Yeterlilik Kodu

TR0030006367

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumAdıyaman Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiAdıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Altınşehir Mah. Atatürk Bulvarı No:1 02040, Merkez / ADIYAMAN
Sorumlu Kurum URLhttp://www.adiyaman.edu.tr/
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)

Ülkemizde hizmet sektörünün en önemli alt sektörlerinden olan ve önemi gün geçtikçe artan Turizm sektöründe yardımcı personel olarak çalışabilecek, emrinde çalışanları denetleyebilecek, teorik ve pratik bilgisi yeterli teknik eleman yetiştirmektir.

İkinci öğretim olarak da eğitim sağlamaktadır.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Genel turizm bilgi ve kültürüne sahip olabilme becersine sahiptir.
  • Turizme yönelik temel hizmet becerilerini kazandırma becerisine sahiptir.
  • Turizm kavramlarına yönelik araştırma ve incelemeye yöneltme becerisine sahiptir.
  • Uygulamalı eğitimle, uygulamalı bilimlerle olan ilişkiyi anlamasını sağlama becerisine sahiptir.
  • Güncel turistik olaylarda sorunlara karşı pratik düşünebilme ve pratik çözüme yönelik doğru karar verme becerisini geliştirebilme becerisine sahiptir.
  • Turistik olayların swoft analizini yapabilmesine yönelik olarak örnek olaylar araştırma avantajlar, fırsatlar, dezavantajları bulma ve çözme becerisine sahiptir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Ulusal yeterlilik sistemi üç Bologna süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Kayıt ve Kabul Şartları 1. Lise ve dengi okul diploması 2. Üniversite Yükseköğretim Giriş Sınavı (YGS)’den yeterli puan

Başarma ŞartlarıUlusal yeterlilik sistemi üç Bologna süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir. 120 AKTS Karşılığı ders almak ve başarmış olmak.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu bölümden mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030006367


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Adıyaman Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Altınşehir Mah. Atatürk Bulvarı No:1 02040, Merkez / ADIYAMAN

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO:08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)

Ülkemizde hizmet sektörünün en önemli alt sektörlerinden olan ve önemi gün geçtikçe artan Turizm sektöründe yardımcı personel olarak çalışabilecek, emrinde çalışanları denetleyebilecek, teorik ve pratik bilgisi yeterli teknik eleman yetiştirmektir.

İkinci öğretim olarak da eğitim sağlamaktadır.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Genel turizm bilgi ve kültürüne sahip olabilme becersine sahiptir.
  • Turizme yönelik temel hizmet becerilerini kazandırma becerisine sahiptir.
  • Turizm kavramlarına yönelik araştırma ve incelemeye yöneltme becerisine sahiptir.
  • Uygulamalı eğitimle, uygulamalı bilimlerle olan ilişkiyi anlamasını sağlama becerisine sahiptir.
  • Güncel turistik olaylarda sorunlara karşı pratik düşünebilme ve pratik çözüme yönelik doğru karar verme becerisini geliştirebilme becerisine sahiptir.
  • Turistik olayların swoft analizini yapabilmesine yönelik olarak örnek olaylar araştırma avantajlar, fırsatlar, dezavantajları bulma ve çözme becerisine sahiptir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Ulusal yeterlilik sistemi üç Bologna süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Kayıt ve Kabul Şartları 1. Lise ve dengi okul diploması 2. Üniversite Yükseköğretim Giriş Sınavı (YGS)’den yeterli puan


Başarma Şartları
Ulusal yeterlilik sistemi üç Bologna süreci seviyesini içerebilir (ya da orta seviye yeterlilikleri) (örneğin kısa süreç olan ilk süreç). Bu seviyeler üniversitelere belirlli yeterlilikleri yapılandırmayı ve yeterlilik vasıtasıyla ilerlemek üzere düzenlemeye izin verir. Türkiye’de yeterlilik zorunlulukları ve yönetmeliğe uygunluk YÖK tarafından belirlenir. 120 AKTS Karşılığı ders almak ve başarmış olmak.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu bölümden mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030006367

Qualification Title
Associate Degree in Tourism and Hotel Management
Awarding BodyAdiyaman University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.adiyaman.edu.tr/
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification

ISCO:08

CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • To have knowledge and culture of general tourism.
  • The development thinking for tourism.
  • The bring basic service skills for tourism.
  • The impel for research and study of tourism to the concepts.
  • The provide understanding of the relationship applied to education the applied sciences.
  • The develop making the right decision ability practical thinking and practical solution oriented against problems current events tourist attractions.
  • Solving and finding of advantages, opportunities, disadvantages research case studies for can swot analysis events of interest
Key Competencies-
Further Info

http://www.adiyaman.edu.tr/birimler.php?birimid=23menuid=261The Bologna process might contain in three level of national qualification system.Qualification Requirements and Regulations determined by YÖK.

Quality Assurance-
Access Requirements

1. High school diploma 2. Obtaining the required grade from National University Entrance and Placement Exam (YGS)

Conditions for SuccessThe Bologna process might contain in three level of national qualification system.Qualification Requirements and Regulations determined by YÖK.Equivalent to 120 ECTS courses and managed.
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies,food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030006367


Qualification Title
Associate Degree in Tourism and Hotel Management

Awarding Body
Adiyaman University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification

ISCO:08


EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO:08


Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • To have knowledge and culture of general tourism.
  • The development thinking for tourism.
  • The bring basic service skills for tourism.
  • The impel for research and study of tourism to the concepts.
  • The provide understanding of the relationship applied to education the applied sciences.
  • The develop making the right decision ability practical thinking and practical solution oriented against problems current events tourist attractions.
  • Solving and finding of advantages, opportunities, disadvantages research case studies for can swot analysis events of interest

Key Competencies
-

Further Info

http://www.adiyaman.edu.tr/birimler.php?birimid=23menuid=261The Bologna process might contain in three level of national qualification system.Qualification Requirements and Regulations determined by YÖK.


Quality Assurance
-

Access Requirements

1. High school diploma 2. Obtaining the required grade from National University Entrance and Placement Exam (YGS)


Conditions for Success
The Bologna process might contain in three level of national qualification system.Qualification Requirements and Regulations determined by YÖK.Equivalent to 120 ECTS courses and managed.

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies,food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address