Yeterlilik Kodu | TR0030009532 | |
Yeterlilik Adı | Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Afyon Kocatepe Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Erenler Mahallesi, Gazlıgöl Yolu Rektörlük E Blok, 03200 Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar | |
Sorumlu Kurum URL | http://aku.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Seyahat, turizm ve boş zaman | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, turizm sektörünün ihtiyacı olan ön büro, kat hizmetleri, servis ve seyahat acenteciliği alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin hizmet ve üretim sürecinde etkin görev alabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlar. Ayrıca Maliyet işlemleri, konaklama sektörünün ve yiyecek-içecek sektörünün yapısı ve ilgili alanlarda bilgi ve yetenek kazandırılmaktadır. Programda sadece, teorik bilgiler değil, bunun yanında kampüs içerisindeki uygulama tesislerimizde ve Afyon’daki turistik işletmeler de uygulamaya yönelik faaliyetlere de yer verilmektedir. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Bu bölümden mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030009532
Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, turizm sektörünün ihtiyacı olan ön büro, kat hizmetleri, servis ve seyahat acenteciliği alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin hizmet ve üretim sürecinde etkin görev alabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmeyi amaçlar. Ayrıca Maliyet işlemleri, konaklama sektörünün ve yiyecek-içecek sektörünün yapısı ve ilgili alanlarda bilgi ve yetenek kazandırılmaktadır. Programda sadece, teorik bilgiler değil, bunun yanında kampüs içerisindeki uygulama tesislerimizde ve Afyon’daki turistik işletmeler de uygulamaya yönelik faaliyetlere de yer verilmektedir.
- Turizm ve turizm içerisinde yer alan alt disiplinlerin konularında giriş düzeyinde uygulamalı ve temel kavramsal bilgilere sahiptir.
- Genel turizm ve turizm işletmelerine yönelik problemleri saptar, tanımlar, analiz eder ve çözer; bu amaca uygun yöntem ve teknikleri seçer ve uygular.
- Turizm sürecini analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamaya çalışır; bu doğrultuda gereken hizmet yöntemlerini uygular.
- Turizm hizmetleri için gerekli olan modern yöntem ve uygulamaları seçer ve kullanır.
- Turizm işletmelerinde kullanılan bilgisayar sistemlerini (önbüro otomasyon sistemi, yiyecek içecek otomasyon sistemi vb) etkin kullanır.
- Turizm pazarları ile ilgili olarak pazarlama araştırmaları yapar, veri toplar, sonuçları analiz eder ve yorumlar.
- Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışır, sorumluluk alır.
- Bilgiye erişebilir ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilir, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilir.
- Yaşamboyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilgi ve iletişim teknolojileri ile ilgili gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler.
- Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurar; en az bir yabancı dili sözlü ve yazılı iletişim kuracak derecede bilir, turizm alanındaki bilgileri izler, meslektaşları ve turistlerle iletişim kurar.
- Turizm etik ilkeleri ile ilgili sorumluluk bilincine sahiptir.
- Turizm hizmetlerinin uygulamalarında meslek etiğinin gözetilmesi konusunda farkındalığa sahiptir.
- Turizm hizmetlerinin yönetimi ve uygulamaları, çalışanların sağlığı ve güvenliği konuları ile hukuksal sonuçların farkındadır.
- Turizm konusunun evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerini bilir.
- Turizmle ilgili tüm yeni uygulama ve tekniklerini takip eder ve uygular, turizmde yenilikçi olma gerekliliğinin farkındadır.
Bu bölümden mezun olan öğrenci konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030009532 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Afyon Kocatepe University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | http://aku.edu.tr/ | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Travel, tourism and leisure | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is continuous | |
Url | Open Address |
TR0030009532
Qualification is continuous