Yeterlilik Kodu

TR0030035029

Yeterlilik Adı
Turizm İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Diploması
Sorumlu KurumVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBardakçı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü, 65090 Tuşba/Van
Sorumlu Kurum URLhttps://www.yyu.edu.tr/
YönelimAkademik
AYÇ Seviyesi7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 7
Sınıflandırma (Tematik Alan)Seyahat, turizm ve boş zaman
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri90
Programın Normal Süresi 1
Program Profili (Amaç)

Bölümde, turizm işlemeciliği dalında pratik ve uygulamalı olarak öğrencilerin meslek hayatında yararlanacakları dersler güncel gelişmeler doğrultusunda verilmektedir. Öğrenciler, sektör içerisinde yaptıkları araştırmalar ile konaklama, yeme-içme ve seyahat işletmeleri bünyesinde görev almakta, kendini geliştirip iyi pozisyonlara ulaşabilmektedirler. Bölümü, turizmi alanındakendini geliştirmeyi amaçlayan turizm, ve ilgili diğer bölüm lisans mezunları tercih etmektedir.

Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm işletmelerindeki hizmetleri pazarlama bilgisine ve becerisine sahip olmak.
  • Turizm sektörüne sistem bakış açısı ile ele alabilme ve modelleme yapabilme.
  • Turizm sektöründeki güncel olayları takip edebilme; arz, talep, maliyet, fiyatlandırma konularında analiz ve yorum yapabilme becerisine sahip olma.
  • Turizm sektörüne ilişkin hukuki düzenlemeler ve mesleki standartları hakkında bilgi sahibi olma.
  • Turizm sektörü, yapısı ve Türkiye ekonomisindeki rolü hakkında bilgi sahibi olma, sektöre ilişkin temel kavramları bilme ve kullanabilme.
  • Dünya tarihi ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olma.
  • Turizm sektörü ve işletmecilik temel bilgi ve terminolojisine hâkim olmak.
  • Disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme.
  • Analitik düşünebilme, olası bir araştırmada sistematik veri toplama, analiz etme yorumlama ve raporlama becerisine sahip olma.
  • Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurmak.
  • Yaşamboyu öğrenme ve kendini sürekli yenileme bilincine sahip olmak.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Programda gerçekleştirilen ölçme ve değerlendirme işlemleri derslere göre değişiklik göstermektedir. Dersin başarılı bir şekilde tamamlanması için sınavlar ile ölçme ve değerlendirme süreci ders içeriklerinde açıkça belirtilmiştir.

Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı-
Başarma ŞartlarıÖğrencilerin mezun olabilmeleri için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğinde bilirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Konaklama işletmelerinde; Otel Müdürü, Önbüro Müdürü, Yiyecek İçecek Müdürü, Bar Yöneticisi, Restoran Şefi, Resepsiyon Şefi, Kat Hizmetleri Yöneticisi, Kat Şefi gibi otel işletmelerinin sağladığı değişik mevkilerde çalışma imkânı bulmaktadır. Yeme-içme işletmelerinde, Restoran Müdürü, Restoran Şefi, Şef Garson, Barmen, Barmaid vb. mevkilerde çalışma imkânı. Seyahat acentalarında işletme sorumlu müdürlüğü, tur yöneticiliği, enformasyon memurluğu vb. mevkilerde çalışma imkânı bulmaktadır. Kendi işlerini kurabilme ve iş yeri açabilme imkânına sahiptir. Havayolu işletmelerinde çalışma imkânına sahiptir. Turizm Bakanlığı’nda müfettiş ve Bakanlığın çeşitli kademelerinde değişik görevleralabilirler • Başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer imkânı mevcuttur.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030035029


Yeterlilik Adı
Turizm İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Bardakçı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü, 65090 Tuşba/Van

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Akademik

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
7

TYÇ Seviyesi
7
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
90

Programın Normal Süresi
1

Program Profili (Amaç)

Bölümde, turizm işlemeciliği dalında pratik ve uygulamalı olarak öğrencilerin meslek hayatında yararlanacakları dersler güncel gelişmeler doğrultusunda verilmektedir. Öğrenciler, sektör içerisinde yaptıkları araştırmalar ile konaklama, yeme-içme ve seyahat işletmeleri bünyesinde görev almakta, kendini geliştirip iyi pozisyonlara ulaşabilmektedirler. Bölümü, turizmi alanındakendini geliştirmeyi amaçlayan turizm, ve ilgili diğer bölüm lisans mezunları tercih etmektedir.


Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm işletmelerindeki hizmetleri pazarlama bilgisine ve becerisine sahip olmak.
  • Turizm sektörüne sistem bakış açısı ile ele alabilme ve modelleme yapabilme.
  • Turizm sektöründeki güncel olayları takip edebilme; arz, talep, maliyet, fiyatlandırma konularında analiz ve yorum yapabilme becerisine sahip olma.
  • Turizm sektörüne ilişkin hukuki düzenlemeler ve mesleki standartları hakkında bilgi sahibi olma.
  • Turizm sektörü, yapısı ve Türkiye ekonomisindeki rolü hakkında bilgi sahibi olma, sektöre ilişkin temel kavramları bilme ve kullanabilme.
  • Dünya tarihi ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olma.
  • Turizm sektörü ve işletmecilik temel bilgi ve terminolojisine hâkim olmak.
  • Disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapabilme.
  • Analitik düşünebilme, olası bir araştırmada sistematik veri toplama, analiz etme yorumlama ve raporlama becerisine sahip olma.
  • Bireylerarası ve kültürlerarası etkin iletişim kurmak.
  • Yaşamboyu öğrenme ve kendini sürekli yenileme bilincine sahip olmak.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Programda gerçekleştirilen ölçme ve değerlendirme işlemleri derslere göre değişiklik göstermektedir. Dersin başarılı bir şekilde tamamlanması için sınavlar ile ölçme ve değerlendirme süreci ders içeriklerinde açıkça belirtilmiştir.


Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı
-

Başarma Şartları
Öğrencilerin mezun olabilmeleri için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliğinde bilirtilen koşulları sağlaması gerekmektedir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Konaklama işletmelerinde; Otel Müdürü, Önbüro Müdürü, Yiyecek İçecek Müdürü, Bar Yöneticisi, Restoran Şefi, Resepsiyon Şefi, Kat Hizmetleri Yöneticisi, Kat Şefi gibi otel işletmelerinin sağladığı değişik mevkilerde çalışma imkânı bulmaktadır. Yeme-içme işletmelerinde, Restoran Müdürü, Restoran Şefi, Şef Garson, Barmen, Barmaid vb. mevkilerde çalışma imkânı. Seyahat acentalarında işletme sorumlu müdürlüğü, tur yöneticiliği, enformasyon memurluğu vb. mevkilerde çalışma imkânı bulmaktadır. Kendi işlerini kurabilme ve iş yeri açabilme imkânına sahiptir. Havayolu işletmelerinde çalışma imkânına sahiptir. Turizm Bakanlığı’nda müfettiş ve Bakanlığın çeşitli kademelerinde değişik görevleralabilirler • Başarılı ve yatkın öğrenciler için akademik kariyer imkânı mevcuttur.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Belge sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030035029

Qualification Title
Awarding BodyUniversity of Van Yuzuncu Yil
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationAcademic
EQF Level7
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 7
Thematic AreasTravel, tourism and leisure
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030035029


Qualification Title

Awarding Body
University of Van Yuzuncu Yil

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Academic

National Occupation Classification
-

EQF Level
7

TQF Level
7
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address