Yeterlilik Kodu

TR0030005839

Yeterlilik Adı
Süt ve Besi Hayvancılığı Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumKafkas Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiMerkez, Kafkas Ünv. Rektörlüğü, 36000 Kars Merkez/Kars
Sorumlu Kurum URLhttps://www.kafkas.edu.tr/
Yönelim-
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Bitki ve hayvancılık ürünleri
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
Kategori-
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı kümes hayvanları üretimi, yetiştirme ve besleme için gerekli temel bilim konularını öğrenebilmek.
  • Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak, her türlü bilimsel bilgiye ulaşma becerisine sahip olabilmek.
  • Hayvan biyokimyası hakkında bilgi edinmeYem üretimi, yem analizi ve değerlendirilmesi ile rasyon hazırlama tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilmek.
  • Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı kümes hayvanları üretim tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilmek.
  • Hayvancılıkta hayvan hastalıklarını ve sağlık koruma yöntemlerini öğrenebilmek.
  • Hayvansal ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması konusunda bilgi sahibi olabilmek.
  • Yeni tarımsal teknolojilerin üreticiye benimsetilmesinde kullanılacak araç ve yöntemler konusunda bilgi sahibi olabilmek.
  • Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olmak.
  • Bitki korumada mücadele yöntemleri, İlaçların uygulamaları, İlaç kullanım yöntemleri, Önceden tahmin ve erken uyarı hakkında bilgi edinmek.
  • Hayvan çevre ilişkisinde stres ve uyum mekanizması, stres yanıtları (davranışsal, otonomik, nöro-endokrin ve bağışıklık yanıtları), refah-stres-davranış arasındaki ilişkiler hakkında bilgi sahibi olur.
  • Üretim sürecindeki bazı zootekni uygulamalarının kısa ve uzun vadede hayvan refahı ve verimlilik açısından irdeler.
  • Çayır, mera, mera amenajmanı, Mera amenajmanının esasları, Üniform otlatma, yem tipine uygun hayvan ile otlatma, Çayır, mera ıslahı bilgi sahibi olur.
  • Çiftlik hayvanları yetiştiriciliğinde temel sürü sağlığı prensipleri, çiftlik hayvanları yetiştiriciliğinde bakım, yönetim ve sağlık hakkında bilgi edinmek.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Kafkas Üniversitesi Sınav Yönetmeliği ve Kafkas Üniversitesi Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği uygulanmaktadır. Programda mevcut olan derslerin tümnünü başarı ile tamamlamak için 4.00 üzerinden 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve üniversite seçme sınavından yeterli puanı almış olması gerekmektedir.

Başarma ŞartlarıProgramda mevcut olan derslerin tümnünü başarı ile tamamlamak için 4.00 üzerinden 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek Programda mevcut olan derslerin tümünü başarı ile tamamlamak için 4.00 üzerinden 2.00 Mezuniyet Koşulları ağırlıklı not ortalaması elde etmek
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

1.Kamu kurum ve kuruluşları: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri ve Belediyeler.

2.Tarımsal Amaçlı Kooperatifler: Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri.

3.Özel Sektör İşletmeleri: Büyükbaş ve Küçükbaş hayvancılık işletmeleri ile yem ve yem katkı maddeleri üretim ve pazarlama işletmeleri.

4.Kendi işletmeleri: Büyükbaş ve Küçükbaş hayvancılık işletmeleri ile yem ve yem katkı maddeleri üretim ve pazarlama işletmeleri.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030005839


Yeterlilik Adı
Süt ve Besi Hayvancılığı Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Kafkas Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Merkez, Kafkas Ünv. Rektörlüğü, 36000 Kars Merkez/Kars

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
-

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
-

Kredi Değeri
-

Programın Normal Süresi
-

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı kümes hayvanları üretimi, yetiştirme ve besleme için gerekli temel bilim konularını öğrenebilmek.
  • Bilgisayar ve internet teknolojilerini kullanarak, her türlü bilimsel bilgiye ulaşma becerisine sahip olabilmek.
  • Hayvan biyokimyası hakkında bilgi edinmeYem üretimi, yem analizi ve değerlendirilmesi ile rasyon hazırlama tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilmek.
  • Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı kümes hayvanları üretim tekniklerini öğrenebilme ve uygulayabilmek.
  • Hayvancılıkta hayvan hastalıklarını ve sağlık koruma yöntemlerini öğrenebilmek.
  • Hayvansal ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması konusunda bilgi sahibi olabilmek.
  • Yeni tarımsal teknolojilerin üreticiye benimsetilmesinde kullanılacak araç ve yöntemler konusunda bilgi sahibi olabilmek.
  • Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olmak.
  • Bitki korumada mücadele yöntemleri, İlaçların uygulamaları, İlaç kullanım yöntemleri, Önceden tahmin ve erken uyarı hakkında bilgi edinmek.
  • Hayvan çevre ilişkisinde stres ve uyum mekanizması, stres yanıtları (davranışsal, otonomik, nöro-endokrin ve bağışıklık yanıtları), refah-stres-davranış arasındaki ilişkiler hakkında bilgi sahibi olur.
  • Üretim sürecindeki bazı zootekni uygulamalarının kısa ve uzun vadede hayvan refahı ve verimlilik açısından irdeler.
  • Çayır, mera, mera amenajmanı, Mera amenajmanının esasları, Üniform otlatma, yem tipine uygun hayvan ile otlatma, Çayır, mera ıslahı bilgi sahibi olur.
  • Çiftlik hayvanları yetiştiriciliğinde temel sürü sağlığı prensipleri, çiftlik hayvanları yetiştiriciliğinde bakım, yönetim ve sağlık hakkında bilgi edinmek.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Kafkas Üniversitesi Sınav Yönetmeliği ve Kafkas Üniversitesi Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği uygulanmaktadır. Programda mevcut olan derslerin tümnünü başarı ile tamamlamak için 4.00 üzerinden 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve üniversite seçme sınavından yeterli puanı almış olması gerekmektedir.


Başarma Şartları
Programda mevcut olan derslerin tümnünü başarı ile tamamlamak için 4.00 üzerinden 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek Programda mevcut olan derslerin tümünü başarı ile tamamlamak için 4.00 üzerinden 2.00 Mezuniyet Koşulları ağırlıklı not ortalaması elde etmek

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

1.Kamu kurum ve kuruluşları: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, Araştırma Enstitüleri ve Belediyeler.

2.Tarımsal Amaçlı Kooperatifler: Tarım Kredi Kooperatifleri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri.

3.Özel Sektör İşletmeleri: Büyükbaş ve Küçükbaş hayvancılık işletmeleri ile yem ve yem katkı maddeleri üretim ve pazarlama işletmeleri.

4.Kendi işletmeleri: Büyükbaş ve Küçükbaş hayvancılık işletmeleri ile yem ve yem katkı maddeleri üretim ve pazarlama işletmeleri.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030005839

Qualification Title
Milk and Fattening Associates Degree Diploma
Awarding BodyKafkas University
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
Orientation-
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasCrop and livestock production
National Occupation Classification -
Category-
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description
  • To be able to learn basic science subjects for cattle, sheep and poultry production, breeding and feeding.
  • To have the ability to access all kinds of scientific information by using computer and internet technologies.
  • To be able to learn animal biochemistryFeed production, feed analysis and evaluation and ration preparation techniques to learn and apply.
  • Be able to learn and apply cattle, sheep and poultry production techniques.
  • Animal husbandry in animal husbandry and health protection methods to learn.
  • To be able to have knowledge about quality control, preservation and preparation of animal products.
  • To have knowledge about the tools and methods to be used in the adoption of new agricultural technologies.
  • To be aware of professional ethics and responsibility.
  • The methods of struggle in plant protection, applications of drugs, methods of drug use, information on prediction and early warning.
  • Stress and adaptation mechanism in animal environment, stress responses (behavioral, autonomic, neuro-endocrine and immune responses), relations between welfare and stress-behaviorpasture, pasture management, Principles of pasture management, Uniform grazing, grazing with suitable animal species, Meadow, pasture breeding.
  • To learn basic herd health principles in livestock farming, maintenance, management and health in livestock farming.
Key Competencies-
Further Info

Kafkas University Examination Regulations and Kafkas Regulation on Measurement and Evaluationare applied. In order to successfully complete all of the courses available in the program, it is necessary to obtain a GPA of 2.00 out of 4.00

Quality Assurance-
Access Requirements

It is necessary that the candidates must have degree of high schools and their equivalents and must take required mark from YGS exam.

Conditions for SuccessIn order to successfully complete all of the courses available in the program, it is necessary to obtain a GPA of 2.00 out of 4.00 In order to successfully complete all the courses available in the program, it is necessary to obtain a GPA of 2.00 on Grade Grade 4.00 over 4.00
Progression Paths (Relationship Type)

1.Public institutions and organizations: Ministry of Agriculture and Rural Affairs, Provincial and District Directorates, Research Institutes and Municipalities.

2. Agricultural Cooperatives: Agricultural Credit Cooperatives, Agricultural Sales Cooperatives and Agricultural Development Cooperatives.

3.Special Sector Enterprises: Production and marketing enterprises of bovine and ovine livestock enterprises and feed and feed additives.

4. Own enterprises: Cattle and sheep livestock enterprises and feed and feed additives production and marketing enterprises.

Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification is continuous

Url Open Address
Qualification Code

TR0030005839


Qualification Title
Milk and Fattening Associates Degree Diploma

Awarding Body
Kafkas University

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
-

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
-

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
  • To be able to learn basic science subjects for cattle, sheep and poultry production, breeding and feeding.
  • To have the ability to access all kinds of scientific information by using computer and internet technologies.
  • To be able to learn animal biochemistryFeed production, feed analysis and evaluation and ration preparation techniques to learn and apply.
  • Be able to learn and apply cattle, sheep and poultry production techniques.
  • Animal husbandry in animal husbandry and health protection methods to learn.
  • To be able to have knowledge about quality control, preservation and preparation of animal products.
  • To have knowledge about the tools and methods to be used in the adoption of new agricultural technologies.
  • To be aware of professional ethics and responsibility.
  • The methods of struggle in plant protection, applications of drugs, methods of drug use, information on prediction and early warning.
  • Stress and adaptation mechanism in animal environment, stress responses (behavioral, autonomic, neuro-endocrine and immune responses), relations between welfare and stress-behaviorpasture, pasture management, Principles of pasture management, Uniform grazing, grazing with suitable animal species, Meadow, pasture breeding.
  • To learn basic herd health principles in livestock farming, maintenance, management and health in livestock farming.

Key Competencies
-

Further Info

Kafkas University Examination Regulations and Kafkas Regulation on Measurement and Evaluationare applied. In order to successfully complete all of the courses available in the program, it is necessary to obtain a GPA of 2.00 out of 4.00


Quality Assurance
-

Access Requirements

It is necessary that the candidates must have degree of high schools and their equivalents and must take required mark from YGS exam.


Conditions for Success
In order to successfully complete all of the courses available in the program, it is necessary to obtain a GPA of 2.00 out of 4.00 In order to successfully complete all the courses available in the program, it is necessary to obtain a GPA of 2.00 on Grade Grade 4.00 over 4.00

Progression Paths (Relationship Type)

1.Public institutions and organizations: Ministry of Agriculture and Rural Affairs, Provincial and District Directorates, Research Institutes and Municipalities.

2. Agricultural Cooperatives: Agricultural Credit Cooperatives, Agricultural Sales Cooperatives and Agricultural Development Cooperatives.

3.Special Sector Enterprises: Production and marketing enterprises of bovine and ovine livestock enterprises and feed and feed additives.

4. Own enterprises: Cattle and sheep livestock enterprises and feed and feed additives production and marketing enterprises.


Legal Basis
-

Validity Period (If Any)

Qualification is continuous


Url
Open Address