Yeterlilik Kodu | TR0030024437 | |
Yeterlilik Adı | Aşçılık Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Kapadokya Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Mustafapaşa Yerleşkesi 50420 - Mustafapaşa, Ürgüp / Nevşehir T: (384) 353 5009 pbx F: (384) 353 5125 info@kapadokya.edu.tr | |
Sorumlu Kurum URL | https://www.kapadokya.edu.tr | |
Yönelim | Mesleki | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Gıda işleme | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | Tam burslu eğitim sağlamaktadır. | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | Herhangi bir yükseköğretim kurumundan daha önce alınıp başarılı olunan ders, staj vb.nin transfer başvuruları Kapadokya MYO Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanır. Talep edilen ders, staj vb.nin transfer edilebilmesi için, daha önce alınan ders ile transfer edilecek Kapadokya MYO dersi kredilerinin eşit veya Kapadokya MYO dersi kredisinden yüksek olması; dersten başarılı olması ve devam koşulunu yerine getirmesi şartı aranır. | |
Başarma Şartları | Öğrencilerin mezun olabilmeleri için genel not ortalamasının 2.00 ve daha yukarı olması, en az 80 lokal/120 AKTS kredilik eğitim öğretim faaliyetini başarı ile tamamlamış olmaları gerekir. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Program mezunları, ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek-içecek bölümlerinde, restoranların mutfak veya işletme birimlerinde, gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (AR-GE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda görev alabilmekte, ayrıca görsel ve basılı yayın kuruluşlarında da çalışabilmektedirler. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | Yeterlilik sürekli geçerlidir. | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030024437
Tam burslu eğitim sağlamaktadır.
- Mesleğin gerektirdiği yabancı dillerde konuşabilir ve anlayabilir.
- Tarihi, sosyal, kültürel ve hukuksal sorumlulukları kavrar; etik, eşitlik ve çevresel değerleri benimser ve uygulayabilir.
- Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilir.
- Bilgi, iletişim teknolojisi ve diğer teknik mesleki araçları kullanabilir.
- Aşçılık ve mutfak alanındaki kavram, ilke ve teorileri bilir ve uygular.
- Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur.
- Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartları, hukuki düzenlemeler ve mutfak yönetimi uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur.
- Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
- Çeşitli pişirme yöntemlerini tanır ve uygular.
- Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi sahibi olur ve uygulayabilir.
- Mönü planlama ilkeleri doğrultusunda çeşitli mönüler geliştirebilir.
- Yiyecek içecek maliyet analizi, kontrolü ve menü fiyatlandırması yapabilir.
- Alkollü ve alkolsüz içecekler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olur; yiyecek üretiminde çeşitli alkollü ve alkolsüz içecekleri kullanabilir.
Herhangi bir yükseköğretim kurumundan daha önce alınıp başarılı olunan ders, staj vb.nin transfer başvuruları Kapadokya MYO Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanır. Talep edilen ders, staj vb.nin transfer edilebilmesi için, daha önce alınan ders ile transfer edilecek Kapadokya MYO dersi kredilerinin eşit veya Kapadokya MYO dersi kredisinden yüksek olması; dersten başarılı olması ve devam koşulunu yerine getirmesi şartı aranır.
Program mezunları, ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfak ekibinde veya yiyecek-içecek bölümlerinde, restoranların mutfak veya işletme birimlerinde, gıda işletmelerinin ürün geliştirme bölümlerinde (AR-GE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda görev alabilmekte, ayrıca görsel ve basılı yayın kuruluşlarında da çalışabilmektedirler.
Yeterlilik sürekli geçerlidir.
Qualification Code | TR0030024437 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | ||
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | Occupational | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Food processing | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | - | |
Program Duration | - | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |