Yeterlilik Kodu

TR0030008861

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumTokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiGaziosmanpaşa Üniversitesi, Taşlıçiftlik Yerleşkesi
Sorumlu Kurum URLhttp://www.gop.edu.tr
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm endüstrisinin anahtar konuları hakkında ve turizm yönetim senaryolarının yerel ve küresel düzeyde eğilim ve etkileri hakkında analiz, sentez ve değerlendirmede bulunmak.
  • Turizm işletmelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Toplumsal ve mesleki etik değerlerin farkında olmak.
  • Yiyecek- içecek işletmeciliği hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olarak uygulamak.
  • Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıÖğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün arası staj zorunluluğu bulunmaktadır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu bölümden mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030008861


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Taşlıçiftlik Yerleşkesi

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm endüstrisinin anahtar konuları hakkında ve turizm yönetim senaryolarının yerel ve küresel düzeyde eğilim ve etkileri hakkında analiz, sentez ve değerlendirmede bulunmak.
  • Turizm işletmelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Toplumsal ve mesleki etik değerlerin farkında olmak.
  • Yiyecek- içecek işletmeciliği hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olarak uygulamak.
  • Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün arası staj zorunluluğu bulunmaktadır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu bölümden mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030008861

Qualification Title
Awarding BodyTokat Gaziosmanpaşa University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.gop.edu.tr
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Analyze, synthesize and evaluate key tourism industry issues, impacts and trends at a local and global level to tourism management scenarios.
  • Students will have the knowledge and skills related to the subject of tourism business activity.
  • Students will demonstrate the ability to define, identify, and evaluate ethical versus unethical business practices.
  • Students learn about food & beverage management and they will learn every kind of food and beverage service related technical knowledge and skills.
Key Competencies-
Further Info
  • A student is requiredtosuccessfullycompletethedesignated program of coursesmeet a minimum of 120 ECTS creditrequirementandhave a minimum GPA of 2.00/4.00 andno FF, DZ or YZ grades.
  • This program requires 30 days of practicaltraining.
Quality Assurance-
Access Requirements

General admission requirements stated under Info on the Institution on this website are being applied to start this programme.

Conditions for SuccessA student is requiredtosuccessfullycompletethedesignated program of coursesmeet a minimum of 120 ECTS creditrequirementandhave a minimum GPA of 2.00/4.00 andno FF, DZ or YZ grades. This program requires 30 days of practicaltraining.In order to obtain the B.S. degree, students have to succeed in all their compulsory and elective courses shown in the program to complete at least 120 ECTS credits and have a cumulative grade point average of at least 2.0.
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies,food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030008861


Qualification Title

Awarding Body
Tokat Gaziosmanpaşa University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Analyze, synthesize and evaluate key tourism industry issues, impacts and trends at a local and global level to tourism management scenarios.
  • Students will have the knowledge and skills related to the subject of tourism business activity.
  • Students will demonstrate the ability to define, identify, and evaluate ethical versus unethical business practices.
  • Students learn about food & beverage management and they will learn every kind of food and beverage service related technical knowledge and skills.

Key Competencies
-

Further Info
  • A student is requiredtosuccessfullycompletethedesignated program of coursesmeet a minimum of 120 ECTS creditrequirementandhave a minimum GPA of 2.00/4.00 andno FF, DZ or YZ grades.
  • This program requires 30 days of practicaltraining.

Quality Assurance
-

Access Requirements

General admission requirements stated under Info on the Institution on this website are being applied to start this programme.


Conditions for Success
A student is requiredtosuccessfullycompletethedesignated program of coursesmeet a minimum of 120 ECTS creditrequirementandhave a minimum GPA of 2.00/4.00 andno FF, DZ or YZ grades. This program requires 30 days of practicaltraining.In order to obtain the B.S. degree, students have to succeed in all their compulsory and elective courses shown in the program to complete at least 120 ECTS credits and have a cumulative grade point average of at least 2.0.

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates will be employed in hospitality enterprises, travel agencies,food and beverage enterprises and public institutions and organizations producing hospitality services.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address