Yeterlilik Kodu | TR0030005175 | |
Yeterlilik Adı | Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 48000 Kötekli/Muğla | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.mu.edu.tr/ | |
Yönelim | - | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Otel, restoranlar ve catering | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | - | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ne göre belirlenir. Öğrencinin bu programının tüm derslerini başarmış olması, diğer yükümlülüklerini yerine getirmiş olması ve en az 120 AKTS kredisi ve 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalaması sağlanmış olması ve F1 ve F2 notunun bulunmaması gerekmektedir. Bir öğrencinin mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve başarısız dersi olmaması gerekir.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan http://oidb.mu.edu.tr/ sayfasını inceleyebilirsiniz. | |
Başarma Şartları | Öğrencinin bu programının tüm derslerini başarmış olması, diğer yükümlülüklerini yerine getirmiş olması ve en az 120 AKTS kredisi ve 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalaması sağlanmış olması ve F1 ve F2 notunun bulunmaması gerekmektedir. Bir öğrencinin mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve başarısız dersi olmaması gerekir.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim YönetmeliğiBir öğrencinin mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve başarısız dersi olmaması gerekir.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Mezun olan öğrenciler, otellerde, yiyecek-içecek işletmelerinde, seyahat endüstrisi alanında, konferans ve kongre merkezlerinde, seyahat gemilerinde kalifiye personel olarak çalışma fırsatı yakalamaktadırlar. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030005175
- İşletmecilik ve işletme biliminin temel konuları, süreçleri ve fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olmak.
- Turizm sektörü ile ilgili temel konular, süreçler, fonksiyonlar hakkında bilgi sahibi olmak.
- Temel konaklama işletmeciliği ile ilgili temel terimleri bilme ve kullanma yeterliliğine sahip olmak.
- Konaklama işletmeciliği ile ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanabilme.
- İletişim gücü yüksek akıllı çözümlerle müşterilere verimli kaliteli hizmet üretme.
- Turizm endüstrisi ile ilgili mesleki konulara hakim olma, yorum yapma, tartışma yapma yeteneğine sahip olabilmek.
- Konaklama işletmeciliğinde kullanılan araç gereçleri etkin bir biçimde kullanabilme.
- Konaklama işletmeciliği ile ilgili genel ve mesleki yabancı dil bilgisine sahip olabilme.
- Konaklama işletmelerinde yönetsel ve operasyonel süreçlerde kriz yönetimi ve sorun çözümü yapabilme.
- Konaklama işletmeciliğinde meslek etiği ve turizm mevzuatı hakkında temel kavramları bilme.
- Turizm işletmelerinde çevre yönetimi ve güvenliğine hakim olma, çalışanların sosyal sorumluluk, güvenlik ve sağlığı konularıyla ilgili bilgi sahibi olma.
- Konaklama işletmelerinin işleyişi sürecinehakim olma, bu alanlarda kullanılan belgeleri tanıma ve takip etme.
- Turizm endüstrisi ile ilgili güncel gelişmeler ve yeniliklerle ilgili yorum yapabilme, tartışma ve sürdürülebilir bir turizm anlayışına sahip olma.
- Konaklama işletmeciliği ile ilgili mesleki becerilere sahip olma, girişimci bir anlayışla hayat boyu öğrenme ve kendini geliştirme bilincine sahip olma.
- Çalıştığı işletmelerde konaklama işletmeciliğinin ihtiyaç duyacağı kalifiye iş gücünü yetiştirebilme.
Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği ne göre belirlenir. Öğrencinin bu programının tüm derslerini başarmış olması, diğer yükümlülüklerini yerine getirmiş olması ve en az 120 AKTS kredisi ve 4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalaması sağlanmış olması ve F1 ve F2 notunun bulunmaması gerekmektedir. Bir öğrencinin mezun olabilmesi için Genel Not Ortalamasının (GNO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve başarısız dersi olmaması gerekir.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği
Bu programa kayıt olabilmek için kayıt türleri ve koşullarını anlatan http://oidb.mu.edu.tr/ sayfasını inceleyebilirsiniz.
Mezun olan öğrenciler, otellerde, yiyecek-içecek işletmelerinde, seyahat endüstrisi alanında, konferans ve kongre merkezlerinde, seyahat gemilerinde kalifiye personel olarak çalışma fırsatı yakalamaktadırlar.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030005175 | |
Qualification Title | Tourism and Hospitality Associate Degree | |
Awarding Body | Mugla Sıtkı Koçman University | |
Awarding Body Contact | Muğla Sıtkı Koçman University 48000 Kötekli/Muğla | |
Awarding Body Url | http://www.mu.edu.tr/ | |
Orientation | - | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Hotel, restaurants and catering | |
National Occupation Classification | - | |
Category | - | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030005175
Qualification is continuous