Yeterlilik Kodu

TR0030016116

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumDüzce Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiDüzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Yörük Mah. Merkez/DÜZCE, 81620
Sorumlu Kurum URLhttp://www.duzce.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm ve otel işletmeciliğinin bileşenlerini, sosyolojik, ekonomik, kültürel sonuçlarını ve farklı disiplinler arasındaki etkileşimi ve bağıntıyı öğrenir.
  • Turizm ve Otelcilik sektöründeki departman ve departmanlar arası işleyişi ve çalışma esaslarını kavrar.
  • Mesleki araç ve gereçleri uygulamalı olarak kullanabilme becerisini elde eder.
  • Mesleki terimleri ve jargonları öğrenerek, teorik bilgileri kullanabilir.
  • Turizm ve otelcilik sektöründeki yenilikleri gelişmeleri takip ederek, değerlendirme yapabilme becerisi geliştirir ve meydana gelen olaylar karşısında yorumlamada bulunur.
  • Çözümsüzlük ve kriz anlarında aktif çözümleme ve doğru karar verebilme becerisine sahip olur.
  • Yönetimin fonksiyonlarını, etkin kullanmayı öğrenerek, girişimci ve yaratıcı düşünebilme kabiliyetini elde eder.
  • Turizm ve Otelcilik endüstrisini oluşturan unsurlar ve mevzuat hakkında detaylı bilgilere vakıf olur.
  • Turizm ve Otelcilik sektöründe kullanılan bilgisayar programları ve yeni teknolojiler konularında yeterlilik kazanır.
  • Analitik düşünme kabiliyetini geliştirme aynı zamanda karmaşık konularda analiz yapabilme konusunda turizm sektörünün kendine has özelliklerini kavrar.
  • Turizm ve otelcilik sektörü içerisinde yer alan birimlerde iletişim kanallarını usulüne uygun kullanabilme ve beşeri ilişkileri en üst noktada tutabilme bilgisine sahip olur.
  • Mesleki yaşamında kullanabileceği aynı zamanda Uluslararası düzeyde mesleki gelişmeleri takip edip, işini sürdürebilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur.
  • Türkçeyi etkin ve kurallarına uygun kullanabilme yeterliliği kazanır.
  • Modern Türkiye Cumhuriyetinin kurumlarına ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı ve saygılı birey konumuna gelinir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030016116


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Düzce Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Yörük Mah. Merkez/DÜZCE, 81620

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm ve otel işletmeciliğinin bileşenlerini, sosyolojik, ekonomik, kültürel sonuçlarını ve farklı disiplinler arasındaki etkileşimi ve bağıntıyı öğrenir.
  • Turizm ve Otelcilik sektöründeki departman ve departmanlar arası işleyişi ve çalışma esaslarını kavrar.
  • Mesleki araç ve gereçleri uygulamalı olarak kullanabilme becerisini elde eder.
  • Mesleki terimleri ve jargonları öğrenerek, teorik bilgileri kullanabilir.
  • Turizm ve otelcilik sektöründeki yenilikleri gelişmeleri takip ederek, değerlendirme yapabilme becerisi geliştirir ve meydana gelen olaylar karşısında yorumlamada bulunur.
  • Çözümsüzlük ve kriz anlarında aktif çözümleme ve doğru karar verebilme becerisine sahip olur.
  • Yönetimin fonksiyonlarını, etkin kullanmayı öğrenerek, girişimci ve yaratıcı düşünebilme kabiliyetini elde eder.
  • Turizm ve Otelcilik endüstrisini oluşturan unsurlar ve mevzuat hakkında detaylı bilgilere vakıf olur.
  • Turizm ve Otelcilik sektöründe kullanılan bilgisayar programları ve yeni teknolojiler konularında yeterlilik kazanır.
  • Analitik düşünme kabiliyetini geliştirme aynı zamanda karmaşık konularda analiz yapabilme konusunda turizm sektörünün kendine has özelliklerini kavrar.
  • Turizm ve otelcilik sektörü içerisinde yer alan birimlerde iletişim kanallarını usulüne uygun kullanabilme ve beşeri ilişkileri en üst noktada tutabilme bilgisine sahip olur.
  • Mesleki yaşamında kullanabileceği aynı zamanda Uluslararası düzeyde mesleki gelişmeleri takip edip, işini sürdürebilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur.
  • Türkçeyi etkin ve kurallarına uygun kullanabilme yeterliliği kazanır.
  • Modern Türkiye Cumhuriyetinin kurumlarına ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı ve saygılı birey konumuna gelinir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030016116

Qualification Title
Tourism and Hotel Management Associate Degree Diploma
Awarding BodyDüzce University
Awarding Body ContactDüzce University Düzce University Konuralp Campus 81620 Düzce Telephone: +90850 800 81 81
Awarding Body Urlhttp://www.duzce.edu.tr/
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • To learn the components of tourism and hotel management, sociological, economic, and cultural consequences of the interaction between different disciplines and the relationship.
  • To understand Tourism and the operation between departments and departments in the hospitality industry and the working principles.
  • Acquire the ability to use professional tools and instruments in practice.
  • Learning professional terminology and jargon can use theoretical knowledge.
  • Follow the development of innovation in the tourism and hospitality industry, improves ability to evaluate and interpret the face of events has occurred.
  • Deadlock and have the ability to provide active analysis and accurate decisions in crisis situations.
  • The functions of management, learning how to use it effectively acquires the ability to think and creative entrepreneurs.
  • Detailed information about the elements that make up the tourism and hospitality industry and legislation to be foundations.
  • Tourism and computer programs and new technologies used in the hospitality industry gain proficiency in the subject.
  • Develop the ability to think analytically also understand the unique characteristics of the tourism industry in the ability to analyze complex issues.
  • Tto use in the units in accordance with the procedure channels of communication and human relations have knowledge to hold the top spot in Tourism and hospitality industry.
  • Have knowledge of a foreign language at a level that can sustain their professional life and also to follow professional developments at the international level.
  • Gain proficiency to use effectively and according to Turkish rule.
  • The institutions of the modern Republic of Turkey and Atatürk's principles and revolutions depends on the bride and the respectful position.
Key Competencies-
Further Info

For each course, the method of assessment and grading is defined "Course Information Form" in details.

Quality Assurance-
Access Requirements

Higher Education Council (HEC) in the framework of regulations set by the adoption of this program, students Student Selection and Placement (SSPE) is the examination system by the Centre. Students express their preferences after the program they want to study, based on the scores from this test are placed on programs by the center. Vocational High School graduates with relevant sectors of the HEC and under the rules set by the University Entrance Exam can be registered without examination section.<br /> &nbsp;<br /> Foreign students, the SAT, this internationally recognized program, according to the test results, such as the ACT or high school graduation is not acceptable (Associate Degree and Bachelor's Degree Programs for Foreign Students Admission Directive).<br /> &nbsp;<br /> General Academic Exchange Protocol admission of students to the program, held in collaboration with the Duzce University (dating) bilateral agreements signed between the university (Erasmus, Farabi, and so on. As.) Is carried out in the framework. Guest students, the courses offered in this program may enroll in case of approval of the relevant academic unit. Know the language proficiency requirement will follow the program sought

Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates of this program, accommodation businesses operating in the tourism industry, travel agencies, transportation companies, food and beverage companies, yacht-marina business, and entertainment, especially for businesses in other areas of the service sector (banking, insurance hospital management, such as retail businesses) operational and can work in management positions. In addition, the Public Personnel Selection Examination (KPSS) in the case of points that should be seeking the condition of being a graduate of the Department of Tourism and only be appointed to the civil service is adequate for the application of the undergraduate graduation.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030016116


Qualification Title
Tourism and Hotel Management Associate Degree Diploma

Awarding Body
Düzce University

Awarding Body Contact
Düzce University Düzce University Konuralp Campus 81620 Düzce Telephone: +90850 800 81 81

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • To learn the components of tourism and hotel management, sociological, economic, and cultural consequences of the interaction between different disciplines and the relationship.
  • To understand Tourism and the operation between departments and departments in the hospitality industry and the working principles.
  • Acquire the ability to use professional tools and instruments in practice.
  • Learning professional terminology and jargon can use theoretical knowledge.
  • Follow the development of innovation in the tourism and hospitality industry, improves ability to evaluate and interpret the face of events has occurred.
  • Deadlock and have the ability to provide active analysis and accurate decisions in crisis situations.
  • The functions of management, learning how to use it effectively acquires the ability to think and creative entrepreneurs.
  • Detailed information about the elements that make up the tourism and hospitality industry and legislation to be foundations.
  • Tourism and computer programs and new technologies used in the hospitality industry gain proficiency in the subject.
  • Develop the ability to think analytically also understand the unique characteristics of the tourism industry in the ability to analyze complex issues.
  • Tto use in the units in accordance with the procedure channels of communication and human relations have knowledge to hold the top spot in Tourism and hospitality industry.
  • Have knowledge of a foreign language at a level that can sustain their professional life and also to follow professional developments at the international level.
  • Gain proficiency to use effectively and according to Turkish rule.
  • The institutions of the modern Republic of Turkey and Atatürk's principles and revolutions depends on the bride and the respectful position.

Key Competencies
-

Further Info

For each course, the method of assessment and grading is defined "Course Information Form" in details.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Higher Education Council (HEC) in the framework of regulations set by the adoption of this program, students Student Selection and Placement (SSPE) is the examination system by the Centre. Students express their preferences after the program they want to study, based on the scores from this test are placed on programs by the center. Vocational High School graduates with relevant sectors of the HEC and under the rules set by the University Entrance Exam can be registered without examination section.<br /> &nbsp;<br /> Foreign students, the SAT, this internationally recognized program, according to the test results, such as the ACT or high school graduation is not acceptable (Associate Degree and Bachelor's Degree Programs for Foreign Students Admission Directive).<br /> &nbsp;<br /> General Academic Exchange Protocol admission of students to the program, held in collaboration with the Duzce University (dating) bilateral agreements signed between the university (Erasmus, Farabi, and so on. As.) Is carried out in the framework. Guest students, the courses offered in this program may enroll in case of approval of the relevant academic unit. Know the language proficiency requirement will follow the program sought


Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates of this program, accommodation businesses operating in the tourism industry, travel agencies, transportation companies, food and beverage companies, yacht-marina business, and entertainment, especially for businesses in other areas of the service sector (banking, insurance hospital management, such as retail businesses) operational and can work in management positions. In addition, the Public Personnel Selection Examination (KPSS) in the case of points that should be seeking the condition of being a graduate of the Department of Tourism and only be appointed to the civil service is adequate for the application of the undergraduate graduation.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous.


Url
Open Address