Yeterlilik Kodu

TR0030020029

Yeterlilik Adı
Üretim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumAnkara Hacı Bayram Veli Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiYücetepe Mahallesi 85.Cadde No:8 06570 Çankaya/ANKARA
Sorumlu Kurum URLhttp://ogris.ahbv.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Yönetim ve idare
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İşletmenin üretim ve işlemler yönetimi, üretim sistem tasarımı, üretim planlama ve denetimi, üretim yönetiminde güncel konular, proje yönetimi, toplam kalite yönetimi, sayısal teknikler, tedarik zincir yönetimi, tahmin yöntemleri, hizmet yönetimi, araştırma teknikleri, pazarlama stratejileri ve finansal yönetim alanlarında gerekli ileri düzey bilgilere sahip olma, eleştirel bir yaklaşımla sorgulayabilmek.
  • İşletmelerin üretim ve işlemler departmanlarında çalışan personelin üretim işlemler yöntemlerine hakim olması, üretim sistem tasarımını oluşturabilecek yeterli bilgi ve tecrübeye kavuşması.
  • İşletme sorunlarının çözümüne yönelik araştırma yapma, alana ilişkin edindiği bilgileri yorumlayabilme, stratejiler oluşturabilme, çözüm önerileri geliştirebilme ve proje hazırlayabilmek.
  • Pazarlama ve satış ile ilgili gerekli stratejileri geliştirebilme, pazarlama departmanında çalışanların gerekli stratejik hedefleri ortaya koyarak, geleceğe dönük faaliyetlerini planlayabilmeleri.
  • Üretim ile ilgili gerekli stratejileri planlayabilme, uygulayabilme veya denetleyebilme becerisiyle birlikte modern üretim sistemleri ile ilgili bilgileri kullanabilmek.
  • İşletmelerin günümüz kalite standartlarında üretim yapabilmeleri amacıyla gerekli olan toplam kalite yönetimi çalışmalarını ve yöntemlerini belirleyebilme ve takım çalışmaları yoluyla gerekli bilginin üretime aktarılması.
  • Üretim işlemler yöneticilerinin üretim faaliyetlerinde optimizasyonu sağlayabilmeleri amacıyla gerekli olan sayısal teknik ve teknolojilerinin belirlenerek, gerekli olan optimizasyon tercihlerinin yapılması.
  • Hizmet işletmelerinin faaliyetlerini daha etkin gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan üretim ve işlemler yönetimi stratejilerinin planlanması, uygulanması ve denetlenmesi.
  • Hizmet işletmelerinin faaliyetlerini daha etkin gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan üretim ve işlemler yönetimi stratejilerinin planlanması, uygulanması ve denetlenmesi.
  • İşletmelerin belirli bir dönemde meydana gelen faaliyetlerinden ortaya çıkan gelir-gider unsurlarını ve bilançolarındaki varlık ve kaynak kalemlerindeki değişikliklerin analiz edilebilmesi.
  • İşletmelerin geleceğe yönelik olarak faaliyetlerini planlayabilmeleri amacıyla ihtiyaç duydukları tahmin yöntemleri ve bu tahmin yöntemlerinin uygulanabilirliği açısından gerekli olan bilginin etkin kullanılabilmesi.
  • Üretim ve işlemler yönetimi ile ilgili dünyadaki değişimleri izleyebilme, yenilikleri teşvik etme becerisine sahip olma ve çalışanlara bilgi ve tecrübeyi aktarabilmek.
  • İşletme faaliyetlerinin takım çalışması yoluyla yerine getirilmesine yönelik gerekli adımları atabilmek.
  • Proje yönetim tekniklerinin eksiksiz uygulanmasının sağlanması ve proje yönetimi açısından gerekli olan finansal, teknik ve diğer kaynakların yorumlanarak rapor haline getirilebilmesi.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları-
İlerleme Yolları (İlişki Türü)-
Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030020029


Yeterlilik Adı
Üretim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Yücetepe Mahallesi 85.Cadde No:8 06570 Çankaya/ANKARA

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • İşletmenin üretim ve işlemler yönetimi, üretim sistem tasarımı, üretim planlama ve denetimi, üretim yönetiminde güncel konular, proje yönetimi, toplam kalite yönetimi, sayısal teknikler, tedarik zincir yönetimi, tahmin yöntemleri, hizmet yönetimi, araştırma teknikleri, pazarlama stratejileri ve finansal yönetim alanlarında gerekli ileri düzey bilgilere sahip olma, eleştirel bir yaklaşımla sorgulayabilmek.
  • İşletmelerin üretim ve işlemler departmanlarında çalışan personelin üretim işlemler yöntemlerine hakim olması, üretim sistem tasarımını oluşturabilecek yeterli bilgi ve tecrübeye kavuşması.
  • İşletme sorunlarının çözümüne yönelik araştırma yapma, alana ilişkin edindiği bilgileri yorumlayabilme, stratejiler oluşturabilme, çözüm önerileri geliştirebilme ve proje hazırlayabilmek.
  • Pazarlama ve satış ile ilgili gerekli stratejileri geliştirebilme, pazarlama departmanında çalışanların gerekli stratejik hedefleri ortaya koyarak, geleceğe dönük faaliyetlerini planlayabilmeleri.
  • Üretim ile ilgili gerekli stratejileri planlayabilme, uygulayabilme veya denetleyebilme becerisiyle birlikte modern üretim sistemleri ile ilgili bilgileri kullanabilmek.
  • İşletmelerin günümüz kalite standartlarında üretim yapabilmeleri amacıyla gerekli olan toplam kalite yönetimi çalışmalarını ve yöntemlerini belirleyebilme ve takım çalışmaları yoluyla gerekli bilginin üretime aktarılması.
  • Üretim işlemler yöneticilerinin üretim faaliyetlerinde optimizasyonu sağlayabilmeleri amacıyla gerekli olan sayısal teknik ve teknolojilerinin belirlenerek, gerekli olan optimizasyon tercihlerinin yapılması.
  • Hizmet işletmelerinin faaliyetlerini daha etkin gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan üretim ve işlemler yönetimi stratejilerinin planlanması, uygulanması ve denetlenmesi.
  • Hizmet işletmelerinin faaliyetlerini daha etkin gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan üretim ve işlemler yönetimi stratejilerinin planlanması, uygulanması ve denetlenmesi.
  • İşletmelerin belirli bir dönemde meydana gelen faaliyetlerinden ortaya çıkan gelir-gider unsurlarını ve bilançolarındaki varlık ve kaynak kalemlerindeki değişikliklerin analiz edilebilmesi.
  • İşletmelerin geleceğe yönelik olarak faaliyetlerini planlayabilmeleri amacıyla ihtiyaç duydukları tahmin yöntemleri ve bu tahmin yöntemlerinin uygulanabilirliği açısından gerekli olan bilginin etkin kullanılabilmesi.
  • Üretim ve işlemler yönetimi ile ilgili dünyadaki değişimleri izleyebilme, yenilikleri teşvik etme becerisine sahip olma ve çalışanlara bilgi ve tecrübeyi aktarabilmek.
  • İşletme faaliyetlerinin takım çalışması yoluyla yerine getirilmesine yönelik gerekli adımları atabilmek.
  • Proje yönetim tekniklerinin eksiksiz uygulanmasının sağlanması ve proje yönetimi açısından gerekli olan finansal, teknik ve diğer kaynakların yorumlanarak rapor haline getirilebilmesi.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
-

İlerleme Yolları (İlişki Türü)
-

Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030020029

Qualification Title
Production Management Masters Degree Diploma
Awarding BodyAnkara Haci Bayram Veli University
Awarding Body Contact
Awarding Body Urlhttp://ogris.ahbv.edu.tr/
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasManagement and administration
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • To comprehend advance information about production and operations management, production planning and control, project management, total quality management, operations research, supply chain management, forecasting, service management, research techniques, marketing strategies and financial management areasforecasting, service management, research techniques, marketing strategies and financial management areas.
  • To get adequate information and experience in the designing process of production systems when determining system parameters.
  • To investigate solutions for system failures, to comment information about related areas, to develop production strategies and finally to start a project.
  • To improve strategies for marketing and sale, to plan future plans for marketing department in consideration of strategic goals.
  • To use area related information on behalf of modern production systems, moreover, to plan, apply and control necessary strategies.
  • To determine total quality management processes in order to produce products with worldwide quality standards and to transfer information via team work.
  • To decide and apply most suitable quantitative techniques in order to optimize several production applications.
  • To provide active usage of management information systems with third party service providers in decision making process.
  • To plan, execute and control production and operations management strategies for service companies.
  • To analyze the difference between assets and equities that emerges from several activities in a specific time interval for a company.
  • To use forecasting techniques for planning future related actions of company and to execute these techniques in a good manner.
  • To trace worldwide changes about production and operations management, to promote innovations and to transfer experience toward employee.
  • To specify necessary steps for executing business activities via team work.
  • To provide information about project management techniques and to prepare report about several resources.
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030020029


Qualification Title
Production Management Masters Degree Diploma

Awarding Body
Ankara Haci Bayram Veli University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • To comprehend advance information about production and operations management, production planning and control, project management, total quality management, operations research, supply chain management, forecasting, service management, research techniques, marketing strategies and financial management areasforecasting, service management, research techniques, marketing strategies and financial management areas.
  • To get adequate information and experience in the designing process of production systems when determining system parameters.
  • To investigate solutions for system failures, to comment information about related areas, to develop production strategies and finally to start a project.
  • To improve strategies for marketing and sale, to plan future plans for marketing department in consideration of strategic goals.
  • To use area related information on behalf of modern production systems, moreover, to plan, apply and control necessary strategies.
  • To determine total quality management processes in order to produce products with worldwide quality standards and to transfer information via team work.
  • To decide and apply most suitable quantitative techniques in order to optimize several production applications.
  • To provide active usage of management information systems with third party service providers in decision making process.
  • To plan, execute and control production and operations management strategies for service companies.
  • To analyze the difference between assets and equities that emerges from several activities in a specific time interval for a company.
  • To use forecasting techniques for planning future related actions of company and to execute these techniques in a good manner.
  • To trace worldwide changes about production and operations management, to promote innovations and to transfer experience toward employee.
  • To specify necessary steps for executing business activities via team work.
  • To provide information about project management techniques and to prepare report about several resources.

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address