Yeterlilik Kodu | TR0030001655 | |
Yeterlilik Adı | Aşçılık Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Anadolu Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü 26470 Tepebaşı / ESKİŞEHİR | |
Sorumlu Kurum URL | http://www.anadolu.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) |
ISCO: 08 | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | - | |
Programın Normal Süresi | - | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır. Bu yeterliliği hem örgün hem de açık öğretim yoluyla ulaşmak mümkündür. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Aşçılık programını bitirenlere Aşçılık Meslek Elemanı unvanı verilir. Aşçılar lokantalarda, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmî kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030001655
ISCO: 08
ISCO: 08
- Teorik alan bilgilerini uygulamada kullanabilme becerisi.
- Disiplinlerarası da dâhil takımlarda çalışma becerisi.
- Gereksinimleri karşılayacak biçimde bir süreci yönetme becerisi.
- Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisi.
- Mesleki etik ve sorumluluk bilinci.
- Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisi.
- Sektörel sorunlar hakkında bilgi sahibi olabilme becerisi.
- Mesleki yasal mevzuaatı anlayabilme ve uygulama becerisi.
- Etkin iletişim kurma becerisi.
- İletişim araçları ile diğer mesleki araç ve teknikleri kullanabilme becerisi.
- Mesleki süreçleri planlama ve uygulama becerisi.
- Yabancı dilde iletişim kurma becerisi.
- Mesleki özgüven becerisi.
- Girişimcilik becerisi.
- Sosyal toplumsal sorumlulukları kavrama uygulama becerisi.
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, ev ödevi, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir.
Aşçılık programını bitirenlere Aşçılık Meslek Elemanı unvanı verilir. Aşçılar lokantalarda, konaklama yerlerinin, toplu yemek yenen özel veya resmî kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030001655 | |
Qualification Title | Associate Diploma in Cookery | |
Awarding Body | Council Of Higher Education | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification |
ISCO: 08 | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description |
| |
Key Competencies | - | |
Further Info | A variety of assessment methods such as mid-term(s), assignment(s), exercise(s), project(s), practice(s), and a final exam are implemented in the programme. Assessment methods may include classical test(s), multiple-choice test(s), homework(s), performance evaluation(s), and product evaluation(s). In order to graduate from the programme, cumulative GPA must be minimum 2.00. A course grade is constituted by evaluating the above stated elements and given by using letters. | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | A student is required to successfully complete the designated program of courses meet a minimum of 120 ECTS credit requirement and have a minimum GPA of 2.00/4.00 and no FF, DZ or YZ grades. This program requires 30 days of practical training. This qualification can be obtained by either formal education or open education. | |
Progression Paths (Relationship Type) | Culinary Arts program, graduates cookery staff members. Chefs can find the oportunuity to work in restaurants, places of accommodation, private or official institutions, collective kitchens, food factories. | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | Qualification is valid indefinetely. | |
Url | Open Address |
TR0030001655
ISCO: 08
ISCO: 08
- The ability to use the oretical knowledge in practice.
- Work in a group cooperatively, even if the work requires the involvement of team members from interdisciplines.
- Manage a process effectively to meet the demands.
- Identify vocational problems and resolve them effectively.
- Comply with occupational ethics and sense of responsibility.
- Develop an awareness for life long learning.
- Access and assess sectoral problems.
- Be aware of legal regulations, and comply with them.
- Communicate effectively in writing and orally.
- Communication tools and other professional tools and techniques.
- Plan and carry out vocational processes.
- Communicate in an at least one foreign language.
- Display their vocational self-confidence at work place.
- Develop an entrepreneur spirite.
- The social responsibilities of social understanding the ability to apply.
A variety of assessment methods such as mid-term(s), assignment(s), exercise(s), project(s), practice(s), and a final exam are implemented in the programme. Assessment methods may include classical test(s), multiple-choice test(s), homework(s), performance evaluation(s), and product evaluation(s). In order to graduate from the programme, cumulative GPA must be minimum 2.00. A course grade is constituted by evaluating the above stated elements and given by using letters.
Culinary Arts program, graduates cookery staff members. Chefs can find the oportunuity to work in restaurants, places of accommodation, private or official institutions, collective kitchens, food factories.
Qualification is valid indefinetely.