana özgü firmalarda uygulamalı olarak yapılmaktadır.

Bölüm Olanakları:

adet Dokuma Atölyesi

1 adet Nakış Atölyesi

1 adet Moda Atölyesi 

adet Bilgisayar Laboratuvarı (ortak kullanım)

1 adet Teorik Sınıf (ortak kullanım)

1 adet Desen Atölyesi (ortak kullanım)

1 adet Temel Sanat Atölyesi (ortak kullanım)

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Moda ve tekstil tasarımı alanında temel değer ve ilkeleri izleyerek mesleki etiğe uygun davranışlar sergiler.
  • Temel tasarım ilkelerinden yola çıkarak moda ve tekstil tasarımı alanında estetik ve sanatsal tasarım uygulamaları yapar.
  • Çağın gerektirdiği teknolojik ilerlemeleri takip ederek endüstriyel ve eğitimsel alanda yenilikçi tasarım ürünleri yaratabilme becerisine sahip olur.
  • Yeni yöntem ve tekniklerden yararlanarak farklı tekstil materyallerini bir arada kullanabilme yeteneği kazanır.
  • Alanının gerektirdiği çeşitli bilgisayar, makine ve teçhizat kullanımı becerisi kazanır.
  • Moda ve tekstil tasarımı alanında görsel, yazılı ve sözlü iletişim araçlarını inceleyerek farklı algılama becerileri geliştirir.
  • Belirlenen temaları tasarımlarda etkin ve doğru biçimde kullanarak yaratıcı düşünme becerisi kazanır.
  • Disiplinlerarası düşünebilme ve bağlantı kurabilme becerisine sahip olur.
  • Grup çalışmasında etkili iletişim koordinasyonuna sahip olarak analitik düşünme ve çalışma becerisi geliştirir.
  • Mesleğiyle ilgili uygulamalarda sorumluluk alır ve çözüm üretmeye çalışır.
  • Geleneksel sanatlardan yararlanarak desen ve yüzey süsleme tasarımları yapar.
  • Çeşitli tekstil yüzeyi dokuma tekniklerini kavrayarak yeni tasarımlara aktarma becerisi kazanır.
  • Sanata yönelik düşünme becerisi geliştirir.
  • Farklı dönemlerdeki kültürel ve sanatsal değerleri çözümleyerek alana yönelik yeni tasarım çalışmaları yapar
Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma ve yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlikler
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri sınav çeşitleri ve bunların ders başarı notuna katkısı, bu konularda Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlediği temel ilkelere uygun olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği hükümlerince yerine getirilir. Buna göre, 

Sınavlar, kısa sınav, ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, bütünleme sınavı, uygulama sınavı, mazeret sınavı, ek sınav, tek ders sınavı ve muafiyet sınavından ibarettir. Sınavlar yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılabilir. Her ders için bir yarıyılda/yılda en az bir ara sınav yapılır. Ayrı ders niteliğindeki proje dersi, bitirme çalışması ve seminer için ara sınav yapılmaz. Bir ders içindeki projeler, ödevler, kısa süreli sınavlar, laboratuvar, atölye, uygulama ve benzeri çalışmalar ara sınav yerine geçebilir. Öğretim elemanı yarıyıl/yıl içi notunun hesaplanmasına esas olacak her türlü faaliyetin oranını, en geç yarıyılın başladığı ilk hafta içerisinde ilan eder.

Yarıyıl sonu sınavı akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde yapılır. Ders kaydı yaptırarak devam şartlarını yerine getiren ve uygulamalarda başarılı olan öğrenci bu sınava girebilir. Bir ara sınav yapılması durumunda ara sınavın başarı notuna etkisi %40’tır. Birden fazla ara sınavı ve/veya diğer faaliyetler yapılması durumunda bu sınav ve faaliyetlerin başarı notundaki toplam etkisi %40’tan az ve %70’ten çok olamaz.

Öğrenciler F1 ve F2 notu aldıkları dersler dışındaki derslerden başarılı sayılır.

Harf notlarının, 100 puan üzerinden karşılıkları, katsayıları ve ifadeleri şunlardır:

90-100 A 4,00

85-89 B1 3,50

80-84 B2 3,25

75-79 B3 3,00

70-74 C1 2,50

65-69 C2 2,25

60-64 C3 2,00

50-59 F1 1,50

0-49 F2 0,00

Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.

YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.

Giriş Şartı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan öğrenci seçme sınavından yeterli puan almaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklu Öğrenciler için; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın belirlediği ve Üniversitemiz Öğrenci Kabul ve Kayıt Yönergesinde belirtilen esaslar doğrultusunda öğrencilerin tercihleri ​​ve program kontenjanları dikkate alınarak yerleştirme işlemi Yurt Dışından Öğrenci Kabul ve Yerleştirme Komisyonu tarafından yapılır (ÇAKÜYÖS).

Başarma ŞartlarıKayıtlı olduğu diploma programında bulunan zorunlu derslerden başarılı olması, en az 240 AKTS kredisi sağlamış ve en az 2,00 genel akademik başarı not ortalamasına sahip olması gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar lisansüstü programlarda öğrenim görebilir.

İstihdam Olanakları:

  • Tasarım atölyelerinde,
  • Moda ajanslarında,
  • Moda evlerinde,
  • Giyim aksesuarı üreten atölyelerde,
  • Tekstil ve dokuma atölyelerinde,
  • Fabrikaların tasarım, Ür-Ge ve Ar-Ge bölümlerinde, 
  • Bireysel girişim ile kendi işyerlerinde istihdam olanağı bulacaklardır.
Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

3. Çankırı Karatekin Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030038166


Yeterlilik Adı
Tekstil ve Moda Tasarımı Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Çankırı Karatekin Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Fatih, Uluyazı Kampüsü Ring Yolu, 18100 Çankırı Merkez/Çankırı

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4 Yıl

Program Profili (Amaç)

Eğitimde üniversite-sanayi iş birliğini sağlamayı önemseyen bölümümüz, geleneksel değerleri bilen ve geleneği çağdaş değerlerle harmanlayarak özgün tasarımlar yapabilen, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, toplumun ve ekonominin ihtiyaçlarını gözeten, takım çalışmasını bilen, ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma yetisine sahip, teknolojik yenilikleri takip ederek alanında kullanabilen, rekabetçi, kendine güvenen, üretken ve yenilikçi tasarımcılar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.


Öğrenme Ortamları

Eğitim öğretim faaliyetleri örgün eğitim şeklinde gerçekleşmektedir. Bölümün teorik ve uygulamalı dersleri kurum bünyesindeki derslik ve atölyelerde, staj dersi ise alana özgü firmalarda uygulamalı olarak yapılmaktadır.

Bölüm Olanakları:

adet Dokuma Atölyesi

1 adet Nakış Atölyesi

1 adet Moda Atölyesi 

adet Bilgisayar Laboratuvarı (ortak kullanım)

1 adet Teorik Sınıf (ortak kullanım)

1 adet Desen Atölyesi (ortak kullanım)

1 adet Temel Sanat Atölyesi (ortak kullanım)


Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Moda ve tekstil tasarımı alanında temel değer ve ilkeleri izleyerek mesleki etiğe uygun davranışlar sergiler.
  • Temel tasarım ilkelerinden yola çıkarak moda ve tekstil tasarımı alanında estetik ve sanatsal tasarım uygulamaları yapar.
  • Çağın gerektirdiği teknolojik ilerlemeleri takip ederek endüstriyel ve eğitimsel alanda yenilikçi tasarım ürünleri yaratabilme becerisine sahip olur.
  • Yeni yöntem ve tekniklerden yararlanarak farklı tekstil materyallerini bir arada kullanabilme yeteneği kazanır.
  • Alanının gerektirdiği çeşitli bilgisayar, makine ve teçhizat kullanımı becerisi kazanır.
  • Moda ve tekstil tasarımı alanında görsel, yazılı ve sözlü iletişim araçlarını inceleyerek farklı algılama becerileri geliştirir.
  • Belirlenen temaları tasarımlarda etkin ve doğru biçimde kullanarak yaratıcı düşünme becerisi kazanır.
  • Disiplinlerarası düşünebilme ve bağlantı kurabilme becerisine sahip olur.
  • Grup çalışmasında etkili iletişim koordinasyonuna sahip olarak analitik düşünme ve çalışma becerisi geliştirir.
  • Mesleğiyle ilgili uygulamalarda sorumluluk alır ve çözüm üretmeye çalışır.
  • Geleneksel sanatlardan yararlanarak desen ve yüzey süsleme tasarımları yapar.
  • Çeşitli tekstil yüzeyi dokuma tekniklerini kavrayarak yeni tasarımlara aktarma becerisi kazanır.
  • Sanata yönelik düşünme becerisi geliştirir.
  • Farklı dönemlerdeki kültürel ve sanatsal değerleri çözümleyerek alana yönelik yeni tasarım çalışmaları yapar

Anahtar Yetkinlikler

Aşağıda sıralanan anahtar yetkinliklere ileri düzeyde sahiptir.

  • Okuma ve yazma yetkinliği
  • Çoklu dil yetkinliği
  • Matematiksel yetkinlik ve bilim, teknoloji ve mühendislikte yetkinlik
  • Dijital yetkinlikler
  • Kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme yetkinliği
  • Vatandaşlık yetkinliği
  • Girişimcilik yetkinliği
  • Kültürel farkındalık ve ifade yetkinliği

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri sınav çeşitleri ve bunların ders başarı notuna katkısı, bu konularda Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) belirlediği temel ilkelere uygun olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği hükümlerince yerine getirilir. Buna göre, 

Sınavlar, kısa sınav, ara sınav, yarıyıl/yıl sonu sınavı, bütünleme sınavı, uygulama sınavı, mazeret sınavı, ek sınav, tek ders sınavı ve muafiyet sınavından ibarettir. Sınavlar yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak yapılabilir. Her ders için bir yarıyılda/yılda en az bir ara sınav yapılır. Ayrı ders niteliğindeki proje dersi, bitirme çalışması ve seminer için ara sınav yapılmaz. Bir ders içindeki projeler, ödevler, kısa süreli sınavlar, laboratuvar, atölye, uygulama ve benzeri çalışmalar ara sınav yerine geçebilir. Öğretim elemanı yarıyıl/yıl içi notunun hesaplanmasına esas olacak her türlü faaliyetin oranını, en geç yarıyılın başladığı ilk hafta içerisinde ilan eder.

Yarıyıl sonu sınavı akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde yapılır. Ders kaydı yaptırarak devam şartlarını yerine getiren ve uygulamalarda başarılı olan öğrenci bu sınava girebilir. Bir ara sınav yapılması durumunda ara sınavın başarı notuna etkisi %40’tır. Birden fazla ara sınavı ve/veya diğer faaliyetler yapılması durumunda bu sınav ve faaliyetlerin başarı notundaki toplam etkisi %40’tan az ve %70’ten çok olamaz.

Öğrenciler F1 ve F2 notu aldıkları dersler dışındaki derslerden başarılı sayılır.

Harf notlarının, 100 puan üzerinden karşılıkları, katsayıları ve ifadeleri şunlardır:

90-100 A 4,00

85-89 B1 3,50

80-84 B2 3,25

75-79 B3 3,00

70-74 C1 2,50

65-69 C2 2,25

60-64 C3 2,00

50-59 F1 1,50

0-49 F2 0,00


Kalite Güvencesi

Yükseköğretim programlarının niteliğinin gözetilmesi için;

YÖK, yükseköğretim kurumlarında gerçekleştirilen eğitim ve öğretimle diğer faaliyetlerin planlanması, düzenlenmesi, yönetilmesi ve denetiminden sorumludur.

YÖK tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde her yıl hazırlanan yükseköğretim kurumlarına ait “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları” yayımlanır. Bu raporlara göre hazırlanan, yükseköğretim kurumlarına yönelik nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren raporlarda YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır.

YÖK tarafından her yıl vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren “Vakıf Yükseköğretim Kurumları Raporu” yayımlanır. Vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan nicel ve nitel değerlendirmeleri içeren bu raporlar YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Yükseköğretimde lisans programlarının kalite güvencesi “Yükseköğretim Diploma Programlarının Kalite Güvencesinin Sağlanmasına Yönelik Usul ve Esaslar” a göre sağlanır:

1. Öğretim Programlarının Oluşturulması ve Onaylanması:

1.1. YÖK, yükseköğretim kurumlarında lisans bölüm ve programların açılması için gerekli olan asgari standart ve ölçütleri YÖK belirler.

1.2. Yükseköğretim kurumlarında lisans programlarının müfredatı ve her bir programın öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının neler olacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumlarının senatoları tarafından belirlenir.

1.3. Ulusal Çekirdek Eğitim Programlarının müfredatı ilgili Dekanlar Konseyi tarafından kabul edildikten sonra YÖK’ün onayıyla yükseköğretim kurumları tarafından uygulanır.

2. Ölçme-Değerlendirme: Her bir lisans programının öğrenciye kazandıracağı öğrenme kazanımlarının ölçme ve değerlendirmesinin nasıl yapılacağı, YÖK’ün bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak yükseköğretim kurumları tarafından hazırlanan eğitim ve öğretim ve sınav yönetmeliğine göre yürütülür.

3. Belgelendirme: Lisans programlarına kayıtlı öğrenciler, yükseköğretim kurumları tarafından belirlenen ders kredilerini ve diğer yükümlülükleri başarı ile tamamlamaları halinde; lisans diploması alır.

4. Öz Değerlendirme-Dış Değerlendirme: Yükseköğretim kurumları, sürekli izleme bağlamında, her yılın başında bir önceki yıla ait “Kurum İç Değerlendirme Raporlarını” Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından hazırlanan Bilgi Sistemine girer. YÖKAK, yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesine ilişkin hazırladığı “Kurumsal Geri Bildirim Raporu”nu kamuoyuyla paylaşır. Ayrıca, YÖKAK tarafından yetkilendirilen veya tanınan akreditasyon kuruluşları tarafından verilen akreditasyon kararları da programların yeterliliklerinin kalite güvencesinin sağlandığını gösterir. YÖKAK mevzuatı gereği belirlenen yeterliliklere ilişkin düzenli gözden geçirme faaliyetleri yapar.


Giriş Şartı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan öğrenci seçme sınavından yeterli puan almaları gerekmektedir. Yabancı Uyruklu Öğrenciler için; Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın belirlediği ve Üniversitemiz Öğrenci Kabul ve Kayıt Yönergesinde belirtilen esaslar doğrultusunda öğrencilerin tercihleri ​​ve program kontenjanları dikkate alınarak yerleştirme işlemi Yurt Dışından Öğrenci Kabul ve Yerleştirme Komisyonu tarafından yapılır (ÇAKÜYÖS).


Başarma Şartları
Kayıtlı olduğu diploma programında bulunan zorunlu derslerden başarılı olması, en az 240 AKTS kredisi sağlamış ve en az 2,00 genel akademik başarı not ortalamasına sahip olması gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar lisansüstü programlarda öğrenim görebilir.

İstihdam Olanakları:

  • Tasarım atölyelerinde,
  • Moda ajanslarında,
  • Moda evlerinde,
  • Giyim aksesuarı üreten atölyelerde,
  • Tekstil ve dokuma atölyelerinde,
  • Fabrikaların tasarım, Ür-Ge ve Ar-Ge bölümlerinde, 
  • Bireysel girişim ile kendi işyerlerinde istihdam olanağı bulacaklardır.

Yasal Dayanağı

1. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu

1.1. Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik

1.2. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

2. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu (Ek Madde-35)

2.1.Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliği

3. Çankırı Karatekin Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği


Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030038166

Qualification Title
Awarding BodyKaratekin University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.karatekin.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasFashion, interior and industrial design
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4 Yıl
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030038166


Qualification Title

Awarding Body
Karatekin University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4 Yıl

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address