Yeterlilik Kodu

TR0030007365

Yeterlilik Adı
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumSivas Cumhuriyet Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAdres: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 58140 KAMPÜS/SİVAS
Sorumlu Kurum URLhttp://www.cumhuriyet.edu.tr
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Dünya ve Türkiye tarımında tıbbi ve aromatik bitkilerin önemini kavrar ve bilir.
  • Tıbbi ve Aromatik bitkilerin genel özellikleri hakkında bilgi edinir.
  • Yetiştiricilikte önemli konuları öğrenir.
  • Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinde toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık-zararlılarla mücadele, organik ve iyi tarım gibi alternatif üretim sistemlerini bilir ve uygular.
  • Üreticilere Tıbbi ve Aromatik bitki türlerinin önerilmesinde materyal temini, üretim süreci, pazarlama konularında bilgi verir.
  • Tıbbi ve Aromatik bitkiler alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
  • Tıbbi ve Aromatik Bitkileri alanında verimli ve kaliteli üretim yöntemlerini belirler, varsa sorunların çözümüne yönelik yöntemler geliştirir.
  • Çevreyi, doğal kaynakları ve biyolojik çeşitliliği korur, ekonomiye kazandırır ve sürdürülebilirliğini sağlar.
  • Tıbbi ve Aromatik bitkilerden elde edilen ürünlerin hasat sonrası işlemlerini, depolanmasını, standardizasyonunu ve kalite kriterlerini bilir ve uygular.
  • Alanıyla ilgili güncel bilgilere ulaşır, kaynak araştırması yapar, veri tabanlarını ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır, sunu hazırlar.
  • Bireysel ve ekip çalışması yapar, sorumluluk alır, alanıyla ilgili sorunları çözme becerisine sahiptir.
  • Mesleğiyle ilgili kanun ve yönetmelikleri bilir ve takip eder.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Bir öğrencinin Genel not Ortalaması(GNO) en az 2.00/4.00 olmalı ve hiçbir başarısız notu olmaması gerekir

Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030007365


Yeterlilik Adı
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Adres: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 58140 KAMPÜS/SİVAS

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Dünya ve Türkiye tarımında tıbbi ve aromatik bitkilerin önemini kavrar ve bilir.
  • Tıbbi ve Aromatik bitkilerin genel özellikleri hakkında bilgi edinir.
  • Yetiştiricilikte önemli konuları öğrenir.
  • Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliğinde toprak işleme, sulama, gübreleme, hastalık-zararlılarla mücadele, organik ve iyi tarım gibi alternatif üretim sistemlerini bilir ve uygular.
  • Üreticilere Tıbbi ve Aromatik bitki türlerinin önerilmesinde materyal temini, üretim süreci, pazarlama konularında bilgi verir.
  • Tıbbi ve Aromatik bitkiler alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
  • Tıbbi ve Aromatik Bitkileri alanında verimli ve kaliteli üretim yöntemlerini belirler, varsa sorunların çözümüne yönelik yöntemler geliştirir.
  • Çevreyi, doğal kaynakları ve biyolojik çeşitliliği korur, ekonomiye kazandırır ve sürdürülebilirliğini sağlar.
  • Tıbbi ve Aromatik bitkilerden elde edilen ürünlerin hasat sonrası işlemlerini, depolanmasını, standardizasyonunu ve kalite kriterlerini bilir ve uygular.
  • Alanıyla ilgili güncel bilgilere ulaşır, kaynak araştırması yapar, veri tabanlarını ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır, sunu hazırlar.
  • Bireysel ve ekip çalışması yapar, sorumluluk alır, alanıyla ilgili sorunları çözme becerisine sahiptir.
  • Mesleğiyle ilgili kanun ve yönetmelikleri bilir ve takip eder.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Bir öğrencinin Genel not Ortalaması(GNO) en az 2.00/4.00 olmalı ve hiçbir başarısız notu olmaması gerekir


Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030007365

Qualification Title
Awarding BodySivas Cumhuriyet University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.cumhuriyet.edu.tr
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Understands the importance of agriculture medicinal and aromatic plants in the World and Turkey.Learn about the general characteristics of medicinal and aromatic plants. Learn the important issues in cultivation.
  • Tillage, irrigation, fertilization, pest diseases, such as organic and alternative production systems and can apply good agricultural practices in medicinal and aromatic plants cultivation.Inform of producers of medicinal and aromatic plant species in offering, material supply, production process, marketing matter.
  • In the field of medicinal and aromatic plants develop a positive attitude towards life-long learning with knowledge and skill.In the field of medicinal and aromatic plants determines the efficient and high quality production methods, if available develop methods for the solution of problems.
  • Protects the environment, natural resources and biological diversity, saving the economy and obtain sustainability.
  • Knows and applies products derived from medicinal and aromatic plants of post-harvest operations, standardization and quality criteria.
  • Reaches up to date information about the field, makes resource exploration, uses databases and other information resources, prepare presentations.
  • Individual and team work which makes, takes responsibility, solves the problems related to the field.
  • Know and follow the laws and regulations pertaining to the profession.
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements

A student is required to have a minumum Cumulative Grade Point Average(CGPA) of 2.00/4.00 and no failing grades

Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030007365


Qualification Title

Awarding Body
Sivas Cumhuriyet University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Understands the importance of agriculture medicinal and aromatic plants in the World and Turkey.Learn about the general characteristics of medicinal and aromatic plants. Learn the important issues in cultivation.
  • Tillage, irrigation, fertilization, pest diseases, such as organic and alternative production systems and can apply good agricultural practices in medicinal and aromatic plants cultivation.Inform of producers of medicinal and aromatic plant species in offering, material supply, production process, marketing matter.
  • In the field of medicinal and aromatic plants develop a positive attitude towards life-long learning with knowledge and skill.In the field of medicinal and aromatic plants determines the efficient and high quality production methods, if available develop methods for the solution of problems.
  • Protects the environment, natural resources and biological diversity, saving the economy and obtain sustainability.
  • Knows and applies products derived from medicinal and aromatic plants of post-harvest operations, standardization and quality criteria.
  • Reaches up to date information about the field, makes resource exploration, uses databases and other information resources, prepare presentations.
  • Individual and team work which makes, takes responsibility, solves the problems related to the field.
  • Know and follow the laws and regulations pertaining to the profession.

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements

A student is required to have a minumum Cumulative Grade Point Average(CGPA) of 2.00/4.00 and no failing grades


Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address