Yeterlilik Kodu | TR0030032261 | |
Yeterlilik Adı | Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Manisa Celâl Bayar Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi 45140 - Yunusemre - MANİSA | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.mcbu.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi programı güçlü öğretim kadrosu ve donanımlı alt yapıya sahiptir. Zeytin ve Zeytin yağının sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesini, ambalajlanmasını ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan ara meslek elemanı yetiştiren programdır. Son yılların en hızlı gelişen sektörlerinden olan ve bu özelliğini gelecekte de sürdürmesi beklenen zeytin ve zeytin yağı sektörü, mezun olan öğrencilere edindikleri bilgi ve deneyimi değerlendirme açısından oldukça iyi bir saha oluşturmaktadır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Programda mevcut olan derslerin tümünden (120 AKTS karşılığı) başarılı olmak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Ağırlıklı Not Ortalaması elde etmek gerekmektedir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Gıda tarım ve Hayvancılık bakanlığı İl ve İlçe teşkilatlarında, Zeytin işletmelerinin değişik birimleri, Zeytin Yağı fabrikaları, Zeytin ve zeytin yağı satış ve pazarlamasında çalışabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030032261
Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi programı güçlü öğretim kadrosu ve donanımlı alt yapıya sahiptir. Zeytin ve Zeytin yağının sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesini, ambalajlanmasını ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan ara meslek elemanı yetiştiren programdır. Son yılların en hızlı gelişen sektörlerinden olan ve bu özelliğini gelecekte de sürdürmesi beklenen zeytin ve zeytin yağı sektörü, mezun olan öğrencilere edindikleri bilgi ve deneyimi değerlendirme açısından oldukça iyi bir saha oluşturmaktadır.
- Atatürk ilkeleri ışığında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi bilgisine sahip olabilme
- Hem Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilme
- Zeytincilikle ilgili ingilizce kaynakları takip edebilecek düzeyde İngilizce yeteneğine sahip olabilme
- Zeytin hastalıkları ve zararlıları hakkında bilgi sahibi olabilme
- Sofralık ve yağlık zeytin çesitlerini öğrenebilme
- Zeytin fidanı yetiştirme tekniklerini öğrenebilme
- Zeytinlerin beslenmesi ve gübrelenmesini öğrenebilme
- Zeytin yağı üretim tekniklerini öğrenebilme
- Zeytin ve zeytin yağı kalite kriterlerini öğrenebilme
- Organik zeytin yetiştiriciliğini ve iyi tarım uygulamalarını öğrenebilme
- Zeytin, zeytinyağı makine ve ekipmanlarını tanıyabilme
- Zeytin ve zeytinyağı üretimi ile ilgili pratik uygulamalarda deneyin sahibi olabilme
- Zeytin ve zeytinyağı endüstrisinin üretim ve pazarlama problemlerini kavrayabilme ve çözümleri önerileri getirebilme
- Zeytin ve zeytinyağı kaynaklarının sürdürülebilirliği ile ilgili bilgi edinebilme
Gıda tarım ve Hayvancılık bakanlığı İl ve İlçe teşkilatlarında, Zeytin işletmelerinin değişik birimleri, Zeytin Yağı fabrikaları, Zeytin ve zeytin yağı satış ve pazarlamasında çalışabilirler.
Qualification Code | TR0030032261 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Manisa Celal Bayar University | |
Awarding Body Contact | Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Üniversiteler Mah. 1600. Cad. No:10, 06800 Bilkent, Çankaya/Ankara Phone: 0850 470 0 965 | |
Awarding Body Url | https://en.mcbu.edu.tr/ | |
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |