Yeterlilik Kodu

TR0030017914

Yeterlilik Adı
Turizm İşletmeciliği Lisans Diploması
Sorumlu KurumBeykent Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAyazağa, Hadım Koruyolu Cd. No:19, 34398 Sarıyer/İstanbul
Sorumlu Kurum URLhttps://www.beykent.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri240
Programın Normal Süresi 4
Program Profili (Amaç)

Bu program İngilizce olarak da sunulmaktadır. Globalleşmeye paralel olarak eleman gereksinimi yıllar içerisinde artarak devam edecektir. Bölümün temel hedefi turizm piyasasında aktif olarak çalışan, turizm sektöründeki kuruluşların ihtiyaç duyduğu donanıma sahip analitik düşünebilen, sorgulayan ve araştırıcı nitelikleri olan Turizm İşletmecilerini yetiştirmektir.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizmle ilgili temel kavramları açıklar.
  • Turistik ürünlerin nasıl üretileceğini açıklar.
  • Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlar içinde etkin olarak çalışır.
  • Kendi alanında insan kaynakları yönetimi süreçlerini bilir ve uygular.
  • Anadolu’da hüküm sürmüş uygarlıkların Türkiye’nin doğal ve kültürel kaynaklarına ve coğrafi bölgelerine turistik özellik olarak katkısını kavrar.
  • Turizm planlarının ve hedeflerinin varış noktaları üzerindeki etkisini bilir ve kavrar.
  • Kentsel yenileme tekniklerinin türleri ve önemi hakkında ayrıntılı bilgi sahibidir.
  • Farklı yiyecek içecek işletmesi türlerini bilir ve tanımlar.
  • Yiyecek içecek işletmelerindeki maliyet unsurlarını bilir.
  • Menü türlerini tanır ve farklı menü türlerine yönelik maliyet hesaplaması yapabilir.
  • Serviste kullanılan tüm gereçleri tanır ve servis kurallarını bilir.
  • Restoran kurulumu aşamalarındaki süreçleri bilir ve profesyonelce uygular.
  • Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim, depolama, stok ve envanter yönetimini bilir ve uygular.
  • Servis alanındaki etik ihlallerini takip eder ve denetim ilkelerini uygular.
  • Kendi iş alanında ve günlük hayatta kullanılan ekonomik kavramları anlar, ekonominin genel süreçlerindeki rasyonelliği
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
  • Turistik işletmelerin işleyişi hakkında genel kavram ve teorilere hakimdir.
  • Turizm sektöründe kullanılan yazılım ve bilgi teknolojileri uygulamalarına hakimdir.
  • Turizm Kanunu, Kıyı Kanunu ve ilgili diğer kanunlar, yönetmelik ve mevzuata hakimdir.
  • Hizmet pazarlaması ve halkla ilişkiler süreçlerini bilir ve uygular.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıKayıtlı olduğu programın tüm derslerini ve yükümlülüklerini ilgili yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, programın gerektirdiği en az 240 krediyi sağlayan öğrenciler diploma almaya hak kazanır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm İşletmeciliği mezunları daha çok otellerde ve turizm sektöründe çalışırlar. Konaklama işletmelerinin; ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları gibi departmanlarında çalışabilirler; yiyecek içecek işletmelerinde, seyahat acentelerinde, rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe gibi departmanlarında, havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinin çeşitli pozisyonlarında ve yönetici olarak çalışabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030017914


Yeterlilik Adı
Turizm İşletmeciliği Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Beykent Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Ayazağa, Hadım Koruyolu Cd. No:19, 34398 Sarıyer/İstanbul

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
240

Programın Normal Süresi
4

Program Profili (Amaç)

Bu program İngilizce olarak da sunulmaktadır. Globalleşmeye paralel olarak eleman gereksinimi yıllar içerisinde artarak devam edecektir. Bölümün temel hedefi turizm piyasasında aktif olarak çalışan, turizm sektöründeki kuruluşların ihtiyaç duyduğu donanıma sahip analitik düşünebilen, sorgulayan ve araştırıcı nitelikleri olan Turizm İşletmecilerini yetiştirmektir.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizmle ilgili temel kavramları açıklar.
  • Turistik ürünlerin nasıl üretileceğini açıklar.
  • Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlar içinde etkin olarak çalışır.
  • Kendi alanında insan kaynakları yönetimi süreçlerini bilir ve uygular.
  • Anadolu’da hüküm sürmüş uygarlıkların Türkiye’nin doğal ve kültürel kaynaklarına ve coğrafi bölgelerine turistik özellik olarak katkısını kavrar.
  • Turizm planlarının ve hedeflerinin varış noktaları üzerindeki etkisini bilir ve kavrar.
  • Kentsel yenileme tekniklerinin türleri ve önemi hakkında ayrıntılı bilgi sahibidir.
  • Farklı yiyecek içecek işletmesi türlerini bilir ve tanımlar.
  • Yiyecek içecek işletmelerindeki maliyet unsurlarını bilir.
  • Menü türlerini tanır ve farklı menü türlerine yönelik maliyet hesaplaması yapabilir.
  • Serviste kullanılan tüm gereçleri tanır ve servis kurallarını bilir.
  • Restoran kurulumu aşamalarındaki süreçleri bilir ve profesyonelce uygular.
  • Yiyecek içecek işletmelerinde satın alma, teslim, depolama, stok ve envanter yönetimini bilir ve uygular.
  • Servis alanındaki etik ihlallerini takip eder ve denetim ilkelerini uygular.
  • Kendi iş alanında ve günlük hayatta kullanılan ekonomik kavramları anlar, ekonominin genel süreçlerindeki rasyonelliği
  • Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
  • Turistik işletmelerin işleyişi hakkında genel kavram ve teorilere hakimdir.
  • Turizm sektöründe kullanılan yazılım ve bilgi teknolojileri uygulamalarına hakimdir.
  • Turizm Kanunu, Kıyı Kanunu ve ilgili diğer kanunlar, yönetmelik ve mevzuata hakimdir.
  • Hizmet pazarlaması ve halkla ilişkiler süreçlerini bilir ve uygular.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Kayıtlı olduğu programın tüm derslerini ve yükümlülüklerini ilgili yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayan, GNO 2.00 veya üzeri olan, programın gerektirdiği en az 240 krediyi sağlayan öğrenciler diploma almaya hak kazanır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm İşletmeciliği mezunları daha çok otellerde ve turizm sektöründe çalışırlar. Konaklama işletmelerinin; ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları gibi departmanlarında çalışabilirler; yiyecek içecek işletmelerinde, seyahat acentelerinde, rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe gibi departmanlarında, havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinin çeşitli pozisyonlarında ve yönetici olarak çalışabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030017914

Qualification Title
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (TR) Undergraduate
Awarding BodyBeykent University
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationAcademic
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value240
Program Duration4
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030017914


Qualification Title
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (TR) Undergraduate

Awarding Body
Beykent University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
240

Program Duration
4

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address