Yeterlilik Kodu

TR0030013515

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumGiresun Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiGiresun Üniversitesi Rektörlük Gaziler Mahallesi, Prof. Ahmet Taner Kışlalı Cd, 28200 Merkez/Giresun
Sorumlu Kurum URLhttp://www.giresun.edu.tr/
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Alanı ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
  • Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir.
  • Alanı ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
  • Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir.
  • Alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir.
  • Alanı ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere çeşitli şekillerde sunar.
  • Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir.
  • Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır ve kullanır.
  • Ekip üyesi olarak çalışır ve sorumluluk alır.
  • Alanındaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir.100 puan üzerinden verilen notun harfli nota dönüştürülmesinde; ara sınav, yarıyıl içi çalışmalar ve yarıyıl sonu sınavının ağırlıkları dikkate alınır ve öğretim elemanı tarafından aşağıdaki not aralıklarına göre harf notu verilir.Puan Harf Notu Katsayısı Başarı Durumu Not Ortalamasına 90-100 AA 4.00 Başarılı Katılır,80-89 BA 3.5 Başarılı Katılır 70-79 BB 3.00 Başarılı Katılır 60-69 CB 2.5 Başarılı Katılır 50-59 CC 2.00 Başarılı Katılır 45-49 DC 1.5 Bşarısız Katılır 40-44 DD 1.00 Başarısız Katılır 30-39 FD 0.5 Başarısız Katılır 0-29 FF 0.0 Başarısız Katılır 0 D 0.0 Devamsız Katılır.Yarıyıl sonu sınavının başarı notuna katkısı en az %40 en fazla %60 olarak belirlenir.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme Sınavı ve meslek liselerinin ilgili programlarından sınavsız geçiş ile öğrenci alınır.Merkezi Yerleştirmede adaylar Turizm ve Otel İşletmeciliği programına, YGS puanları,yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programın kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM'ce yerleştirilir.Turizm ve Otel İşletmeciliği programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM'nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Başarma Şartları120 AKTS tamamlayıp mezun olmak için,öğrencilerin , 4,00 üzerinden 2.00 (CC) ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri ve 60 gün staj yapmaları gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm ve Otel İşletmeciliği programı mezunları,kamu ve özel sektöre ait otellerde ve konaklama tesislerinde kariyerlerini sürdürebilirler.Turizm sektöründe çalışmak isteyenler,konaklama hizmetinin sunulduğu kamu ve özel sektöre ait otellerde çalışabilecekleri gibi kendi işlerini de kurabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030013515


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Giresun Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Giresun Üniversitesi Rektörlük Gaziler Mahallesi, Prof. Ahmet Taner Kışlalı Cd, 28200 Merkez/Giresun

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Alanı ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
  • Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir.
  • Alanı ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
  • Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir.
  • Alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir.
  • Alanı ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere çeşitli şekillerde sunar.
  • Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir.
  • Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır ve kullanır.
  • Ekip üyesi olarak çalışır ve sorumluluk alır.
  • Alanındaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir.100 puan üzerinden verilen notun harfli nota dönüştürülmesinde; ara sınav, yarıyıl içi çalışmalar ve yarıyıl sonu sınavının ağırlıkları dikkate alınır ve öğretim elemanı tarafından aşağıdaki not aralıklarına göre harf notu verilir.Puan Harf Notu Katsayısı Başarı Durumu Not Ortalamasına 90-100 AA 4.00 Başarılı Katılır,80-89 BA 3.5 Başarılı Katılır 70-79 BB 3.00 Başarılı Katılır 60-69 CB 2.5 Başarılı Katılır 50-59 CC 2.00 Başarılı Katılır 45-49 DC 1.5 Bşarısız Katılır 40-44 DD 1.00 Başarısız Katılır 30-39 FD 0.5 Başarısız Katılır 0-29 FF 0.0 Başarısız Katılır 0 D 0.0 Devamsız Katılır.Yarıyıl sonu sınavının başarı notuna katkısı en az %40 en fazla %60 olarak belirlenir.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

ÖSYM tarafından yapılan Merkezi Yerleştirme Sınavı ve meslek liselerinin ilgili programlarından sınavsız geçiş ile öğrenci alınır.Merkezi Yerleştirmede adaylar Turizm ve Otel İşletmeciliği programına, YGS puanları,yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programın kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM'ce yerleştirilir.Turizm ve Otel İşletmeciliği programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM'nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.


Başarma Şartları
120 AKTS tamamlayıp mezun olmak için,öğrencilerin , 4,00 üzerinden 2.00 (CC) ağırlıklı not ortalaması elde etmeleri ve 60 gün staj yapmaları gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm ve Otel İşletmeciliği programı mezunları,kamu ve özel sektöre ait otellerde ve konaklama tesislerinde kariyerlerini sürdürebilirler.Turizm sektöründe çalışmak isteyenler,konaklama hizmetinin sunulduğu kamu ve özel sektöre ait otellerde çalışabilecekleri gibi kendi işlerini de kurabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030013515

Qualification Title
Awarding BodyGiresun University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://www.giresun.edu.tr/
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info

The examinations are evaluated on 100 points. In conversing to letter grades from being granted note at 100 points, it is kept of weight of term examination, term projects/papers and final examination and the studens are granted one of following letter grades by instructor. Point Letter Grade Index Status grade point averages is 90-100 AA 4.0 Success Counted in 80-89 BA 3.5 Success Counted in 70-79 BB 3.0 Success Counted in 60-69 CB 2.5 Success Counted in 50-59 CC 2.0 Success Counted in 45-49 DC 1.5 Unsuccess Counted in 40-44 DD 1.0 Unsuccess Counted in 30-39 FD 0.5 Unsuccess Counted in 0-29 FF 0.0 Unsuccess Cunted in 0 D 0.0 Absence Counted in Contribution of final examination on success grade is determinated by lecturer in ways at least 40 percent up to 60 percent

Quality Assurance-
Access Requirements

The students is made through central placement exam which is organised by the Student Selection and Placement Center (ÖSYM) and open admission from corresponding programmes at vocational high schools.In central placement,candidates is placed by ÖSYM through their Student Selection Examinations scores and programme quotas.The students registration is made by the Student Affairs Office with in the framework of the calendar set by OSYM.

Conditions for SuccessIn order to graduate from the program, by completing 120 ECTS students must have at least 2,00 GPA (CC) out of 4,00 and undergo training 60 working days.
Progression Paths (Relationship Type)

The students who graduate from tourism and hotel management programme can be employed in hotels and accommodation organisations which belong to public or private sector. All the same they work in tourism sector, besides they can work in accommodation organisations, which belong to public or private sector, they can also establish their own business.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030013515


Qualification Title

Awarding Body
Giresun University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info

The examinations are evaluated on 100 points. In conversing to letter grades from being granted note at 100 points, it is kept of weight of term examination, term projects/papers and final examination and the studens are granted one of following letter grades by instructor. Point Letter Grade Index Status grade point averages is 90-100 AA 4.0 Success Counted in 80-89 BA 3.5 Success Counted in 70-79 BB 3.0 Success Counted in 60-69 CB 2.5 Success Counted in 50-59 CC 2.0 Success Counted in 45-49 DC 1.5 Unsuccess Counted in 40-44 DD 1.0 Unsuccess Counted in 30-39 FD 0.5 Unsuccess Counted in 0-29 FF 0.0 Unsuccess Cunted in 0 D 0.0 Absence Counted in Contribution of final examination on success grade is determinated by lecturer in ways at least 40 percent up to 60 percent


Quality Assurance
-

Access Requirements

The students is made through central placement exam which is organised by the Student Selection and Placement Center (ÖSYM) and open admission from corresponding programmes at vocational high schools.In central placement,candidates is placed by ÖSYM through their Student Selection Examinations scores and programme quotas.The students registration is made by the Student Affairs Office with in the framework of the calendar set by OSYM.


Conditions for Success
In order to graduate from the program, by completing 120 ECTS students must have at least 2,00 GPA (CC) out of 4,00 and undergo training 60 working days.

Progression Paths (Relationship Type)

The students who graduate from tourism and hotel management programme can be employed in hotels and accommodation organisations which belong to public or private sector. All the same they work in tourism sector, besides they can work in accommodation organisations, which belong to public or private sector, they can also establish their own business.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.


Url
Open Address