Yeterlilik Kodu

TR0030032214

Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumMalatya Turgut Özal Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisiİkizce Mahallesi İkizce Sokak No:100 P.K. 44900 Yeşilyurt / MALATYA
Sorumlu Kurum URLhttps://ozal.edu.tr/
YönelimGenel
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Aşçılık alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgileri aktarabilme.
  • Aşçılık alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgileri açıklayabilme.
  • Aşçılık alanı ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanabilme.
  • Aşçılık alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri, teknolojileri tanıyabilme ve kullanabilme.
  • Yabancı bir dilde iletişim kurabilme.
  • Aşçılık alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli güncelleyebilme ve geliştirebilme.
  • Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurabilme.
  • Girişimcilik becerisine sahip olabilme.
  • Aşçılık alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalabilme ve doğal çevreyi koruyabilme.
  • Alanının gerektirdiği şekilde kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme özen gösterebilme.
  • Sosyal sorumlulukları kavrayabilme ve uygulayabilme.
  • Aşçılık alanı ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapabilme.
  • Bir ekip üyesi olarak çalışabilme ve sorumluluk alabilme.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıÖğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF ya da DZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm meslek elemanı; kamu kurumlarında, özel işyerlerinde veya yasal şartları sağladıktan sonra kendi işyerlerini açıp çalışabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030032214


Yeterlilik Adı
Aşçılık Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Malatya Turgut Özal Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
İkizce Mahallesi İkizce Sokak No:100 P.K. 44900 Yeşilyurt / MALATYA

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Genel

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Aşçılık alanı ile ilgili kuramlar, olgular, kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgileri aktarabilme.
  • Aşçılık alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgileri açıklayabilme.
  • Aşçılık alanı ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanabilme.
  • Aşçılık alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri, teknolojileri tanıyabilme ve kullanabilme.
  • Yabancı bir dilde iletişim kurabilme.
  • Aşçılık alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli güncelleyebilme ve geliştirebilme.
  • Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurabilme.
  • Girişimcilik becerisine sahip olabilme.
  • Aşçılık alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalabilme ve doğal çevreyi koruyabilme.
  • Alanının gerektirdiği şekilde kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme özen gösterebilme.
  • Sosyal sorumlulukları kavrayabilme ve uygulayabilme.
  • Aşçılık alanı ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapabilme.
  • Bir ekip üyesi olarak çalışabilme ve sorumluluk alabilme.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF ya da DZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Turizm meslek elemanı; kamu kurumlarında, özel işyerlerinde veya yasal şartları sağladıktan sonra kendi işyerlerini açıp çalışabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030032214

Qualification Title
Awarding Body
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationGeneral
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030032214


Qualification Title

Awarding Body

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
General

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address