Yeterlilik Kodu

TR0030027204

Yeterlilik Adı
Turizm Rehberliği Lisans Diploması
Sorumlu KurumMersin Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiÇiftlikköy, Mersin Ünv., 33110 Yenişehir/Mersin
Sorumlu Kurum URLhttp://www.mersin.edu.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 6
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm rehberliğine özgü ve turizm endüstrisi alanındaki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olguları ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olması sağlanır.
  • Turizm rehberliği mesleğine özgü kavram ve ilkelerle uygulama pratiğinin geliştirilmesi sağlanır.
  • Edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlama, değerlendirme, sorunları tanımlayıp analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme yetisi geliştirilir.
  • Ulusal ve uluslararası turizm rehberliği standartları öğretilir ve uygulama yapmaları sağlanır.
  • Türkiye ve dünyadaki turizm, seyahat faaliyetleri hakkında bilgilendirilir ve edindiği bilgileri kullanma olanağı sağlanır.
  • Turizm rehberliği ile ilgili tur uygulamaları sırasında iletişim kuracağı seyahat acentaları, tur operatörleri, turizm kuruluşları, ulaşım, mola noktaları, konaklama, yeme-içme, eğlence, alışveriş gibi birebir iletişim kurması gereken kurum ve kuruluşları tanıma ve uygulama yapma yapmaya yönelik gerekli eğitim sunulur.
  • Türkiye ve dünya coğrafyasındaki, turizm destinasyonları, kültürler, müzeler, sanat eserleri, doğal ve tematik çekicilikleri tanıyıp yorumlaması sağlanır.
  • Turizm rehberliği ile ilgili Türkiye ve dünyadaki mevzuat, standart ve temel değerler konusunda bilinçlendirilir ve bu değerlere göre mesleğini yürütmesi konusunda motive edilir.
  • Turizm rehberliği, turizm işletmeciliği, gastronomi, rekreasyon bölümleri ile özel sektör, sivil toplum örgütleri, kamu kurum, kuruluşlar ile diğer paydaşlarla iletişim kurma ve birlikte çalışmanın önemi ve gerekliliğini anlar ve uygular.
  • Turist psikolojisi, turist algıları, turist sadakati ile ilgili kavramları bilir ve turist motivasyonu ve memnuniyetini dikkate alarak uygulayabilir.
  • Paket, özel, tek veya çok merkezli turistik turları planlayıp, organize edip yürütebilir ve sonucu geri dönütlerle birlikte raporlayabilir.
  • Turizm rehberliği ile ilgili Türkiye ve dünyadaki eğitim kurumlarını, meslek örgütlerini tanır.
  • Edindiği teorik ve pratik bilgilerle mesleğini geliştirmeye yönelik etkinlikleri planlar. Tur öncesi ve sonrası süreçleri, tur sırasında çıkabilecek sorunları çözme becerisi kazanır.
  • Tarih, kültür, doğa, sanat, halk bilim, destinasyon pazarlaması hakkında bilgi sahibi olurlar ve bu bilgilerini en üst seviyede yorumlayarak aktarır.
  • Turlarda gruplara liderlik eder, ziyaret edilen ülke, bölge, kentlerin tarihi ve kültürel, doğal coğrafi, sosyolojik özelliklerini öğrenir ve eşlik ettiği ziyaretçilere doğru aktarır.
  • İletişim becerilerini geliştirir. Teorik ve pratik bilgileri iletişim kurduğu bireylerin anlayabileceği düzeyde yorumlar, turistleri sıkmadan eğlendirerek aktarır, ekip çalışması uygular.
  • Nezaket, görgü kuralları, Türkçeyi güzel kullanma, bilgilerini kulağı tırmalamayan bir ses tonuyla aktarma gibi konularda bilgi sahibi olur ve etik ilkelere uygun davranır.
  • İş yoğunluğu, stres/baskı altında çalışabilme, sorun çözebilme ve pratik hızlı kararlar alabilme yeteneklerini geliştirirler.
  • Türkiye flora ve faunasını, endemik türleri, milli parkları, turizm ve çevre ilişkisinin doğal çevrenin korunmasını gözetir ve görevleri arasında olunduğunu bilir.
  • Tur liderliği, seyahat acentası ve tur operatörlüğü yöneticiliği, ulusal, uluslararası mesleki örgütler ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olurlar.
  • Turizm sosyolojisi ve turist psikolojisi ile yazılı, sözlü ve sözsüz etkili iletişim kurma ve sunma becerilerini geliştirir.
  • Grup karşısında kişisel bakım, hijyen, giyim ve görünümlerine özen gösterirler.
  • Genel sağlık bilgisi ile ilk yardımın temel kurallarını bilir ve gerektiğinde uygular.
  • Turizm rehberliği alanında alan yazını tanır, araştırma yapar ve proje üretir.
  • Lisans eğitiminde, uygulama gezilerinde ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular.
  • Türk Dili ve yabancı dil temel dilbilgisi kurallarını, İngilizce ve diğer seçmeli temel dilbilgisi kurallarını tanımlar.
  • İngilizcede Avrupa Dil Portföyü C2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri elde edilir, İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri elde edilir.
  • Türk Devrimi’nin ortaya çıkmasına yol açan siyasal, ekonomik, toplumsal, düşünsel koşulları yorumlar, birlikte yaşadığı toplum ile bütünlük içinde Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda ulusal amaç ve ülküler ile yurt sevgisi başta olmak üzere yüksek insani değerleri benimser.
  • İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarının önemini kavrar, turizm rehberliğinin gerektirdiği düzeyde bilişim teknolojisi araçlarını kullanır, seyahat işletmelerine özgü bilgisayar teknolojilerini ve programlarını bilir ve kullanır.
  • Mesleki, kişisel, sosyal, kültürel ve bedensel eğitimini sürdürür.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Mersin Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili Yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır.
  • Programdan mezun olacak öğrenciler öncelikle almış oldukları eğitime paralel olarak ulusal turist rehberi olarak görev yapacaklardır. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde ilgili alanlarda istihdam edilebilir.Özel müzelerde tanıtım rehberi olarak görev alabilirler.  Seyahat acentalarının tüm bölümlerinde çalışan ve yönetici olarak görev yapma yeterliliğine sahiptirler.  Havaalanlarında yer hizmetleri görevlisi olarak istihdam edilebilirler.  Hava yollarının operasyon ve bilet satış bölümlerinde görev yapabilirler.  Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) yeterli puanı alanlar, diğer kamu kurumlarında da memur olarak istihdam edilebilirler.. İlgili özel sektör kuruluşlarında istihdam edilebilirler.  Akademik kariyer yapmak isteyenler, gerekli koşulları sağlamaları halinde (ALES, ÜDS, KPDS gibi merkezi sınavlardan gerekli puanları almaları ve istenmesi durumunda sektör deneyimine sahip olmaları halinde, herhangi bir üniversitenin alanlarıyla ilgili Bölümlerinde öğretim elemanı olarak çalışabilirler.  Kendi işini kurup, yönetebilirler.
  • Turizm Rehberliği bölümünde ise, biri 2547 sayılı yasanın 13-b/4 maddesine göre görevli 4 öğretim üyesi, biri 2547 sayılı yasanın 13-b/4 maddesine göre görevli 3 öğretim görevlisi ve 2547 sayılı yasanın 13-b/4 maddesine göre görevli 3 okutman görev yapmaktadır. Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümünden hocalarımız turizm derslerini yürüteceklerdir. Fakülte ve Turist Rehberliği Bölümünün Mersin Üniversitesi kampüsünde bulunması nedeniyle, sanat tarihi, iletişim, halk bilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, İlk Yardım, Sosyal Psikoloji vb. derslerin ilgili bölümlerden öğretim üyelerince yürütülecektir. Uygulamalı derslerin bir kısmında sektör temsilcileri katkıda bulunacaklardır. Bölüm dersleri; başta Turizm Bakanlığı, Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Dünya Turist Rehberleri Birliği (WFTGA) zorunlu derslerin yanısıra, gelecekte ders müfredatında yer alabileceği öngörülen; beden dili, İşaret dili, Harita Okumacılığı ve GPRS, Kurvaziyer Turist Rehberliği, Dünya Müzeleri, Rönesans Sanatı, Türk ve Dünya Mutfak Kültürü konuları ders programına dahil edilmiştir.
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

1- Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavı‟ndan yeterli puanı almış olması gerekir. 2- Öğrencilerin yabancı dil puanı DİL-1 ile alınmasına, 3- İsteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı uygulanması gerekir. 4- İki, üç ve dördüncü sınıfın yaz döneminde 15’er günden üç ayrı dilimde gerçekleştirilecek olan toplam 45 günlük uygulama gezisine katılmış olma koşulunu yerine getirmeleri gerekmektedir. 4- Öğrencilerin uygulama gezi ücretlerini birinci sınıftan itibaren biriktirmeye başlamaları zorunludur.

Başarma ŞartlarıProgramda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.  Öğrencilerin yabancı dil puanı DİL-1 ile alınmasına, İsteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı uygulanması gerekir.  İki, üç ve dördüncü sınıfın yaz döneminde 15’er günden üç ayrı dilimde gerçekleştirilecek olan toplam 45 günlük uygulama gezisine katılmış olma koşulunu yerine getirmeleri gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü doktora programlarında öğrenim görebilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030027204


Yeterlilik Adı
Turizm Rehberliği Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Mersin Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Çiftlikköy, Mersin Ünv., 33110 Yenişehir/Mersin

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
6

TYÇ Seviyesi
6
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm rehberliğine özgü ve turizm endüstrisi alanındaki kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olguları ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olması sağlanır.
  • Turizm rehberliği mesleğine özgü kavram ve ilkelerle uygulama pratiğinin geliştirilmesi sağlanır.
  • Edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlama, değerlendirme, sorunları tanımlayıp analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme yetisi geliştirilir.
  • Ulusal ve uluslararası turizm rehberliği standartları öğretilir ve uygulama yapmaları sağlanır.
  • Türkiye ve dünyadaki turizm, seyahat faaliyetleri hakkında bilgilendirilir ve edindiği bilgileri kullanma olanağı sağlanır.
  • Turizm rehberliği ile ilgili tur uygulamaları sırasında iletişim kuracağı seyahat acentaları, tur operatörleri, turizm kuruluşları, ulaşım, mola noktaları, konaklama, yeme-içme, eğlence, alışveriş gibi birebir iletişim kurması gereken kurum ve kuruluşları tanıma ve uygulama yapma yapmaya yönelik gerekli eğitim sunulur.
  • Türkiye ve dünya coğrafyasındaki, turizm destinasyonları, kültürler, müzeler, sanat eserleri, doğal ve tematik çekicilikleri tanıyıp yorumlaması sağlanır.
  • Turizm rehberliği ile ilgili Türkiye ve dünyadaki mevzuat, standart ve temel değerler konusunda bilinçlendirilir ve bu değerlere göre mesleğini yürütmesi konusunda motive edilir.
  • Turizm rehberliği, turizm işletmeciliği, gastronomi, rekreasyon bölümleri ile özel sektör, sivil toplum örgütleri, kamu kurum, kuruluşlar ile diğer paydaşlarla iletişim kurma ve birlikte çalışmanın önemi ve gerekliliğini anlar ve uygular.
  • Turist psikolojisi, turist algıları, turist sadakati ile ilgili kavramları bilir ve turist motivasyonu ve memnuniyetini dikkate alarak uygulayabilir.
  • Paket, özel, tek veya çok merkezli turistik turları planlayıp, organize edip yürütebilir ve sonucu geri dönütlerle birlikte raporlayabilir.
  • Turizm rehberliği ile ilgili Türkiye ve dünyadaki eğitim kurumlarını, meslek örgütlerini tanır.
  • Edindiği teorik ve pratik bilgilerle mesleğini geliştirmeye yönelik etkinlikleri planlar. Tur öncesi ve sonrası süreçleri, tur sırasında çıkabilecek sorunları çözme becerisi kazanır.
  • Tarih, kültür, doğa, sanat, halk bilim, destinasyon pazarlaması hakkında bilgi sahibi olurlar ve bu bilgilerini en üst seviyede yorumlayarak aktarır.
  • Turlarda gruplara liderlik eder, ziyaret edilen ülke, bölge, kentlerin tarihi ve kültürel, doğal coğrafi, sosyolojik özelliklerini öğrenir ve eşlik ettiği ziyaretçilere doğru aktarır.
  • İletişim becerilerini geliştirir. Teorik ve pratik bilgileri iletişim kurduğu bireylerin anlayabileceği düzeyde yorumlar, turistleri sıkmadan eğlendirerek aktarır, ekip çalışması uygular.
  • Nezaket, görgü kuralları, Türkçeyi güzel kullanma, bilgilerini kulağı tırmalamayan bir ses tonuyla aktarma gibi konularda bilgi sahibi olur ve etik ilkelere uygun davranır.
  • İş yoğunluğu, stres/baskı altında çalışabilme, sorun çözebilme ve pratik hızlı kararlar alabilme yeteneklerini geliştirirler.
  • Türkiye flora ve faunasını, endemik türleri, milli parkları, turizm ve çevre ilişkisinin doğal çevrenin korunmasını gözetir ve görevleri arasında olunduğunu bilir.
  • Tur liderliği, seyahat acentası ve tur operatörlüğü yöneticiliği, ulusal, uluslararası mesleki örgütler ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olurlar.
  • Turizm sosyolojisi ve turist psikolojisi ile yazılı, sözlü ve sözsüz etkili iletişim kurma ve sunma becerilerini geliştirir.
  • Grup karşısında kişisel bakım, hijyen, giyim ve görünümlerine özen gösterirler.
  • Genel sağlık bilgisi ile ilk yardımın temel kurallarını bilir ve gerektiğinde uygular.
  • Turizm rehberliği alanında alan yazını tanır, araştırma yapar ve proje üretir.
  • Lisans eğitiminde, uygulama gezilerinde ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular.
  • Türk Dili ve yabancı dil temel dilbilgisi kurallarını, İngilizce ve diğer seçmeli temel dilbilgisi kurallarını tanımlar.
  • İngilizcede Avrupa Dil Portföyü C2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri elde edilir, İkinci bir yabancı dilde en az Avrupa Dil Portföyü B1 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri elde edilir.
  • Türk Devrimi’nin ortaya çıkmasına yol açan siyasal, ekonomik, toplumsal, düşünsel koşulları yorumlar, birlikte yaşadığı toplum ile bütünlük içinde Atatürk İlke ve Devrimleri doğrultusunda ulusal amaç ve ülküler ile yurt sevgisi başta olmak üzere yüksek insani değerleri benimser.
  • İletişim, araştırma ve bilişim olanaklarının önemini kavrar, turizm rehberliğinin gerektirdiği düzeyde bilişim teknolojisi araçlarını kullanır, seyahat işletmelerine özgü bilgisayar teknolojilerini ve programlarını bilir ve kullanır.
  • Mesleki, kişisel, sosyal, kültürel ve bedensel eğitimini sürdürür.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
  • Mersin Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili Yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır.
  • Programdan mezun olacak öğrenciler öncelikle almış oldukları eğitime paralel olarak ulusal turist rehberi olarak görev yapacaklardır. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde ilgili alanlarda istihdam edilebilir.Özel müzelerde tanıtım rehberi olarak görev alabilirler.  Seyahat acentalarının tüm bölümlerinde çalışan ve yönetici olarak görev yapma yeterliliğine sahiptirler.  Havaalanlarında yer hizmetleri görevlisi olarak istihdam edilebilirler.  Hava yollarının operasyon ve bilet satış bölümlerinde görev yapabilirler.  Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) yeterli puanı alanlar, diğer kamu kurumlarında da memur olarak istihdam edilebilirler.. İlgili özel sektör kuruluşlarında istihdam edilebilirler.  Akademik kariyer yapmak isteyenler, gerekli koşulları sağlamaları halinde (ALES, ÜDS, KPDS gibi merkezi sınavlardan gerekli puanları almaları ve istenmesi durumunda sektör deneyimine sahip olmaları halinde, herhangi bir üniversitenin alanlarıyla ilgili Bölümlerinde öğretim elemanı olarak çalışabilirler.  Kendi işini kurup, yönetebilirler.
  • Turizm Rehberliği bölümünde ise, biri 2547 sayılı yasanın 13-b/4 maddesine göre görevli 4 öğretim üyesi, biri 2547 sayılı yasanın 13-b/4 maddesine göre görevli 3 öğretim görevlisi ve 2547 sayılı yasanın 13-b/4 maddesine göre görevli 3 okutman görev yapmaktadır. Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümünden hocalarımız turizm derslerini yürüteceklerdir. Fakülte ve Turist Rehberliği Bölümünün Mersin Üniversitesi kampüsünde bulunması nedeniyle, sanat tarihi, iletişim, halk bilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, İlk Yardım, Sosyal Psikoloji vb. derslerin ilgili bölümlerden öğretim üyelerince yürütülecektir. Uygulamalı derslerin bir kısmında sektör temsilcileri katkıda bulunacaklardır. Bölüm dersleri; başta Turizm Bakanlığı, Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Dünya Turist Rehberleri Birliği (WFTGA) zorunlu derslerin yanısıra, gelecekte ders müfredatında yer alabileceği öngörülen; beden dili, İşaret dili, Harita Okumacılığı ve GPRS, Kurvaziyer Turist Rehberliği, Dünya Müzeleri, Rönesans Sanatı, Türk ve Dünya Mutfak Kültürü konuları ders programına dahil edilmiştir.

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

1- Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavı‟ndan yeterli puanı almış olması gerekir. 2- Öğrencilerin yabancı dil puanı DİL-1 ile alınmasına, 3- İsteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı uygulanması gerekir. 4- İki, üç ve dördüncü sınıfın yaz döneminde 15’er günden üç ayrı dilimde gerçekleştirilecek olan toplam 45 günlük uygulama gezisine katılmış olma koşulunu yerine getirmeleri gerekmektedir. 4- Öğrencilerin uygulama gezi ücretlerini birinci sınıftan itibaren biriktirmeye başlamaları zorunludur.


Başarma Şartları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.  Öğrencilerin yabancı dil puanı DİL-1 ile alınmasına, İsteğe bağlı İngilizce hazırlık sınıfı uygulanması gerekir.  İki, üç ve dördüncü sınıfın yaz döneminde 15’er günden üç ayrı dilimde gerçekleştirilecek olan toplam 45 günlük uygulama gezisine katılmış olma koşulunu yerine getirmeleri gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü doktora programlarında öğrenim görebilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030027204

Qualification Title
Awarding BodyMersin University
Awarding Body ContactÇiftlikköy, Mersin Ünv., 33110 Yenişehir/Mersin
Awarding Body Urlhttps://www.mersin.edu.tr/
Orientation-
EQF Level6
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 6
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030027204


Qualification Title

Awarding Body
Mersin University

Awarding Body Contact
Çiftlikköy, Mersin Ünv., 33110 Yenişehir/Mersin

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
6

TQF Level
6
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address