Yeterlilik Kodu

TR0030014154

Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBAİBÜ Gölköy Yerleşkesi, 14030 Merkez/Bolu
Sorumlu Kurum URLhttp://www.ibu.edu.tr/tr
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Gıda işleme
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında uzmanlık düzeyinde bilgi sahibidir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına özgü ve genel araştırma yöntemleri hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir.
  • Özgün düşünebilmek ve araştırma yapabilmek için Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki ve yakın disiplinlerdeki (Turizm, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji, İşletme, Gıda, Beslenme vb.) kavramlar, kuramlar, ilkeler, olgular ve paradigmalar ile ilgili kapsamlı, sistemli ve uzmanlık düzeyinde bilgi sahibidir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak özgün araştırmalar tasarlar ve gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili planlama, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını etkin bir biçimde yerine getirir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile yakın disiplinlerdeki bilgiler, kuramlar, modeller arasında ilişki kurar ve bilgileri birleştirir.
  • Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir biçimde çalışır.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri hayat boyu öğrenme bilinciyle günceller ve geliştirir, akademik danışmanı nezaretinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili bilimsel çalışmaları yürütür.
  • Bir yabancı dilde yazılı ve sözlü olarak iletişim kurar. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili sorumlulukların yerine getirilmesinde etik ilkeler ve yasal düzenlemeler çerçevesinde uygulamalarda bulunur, işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır, temel hak ve hürriyetleri gözetir, insanlar ve kültürler arasındaki farklılıklara duyarlı olur, hoşgörü ve saygı gösterir.
  • Öz eleştiri yapabilir, kendini ve zamanı yönetir.
  • Bireylerarası etkin iletişim kurar ve grup çalışması yapar, farklı kültürleri tanır, ayırt eder ve bu kültürlerle iletişim kurar.
  • Ekip ve proje üyesi olarak çalışır, sorumluluk alır ve proje yönetir, birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir, performanslarını adil biçimde değerlendirir ve performansı arttırıcı yeni yöntemler geliştirir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

(1) Ders sınavları ve değerlendirme; a) Öğrenciler Bologna süreci kriterlerine uygun olarak ara sınav ve/veya yarıyıl içi çalışmalarından başka, yarıyıl sonu sınavına ve/veya yarıyıl sonu proje çalışması değerlendirmesine alınır. Bütünleme sınavı yapılmaz. Yarıyıl sonu sınavları akademik takvimde belirtilen tarihlerde EADB tarafından tespit edilen ve duyurulan yer ve zamanlarda yapılır. b) Ders başarı notu; ara sınavlar, yarıyıl sonu sınavı ve/veya yarıyıl sonu proje vb. çalışmaların değerlendirilmesi ile dönem içi çalışmaları ve derse devamı göz önünde tutularak öğretim elemanı tarafından hesaplanır. Hesaplama yöntemi dönem başında öğrenciye duyurulur. Transkriptte her dersin başarı notu, hem 100’lük sistemdeki not ile hem de harf notu ile gösterilir. Transkriptte genel not ortalamasının, 100’lük ve 4’lük sistemdeki her iki karşılığı da gösterilir. Ders başarı notunun oluşmasına ilişkin tüm evrak öğretim elemanı tarafından bir yıl süre ile arşivlenmek zorundadır. Birinci yılın sonunda arşivlenmek üzere evrak ilgili enstitüye teslim edilir. c) EADB’ce, haklı ve geçerli görülen bir nedenle herhangi bir sınava giremeyen öğrenciye mazeret sınavı verilir. ç) Dönem içinde derse devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen devamsız öğrenciye DZ notu verilir. DZ notu alan öğrenci yarıyıl sonu sınavına giremez. (2) Ders Notları; a) Öğrencilerin, her dersten aldığı puanlar, 100’lük sistem üzerinden öğretim elemanı tarafından bilgi yönetim sistemine girilir ve kesin kayıt yapıldığı anda kesinleşir. Ders notu raporlarının ıslak imzalı örnekleri EADB tarafından finallerden sonra, arşivlenmek üzere enstitüye gönderilir. b) 100’lük sistem üzerinden alınan puanların harf notu karşılıkları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Puan Yarıyıl Ders Notu 90-l00 AA 85-89 BA 80-84 BB 75-79 CB 70-74 CC 65-69 DC 60-64 DD 50-59 FD 49 ve aşağısı FF Eksik (Incomplete) E (I) Devamsız (Not Applicable) DZ (NA) Başarılı (Successful) B (S) Başarısız (Unsuccessful) BZ (U) Devam ediyor (Progress) DE (P) Muaf (Exempted) MU (EX) c) Yukarıdaki harf notlarından; 1) E (Incomplete, I); eksik not olarak değerlendirilir ve hastalık veya geçerli başka bir nedenle yarıyıl içinde başarılı olduğu halde ders için gerekli koşulları tamamlayamayan öğrencilere verilir. Öğrenci, herhangi bir dersten (E) notu aldığı takdirde, notların ilgili Enstitüye teslim tarihinden itibaren on beş gün içinde eksikliklerini tamamlayarak bir not almak zorundadır. Aksi halde (E) notu, öğrencinin not dökümünde gösterilir ve (FF) notu işlemi görür. 2) DZ (Not Applicable, NA); devamsızlık durumunu gösterir. Derse devam yükümlülüklerini yerine getirmeyen veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getiremediği için başarısız olan öğrencilere verilir. (DZ) notu, not ortalamaları hesabında (FF) notu işlemi görür. 3) B notu (Successful, S); tez çalışmalarını ve yerel/kurumsal kredisiz dersleri başarıyla tamamlayan öğrencilere verilir, ortalamaya katılmaz, ancak not belgelerinde gösterilir. 4) BZ notu (Unsuccessful, U); tez çalışmalarını ve yerel/kurumsal kredisiz dersleri başarıyla sürdüremeyen öğrencilere verilir, ortalamaya katılmaz, ancak not belgelerinde gösterilir. 5) DE (Progress, P); tez çalışmalarını başarıyla sürdürmekte olan öğrencilere verilir, ortalamaya katılmaz, ancak not belgelerinde gösterilir. 6) MU (Exempted, EX); herhangi bir dersten muaf tutulma durumunda verilir.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.

Başarma ŞartlarıÖğrencilerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans programını tamamlayabilmeleri için minimum 120 AKTS kredisini başarmış olmaları, tezini hazırlayıp sunmaları ve mezuniyet için en az 75 ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezun öğrenciler konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında, bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde üst kademe mutfak yöneticisi olarak ve üniversitelerde araştırmacı/öğretim elemanı olarak çalışabilecekleri gibi kendi yiyecek içecek işletmelerini de kurabilirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030014154


Yeterlilik Adı
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
BAİBÜ Gölköy Yerleşkesi, 14030 Merkez/Bolu

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında uzmanlık düzeyinde bilgi sahibidir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına özgü ve genel araştırma yöntemleri hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir.
  • Özgün düşünebilmek ve araştırma yapabilmek için Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki ve yakın disiplinlerdeki (Turizm, Sosyoloji, Psikoloji, Antropoloji, İşletme, Gıda, Beslenme vb.) kavramlar, kuramlar, ilkeler, olgular ve paradigmalar ile ilgili kapsamlı, sistemli ve uzmanlık düzeyinde bilgi sahibidir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili konu ve sorunlarla ilgili olarak uygun araştırma yöntemlerini kullanarak özgün araştırmalar tasarlar ve gerçekleştirir, sonuçları açık ve anlaşılır bir şekilde sunar.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili planlama, örgütleme, koordinasyon, yöneltme ve kontrol fonksiyonlarını etkin bir biçimde yerine getirir.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile yakın disiplinlerdeki bilgiler, kuramlar, modeller arasında ilişki kurar ve bilgileri birleştirir.
  • Başkalarıyla ve bağımsız olarak etkin bir biçimde çalışır.
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri hayat boyu öğrenme bilinciyle günceller ve geliştirir, akademik danışmanı nezaretinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili bilimsel çalışmaları yürütür.
  • Bir yabancı dilde yazılı ve sözlü olarak iletişim kurar. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanı ile ilgili sorumlulukların yerine getirilmesinde etik ilkeler ve yasal düzenlemeler çerçevesinde uygulamalarda bulunur, işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır, temel hak ve hürriyetleri gözetir, insanlar ve kültürler arasındaki farklılıklara duyarlı olur, hoşgörü ve saygı gösterir.
  • Öz eleştiri yapabilir, kendini ve zamanı yönetir.
  • Bireylerarası etkin iletişim kurar ve grup çalışması yapar, farklı kültürleri tanır, ayırt eder ve bu kültürlerle iletişim kurar.
  • Ekip ve proje üyesi olarak çalışır, sorumluluk alır ve proje yönetir, birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir, performanslarını adil biçimde değerlendirir ve performansı arttırıcı yeni yöntemler geliştirir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

(1) Ders sınavları ve değerlendirme; a) Öğrenciler Bologna süreci kriterlerine uygun olarak ara sınav ve/veya yarıyıl içi çalışmalarından başka, yarıyıl sonu sınavına ve/veya yarıyıl sonu proje çalışması değerlendirmesine alınır. Bütünleme sınavı yapılmaz. Yarıyıl sonu sınavları akademik takvimde belirtilen tarihlerde EADB tarafından tespit edilen ve duyurulan yer ve zamanlarda yapılır. b) Ders başarı notu; ara sınavlar, yarıyıl sonu sınavı ve/veya yarıyıl sonu proje vb. çalışmaların değerlendirilmesi ile dönem içi çalışmaları ve derse devamı göz önünde tutularak öğretim elemanı tarafından hesaplanır. Hesaplama yöntemi dönem başında öğrenciye duyurulur. Transkriptte her dersin başarı notu, hem 100’lük sistemdeki not ile hem de harf notu ile gösterilir. Transkriptte genel not ortalamasının, 100’lük ve 4’lük sistemdeki her iki karşılığı da gösterilir. Ders başarı notunun oluşmasına ilişkin tüm evrak öğretim elemanı tarafından bir yıl süre ile arşivlenmek zorundadır. Birinci yılın sonunda arşivlenmek üzere evrak ilgili enstitüye teslim edilir. c) EADB’ce, haklı ve geçerli görülen bir nedenle herhangi bir sınava giremeyen öğrenciye mazeret sınavı verilir. ç) Dönem içinde derse devam yükümlülüğünü yerine getirmeyen devamsız öğrenciye DZ notu verilir. DZ notu alan öğrenci yarıyıl sonu sınavına giremez. (2) Ders Notları; a) Öğrencilerin, her dersten aldığı puanlar, 100’lük sistem üzerinden öğretim elemanı tarafından bilgi yönetim sistemine girilir ve kesin kayıt yapıldığı anda kesinleşir. Ders notu raporlarının ıslak imzalı örnekleri EADB tarafından finallerden sonra, arşivlenmek üzere enstitüye gönderilir. b) 100’lük sistem üzerinden alınan puanların harf notu karşılıkları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Puan Yarıyıl Ders Notu 90-l00 AA 85-89 BA 80-84 BB 75-79 CB 70-74 CC 65-69 DC 60-64 DD 50-59 FD 49 ve aşağısı FF Eksik (Incomplete) E (I) Devamsız (Not Applicable) DZ (NA) Başarılı (Successful) B (S) Başarısız (Unsuccessful) BZ (U) Devam ediyor (Progress) DE (P) Muaf (Exempted) MU (EX) c) Yukarıdaki harf notlarından; 1) E (Incomplete, I); eksik not olarak değerlendirilir ve hastalık veya geçerli başka bir nedenle yarıyıl içinde başarılı olduğu halde ders için gerekli koşulları tamamlayamayan öğrencilere verilir. Öğrenci, herhangi bir dersten (E) notu aldığı takdirde, notların ilgili Enstitüye teslim tarihinden itibaren on beş gün içinde eksikliklerini tamamlayarak bir not almak zorundadır. Aksi halde (E) notu, öğrencinin not dökümünde gösterilir ve (FF) notu işlemi görür. 2) DZ (Not Applicable, NA); devamsızlık durumunu gösterir. Derse devam yükümlülüklerini yerine getirmeyen veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getiremediği için başarısız olan öğrencilere verilir. (DZ) notu, not ortalamaları hesabında (FF) notu işlemi görür. 3) B notu (Successful, S); tez çalışmalarını ve yerel/kurumsal kredisiz dersleri başarıyla tamamlayan öğrencilere verilir, ortalamaya katılmaz, ancak not belgelerinde gösterilir. 4) BZ notu (Unsuccessful, U); tez çalışmalarını ve yerel/kurumsal kredisiz dersleri başarıyla sürdüremeyen öğrencilere verilir, ortalamaya katılmaz, ancak not belgelerinde gösterilir. 5) DE (Progress, P); tez çalışmalarını başarıyla sürdürmekte olan öğrencilere verilir, ortalamaya katılmaz, ancak not belgelerinde gösterilir. 6) MU (Exempted, EX); herhangi bir dersten muaf tutulma durumunda verilir.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.


Başarma Şartları
Öğrencilerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Yüksek Lisans programını tamamlayabilmeleri için minimum 120 AKTS kredisini başarmış olmaları, tezini hazırlayıp sunmaları ve mezuniyet için en az 75 ortalamaya sahip olmaları gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezun öğrenciler konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında, bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde üst kademe mutfak yöneticisi olarak ve üniversitelerde araştırmacı/öğretim elemanı olarak çalışabilecekleri gibi kendi yiyecek içecek işletmelerini de kurabilirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030014154

Qualification Title
Awarding BodyBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasFood processing
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Has knowledge of national and international cuisine at the level of expertise.
  • Advanced knowledge of general and general research methods in the field of gastronomy and culinary arts.
  • Comprehensive, systematic and specialized knowledge on the concepts, theories, principles, phenomena and paradigms in the fields of Gastronomy and Culinary Arts and related disciplines (Tourism, Sociology, Psychology, Anthropology, Business, Food, Nutrition etc.) the owner is.
  • Designs and conducts original research using appropriate research methods in relation to issues and problems related to the field of Gastronomy and Culinary Arts, presenting the results in a clear and understandable way.
  • Effectively performs planning, organizing, coordination, orientation and control functions related to the field of Gastronomy and Culinary Arts Combines information and theories, models, and information in close disciplines with.
  • Gastronomy and Culinary Arts Works efficiently with others and independently. 
  • Update and develop knowledge, skills and competences related to the field of Gastronomy and Culinary Arts with the awareness of lifelong learning and carry out scientific studies on Gastronomy and Culinary Arts under the supervision of an academic advisor.
  • Communicates in writing and verbally on a foreign language.
  • Responsibility for Gastronomy and Culinary Arts is carried out in the framework of ethical principles and legal regulations in the fulfillment of responsibilities, taking into account human health, social and natural environment when performing work, observing fundamental rights and freedoms, being sensitive to differences between people and cultures, tolerance and respect Self-criticize, manages himself and time Interactively communicates and conducts group work, recognizes and distinguishes different cultures, and communicates with these cultures.
  • He works as a team and project member, takes responsibility and directs the project, develops h’s skills, assess h’s performance fairly, and develops new ways to improve performance.

 

Key Competencies-
Further Info

(1) Course exams and evaluation; a) In accordance with the Bologna process criteria, students are allowed to take midterm examinations and / Other than midterm examinations, final examinations and / or semester final project work. No makeup exam is done. Final exams are academic on the dates specified in the calendar, at the place and time determined and announced by the Institute Directorate. b) Course grade; midterm exams, final exam and / or final project etc. is evaluated by the teaching staff taking into account the evaluation of the studies and the continuing studies and the course. The calculation method is announced at the beginning of the semester. In the transcript, the success grade of each course is indicated both by the grade in the system of 100 and by the letter grade. In the transcript, the average of the overall grade is shown in both the 100 and 4 system. The course has to be archived by the teaching staff for a period of one year for the achievement of the grade. At the end of the first year, the documents are delivered to the relevant institute for archiving. c) In the Presidency of the Institute, the student will be given an exam for a student who can not enter any examinations for a valid and valid reason. d) Notary student who does not fulfill the attendance obligation during the semester is given a grade DZ. Students who take DZ grade can not take the final exam. (2) Lecture Notes; a) The scores obtained by each student shall be entered into the information management system by the teaching staff on a system of 100 and shall be finalized when the final registration is made. Wet-stamped samples of course note reports are sent to the institute for archiving after finals by Presidency of the Institute. b) The letter grade of the points taken on the 100 system is given in the table below. Score Semester Lecture Notes 90-l00 AA 85-89 BA 80-84 BB 75-79 CB 70-74 CC 65-69 DC 60-64 DD 50-59 FD 49 and below FF Incomplete E (I) Not Applicable DZ (NA) Successful B (S) Unsuccessful BZ (U) Progress DE (P) Exempted MU (EX) c) From the above letter grades; 1) E (Incomplete, I); and is awarded to students who are unable to complete the course requirements if they are successful during the semester due to illness or other valid reason. If the student receives any grade (E) grades, the student must take a note by completing his / her deficiencies within fifteen days from the date of submission of the relevant institute. Otherwise, the (E) note is shown in the student's note record and the (FF) note is processed. 2) DZ (Not Applicable, NA); indicates absenteeism. Students who do not fulfill the attendance requirements or fail to meet the requirements for course implementation are given to the students. (DZ) notation is displayed in note average calculations (FF). 3) B note (Successful, S); thesis studies and local / non-institutional non-credit courses successfully, they do not participate in the averages but are shown in the grades. 4) BZ notation (Unsuccessful, U); thesis studies and local / non-institutional non-credit courses successfully, but do not participate in the averages, but are shown in grades. 5) DE (Progress, P); students who successfully pursue their thesis studies, do not participate in the averages, but are shown in grade certificates. 6) MU (Exempted, EX); in the case of any derstent exemption.

Quality Assurance-
Access Requirements

General admission requirements for Turkish and foreign students apply to start the program

Conditions for SuccessStudents must complete a minimum of 120 ECTS credits, prepare and present their thesis and have at least 75 averages for graduation from Graduate Program for Gastronomy and Culinary Arts Department.
Progression Paths (Relationship Type)

Graduates can work as caterers in the catering departments of accommodation businesses, as top-level culinary managers in independent food and beverage companies, as researchers / academics at universities, as well as their own catering businesses

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030014154


Qualification Title

Awarding Body
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Has knowledge of national and international cuisine at the level of expertise.
  • Advanced knowledge of general and general research methods in the field of gastronomy and culinary arts.
  • Comprehensive, systematic and specialized knowledge on the concepts, theories, principles, phenomena and paradigms in the fields of Gastronomy and Culinary Arts and related disciplines (Tourism, Sociology, Psychology, Anthropology, Business, Food, Nutrition etc.) the owner is.
  • Designs and conducts original research using appropriate research methods in relation to issues and problems related to the field of Gastronomy and Culinary Arts, presenting the results in a clear and understandable way.
  • Effectively performs planning, organizing, coordination, orientation and control functions related to the field of Gastronomy and Culinary Arts Combines information and theories, models, and information in close disciplines with.
  • Gastronomy and Culinary Arts Works efficiently with others and independently. 
  • Update and develop knowledge, skills and competences related to the field of Gastronomy and Culinary Arts with the awareness of lifelong learning and carry out scientific studies on Gastronomy and Culinary Arts under the supervision of an academic advisor.
  • Communicates in writing and verbally on a foreign language.
  • Responsibility for Gastronomy and Culinary Arts is carried out in the framework of ethical principles and legal regulations in the fulfillment of responsibilities, taking into account human health, social and natural environment when performing work, observing fundamental rights and freedoms, being sensitive to differences between people and cultures, tolerance and respect Self-criticize, manages himself and time Interactively communicates and conducts group work, recognizes and distinguishes different cultures, and communicates with these cultures.
  • He works as a team and project member, takes responsibility and directs the project, develops h’s skills, assess h’s performance fairly, and develops new ways to improve performance.

 


Key Competencies
-

Further Info

(1) Course exams and evaluation; a) In accordance with the Bologna process criteria, students are allowed to take midterm examinations and / Other than midterm examinations, final examinations and / or semester final project work. No makeup exam is done. Final exams are academic on the dates specified in the calendar, at the place and time determined and announced by the Institute Directorate. b) Course grade; midterm exams, final exam and / or final project etc. is evaluated by the teaching staff taking into account the evaluation of the studies and the continuing studies and the course. The calculation method is announced at the beginning of the semester. In the transcript, the success grade of each course is indicated both by the grade in the system of 100 and by the letter grade. In the transcript, the average of the overall grade is shown in both the 100 and 4 system. The course has to be archived by the teaching staff for a period of one year for the achievement of the grade. At the end of the first year, the documents are delivered to the relevant institute for archiving. c) In the Presidency of the Institute, the student will be given an exam for a student who can not enter any examinations for a valid and valid reason. d) Notary student who does not fulfill the attendance obligation during the semester is given a grade DZ. Students who take DZ grade can not take the final exam. (2) Lecture Notes; a) The scores obtained by each student shall be entered into the information management system by the teaching staff on a system of 100 and shall be finalized when the final registration is made. Wet-stamped samples of course note reports are sent to the institute for archiving after finals by Presidency of the Institute. b) The letter grade of the points taken on the 100 system is given in the table below. Score Semester Lecture Notes 90-l00 AA 85-89 BA 80-84 BB 75-79 CB 70-74 CC 65-69 DC 60-64 DD 50-59 FD 49 and below FF Incomplete E (I) Not Applicable DZ (NA) Successful B (S) Unsuccessful BZ (U) Progress DE (P) Exempted MU (EX) c) From the above letter grades; 1) E (Incomplete, I); and is awarded to students who are unable to complete the course requirements if they are successful during the semester due to illness or other valid reason. If the student receives any grade (E) grades, the student must take a note by completing his / her deficiencies within fifteen days from the date of submission of the relevant institute. Otherwise, the (E) note is shown in the student's note record and the (FF) note is processed. 2) DZ (Not Applicable, NA); indicates absenteeism. Students who do not fulfill the attendance requirements or fail to meet the requirements for course implementation are given to the students. (DZ) notation is displayed in note average calculations (FF). 3) B note (Successful, S); thesis studies and local / non-institutional non-credit courses successfully, they do not participate in the averages but are shown in the grades. 4) BZ notation (Unsuccessful, U); thesis studies and local / non-institutional non-credit courses successfully, but do not participate in the averages, but are shown in grades. 5) DE (Progress, P); students who successfully pursue their thesis studies, do not participate in the averages, but are shown in grade certificates. 6) MU (Exempted, EX); in the case of any derstent exemption.


Quality Assurance
-

Access Requirements

General admission requirements for Turkish and foreign students apply to start the program


Conditions for Success
Students must complete a minimum of 120 ECTS credits, prepare and present their thesis and have at least 75 averages for graduation from Graduate Program for Gastronomy and Culinary Arts Department.

Progression Paths (Relationship Type)

Graduates can work as caterers in the catering departments of accommodation businesses, as top-level culinary managers in independent food and beverage companies, as researchers / academics at universities, as well as their own catering businesses


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.


Url
Open Address