Yeterlilik Kodu

TR0030013933

Yeterlilik Adı
Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBAİBÜ Gölköy Yerleşkesi, 14030 Merkez/Bolu
Sorumlu Kurum URLhttp://www.ibu.edu.tr/tr
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Kümes hayvanlarının temel özelliklerini bilir.
  • Kanatlı hayvan türlerine göre ve çevre koşullarına uygun barınak planlanma konularında yeterli bilgiye sahip olur.
  • Kümes hayvanları türlerine ve çevre koşullarına gore yem üretimi ve saklama, hayvan besleme programları yapabilme bilgilerine sahip olur.
  • Alanıyla ilgili uygulamalarda kullanılan teknik bilgiye sahip olma.
  • Kümes hayvanları yetiştiriciliği alanında istenilen düzeyde verim ve kalitenin elde edilmesini olumsuz etkileyebilecek teknik ve ekonomik sorunların kaynağını bulma ve buna uygun çözüm önerileri geliştirebilme kanatlı hayvan yetiştiriciliğindeki ve beslemedeki teknikleri bilme ve uygulama.
  • Kümes hayvanları yetiştirciliği alanındaki bilgileri elde etme, araştırma, değerlendirme, kayıt etme, danışmanlık yapma ve proje yazma ve uygulayabilir.
  • Bilgi teknolojilerini kullanarak kümes hayvanları üretimi ile ilgili yenilikleri takip eder ve bu konuda her türlü bilgiye ulaşır.
  • Sahada görev yapan değişik kademelerdeki kişilere bilgilerini aktarabilme, iletişim kurabilme, bilgi sağlama ve teknik gelişimleri izleyebilme özgüvenine sahip olur.
  • Türkiye ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik gereklere sahip teknikerler yetişir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma Şartları  Dört yarıyılda toplam 120 AKTS kredisini tamamlamış olmak ve stajını (30 iş günü olacak şekilde) başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezun öğrencilerimiz; kümes ve kuluçkahanelerin bulunduğu alanlarda, kamu ve özel sektöre ait çiftliklerde, kanatlı hayvan ekipmanlarının üretiminin olduğu alanlarda, yem fabrikalarında, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe teşkilatlarında, hayvancılık işletmeleri ve yetiştirici birliklerinin bünyelerinde, hayvanat bahçelerinde ve kendi çiftliklerini kurarak çalışma imkanı bulabilmektedir.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030013933


Yeterlilik Adı
Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
BAİBÜ Gölköy Yerleşkesi, 14030 Merkez/Bolu

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Kümes hayvanlarının temel özelliklerini bilir.
  • Kanatlı hayvan türlerine göre ve çevre koşullarına uygun barınak planlanma konularında yeterli bilgiye sahip olur.
  • Kümes hayvanları türlerine ve çevre koşullarına gore yem üretimi ve saklama, hayvan besleme programları yapabilme bilgilerine sahip olur.
  • Alanıyla ilgili uygulamalarda kullanılan teknik bilgiye sahip olma.
  • Kümes hayvanları yetiştiriciliği alanında istenilen düzeyde verim ve kalitenin elde edilmesini olumsuz etkileyebilecek teknik ve ekonomik sorunların kaynağını bulma ve buna uygun çözüm önerileri geliştirebilme kanatlı hayvan yetiştiriciliğindeki ve beslemedeki teknikleri bilme ve uygulama.
  • Kümes hayvanları yetiştirciliği alanındaki bilgileri elde etme, araştırma, değerlendirme, kayıt etme, danışmanlık yapma ve proje yazma ve uygulayabilir.
  • Bilgi teknolojilerini kullanarak kümes hayvanları üretimi ile ilgili yenilikleri takip eder ve bu konuda her türlü bilgiye ulaşır.
  • Sahada görev yapan değişik kademelerdeki kişilere bilgilerini aktarabilme, iletişim kurabilme, bilgi sağlama ve teknik gelişimleri izleyebilme özgüvenine sahip olur.
  • Türkiye ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik gereklere sahip teknikerler yetişir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
  Dört yarıyılda toplam 120 AKTS kredisini tamamlamış olmak ve stajını (30 iş günü olacak şekilde) başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezun öğrencilerimiz; kümes ve kuluçkahanelerin bulunduğu alanlarda, kamu ve özel sektöre ait çiftliklerde, kanatlı hayvan ekipmanlarının üretiminin olduğu alanlarda, yem fabrikalarında, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe teşkilatlarında, hayvancılık işletmeleri ve yetiştirici birliklerinin bünyelerinde, hayvanat bahçelerinde ve kendi çiftliklerini kurarak çalışma imkanı bulabilmektedir.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030013933

Qualification Title
Awarding BodyBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value120
Program Duration2
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • Know the basic features of poultry.
  • He / she has enough knowledge about poultry species and shelter planning according to environmental conditions.
  • They have the knowledge to produce and store feed according to poultry species and environmental conditions and to make animal feeding programs.
  • To get technical knowledge in his/her field.
  • To find the source of the technical and economic problems that could negatively affect yield and quality at the desired level in the field of poultry farming and to develop appropriate solution proposal know and practice poultry farming and feeding techniques.
  • Obtains information in the field of Poultry Science, researches, evaluates, records,consults,plans projects and applies.
  • By using information technology, it follows innovations in poultry production and reaches all kinds of knowledge.
  • Transfers knowledge to people who work in the field at various levels, has communication skills,has the self -confidence in providing information and following technical developments.
  • Trains qualified technicians to fulfill the needs of Turkey.

 

Key Competencies-
Further Info

Depending on the requirements of the course, oral or written exams are evaluated.

Quality Assurance-
Access Requirements

Students are taken through examinations conducted by ÖSYM

Conditions for SuccessStudents who want to enroll in the Business Program are required to complete the secondary school program.
Progression Paths (Relationship Type)

Our graduate students; in the areas where poultry farms and hatcheries are located, in public and private sector farms, where they produce poultry equipments, in feed farms, in provincial and district organizations of the Ministry of Food, Agriculture and Livestock, in animal farms and breeder organizations, in zoological gardens and by establishing their own farms .

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.

Url Open Address
Qualification Code

TR0030013933


Qualification Title

Awarding Body
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
120

Program Duration
2

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • Know the basic features of poultry.
  • He / she has enough knowledge about poultry species and shelter planning according to environmental conditions.
  • They have the knowledge to produce and store feed according to poultry species and environmental conditions and to make animal feeding programs.
  • To get technical knowledge in his/her field.
  • To find the source of the technical and economic problems that could negatively affect yield and quality at the desired level in the field of poultry farming and to develop appropriate solution proposal know and practice poultry farming and feeding techniques.
  • Obtains information in the field of Poultry Science, researches, evaluates, records,consults,plans projects and applies.
  • By using information technology, it follows innovations in poultry production and reaches all kinds of knowledge.
  • Transfers knowledge to people who work in the field at various levels, has communication skills,has the self -confidence in providing information and following technical developments.
  • Trains qualified technicians to fulfill the needs of Turkey.

 


Key Competencies
-

Further Info

Depending on the requirements of the course, oral or written exams are evaluated.


Quality Assurance
-

Access Requirements

Students are taken through examinations conducted by ÖSYM


Conditions for Success
Students who want to enroll in the Business Program are required to complete the secondary school program.

Progression Paths (Relationship Type)

Our graduate students; in the areas where poultry farms and hatcheries are located, in public and private sector farms, where they produce poultry equipments, in feed farms, in provincial and district organizations of the Ministry of Food, Agriculture and Livestock, in animal farms and breeder organizations, in zoological gardens and by establishing their own farms .


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

The document is valid continuously.


Url
Open Address