Yeterlilik Kodu

TR0030024239

Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Sorumlu KurumPamukkale Üniversitesi
Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi Çamlaraltı, Kınıklı Yerleşkesi, Üniversite Cd. No:11, 20160 Pamukkale
Sorumlu Kurum URLhttp://www.pau.edu.tr/
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.
TYÇ Seviyesi 5
Sınıflandırma (Tematik Alan)Yönetim ve idare
Sınıflandırma (Meslek Kodu) -
KategoriAna
Kredi Değeri120
Programın Normal Süresi 2
Program Profili (Amaç)-
Öğrenme Ortamları-
Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm sektörü hakkında genel bilgi sahibi olmak ve sektörle ilgili temel kavramlara vakıf olduğunu göstermek.
  • Turizm sektörü bileşenleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Otel işletmeleri ve diğer konaklama işletmeleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Turizm sektöründe yeterli olacak düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak.
  • Otel işletmeciliğinde kullanılan uluslararası terimleri kavradığını göstermek.
  • Yabancı turistlerle anlaşabilecek düzeyde İngilizceyi anlamak ve konuşabilmek.
  • Sektörün ihtiyacı olan ikinci bir yabancı dili, temel mesleki kavramları ve diyalogları anlayacak ve konuşacak düzeyde bilmek.
  • Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek.
  • Bununla birlikte seyahat işletmeleri otomasyonu hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Yazışmaları yapabilecek, temel tabloları hazırlayabilecek ve mesleki sunumları gerçekleştirebilecek düzeyde Ofis programlarını kullanabilme becerisine sahip olmak.
  • Yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine ve yüksek ikna gücüne sahip olmak.
  • Toplumsal ve mesleki etik değerlerin farkında olmak.
  • Otel işletmelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Kongre, fuar ve toplantı organizasyonu bilgisine sahip olmak.
  • Kat Hizmetleri ile ilgili bilgi beceriye sahip olup, otel temizlik, hijyen ve düzeni konusunda uygulamalı bilgiye sahip olmak.
  • Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Yiyecek- içecek işletmeciliği hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Seyahat acenteciliği ve tur operatörlüğü konusunda genel bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Turizm rehberliği mesleğini tanımak.
  • Otel işletmeleri faaliyetleri ile turizm sektörünün diğer alanları arasında entegrasyonu sağlayan bağlantıları kavrayacak bilgiye sahip olmak.
  • Otel işletmeciliği için gerekli temel finansal hesaplama ve analizleri yapabilmek.
  • Temel matematik bilgisini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olmak.
  • Otel işletmeleri faaliyetlerinin maliyet analizlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Temel muhasebe ve konaklama işletmeleri muhasebesi konularında genel bilgi sahibi olmak.
  • Tarih ve Coğrafya bilgisine sahip olmak.
  • Atatürk ilkeleri konusunda bilinçli ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olmak.
  • Türkiye´nin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Dünya´nın belli başlı tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Meslek ile ilgili konularda güncel gelişmeleri takip ederek bunları iş süreçlerine adapte etme bilgi ve becerisine sahip olmak.
  • Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilincine sahip olmak, bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olmak.
Anahtar Yetkinlikler -
Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri -
Kalite Güvencesi-
Giriş Şartı

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından Pamukkale Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri için “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır. Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı, güz yarıyılı başında akademik takvimde belirtilen tarihte yapılır. Bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına, hazırlık programı bulunmayan fakülte/meslek yüksekokulu/yüksekokul öğrencileri girer. Muafiyet sınavına girecek öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ilgili birime başvurur. Ayrıca; Yabancı dil hazırlık programı bulunan bölümlere ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, akademik yıl başlamadan önce düzey belirleme ve yeterlik sınavına girerler. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puana göre başlangıç, orta-alt düzey veya orta düzey gruplarından birine yerleştirilir veya yeterlik puanına sahip olanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulur. Bu grupların puan aralıkları Yüksekokul Müdürlüğü tarafından belirlenir. Sınav sonuçları ilgili yerlerde ve Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sitesinde duyurulur. Zorunlu hazırlık eğitimine kabul edilen bölüm/programlara kayıt yaptıran öğrencilerden düzey belirleme ve yeterlik sınavına girmeyenler eğitim-öğretime başlangıç düzeyinden başlar.

Başarma ŞartlarıÖğrencilerin bir dersten başarılı olabilmesi için ortalamasının 60 puan olması gerekir. Öğrenciler 120 AKTS ve 30 işgünü stajı tamamlamak koşulu ile mezun duruma gelir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlar turizm sektörünün her alanında iş imkanına sahiptir, özellikle konaklama işletmelerinde öncelikli olarak kabul görürler.

Yasal Dayanağı-
Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç
Yeterlilik Kodu

TR0030024239


Yeterlilik Adı
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Sorumlu Kurum
Pamukkale Üniversitesi

Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi
Çamlaraltı, Kınıklı Yerleşkesi, Üniversite Cd. No:11, 20160 Pamukkale

Sorumlu Kurum URL

Yönelim
Mesleki

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

AYÇ Seviyesi
5

TYÇ Seviyesi
5
Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

Sınıflandırma (Meslek Kodu)
-

Kategori
Ana

Kredi Değeri
120

Programın Normal Süresi
2

Program Profili (Amaç)
-

Öğrenme Ortamları
-

Öğrenme Kazanımları (Tanım)
  • Turizm sektörü hakkında genel bilgi sahibi olmak ve sektörle ilgili temel kavramlara vakıf olduğunu göstermek.
  • Turizm sektörü bileşenleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Otel işletmeleri ve diğer konaklama işletmeleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Turizm sektöründe yeterli olacak düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak.
  • Otel işletmeciliğinde kullanılan uluslararası terimleri kavradığını göstermek.
  • Yabancı turistlerle anlaşabilecek düzeyde İngilizceyi anlamak ve konuşabilmek.
  • Sektörün ihtiyacı olan ikinci bir yabancı dili, temel mesleki kavramları ve diyalogları anlayacak ve konuşacak düzeyde bilmek.
  • Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte otel işletmeciliği alanındaki yazılım ve donanımı kullanabilmek.
  • Bununla birlikte seyahat işletmeleri otomasyonu hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Yazışmaları yapabilecek, temel tabloları hazırlayabilecek ve mesleki sunumları gerçekleştirebilecek düzeyde Ofis programlarını kullanabilme becerisine sahip olmak.
  • Yazılı ve sözlü iletişim yeterliliğine ve yüksek ikna gücüne sahip olmak.
  • Toplumsal ve mesleki etik değerlerin farkında olmak.
  • Otel işletmelerinin temel faaliyet konularıyla ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Kongre, fuar ve toplantı organizasyonu bilgisine sahip olmak.
  • Kat Hizmetleri ile ilgili bilgi beceriye sahip olup, otel temizlik, hijyen ve düzeni konusunda uygulamalı bilgiye sahip olmak.
  • Her tür yiyecek ve içecek servisi ile ilgili teknik bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Yiyecek- içecek işletmeciliği hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Seyahat acenteciliği ve tur operatörlüğü konusunda genel bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Turizm rehberliği mesleğini tanımak.
  • Otel işletmeleri faaliyetleri ile turizm sektörünün diğer alanları arasında entegrasyonu sağlayan bağlantıları kavrayacak bilgiye sahip olmak.
  • Otel işletmeciliği için gerekli temel finansal hesaplama ve analizleri yapabilmek.
  • Temel matematik bilgisini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olmak.
  • Otel işletmeleri faaliyetlerinin maliyet analizlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmak.
  • Temel muhasebe ve konaklama işletmeleri muhasebesi konularında genel bilgi sahibi olmak.
  • Tarih ve Coğrafya bilgisine sahip olmak.
  • Atatürk ilkeleri konusunda bilinçli ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgi sahibi olmak.
  • Türkiye´nin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Dünya´nın belli başlı tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Meslek ile ilgili konularda güncel gelişmeleri takip ederek bunları iş süreçlerine adapte etme bilgi ve becerisine sahip olmak.
  • Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilincine sahip olmak, bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olmak.

Anahtar Yetkinlikler
-

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri
-

Kalite Güvencesi
-

Giriş Şartı

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarından Pamukkale Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencileri için “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uygulanır. Ortak zorunlu yabancı dil dersleri muafiyet sınavı, güz yarıyılı başında akademik takvimde belirtilen tarihte yapılır. Bu sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavına, hazırlık programı bulunmayan fakülte/meslek yüksekokulu/yüksekokul öğrencileri girer. Muafiyet sınavına girecek öğrenciler, akademik takvimde belirtilen süre içerisinde ilgili birime başvurur. Ayrıca; Yabancı dil hazırlık programı bulunan bölümlere ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler, akademik yıl başlamadan önce düzey belirleme ve yeterlik sınavına girerler. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puana göre başlangıç, orta-alt düzey veya orta düzey gruplarından birine yerleştirilir veya yeterlik puanına sahip olanlar hazırlık eğitiminden muaf tutulur. Bu grupların puan aralıkları Yüksekokul Müdürlüğü tarafından belirlenir. Sınav sonuçları ilgili yerlerde ve Yabancı Diller Yüksekokulunun internet sitesinde duyurulur. Zorunlu hazırlık eğitimine kabul edilen bölüm/programlara kayıt yaptıran öğrencilerden düzey belirleme ve yeterlik sınavına girmeyenler eğitim-öğretime başlangıç düzeyinden başlar.


Başarma Şartları
Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmesi için ortalamasının 60 puan olması gerekir. Öğrenciler 120 AKTS ve 30 işgünü stajı tamamlamak koşulu ile mezun duruma gelir.

İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Mezunlar turizm sektörünün her alanında iş imkanına sahiptir, özellikle konaklama işletmelerinde öncelikli olarak kabul görürler.


Yasal Dayanağı
-

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.


Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi
Adresi Aç

Qualification Code

TR0030024239

Qualification Title
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması
Awarding Body
Awarding Body Contact
Awarding Body Url
OrientationOccupational
EQF Level5
The Qualification hasn't been included in TQF.
TQF Level 5
Thematic AreasManagement and administration
National Occupation Classification -
CategoryMain
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description-
Key Competencies-
Further Info-
Quality Assurance-
Access Requirements-
Conditions for Success-
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)-
Url Open Address
Qualification Code

TR0030024239


Qualification Title
Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans Diploması

Awarding Body

Awarding Body Contact

Awarding Body Url

Orientation
Occupational

National Occupation Classification
-

EQF Level
5

TQF Level
5
The Qualification hasn't been included in TQF.

National Occupation Classification
-

Category
Main

Credit Value
-

Program Duration
-

Program Profile
-

Learning Environments
-

Description
-

Key Competencies
-

Further Info
-

Quality Assurance
-

Access Requirements
-

Conditions for Success
-

Progression Paths (Relationship Type)
-

Legal Basis
-

Validity Period (If Any)
-

Url
Open Address