Yeterlilik Kodu

TR0030015366

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumEge Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiEge Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR
Sorumlu Kurum URLhttp://ege.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak.
  • Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak.
  • Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek.
  • Turizm sektöründe ileri düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak.
  • Temel bilgisayar kullanma bilgisine sahip olma ve otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek.
  • Otel işletmeciliği ve otel işletmelerinde insan kaynakları yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Konaklama işletmelerinde önbüro, önbüroda kullanılan sistemler, önbürodaki süreçler, oda satış fiyatının bulunması ve önbüro faaliyetlerinin bütçelenmesi gibi konularda bilgi sahibi olmak.
  • Yiyecek-içecek işletmelerinin yönetimi ve organizasyon yapısı, satın alma-depolama üretim, servis ve pazarlama faaliyetleri ve menü planlama hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Konaklama işletmelerindeki kat hizmetleri bölümünün işleyişi hakkında bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Genel turizm, turizm coğrafyası, turizm ekonomisi, turizm pazarlaması, tur operatörlüğü ve seyahat acenteliği, turizmde araştırma yöntem ve teknikleri, turizm mevzuatı ve genel muhasebe hakkında bilgi sahibi olmak.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bu program İKMEP dahilindedir. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli ders öğretim planlarında ayrıntılı şekilde tanımlanmıştır.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olanlar diploma notu üstünlüğüne göre sınavsız geçiş ile programımıza kayıt yaptırma hakkını kazanırlar.

Başarma ŞartlarıProgramda mevcut olan derslerin tümünü başarı ile tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 1.sınıfın sonunda bir adet 30 işgünü olan sektör stajını başarı ile tamamlamak
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm endüstrisinde mal/hizmet üreten firmalar ile ilgili özel sektör ve kamu sektöründe istihdam edilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030015366


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Ege Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Ege Üniversitesi Rektörlüğü Gençlik Caddesi No : 12 35040 Bornova - İZMİR

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere sahip olmak.
  • Alternatif çözümler üretebilme ve eleştirel düşünebilme becerisine sahip olmak.
  • Turizm sektörü ile ilgili temel kavramları bilmek.
  • Turizm sektöründe ileri düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak.
  • Temel bilgisayar kullanma bilgisine sahip olma ve otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek.
  • Otel işletmeciliği ve otel işletmelerinde insan kaynakları yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Konaklama işletmelerinde önbüro, önbüroda kullanılan sistemler, önbürodaki süreçler, oda satış fiyatının bulunması ve önbüro faaliyetlerinin bütçelenmesi gibi konularda bilgi sahibi olmak.
  • Yiyecek-içecek işletmelerinin yönetimi ve organizasyon yapısı, satın alma-depolama üretim, servis ve pazarlama faaliyetleri ve menü planlama hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Konaklama işletmelerindeki kat hizmetleri bölümünün işleyişi hakkında bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Genel turizm, turizm coğrafyası, turizm ekonomisi, turizm pazarlaması, tur operatörlüğü ve seyahat acenteliği, turizmde araştırma yöntem ve teknikleri, turizm mevzuatı ve genel muhasebe hakkında bilgi sahibi olmak.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bu program İKMEP dahilindedir. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli ders öğretim planlarında ayrıntılı şekilde tanımlanmıştır.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Meslek liselerinin ilgili bölümlerinden mezun olanlar diploma notu üstünlüğüne göre sınavsız geçiş ile programımıza kayıt yaptırma hakkını kazanırlar.


Başarma Şartları
Programda mevcut olan derslerin tümünü başarı ile tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek ve 1.sınıfın sonunda bir adet 30 işgünü olan sektör stajını başarı ile tamamlamak

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm endüstrisinde mal/hizmet üreten firmalar ile ilgili özel sektör ve kamu sektöründe istihdam edilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030015366

Qualification Title
Tourism and Hotel Management Associate Degree
Awarding BodyEGE UNIVERSITY
Awarding Body ContactEge University Rectorate Gençlik Caddesi 35040 Bornova – Izmir Telephone: (0-232) 311 10 10 Email: webadmin@ege.edu.tr
Awarding Body Urlhttp://ege.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Social, scientific and professional ethical values ​​to have.
  • To have the ability to produce alternative solutions and critical thinking.
  • To know the basic concepts in tourism sector.
  • To have an advanced knowledge of foreign languages​​ in tourism industry.
  • Basic knowledge of computer use in the field of hotel management and use of software and hardware.
  • To have knowledge about hotel management and human resources management in hotel management.
  • To have knowledge about front office in accommodation industry, using systems in front office, processes in front office, estimating in room rate and budgeting activities in the front office.
  • To have knowledge about food and beverage management and organizational structure of enterprises, purchasing, storage, production, service and marketing activities and menu planning.
  • To have knowledge about accommodation on the functioning of enterprises and skills to be part of housekeeping.
  • To have knowledge about general tourism, tourism geographies, tourism economics, tourism marketing, tour operators and travel agencies, research methods and techniques in tourism, tourism law and general accounting.
Key Competencies-
Further Info

Each lesson plans for teaching courses in applied measurement and evaluation of detailed defined.

Quality Assurance-
Access Requirements

According to the rule of the relevant departments of vocational high school graduates of diploma grade without examination entitled to register with the transition program.

Conditions for SuccessThe courses are all available in the program to successfully complete at least 2.00 weighted GPA of 4.00 at the end of one 30 working days to get the 1st class of the sector and successfully complete the internship.
Progression Paths (Relationship Type)

Tourism industry of goods / services related to the private sector and public sector firms that produce are employed.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Belge sürekli geçerlidir.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030015366


Qualification Title
Tourism and Hotel Management Associate Degree

Awarding Body
EGE UNIVERSITY

Awarding Body Contact
Ege University Rectorate Gençlik Caddesi 35040 Bornova – Izmir Telephone: (0-232) 311 10 10 Email: webadmin@ege.edu.tr

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Social, scientific and professional ethical values ​​to have.
  • To have the ability to produce alternative solutions and critical thinking.
  • To know the basic concepts in tourism sector.
  • To have an advanced knowledge of foreign languages​​ in tourism industry.
  • Basic knowledge of computer use in the field of hotel management and use of software and hardware.
  • To have knowledge about hotel management and human resources management in hotel management.
  • To have knowledge about front office in accommodation industry, using systems in front office, processes in front office, estimating in room rate and budgeting activities in the front office.
  • To have knowledge about food and beverage management and organizational structure of enterprises, purchasing, storage, production, service and marketing activities and menu planning.
  • To have knowledge about accommodation on the functioning of enterprises and skills to be part of housekeeping.
  • To have knowledge about general tourism, tourism geographies, tourism economics, tourism marketing, tour operators and travel agencies, research methods and techniques in tourism, tourism law and general accounting.

Key Competencies
-

Further Info

Each lesson plans for teaching courses in applied measurement and evaluation of detailed defined.


Quality Assurance
-

Access Requirements

According to the rule of the relevant departments of vocational high school graduates of diploma grade without examination entitled to register with the transition program.


Conditions for Success
The courses are all available in the program to successfully complete at least 2.00 weighted GPA of 4.00 at the end of one 30 working days to get the 1st class of the sector and successfully complete the internship.

Progression Paths (Relationship Type)

Tourism industry of goods / services related to the private sector and public sector firms that produce are employed.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Belge sürekli geçerlidir.


Url
Open Address