Yeterlilik Kodu | TR0030006367 | |
Yeterlilik Adı | Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Adıyaman Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Altınşehir Mah. Atatürk Bulvarı No:1 02040, Merkez / ADIYAMAN | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.adiyaman.edu.tr/ | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Seyahat, turizm ve boş zaman | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO:08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Ülkemizde hizmet sektörünün en önemli alt sektörlerinden olan ve önemi gün geçtikçe artan Turizm sektöründe yardımcı personel olarak çalışabilecek, emrinde çalışanları denetleyebilecek, teorik ve pratik bilgisi yeterli teknik eleman yetiştirmektir. İkinci öğretim olarak da eğitim sağlamaktadır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Ulusal yeterlilik sistemi üç Bologna süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Kayıt ve Kabul Şartları 1. Lise ve dengi okul diploması 2. Üniversite Yükseköğretim Giriş Sınavı (YGS)’den yeterli puan | |
Başarma Şartları | Ulusal yeterlilik sistemi üç Bologna süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir. 120 AKTS Karşılığı ders almak ve başarmış olmak. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Bu bölümden mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030006367
ISCO:08
ISCO:08
Ülkemizde hizmet sektörünün en önemli alt sektörlerinden olan ve önemi gün geçtikçe artan Turizm sektöründe yardımcı personel olarak çalışabilecek, emrinde çalışanları denetleyebilecek, teorik ve pratik bilgisi yeterli teknik eleman yetiştirmektir.
İkinci öğretim olarak da eğitim sağlamaktadır.
- Genel turizm bilgi ve kültürüne sahip olabilme becersine sahiptir.
- Turizme yönelik temel hizmet becerilerini kazandırma becerisine sahiptir.
- Turizm kavramlarına yönelik araştırma ve incelemeye yöneltme becerisine sahiptir.
- Uygulamalı eğitimle, uygulamalı bilimlerle olan ilişkiyi anlamasını sağlama becerisine sahiptir.
- Güncel turistik olaylarda sorunlara karşı pratik düşünebilme ve pratik çözüme yönelik doğru karar verme becerisini geliştirebilme becerisine sahiptir.
- Turistik olayların swoft analizini yapabilmesine yönelik olarak örnek olaylar araştırma avantajlar, fırsatlar, dezavantajları bulma ve çözme becerisine sahiptir.
Ulusal yeterlilik sistemi üç Bologna süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.
Kayıt ve Kabul Şartları 1. Lise ve dengi okul diploması 2. Üniversite Yükseköğretim Giriş Sınavı (YGS)’den yeterli puan
Bu bölümden mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir
Qualification Code | TR0030006367 | |
Qualification Title | Associate Degree in Tourism and Hotel Management | |
Awarding Body | Adiyaman University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://www.adiyaman.edu.tr/ | |
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Travel, tourism and leisure | |
National Occupation Classification |
ISCO:08 | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info | http://www.adiyaman.edu.tr/birimler.php?birimid=23menuid=261The Bologna process might contain in three level of national qualification system.Qualification Requirements and Regulations determined by YÖK. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | 1. High school diploma 2. Obtaining the required grade from National University Entrance and Placement Exam (YGS) | |
Conditions for Success | The Bologna process might contain in three level of national qualification system.Qualification Requirements and Regulations determined by YÖK.Equivalent to 120 ECTS courses and managed. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies,food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030006367
ISCO:08
ISCO:08
- To have knowledge and culture of general tourism.
- The development thinking for tourism.
- The bring basic service skills for tourism.
- The impel for research and study of tourism to the concepts.
- The provide understanding of the relationship applied to education the applied sciences.
- The develop making the right decision ability practical thinking and practical solution oriented against problems current events tourist attractions.
- Solving and finding of advantages, opportunities, disadvantages research case studies for can swot analysis events of interest
http://www.adiyaman.edu.tr/birimler.php?birimid=23menuid=261The Bologna process might contain in three level of national qualification system.Qualification Requirements and Regulations determined by YÖK.
1. High school diploma 2. Obtaining the required grade from National University Entrance and Placement Exam (YGS)
Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies,food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services.
Qualification is continuous