Yeterlilik Kodu

TR0030044956

Yeterlilik Adı
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tezli Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumKastamonu Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiKastamonu Üniversitesi Kuzeykent Mahallesi Orgeneral Atilla Ateş Paşa Caddesi No:19 Posta Kodu: 37150 Merkez/Kastamonu
Sorumlu Kurum URLhttps://www.kastamonu.edu.tr/index.php/tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08

KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine kurulan, lisans eğitimi sırasında ilgi duyduğu çalışma alanı ile aynı ya da farklı bir alandaki bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile birlikte bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve uygulama yapma gibi bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgiye ulaşabilir,
  • Su Ürünleri alanındaki eksik ya da belirli bir kısmı hakkında bilgiler bulunan konularda mevcut olan verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle ilgili konulardaki bilgiyi geliştirebilir, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile bu bilgileri kullanabilir.
  • Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine kurulan, aynı çalışma alanında ya da farklı bir çalışma alanındaki bilgilerin artırılması ve derinleşmesi ile birlikte bilimsel araştırma yöntemlerini (değerlendirme, yorumlama ve uygulama yaparak) kullanarak yeni bilgilere ulaşabilir.
  • Su Ürünleri alanındaki bir problemi tanımlayabilir, bağımsız olarak kurgulayabilir, yeni bir çözüm yöntemi geliştirebilir yada mevcut yaklaşımları geliştirebilir, problemi çözer, sonuçları değerlendirebilir ve gerektiğinde uygulamalar yapabilir.
  • Su Ürünleri alanındaki uygulamalarda her zaman karşılaşabilecek öngörülebilen yada öngörülmeyen karmaşık sorunlarla karşılaşılması durumunda, yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilir, mevcut yaklaşımdaki sorunları çözebilir ve gerekli durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilir,
  • Su Ürünleri alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgulayarak, çözüm yöntemi geliştirerek, çözer, sonuçları değerlendirerek, gerektiğinde uygulayabilir.
  • En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olmak.
  • Su Ürünleri alanının kendi çalışma alanı için gerektirdiği bilgisayar programlarını kullanabilir ve bilişim teknolojilerinin Su Ürünleri alanında daha etkin kullanılabilmesi için bu teknolojinin gelişmesine katkıda bulunabilir.
  • Su Ürünleri alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi alanında yapılan çalışmaları takip edebilir ayrıca kendi çalışmalarını hem kendi alanındaki hem de kendi alanı dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde sunabilir,
  • Su Ürünleri alanı veya kendi çalışma alanı ile ilgili verilerin toplanması, bu verilerin yorumlanması, duyurulması aşamaları sırasında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilir ve denetleyebilir.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan “Ders Bilgi Paketi’nde tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Kastamonu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uygulanır.

(https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=23811&mevzuatTur=UniversiteYonetmeligi&mevzuatTertip=5)

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı
  • Yüksek lisans programlarına alınacak öğrenci sayıları her yarıyıl başından önce ilan edilir. Bu ilanda başvuru koşulları ve son başvuru tarihi belirtilir.
  • Adayların lisans diplomasına sahip olması ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ALES’den ilgili puan türünde yeterli puan almaları gerekir.
Başarma Şartları Yüksek Lisans programında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında Yüksek Lisans diploması verilir. Doktora programında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 3.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında Doktora diploması verilir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu program mezunları, KPSS'den gereken puanı almaları durumunda Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve Belediyeler gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilmenin yanı sıra su ürünleri üretim ve işleme tesislerinde görev alabilmekte ayrıca akademik kariyer yapabilmektedirler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

-

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030044956


Yeterlilik Adı
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tezli Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Kastamonu Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Kastamonu Üniversitesi Kuzeykent Mahallesi Orgeneral Atilla Ateş Paşa Caddesi No:19 Posta Kodu: 37150 Merkez/Kastamonu


Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08


Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine kurulan, lisans eğitimi sırasında ilgi duyduğu çalışma alanı ile aynı ya da farklı bir alandaki bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile birlikte bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve uygulama yapma gibi bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgiye ulaşabilir,
  • Su Ürünleri alanındaki eksik ya da belirli bir kısmı hakkında bilgiler bulunan konularda mevcut olan verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle ilgili konulardaki bilgiyi geliştirebilir, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile bu bilgileri kullanabilir.
  • Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine kurulan, aynı çalışma alanında ya da farklı bir çalışma alanındaki bilgilerin artırılması ve derinleşmesi ile birlikte bilimsel araştırma yöntemlerini (değerlendirme, yorumlama ve uygulama yaparak) kullanarak yeni bilgilere ulaşabilir.
  • Su Ürünleri alanındaki bir problemi tanımlayabilir, bağımsız olarak kurgulayabilir, yeni bir çözüm yöntemi geliştirebilir yada mevcut yaklaşımları geliştirebilir, problemi çözer, sonuçları değerlendirebilir ve gerektiğinde uygulamalar yapabilir.
  • Su Ürünleri alanındaki uygulamalarda her zaman karşılaşabilecek öngörülebilen yada öngörülmeyen karmaşık sorunlarla karşılaşılması durumunda, yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilir, mevcut yaklaşımdaki sorunları çözebilir ve gerekli durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilir,
  • Su Ürünleri alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgulayarak, çözüm yöntemi geliştirerek, çözer, sonuçları değerlendirerek, gerektiğinde uygulayabilir.
  • En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olmak.
  • Su Ürünleri alanının kendi çalışma alanı için gerektirdiği bilgisayar programlarını kullanabilir ve bilişim teknolojilerinin Su Ürünleri alanında daha etkin kullanılabilmesi için bu teknolojinin gelişmesine katkıda bulunabilir.
  • Su Ürünleri alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi alanında yapılan çalışmaları takip edebilir ayrıca kendi çalışmalarını hem kendi alanındaki hem de kendi alanı dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde sunabilir,
  • Su Ürünleri alanı veya kendi çalışma alanı ile ilgili verilerin toplanması, bu verilerin yorumlanması, duyurulması aşamaları sırasında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilir ve denetleyebilir.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan “Ders Bilgi Paketi’nde tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Kastamonu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uygulanır.

(https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=23811&mevzuatTur=UniversiteYonetmeligi&mevzuatTertip=5)


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
  • Yüksek lisans programlarına alınacak öğrenci sayıları her yarıyıl başından önce ilan edilir. Bu ilanda başvuru koşulları ve son başvuru tarihi belirtilir.
  • Adayların lisans diplomasına sahip olması ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ALES’den ilgili puan türünde yeterli puan almaları gerekir.

Başarma Şartları
Yüksek Lisans programında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında Yüksek Lisans diploması verilir. Doktora programında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 3.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında Doktora diploması verilir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Bu program mezunları, KPSS'den gereken puanı almaları durumunda Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve Belediyeler gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilmenin yanı sıra su ürünleri üretim ve işleme tesislerinde görev alabilmekte ayrıca akademik kariyer yapabilmektedirler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

-


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030044956

Qualification Title
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tezli Yüksek Lisans Diploması
Awarding BodyKastamonu University
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification

ISCO 08

CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine kurulan, lisans eğitimi sırasında ilgi duyduğu çalışma alanı ile aynı ya da farklı bir alandaki bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile birlikte bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve uygulama yapma gibi bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgiye ulaşabilir, Su Ürünleri alanındaki eksik ya da belirli bir kısmı hakkında bilgiler bulunan konularda mevcut olan verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle ilgili konulardaki bilgiyi geliştirebilir, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile bu bilgileri kullanabilir. , Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine kurulan, aynı çalışma alanında ya da farklı bir çalışma alanındaki bilgilerin artırılması ve derinleşmesi ile birlikte bilimsel araştırma yöntemlerini (değerlendirme, yorumlama ve uygulama yaparak) kullanarak yeni bilgilere ulaşabilir., Su Ürünleri alanındaki bir problemi tanımlayabilir, bağımsız olarak kurgulayabilir, yeni bir çözüm yöntemi geliştirebilir yada mevcut yaklaşımları geliştirebilir, problemi çözer, sonuçları değerlendirebilir ve gerektiğinde uygulamalar yapabilir. , Su Ürünleri alanındaki uygulamalarda her zaman karşılaşabilecek öngörülebilen yada öngörülmeyen karmaşık sorunlarla karşılaşılması durumunda, yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilir, mevcut yaklaşımdaki sorunları çözebilir ve gerekli durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilir, Su Ürünleri alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgulayarak, çözüm yöntemi geliştirerek, çözer, sonuçları değerlendirerek, gerektiğinde uygulayabilir., En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olmak., Su Ürünleri alanının kendi çalışma alanı için gerektirdiği bilgisayar programlarını kullanabilir ve bilişim teknolojilerinin Su Ürünleri alanında daha etkin kullanılabilmesi için bu teknolojinin gelişmesine katkıda bulunabilir., Su Ürünleri alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi alanında yapılan çalışmaları takip edebilir ayrıca kendi çalışmalarını hem kendi alanındaki hem de kendi alanı dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde sunabilir, Su Ürünleri alanı veya kendi çalışma alanı ile ilgili verilerin toplanması, bu verilerin yorumlanması, duyurulması aşamaları sırasında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilir ve denetleyebilir.

Key Competencies-
Further Info

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan “Ders Bilgi Paketi’nde tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Kastamonu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uygulanır. (https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=23811&mevzuatTur=UniversiteYonetmeligi&mevzuatTertip=5)

Quality Assurance-
Access Requirements

Yüksek lisans programlarına alınacak öğrenci sayıları her yarıyıl başından önce ilan edilir. Bu ilanda başvuru koşulları ve son başvuru tarihi belirtilir. Adayların lisans diplomasına sahip olması ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ALES’den ilgili puan türünde yeterli puan almaları gerekir.

Conditions for SuccessYüksek Lisans programında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında Yüksek Lisans diploması verilir. Doktora programında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 3.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında Doktora diploması verilir.
Progression Paths (Relationship Type)

Bu program mezunları, KPSS'den gereken puanı almaları durumunda Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve Belediyeler gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilmenin yanı sıra su ürünleri üretim ve işleme tesislerinde görev alabilmekte ayrıca akademik kariyer yapabilmektedirler.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

-

Url Open Address
Qualification Code

TR0030044956


Qualification Title
Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tezli Yüksek Lisans Diploması

Awarding Body
Kastamonu University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification

ISCO 08


EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification

ISCO 08


Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description

Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine kurulan, lisans eğitimi sırasında ilgi duyduğu çalışma alanı ile aynı ya da farklı bir alandaki bilgilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi ile birlikte bilgiyi değerlendirme, yorumlama ve uygulama yapma gibi bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak bilgiye ulaşabilir, Su Ürünleri alanındaki eksik ya da belirli bir kısmı hakkında bilgiler bulunan konularda mevcut olan verileri kullanarak bilimsel yöntemlerle ilgili konulardaki bilgiyi geliştirebilir, bilimsel, toplumsal ve etik sorumluluk ile bu bilgileri kullanabilir. , Lisans derecesi yeterlilikleri üzerine kurulan, aynı çalışma alanında ya da farklı bir çalışma alanındaki bilgilerin artırılması ve derinleşmesi ile birlikte bilimsel araştırma yöntemlerini (değerlendirme, yorumlama ve uygulama yaparak) kullanarak yeni bilgilere ulaşabilir., Su Ürünleri alanındaki bir problemi tanımlayabilir, bağımsız olarak kurgulayabilir, yeni bir çözüm yöntemi geliştirebilir yada mevcut yaklaşımları geliştirebilir, problemi çözer, sonuçları değerlendirebilir ve gerektiğinde uygulamalar yapabilir. , Su Ürünleri alanındaki uygulamalarda her zaman karşılaşabilecek öngörülebilen yada öngörülmeyen karmaşık sorunlarla karşılaşılması durumunda, yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilir, mevcut yaklaşımdaki sorunları çözebilir ve gerekli durumlarda sorumluluk alarak çözüm üretebilir, Su Ürünleri alanındaki bir problemi, bağımsız olarak kurgulayarak, çözüm yöntemi geliştirerek, çözer, sonuçları değerlendirerek, gerektiğinde uygulayabilir., En az bir yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim yeteneğine sahip olmak., Su Ürünleri alanının kendi çalışma alanı için gerektirdiği bilgisayar programlarını kullanabilir ve bilişim teknolojilerinin Su Ürünleri alanında daha etkin kullanılabilmesi için bu teknolojinin gelişmesine katkıda bulunabilir., Su Ürünleri alanındaki güncel gelişmeleri ve kendi alanında yapılan çalışmaları takip edebilir ayrıca kendi çalışmalarını hem kendi alanındaki hem de kendi alanı dışındaki gruplara, yazılı, sözlü ve görsel olarak sistemli bir şekilde sunabilir, Su Ürünleri alanı veya kendi çalışma alanı ile ilgili verilerin toplanması, bu verilerin yorumlanması, duyurulması aşamaları sırasında bilimsel, sosyal ve etik değerleri gözeterek bu değerleri öğretebilir ve denetleyebilir.


Key Competencies
-

Further Info

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan “Ders Bilgi Paketi’nde tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Kastamonu Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uygulanır. (https://www.mevzuat.gov.tr/File/GeneratePdf?mevzuatNo=23811&mevzuatTur=UniversiteYonetmeligi&mevzuatTertip=5)


Quality Assurance
-

Access Requirements

Yüksek lisans programlarına alınacak öğrenci sayıları her yarıyıl başından önce ilan edilir. Bu ilanda başvuru koşulları ve son başvuru tarihi belirtilir. Adayların lisans diplomasına sahip olması ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan ALES’den ilgili puan türünde yeterli puan almaları gerekir.


Conditions for Success
Yüksek Lisans programında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında Yüksek Lisans diploması verilir. Doktora programında mevcut olan derslerden en az 21 kredilik (60 AKTS karşılığı) ders alan ve tümünü başarıyla tamamlayan, 4.00 üzerinden en az 3.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve konusuyla ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunan öğrencilere Su Ürünleri Yetiştiriciliği alanında Doktora diploması verilir.

Progression Paths (Relationship Type)

Bu program mezunları, KPSS'den gereken puanı almaları durumunda Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Devlet Su İşleri ve Belediyeler gibi kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilmenin yanı sıra su ürünleri üretim ve işleme tesislerinde görev alabilmekte ayrıca akademik kariyer yapabilmektedirler.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

-


Url
Open Address