Yeterlilik Kodu | TR0030032683 | |
Yeterlilik Adı | Aşçılık Ön Lisans Diploması | |
Sorumlu Kurum | Avrasya Üniversitesi | |
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi | Avrasya Üniversitesi Rektörlüğü Pelitli Mahallesi Rize caddesi, No:226 TRABZON / TURKEY | |
Sorumlu Kurum URL | https://avrasya.edu.tr/ | |
Yönelim | Genel | |
AYÇ Seviyesi | 5 | Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir. |
TYÇ Seviyesi | 5 | |
Sınıflandırma (Tematik Alan) | Otel, restoranlar ve catering | |
Sınıflandırma (Meslek Kodu) | - | |
Kategori | Ana | |
Kredi Değeri | 120 | |
Programın Normal Süresi | 2 | |
Program Profili (Amaç) | - | |
Öğrenme Ortamları | - | |
Öğrenme Kazanımları (Tanım) |
| |
Anahtar Yetkinlikler | - | |
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri | - | |
Kalite Güvencesi | - | |
Giriş Şartı | - | |
Başarma Şartları | Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, FD ya da K notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 120AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir. Bu programda 30 gün staj zorunluluğu bulunmaktadır. | |
İlerleme Yolları (İlişki Türü) | Aşçılık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, turizm endüstrisinde konaklama, yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler. Ayrıca programı başarı ile tamamlayan mezunlar ayrıca özel ya da devlet kurumlarının mutfak ve yiyecek-içecek ile ilgili birimlerinde çalışma imkânına sahiplerdir. | |
Yasal Dayanağı | - | |
Geçerlilik Süresi (Varsa) | - | |
Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi | Adresi Aç |
TR0030032683
- Bölüm mezunları alanı ile ilgili bilgileri toplar, çözümler ve yorumlar.
- Bölüm mezunları alanı ile ilgili mesleki bilgiye dayalı analiz yapar.
- Bölüm mezunları alanlarındaki uygulamalarda karmaşık sorunlara çözüm üretir.
- Bölüm mezunları alanlarındaki konularda stratejik yaklaşım geliştirir.
- Bölüm mezunları alanlarındaki konularda sürekli kendilerini geliştirir.
- Bölüm mezunları alanlarındaki etik ve toplumsal değerlere uygun davranır.
- Aşçılık ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme.
- Aşçılık ile ilgili meslekler ve iş alanları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olabilme.
- Aşçılık alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme, bunu topluma yayabilme ve sosyal sorumluluk sahibi olabilme.
- Sektörde sorumluluk alabilme ve astlarının mesleki gelişimine katkı sağlayabilme, takım çalışmasına yatkın ve liderlik özelliklerine sahip olabilme, işbirliği içinde olduğu kişilerle iletişim kurabilme yeterliliğine sahip olabilme.
- Yöresel mutfaklar alanında yeterli düzeyde bilgi sahibi olabilme
- Çalıştığı kurumunda sağlık, güvenlik ve risk konularında değerlendirme yapabilme.
- Çalıştığı kurumdaki konukların ilgi, istek ve ihtiyaçlarını belirleyebilme ve bunlara cevap verebilme.
- Aşçılık alanına yönelik donanıma sahip olma ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilme.
Aşçılık Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, turizm endüstrisinde konaklama, yiyecek-içecek, banket ve endüstriyel yemek hazırlama işletmelerinin mutfak ve servis başta olmak üzere ilgili birimlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedirler. Ayrıca programı başarı ile tamamlayan mezunlar ayrıca özel ya da devlet kurumlarının mutfak ve yiyecek-içecek ile ilgili birimlerinde çalışma imkânına sahiplerdir.
Qualification Code | TR0030032683 | |
Qualification Title | ||
Awarding Body | Avrasya University | |
Awarding Body Contact | ||
Awarding Body Url | ||
Orientation | General | |
EQF Level | 5 | The Qualification hasn't been included in TQF. |
TQF Level | 5 | |
Thematic Areas | Hotel, restaurants and catering | |
National Occupation Classification | - | |
Category | Main | |
Credit Value | 120 | |
Program Duration | 2 | |
Program Profile | - | |
Learning Environments | - | |
Description | - | |
Key Competencies | - | |
Further Info | - | |
Quality Assurance | - | |
Access Requirements | - | |
Conditions for Success | - | |
Progression Paths (Relationship Type) | - | |
Legal Basis | - | |
Validity Period (If Any) | - | |
Url | Open Address |